Ukens mål #8

  • 08.05.2017 kl. 05:53

Nok en uke har gått, og akkurat her jeg sitter nå så tenker jeg at helgen gikk litt for fort, mest fordi jeg er litt trøtt, men også fordi jeg ikke kom 100% i mål med målene mine denne uken (heller). Været har virkelig vært på vår side denne uken, og kanskje spesielt på lørdag. Jeg sa i fra allerede tidlig i uken at dersom været holdt seg så bra på lørdag, så skulle vi grille, og slik ble det. Men for at vi skulle kunne grille så måtte vi jo få orden på verandaen, så puter ble tatt med ut, sofaen ble tatt ut av vinterdvalen sin og vasket. Vips så var verandaen mer eller mindre klar for sommer! Den samme lørdagen fikk jeg utfordret meg selv litt også, for før veranda, grilling og alt annet så tok jeg meg en tur til frisøren. Jeg hadde lenge tenkt på at jeg hadde lyst til å klippe håret mitt, og skjelvende gikk jeg inn i salongen, satte meg i stolen og måtte skynde meg med å si hva jeg ville. Jeg var redd for å ombestemme meg, men akkurat det er jeg glad for at jeg ikke gjorde. Jeg ble så fornøyd.  

På onsdag hadde jeg fri fra jobb, og benyttet anledningen til å dra på treningssenteret. Jeg fant den perfekte tiden å dra dit på, for jeg var jo nesten alene.. Skikkelig digg! Det ble mest styrke den dagen, men det fikk jeg jevnet litt ut på søndag, for da tok jeg beina fatt og løp 9 kilometer ute. Jeg fant virkelig igjen løpegleden den dagen.. Så treningsmotivasjonen den har egentlig vært der denne uken.. 

Det er fremdeles et av punktene jeg ikke har vært innom, og det er vasking av alle lister.. Det er vel der jeg har syndet litt, for listene de er like flekkete og støvete som de har vært noen uker nå.. Det har ikke blitt gjort, og det er egentlig for dumt å si at jeg ikke har hatt tid, for det er vel heller det at jeg ikke har hatt lyst.. Huff!! 

 

Alt i alt så er jeg ganske fornøyd med denne uken, og hopper i det med nye mål for denne uken.. 

 

Ukens mål #8

 

1. Være litt mer her og nå isteden for å hele tiden skyve ting foran meg. Jeg må bli flinkere på å nyte hverdagene..

 

2. Gjøre huset klar til 17.mai. 

 

3. Fortsette treningsbølgen. 

 

4. Øve meg på å holde det jeg lover meg selv. Jeg er god på å holde det jeg lover andre, men ikke like god på å holde det jeg lover for meg selv.. Det henger vel sammen med det at jeg ikke liker å gjøre det jeg føler jeg må. Et slags opprør mot flink pike syndromet.. Men jeg må rett og slett bli litt bedre på å ikke skuffe meg selv.. 

 

 

 

 

Ukens mål #7

  • 01.05.2017 kl. 09:54

Haha, jeg må le litt av meg selv.. Det er akkurat som om målene denne uken har forsvunnet helt i fra tankene mine. Jeg skjønner rett og slett ikke hva som har skjedd. Jeg har klart å spise relativt sunt, og jeg har fått tatt bilder til det innlegget som jeg hadde planer om, men både treningen og verandaen har gått helt i glemme boken..  Verandaen skulle egentlig blitt fikset på søndag, men den ble nedprioritert av turen til Hamar, og det var egentlig helt greit.. 

Målene for uken denne uken blir dermed ikke så vanskelige å sette opp.. Jeg må fullføre det jeg har hatt planer om..

  

 

Ukens mål #7 

1. Få orden på verandaen. 

 

2. Finne igjen treningsmotivasjonen.

 

3. Vaske alle lister i huset.. HAHA!! Disse vaskemålene er faktisk ganske morsomme, for det fungerer faktisk..

 

4. Nyte det at våren er her, og utfordre meg selv litt!!

 

 

Nå må jeg faktisk prøve å gjennomføre alle sammen, kanskje spesielt den med treningen, jeg var jo inne i en så god flyt, men den uken som gikk da bare dyttet jeg det foran meg, "i morgen skal jeg..." Det fungerer jo aldri!!! 

 

 

 

Hvorfor sette seg ukentlige mål?

  • 26.04.2017 kl. 18:19

Det er noe jeg har tenkt litt på.. De siste 6 ukene eller noe har jeg satt meg ukentlige mål, men hvorfor gjør jeg egentlig det? Hva er poenget? Og er det egentlig positivt? 

Vel hvor skal jeg begynne? Jeg synes det er gøy å sette meg mål fordi jeg synes det er gøy og utfordre meg selv, samtidig trenger jeg det. Nettopp fordi jeg er et en person som hater å gjøre ting jeg må.. Det er noe jeg trenger å øve meg på. Og det får jeg jo ved å sette meg mål, for hvem er det det går utover dersom jeg ikke holder målene mine? Jo det er meg, og bare meg!! Jeg blir så skuffet over meg selv dersom jeg ikke klarer målene mine, så da gjør jeg jo en ekstra innsats.. Altså.. Bare se på vinduene mine.. De har hatt behov for en liten puss gjennom hele høsten og vinteren, og nå brukte jeg altså en halv søndag på å pusse vinduer fordi jeg hadde satt meg som mål å gjøre det. Jeg hadde ikke så veldig lyst, men jeg hadde mindre lyst til å skuffe meg selv. Det samme var det jo med badet for en stund siden. Det ble vasket fra gulv til tak. Ikke veldig gøy, men gud så glad jeg ble for at jeg klarte målet mitt. Så jeg vil vel egentlig si at det er positivt. Hvertfall så lenge jeg klarer å holde målene mine, de gangene det er mange mål jeg ikke klarer å holde er det kanskje ikke så positivt, rett og slett fordi jeg blir skuffet over meg selv.. 

  

Jeg ser at jeg gjennomfører mer da jeg setter meg mål, og det liker jeg. Så jeg kommer definitivt til å fortsette med å sette meg mål.. 

 

 

 

 

Ukens mål #6

  • 24.04.2017 kl. 06:11

MANDAG!!


- Når dette er det første du ser når du går ned trappa om morgenen - 
 

 

Ny uke nye muligheter.. Det er klart for en ny uke, og jeg er klar for å ta fatt på den. Jeg vet ikke helt hva det er om dagen, men jeg har en sånn rar følelse inni meg, en sånn følelse av jeg ikke er helt tilfreds, men jeg vet ikke helt hva det er som gjør det.. Det er noe jeg må prøve å finne ut av, for det er slitsomt å ha det sånn..

Allikevel er jeg klar for denne uken, jeg skal sette meg nye mål, og jeg skal klare å innfri dem.. Men før det skal jeg oppsummere den uken som har gått og de målene jeg har hatt.. 

Jeg har bare trent en gang denne uken, og det er jo en gang mindre enn planen, men jeg er allikevel fornøyd fordi den ene gangen så gikk jeg virkelig all in. Det var en treningsøkt som gjorde meg motivert, glad og fornøyd.. Det er mer enn bra nok for meg! Denne uken har gått, og jeg har hørt på musikk akkurat da jeg har hatt lyst til, musikken gjorde også vindusvasken litt mindre plagsom, og jeg har hørt på musikk om morgenen. Bloggen har jeg egentlig ikke fått helt ut av feriemodus, jeg vet ikke helt hva som har skjedd, men jeg har vært litt off da det kommer til motivasjon, så jeg har egentlig bare gjort det jeg har hatt lyst til. Jeg driver å planlegger et innlegg, men jeg må ta litt bilder og det krever litt bedre vær og godt humør, men det kommer etterhvert!! Telefonen har jeg klart å la ligge litt mer for seg selv, og det er utrolig godt, noe jeg absolutt skal fortsette med!! 

Alt i alt er dette en uke jeg er veldig fornøyd med. Jeg har til og med vasket vinduer liksom!! Det hadde jeg ikke trodd faktisk!! 

 

Målene for denne uken #6

 

1. Spise sunt, det vil si å få bukt med søtsuget som melder seg hver eneste dag!!

 

2. Treningen får jeg fortsette med, får se om jeg får til to ganger denne uken da!!! 

 

3. Få tatt bildene til det innlegget jeg snakket om over her!

 

4. Få ordnet på verandaen slik at den er klar for varmere tider. 

 

 

Ukens mål #5

  • 18.04.2017 kl. 18:32

Da vet dere!! Da var hverdagen i gang igjen, og egentlig så kjennes det litt godt.. Jeg var litt redd for at jeg skulle sitte litt fast i feriemodus, og da Storm Aleksander fant det for godt å våkne klokken 04.00 i dag tidlig og mente det var morgen, ja da tenkte jeg at løpet var kjørt.. Men her sitter jeg altså og tenker at det har jo egentlig gått helt greit.. Så nå tenkte jeg at det var på tide å sette seg noen mål igjen.. Jeg pleier jo egentlig å sette meg mål på mandag, men ettersom denne tirsdagen er litt mandag, så gjør jeg det idag.. 

 

Mål for uken #5 

1. Trene hvertfall to dager denne uken! Ok, dette er litt skummelt, for treningsmål det har ikke hatt så stor suksess for meg egentlig, men etter en ganske så slapp påske er jeg nødt om å komme meg igang igjen!! 

2. Høre på mye musikk, rett og slett fordi det gjør meg glad!!!!

3. Få bloggen ut av feriemodus! Og ta litt bilder til bloggen.

4. Vaske vinduer.. Det er absolutt nødvendig nå da vårsolen er her.. Og jeg HATER der!!!! 

5. La telefonen få litt fritid!! Rett og slett legge den igjen på kjøkkenet av og til, og gjerne skru på lydløs!! 

  

Da får vi se hvordan dette går!! Jeg har trua på at jeg skal klare å gjennomføre, hvertfall det aller meste.. Men de vinduene, de gjør meg egentlig litt dårlig allerede.. Æsj, jeg HATER det virkelig altså!!! 

 

Ukens mål #4

  • 13.04.2017 kl. 10:44

Her har virkelig dagene flydd fra meg og jeg har vært i skikkelig påskemodus, alt av mål, eller hvertfall oppdatering av mål har blitt helt glemt.. Men jeg tenkte jeg skulle oppdatere dere litt nå, bedre sent enn aldri.. 


 

Treningsmålet for denne uken har jeg klart sånn delvis. Jeg har vært en tur på treningssenteret, men den turen jeg skulle gå den ble helt glemt.. Jeg er allikevel ganske fornøyd med dette. Og det målet om jeg kanskje har gruet meg mest til ble vel egentlig det som jeg satte mest pris på sånn i lengden, det var det å skulle rydde skapet. Jeg dro alt av klær ut av skapene mine og fikk en skikkelig oversikt på hva jeg hadde. Det har jeg jo allerede skrevet litt om. Hagen har også blitt raket, og vi har fått opp trampolinen til barnas store glede. I tillegg så har vi fått lagt gulvet i dukkestua, så nå må vi bare få på lister, så er den klar til å bli lekt i resten av sommeren.. Hurra!!!

 

Helt til slutt så skulle jeg gjøre noe for bare meg selv, noe som gjorde meg glad. Og selv om jeg ikke har en sånn stor ting som jeg har gjort for meg selv så føler jeg på en måte at jeg har gjort sånne småting som gjør meg litt ekstra glad. Jeg har hørt mye på musikk, både da jeg har laget mat, ordnet meg på badet om morgenen og ellers om dagen. Det at jeg kom meg på trening gjorde meg glad fordi jeg fikk litt tid for meg selv, og jeg fikk gjennomført en skikkelig økt som jeg kjente i kroppen i flere dager etterpå.. Og det at jeg fikk ryddet i skapet mitt gjorde at jeg har fått mer motivasjon til å sette sammen antrekk. Og i tillegg så har jeg begynt å lese en bok som jeg har hatt lyst til å lese lenge.. Så jeg er egentlig mer enn fornøyd med min egen innsats jeg altså.. 


 

Jeg tenkte egentlig ikke at jeg skulle ha så mye mål for resten av påsken. Hvertfall ikke noen store mål. Jeg skal rett og slett bare kose meg med familien og gjøre det vi har lyst til. Jeg skal spise akkurat det godteriet jeg har lyst til selvom det barer torsdag og jeg skal rett og slett bare nyte de siste dagene med påskeferie.. Mer avanserte eller konkrete mål kan jeg heller komme tilbake til da ferien er over.. 

 

 

 

 

Ukens mål #3

  • 03.04.2017 kl. 06:54

Da var det klart for en liten oppsummering av målene for sist uke. Denne gange gikk jeg for en video istedenfor å bare skrive. Håper dere vil ta dere tid til å se på den. Er egentlig utrolig morsomt å lage slike filmer, så jeg håper dere liker det også.
 
 

 

#Følg gjerne youtubekanalen min HER

#Innlegget fra filmen finner du HER

 

 

Som sagt i filmen så har jeg laget meg mål for den uken vi akkurat har begynt på også, og de tenkte jeg å dele med dere under her.

 

Mål for uken #3

 

1. Denne gangen prøver jeg meg på et treningsmål igjen, det gikk jo ikke så bra sist, men jeg gjør et forsøk.. Målet er altså at jeg skal ned på treningssenteret hvertfall 1 gang i løpet av denne uken. Og jeg skal gå hvertfall en tur på kvelden..

2. Jeg skal rydde skapet mitt.

3. Rake i hagen, det er vi nødt om å få gjort nå slik at gresset kan bli fint og grønt utover våren.

4. Gjøre hvertfall en ting for bare meg selv. Noe som gjør meg glad.

 

Nå gjenstår bare å se hvordan dette går. Jeg hadde satt veldig pris på om dere kunne gi en tilbakemelding på om dere ønsker flere slike filmer, for det er jo litt jobb med de, og da er det greit å vite om de faktisk blir sett. 

 


 

Ukens mål #2

  • 27.03.2017 kl. 06:07

Ok, en uke har gått siden jeg satt meg 5 mål for uken, og her kommet det en liten oppsummering på hvordan det egentlig har gått, samt mål for den uken som kommer.. 

Jeg har vært ute å gått tur to ganger denne uken, 5 kilometer ble det begge gangene, og det er jeg ganske fornøyd med, målet var at jeg skulle gå en tur. Den første dagen jeg gikk var det så sykt mørkt og jeg var livredd, det førte til at jeg løp store deler av turen, og hadde en maks fart på 12 km/t i vintersko liksom.. Så jeg føler vel at dette veier litt opp for at jeg ikke helt nådde målet mitt om trening, for jeg skulle egentlig vært på treningssenteret 2 ganger i løpet av uken, men etter å ha løpt i vintersko så fikk jeg skikkelig vondt i leggene, og endte derfor opp med å bare dra på trening 1 gang. Men alt i alt er jeg allikevel fornøyd. Jeg hadde et mål om å drikke en flaske med vann hver dag, og dette har gått rett i dass.. Jeg trro jeg har klart det 3 dager eller noe, og det er alt for dårlig.. Jeg må vel også innrømme at det med ikke spise godteri i uka kunne gått litt bedre.. Jeg har vært ganske flink, men gikk på en "kjekssmellen" på torsdag. Når det kommer til bloggingen min denne uken så synes jeg at jeg har klart å ha litt variasjon, jeg er fornøyd med å ha to antrekksposter denne uken, jeg føler kanskje at motivasjonen ikke har vært helt på topp, men det tror jeg henger sammen med at jeg har hatt lange dager på jobb, og jeg er ganske sliten..  Sånn alt i alt så kunne vel denne uken ha gått bedre. Det er jo litt flaut at jeg ikke har klart å gjennomføre målene mine, men jeg prøver igjen jeg.. Så får vi se hvordan det går...

 

Målene for denne uka: 

1. Jeg fortsetter med målet om å drikke nok vann, for dette er så viktig og noe jeg virkelig trenger å jobbe med.. Så en flaske om dagen, og denne uken skal jeg huske å ta med flasken på jobb..

2. Ha hvertfall en sminkefri dag. 

3. Planlegge middager slik at vi spiser sunt og variert. 

4. Vaske badet fra gulv til tak. (herregud kan ikke fatte at jeg tar med dette som et mål, nå må jeg jo faktisk gjøre det)

5. Få nok søvn. Denne uken har jeg følt meg veldig sliten, så nå skal jeg være flinkere til å legge meg om kvelden.. 

 

 

Så, da gjennstår det bare å se hvordan det går denne uken, jeg satser på litt bedre resultat enn uken som gikk.. 

  

Håper dere liker disse innleggene, og at det kanskje kan motivere flere til å lage seg mål, enten om det er for uka eller for måneden.. 

Ha en fin dag alle sammen!!

 

 

Ukens mål!

  • 20.03.2017 kl. 06:47

I går hadde min navnesøster Kaja (Hverdagslykker.blogg.no)  skrevet et innlegg med målene hun hadde for uken. Dette er jo utrolig smart, for selv om man setter seg mål, eller selv om jeg setter meg mål, jeg kan jo bare snakke for meg selv, så synes jeg det er alt for enkelt å snike meg unna mine egne mål. Det som er så komisk er jo at det bare er meg selv jeg lurer.. Men dersom man skriver det ned, og deler det her, og kanskje til og med binder meg til å oppdatere dere på hvordan det har gått, så har jeg jo ikke så mye annet valg enn å gjennomføre.. Så jeg tenkte jeg at jeg skulle starte min egen lille kategori på denne bloggen, UKENS MÅL!  Her kommer jeg til å dele mine mål for uken som kommer, samt en oppdatering på hva jeg har oppnådd. 

 

UKENS MÅL!

1. Gå tur hvertfall 1 gang i løpet av uka.

2. Trene 2 dager i løpet av uka. Jeg skal løpe hvertfall 5 kilometer den ene gangen, og ha mer fokus på styrke den andre dagen. 

3. Jeg skal ikke la meg friste til å spise godteri  midt i uka.

4. Jeg skal drikke 1 flaske med vann hver dag. 

5. Jeg skal skrive innlegg på bloggen med mening, ikke så mye svada.. 

 

Nå får vi se da, hvor mange av disse målene jeg har gjennomført da uken er over.. 


 

 

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no