Workout - BootyBuilder
 • 02.03.2017, 21:01

For noen dager siden fikk vi en pakke i posten fra x-life. Jeg har nemlig sett en god del på bloggen til treningsfrue, og følger henne også på instagram og facebook. Hun har lagt ut en rekke videoer hvor hun bruker BootyBuilder strikker. Dette hadde jeg lyst til å prøve, og da jeg skulle på trenigssenteret idag tok jeg med meg den ene strikken, jeg valgte å ta med meg medium strikken da jeg føler denne passer meg best akkurat nå. 

Etter å ha løpt i 30 min med blanding av motbakke, intervall og jogging så var det tid for litt styrke. Jeg liker å løpe, men jeg orker ikke å løpe så lenge på mølla, det blir rett og slett litt kjedelig.. Så da er det alltid greit å bytte ut med litt styrke etterhvert... Jeg hater styrke på armene, så det dropper jeg mer eller mindre helt.. Hvor lurt det er kan man vel stille spørsmål ved. Men uansett. Jeg testet ut denne strikken i dag, jeg brukte den først da jeg tok beinpress, og det var helt topp, fordi det tvinger deg til å ha beina i rett posisjon, jeg har lett for at knærne vender inn mot hverandre, men strikken hjalp meg rett og slett med å ha fokus på beinstillingen. 

Jeg prøvde også noen knebøy på stepkasse med 10 kilos vekt. Her hadde strikken samme effekt som på beinpressen. Ved å bruke kassene kommer jeg dypere, og ved å bruke vekt så blir det tyngre. Jeg løfter også vekten over hodet da jeg har kommet helt opp, og dermed får jeg litt trening på armene også.. Hadde det ikke vært for at jeg trente alene skulle jeg tatt bilder til dere, for dette er veldig gøy.. Men dersom du trenger litt tips så anbefaler jeg bloggen til treningsfrue, hun har mange gode tips. 

Jeg tok også kick back med strikk. Jeg hadde en vektskive mellom beina slik at jeg hold avstanden riktig. Denne øvelsen gjorde jeg 20 x 3. 

Nå sitter jeg i sofaen og kjenner allerede at rumpa har fått kjørt seg. Det gjorde jeg egentlig allerede i bilen, beina skalv så fælt at jeg sleit med å holde gassen inne.  Skikkelig digg var det, og nå er jeg skikkelig gira på å finne flere øvelser med strikk.. Styrketrening er definitivt min greie...  

Kanskje noen av dere har noen treningstips til meg??

#trening #fitness #styrketrening #bootybuilder 

 


 • Publisert i Trening
 • Prøver en ny treningsform!
  • 05.02.2017, 20:43

  Et veldig seint hei fra meg idag.. Vi har egentlig vert på farten siden vi sto opp idag og jeg har rett og slett ikke hatt tid til å sette meg ned før nå. På formiddagen idag tok jeg og mannen en tur på Espern som er det treningssenteret vi bruker. Vi hadde nemlig bestilt tid på squash bana. Jeg hadde aldri prøvd det før, så var egentlig veldig spent.. Poenget er jo at man skal slå en liten ball inn i veggen og så spretter den tilbake og motspilleren skal slå den igjen.. Skikkelig teit forklart, men dere skjønner greia.. Grunnen til at jeg var litt spent på hvordan dette skulle gå var jo at jeg har null muskler i armene, jeg hater nemlig å trene styrke på armene nettopp fordi jeg er så svak.. Logisk!!! 

  Det gikk faktisk overraskende bra. Det viser seg faktisk at jeg har mer kraft i armene enn jeg hadde trodd. Hele greia var egentlig bare utrolig gøy, og vi holdt på i 1 time og 30 min. Det var 30 min lengre enn vi egentlig hadde reservert tid for, og om det ikke hadde kommet noen som skulle bruke bana så hadde vi sikkert holdt på lengre også.. 


   

  Dette var rett og slett en veldig fin partrening, det var morsomt, slitsomt på en god måte og man hadde muligheten til å prate litt mellom slagene også.. Jeg tror faktisk ikke jeg har ledd så mye på lenge.. De morsomste ansiktsuttrykkene ever (jeg er nemlig litt redd ballen), verbale uttrykk(glad det ikke var noen andre der) og noen slag som traff veggen istedenfor ballen.. Med andre ord.. Helt perfekt!!! 

  Det ble bare mer og mer morsomt også, for etterhvert som man har gjort det litt så blir man jo flinkere og flinkere, og vi fikk faktisk til ganske mange slag etter hverandre..   kajasquash

   

   

  Vi har allerede planlagt en runde til neste søndag.. Så håper vi får det til.. 

  Jeg kan virkelig anbefale dere å teste det ut altså, vil tro det er flere treningssentre rundt om kring som har squash-baner. 

   

  Håper dere har hatt en fin helg og at dere er klare for å ta fatt på en ny uke i morgen!! 

   

   

   


 • Publisert i Trening
 • Treningsmotivasjon!
  • 04.02.2017, 16:27

  Jeg har et opp og ned forhold til trening.. Dørstokkmila er et begrep jeg kjenner alt for godt.. Jeg sliter skikkelig med å komme i gang. Da jeg først kommer i gang og får en fin flyt på trening i hverdagen synes jeg det er helt topp helt til jeg får en knekk igjen.. Jeg kan ha lange opphold og sliter med å finne motivasjonen igjen.. Jeg har inntrykket av at det er flere som meg der ute. 

  Allikevel er jeg ganske bevisst på hva som skal til for å motivere meg da jeg først har kommet i gang..    

  Jeg er typen som blir motivert av at det er andre rundt meg som gjør det samme.. Derfor er gruppetimer egentlig topp for meg. Allikevel er dette noe jeg ikke er med på rett og slett fordi det er en så psykisk påkjennelse for meg å finne motet til å melde meg på og faktisk møte opp.. Det er rett og slett ikke verdt det, men jeg jobber mot å kunne være med på slike timer etterhvert. Jeg har jo allerede funnet motet til å være med på yoga. For meg var dette et godt sted å begynne fordi jeg føler at det ikke er så mye prestasjon inne i bildet. Og over halve timen foregår jo med øynene lukket; PERFEKT!!!!

  For meg ligger mye av treningsmotivasjonen i psyken min. De gangene jeg får mest glede av treningen og de gangene jeg føler jeg har oppnådd noe eller slått min egen rekord er de gangene jeg klarer å gå inn i meg selv. Skape min egen boble og finne motivasjon i min egen pust, i lyden fra mølla og ikke minst fra musikken i ørene mine. Å kunne koble helt ut, feste blikket foran meg og bare lytte til musikken er for meg den beste metoden for å klare å presse meg selv. Jeg er ikke veldig god på nettopp det å presse meg selv, så for å klare det må jeg holde fokus på det som er inni meg, og ikke så mye hvordan det kjennes ut for kroppen. Jeg vet man skal lytte til kroppen, men jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg vet at jeg har litt vondt før jeg finner den gode flyten. Dette gjelder selvfølgelig ikke for alle. Kjenn deg selv godt før du presser deg selv.. 

  Ved å bruke musikk så klarer jeg å blokkere det som er rundt meg og jeg kommer lettere inn i boblen min. Å synge med musikken(synger inni meg, men hadde jeg trent helt alene skal du ikke se bort i fra at jeg hadde sunget høyt) gjør at jeg har fokus på noe annet enn motstanden som kroppen min utstråler da jeg blir sliten..

  Nettopp derfor er spillelisten min noe av det viktigste for meg da det kommer til trening. Musikk jeg liker, gjerne med litt tempo, men aller viktigst musikk som jeg kjenner og kan synge med til.. Jeg tenkte jeg kunne dele min spilleliste med dere, så kanskje dere får litt inspirasjon til deres egen liste. Men husk!! Det som er viktig er at du har musikk som DU liker... 

   

   

  Min workout spilleliste:

  1. I don`t wanna live forever - ZAYN (fifty shades darker)

  2. Lighthouse - Andrelli Remix . Hearts & Colors

  3. Move your body - Alan Walker Remix - Sia . This is Acting 

  4. One Call Away - Charlie Puth

  5. Dear No One - Ylva Olaisen

  6. Faded - Alan Walker

  7. Hurts so good - Astrid S

  8. Anything could happen - Ellie Goulding 

  9. Only You - Ellie Goulding 

   

   

  Hva er det som motiverer deg til å trene, eller til å pushe deg litt ekstra?

   

  FUNFACT:

  Dette innlegget formulerte jeg i hodet mitt da jeg løp på mølla før idag, og det hjalp meg faktisk med å komme inn i denne boblen jeg snakker om. Og jeg måtte skrive det ned på telefonen min før jeg dro fra treningssenteret. 

  #trening #fitness #motivasjon #musikk

   

   


 • Publisert i Trening
 • Studiotrening - Fordeler og ulemper
  • 23.01.2017, 18:47

  For noen dager siden la jeg ut et innlegg med hjemmetrening - fordeler og ulemper, og det viser seg at de av dere som klikket dere innom var veldig splittet da det kom til hva dere liker best, og det synes jeg er litt morsomt. Det viser jo bare hvor individuelt trening er og hvor viktig det er at man finner noe som engasjerer akkurat deg!!! Tenk om det hadde vært sånn at man bare kunne trene hjemme.. Eller at man bare kunne løpe, eller bare kunne trene styrke osv. Det hadde jo vært utrolig kjedelig, hva med de da som liker å danse, eller de som liker å variere; ja takk litt av alt liksom.. 

  Jeg synes det var så morsomt å lage innlegget med fordeler og ulemper, så jeg tenkte jeg skulle gjøre det samme med studiotrening. HER kan du lese mitt innlegg om fordeler og ulemper ved hjemmetrening. 

  Det jeg ser på som fordeler og ulemper ved studiotrening;

   

  Fordeler:

  Du befinner deg i et lokale som er laget for trening. Altså muligheten for variert trening er så absolutt til stede, enten om det er egentrening, PT- time eller gruppetimer. 

  Du har muligheten til å få veiledning av kyndige instruktører der som du er usikker på noe, eller bare synes det er vanskelig å komme i gang. Mange treningssentre gir deg jo en gratis veiledningstime da du melder deg inn. 

  Du kommer deg litt ut, og får et avbrekk fra hverdagen. 

  Det kan være lettere og pushe seg selv litt ekstra. 

  Det kan være lettere å prøve ut forskjellige typer trening ettersom tilbudet er der. 

  Du kan gjøre det sosialt og trene med en venn.

   

  Cross Training
  Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

   

  Ulemper:

  Det koster mer penger enn hjemmetrening. Og det kan være alt for lett å endre opp som støttemedlem. 

  Det kan være skummelt å prøve ut nye øvelser da det er andre rundt deg. 

  Dersom det er mange folk så får du kanskje ikke trent sånn som du hadde tenkt pga kø ved mølla f.eks. 

  Du er avhengig av å få barnevakt (dersom du har barn selvfølgelig), men noen treningssentre har jo faktisk barnepass, men da igjen er du avhengig av barn som liker å være der. 

  Jeg føler at jeg må ha freshere treningstøy her enn om jeg trener hjemme. 

   

  ______________________________________________________________________________

   

  Ok.. Nå sitter jeg igjen med en ganske morsom tanke... Det har seg nemlig sånn at jeg gjennom disse innleggene har fått et lite inntrykk av hvordan trening det er jeg liker. For det har nemlig vært sånn at da jeg skrev innlegget om hjemmetrening var det ikke noe problem å finne på negative sider ved treningen. Samtidig var det ikke vanskelig å finne fordeler heller.. Men nå da jeg skrev dette innlegget så synes jeg faktisk det var utrolig vanskelig å finne negative sider ved treningen, og de sidene som var negative er egentlig sider som jeg har godt av å øve meg litt på.. Dette med at det er andre rundt osv. Jeg driver nemlig å øver meg på å gi litt F A E N i hva andre tenker om meg, og det får jeg jo absolutt øvd meg på da jeg er på treningssenter. Jeg liker også allsidigheten på treningssenteret veldig godt.. Så min konklusjon er egentlig at jeg liker trening på treningssenter aller best... Jeg har ikke noe i mot hjemmetrening, men jeg hadde ikke klart meg uten medlemskapet mitt på ESPERN!!(treningssenteret jeg trener på). 

  Det eneste som mangler nå er å faktisk komme seg på trening, for jeg kan love dere at 2017 ikke akkurat har begynt å veldig bra på den fronten.. Det har vært så utrolig mye sykdom her hjemme at jeg rett og slett ikke har orket eller hatt mulighet til å trene.. Men det må jeg få endret på, for det overskuddet man får etterhvert, det trenger jeg!!! 

   

  #trening #fitness #studio 


 • Publisert i Trening
 • Hjemmetrening - Fordeler og ulemper.
  • 20.01.2017, 18:09

  I det siste har jeg prøvd meg på litt hjemmetrening, og da jeg først kom i gang så liker jeg det egentlig veldig godt, men samtidig så er det noe eget med å komme seg ut i naturen eller på treningssenteret.. Så nå tenkte jeg at jeg skulle dele det jeg ser på som fordeler og ulemper med hjemmetrening med dere;

   

  Fordeler: 

  Du kan ikke skylle på dørstokkmila, for sannheten er at du ikke trenger å gå over den fordømte dørstokken for å komme i gang.

  Det er null behov for fancy treningstøy, du kan trene i undertøyet om du vil.. Altså ingen unnskyldning der heller.

  Du trenger ikke bekymre deg for at andre skal se på deg, eller at du skal se rar ut da du prøver nye øvelser, det er da ingen som ser deg allikevel.

  Du kan få til trening selv om du er alene hjemme med barna. 

  Du kan bruke inspirerende treningsvideoer fra youtube osv. 

  Du kan trene akkurat da du har lyst, ingen åpningstider. Krever altså mindre planlegging.

  Du sparer penger på å ikke måtte betale medlemsavgift. Alle har råd til å trene hjemme så lenge man ikke trenger så mye utstyr. Man kommer langt med å trene med egen vekt eller fylle brusflasker med vann. 

   

  Woman workout
  Licensed from: BDS / yayimages.com

   

  Ulemper: 

  Det kan være vanskeligere å presse seg selv fordi det ikke er noen andre rundt. 

  Om du liker å trene med utstyr så kan det bli dyrt og kjøpe inn alt du vil ha.

  Det kan være vanskeligere å få til god kondisjonstrening. 

  Det kan være lettere å hoppe over/utsette treningen fordi du ikke trenger å planlegge så mye. 

   

  I mine øyne er det altså flere fordeler enn ulemper ved denne hjemmetreningen. Jeg trodde derimot at det skulle være enkelt å komme i gang, men det viser seg altså at jeg er veldig god på å utsette på ubestemt tid.. Men nå er jeg hvertfall i gang, og det er veldig godt.. Jeg kommer ikke til å slutte å trene på treningssenter, men jeg synes dette er et godt alternativ i en travel hverdag, og det er veldig godt med litt variasjon.. Kanskje kan jeg prøve ut ulike øvelser hjemme først, og så kan jeg bruke de på treningssenteret da jeg føler meg komfortabel med dem.. Og en ting jeg savner ved hjemmetreningen er at jeg ikke har noen mølle, så jeg får ikke løpt.. 

  Hva synes du om hjemmetrening?? 

  Hva foretrekker du? Hjemmetrening eller å trene på treningssenter? 

  #trening #fitness #hjemmetrening 

   

   


 • Publisert i Trening
 • Yoga og meditasjon!
  • 29.09.2016, 19:46

  Nok en økt med klassisk yoga er gjennomført, dette har jo blitt et av høydepunktene i uken.. Hver time både starter og avsluttes med meditasjon, og det er på mange måter høydepunktet ved hele timen. Vi lever i en verden som er fylt med stressfaktorer enten vi er bevisst på det eller ikke så påvirkes vi av alt som skjer rundt oss. Det er telefoner, det er tv`n, det er press fra media, det er skyhøye forventinger som vi har til oss selv.. Mange av oss lever et liv som består av et konstant mas om å bli bedre.. 

  Jeg selv kjenner på den evige kampen mot å la tankene flyte. Tenke ihjel stillheten og alt som skjer rundt meg.. Av og til må jeg kjempe for å holde meg fokusert fordi tankene mine hele tiden flakser videre. Meditasjon og yoga hjelper meg å holde fokus.. Jeg får trent på å være her og nå, holde fokuset inni meg selv og i min egen kropp. 

  Å meditere har en helsegevinst, ikke bare for meg, men for alle.. I en verden fylt med mer og mer psykiske lidelser så trenger man meditasjon, man trenger å gå inn i seg selv og kjenne på stillheten, kjenne på kroppen og hva som skjer i kroppen.. Rett og slett være inni oss selv.. 

  Jeg gikk inn til timen idag med en ekstremt vondt nakke og rygg, jeg sleit med å sitte oppreist før vi begynte fordi jeg kjente det presset sånn på ryggraden.. En time etter gikk jeg ut av rommet og alle smertene var borte.. Jeg følte meg sterkere og rakere i ryggen, og ikke minst roligere.. Jeg kjente meg glad!! 


  Bilde fra google


   

  #yoga #meditasjon #trening #fitness 


 • Publisert i Trening
 • Hopp i det!!!
  • 22.09.2016, 20:21

  Idag har jeg gjort noe som jeg egentlig aldri trodde jeg kom til å gjøre. Jeg har gått utenfor min egen komfortsone.. og vet du hva?? Det kjentes utrolig godt.. Som noen av dere kanskje har fått med dere meldte jeg meg inn på et treningssenter for en stund siden, og det har jeg vært veldig fornøyd med. Jeg har trent både styrke, slynge og løping. En ting jeg derimot var sikker på at jeg aldri kom til å gjøre var å melde meg på en gruppetime.. Hvertfall ikke alene.. Men for to dager siden satt jeg i bilen på vei hjem fra jobb, og da fikk jeg skikkelig lyst til å melde meg på yoga, jeg har jo drevet med det her hjemme, men det blir jo noe annet å gjøre det sammen med flere andre. Jeg fikk et skikkelig boost og hoppet i det timen ble bestilt med en gang jeg kom hjem fra jobb, og jeg kjente at jeg faktisk gleder meg.. I går derimot begynte jeg å grue meg, jeg overanalyserte alle tankene jeg hadde, og gjorde meg selv enda mer usikker.. typisk meg!! 

  Allikevel så møtte jeg opp til timen idag, vi var en liten gruppe som var samlet, 7 stk til sammen. jeg gjennomførte 60 minutter med yoga sammen med disse totalt fremmede menneskene, ikke et eneste sekund var jeg redd for hva de andre tenkte om jeg, jeg klarte rett og slett å være tilstede i min egen kropp og holde fokus.. 

  Jeg gikk inn i salen med "stressnakke" og sliten rygg, og gikk ut igjen og følte meg som ny.. Rett og slett skikkelig deilig.. 

  Denne gange prøvde jeg meg på idag er det som går under kategorien klassisk yoga. Det var fokus på de grunnleggende øvelsene og enkle øvelsene.. Perfekt for meg denne gangen med andre ord. Etterhvert som jeg har kommet litt mer inn i dette, og føler meg litt mer trygg tenkte jeg å prøvde litt ulike typer yoga, de har både yoga flow, stretching yoga og dynamisk yoga. Jeg tenkte jeg skulle prøve alt..    

  Nå sitter jeg her hjemme og gleder meg allerede til neste torsdag og en ny runde med yoga!!

  #yoga #trening #avslappjng 


 • Publisert i Trening
 • En god start på uka!
  • 20.06.2016, 20:03

  God og mør i beina.. Godt plantet i sofaen.

  Etter jobb og middag ble det en tur på Espern. Tanken var egentlig å løp litt først for så å trene styrke, men da jeg først var i gang med løpingen så hadde jeg ikke lyst til å stoppe.

  Det var skikkelig godt å få i gang beina på mølla, men etter en stund ble jeg skikkelig stiv i leggene.

  Allikevel så ble det 5 km på 31 min, det er jeg ganske fornøyd med..

  Nå sitter jeg som sagt godt plantet i sofaen, og på tv'n ruller en laaaang episode av Home and away, så her blir jeg sittende en stund..

  Litt påfyll etter trening!!


 • Publisert i Trening
 • Workout!!
  • 16.06.2016, 19:23

  Jeg har hatt en skikkelig "nedeperiode" da det kommer til trening. Null motivasjon og 1000 unnskyldninger. 

  Jeg har vært sliten etter jobb, og det er andre ting som har blitt prioritert, men idag fikk jeg et lite kick på vei hjem fra jobb. Jeg hadde plutselig lyst til å ta meg en joggetur etter middag. For å være helt ærlig så hadde jeg ikke trua på at jeg fremdeles hadde lyst etter middag, men skulle man sett... Nå sitter jeg her i sofaen nydusjet og mør i beina etter en joggetur på 5 kilometer. Det gikk ikke så fort, men jeg kom meg rundt, og jeg har en hund som er mer enn fornøyd.. 

  Jeg hadde egentlig satt meg et mål om å klare det på 30 min, men det klarte jeg ikke. Jeg brukte 35 minutter på runden, og det er egentlig helt greit. Noen runder til nå så klarer jeg det sikkert på 30 min. Kanskje det må være et mål før jeg går ut i ferie.. Altså om 2 uker.. 


   

  Jeg er egentlig ikke så veldig glad i å løpe ute, jeg foretrekker mølla. Jeg synes det er så mye lettere å presse seg da man løper på mølla, det er nok noe med den tryggheten i at dersom jeg pusher meg så langt at jeg ikke orker mer så kan jeg bare gå av. Dersom jeg gjør det da jeg løper ute så har jeg jo ikke noe annet valg enn å fortsette for å komme meg hjem.. 

  Nå blir det sofaen resten av kvelden!!

  Ha en fin kveld alle sammen!!

  #trening #helse #mamma #løpe 

   


 • Publisert i Trening
 • Årets første langtur!
  • 10.05.2016, 12:55

  Hei og hopp!

  Her hjemme er vi i skikkelig feriemodus, det skjer liksom noe med kroppen da både jeg og Ole-Anders går hjemme og det i tillegg er sol og fint vær. Det blir liksom så sommer. 

  Nathalie sover jo også så lenge om dagen, både hun og Storm Aleksander sto opp etter 08.30 idag. Så det blir med andre ord litt sein levering i barnehagen. Idag tok vi sykkelen opp dit også. Det ble en liten "omvei" på turen hjem. Vi kjørte helt inn til Hamar, langs Mjøsa, over Stangebrua over til Hjellum og hjem. Ok, det gir kanskje ikke så mye mening, men det ble hvertfall en tur på drøyt 2.8 mil. Akkurat det synes jeg er en akseptabel "første ordentlige sykkeltur" i år, eller egentlig på flere år. 

  Vil tro jeg kommer til å ha vondt i både bein og rumpe i morgen! 

  Nå sitter vi på verandaen igjen, vi har akkurat spist litt lunsj, og kaffen smakte utrolig godt akkurat nå! 16 grader og sky var det spådd idag, men her er det 23 grader og sol med litt vind, så det går absolutt greit å være ute idag også! 

  Her nytes dagene til det fulle! Det er faktisk ikke lenge til jeg skal begynne å jobbe igjen. I morgen er det faktisk bare en uke igjen. Herregud så fort tiden går!!! 

   


      

  #Trening #sykkel #mjøsa  #hamar #deilig #hverdag #mamma  

   


 • Publisert i Trening
 • 8 grunner til at jeg trener!
  • 04.03.2016, 18:30

  Det er jo ingen hemmelighet at jeg plutselig har fått øynene opp for trening. Det som jeg for bare ett par måneder siden så på som noe av det kjedeligste i hele verden har plutselig blitt gøy. Helt ut av det blå våknet jeg bare og tenkte at jeg vil løpe... Jeg vil løpe på mølla... Og sånn ble det... Ja, det er ikke tull altså, det var faktisk sånn det var. Jeg våknet bokstavlig talt en morgen og før jeg i det heletatt hadde gått ut av sengen så fikk jeg skikkelig lyst til å begynne å løpe igjen. Dagen etter hadde jeg meldt meg inn på espern, et treningssenter i Hamar, og vips så var jeg i gang med treningen. 

  Så hvorfor trener jeg da?? 

  1. Kroppen min har båret frem to barn, og dermed vært blåst opp som en ballong, og selv om jeg er slank så trenger magen å strammes opp igjen.. Det høres kanskje overfladisk ut, men hvorfor ikke ta tak i det man kan gjøre noe med?!? 

  2. Jeg er så svak som.... som... noe som er veldig svakt...(Ok, jeg kom ikke på noe). Jeg sliter seriøst med å løfte steikepanna, nei jeg tuller ikke. Jeg eier ikke muskler i armene... 

  3. Jeg har vært veldig sliten i en lang periode nå, og det sies jo at det skal hjelpe å trene. Så hvorfor ikke... 

  4. Jeg vil bedre kondisen slik at jeg kan utfordre mamma i løping igjen.. Sist gang jeg prøvde det så løp jeg til jeg nesten kastet opp.. Konkurranseinstinkt.. JA!!!

  5. Det er en fin mulighet for litt meg tid.. Som mamma blir det ikke mye av det.. 

  6. Jeg vil få mer energi som jeg kan bruke på familien min.

  7. Jeg vil gjøre en innsats for å holde meg frisk og rask til jeg blir 100 år.. 

  8. Jeg har en fysisk krevende jobb (barnehage) og vil sørge for at jeg slipper å få vondt i armer, rygg og nakke fordi jeg ikke er sterk nok..    

  Det var noen grunner fra denne kanten...

   

  Hvorfor trener du? 

   


 • Publisert i Trening
 • KickStart!
  • 15.02.2016, 19:24


  For en herlig måte å starte denne uken på.. Jeg kjenner veldig på at jeg har blitt bitt av denne basillen som kalles for treningsbasillen. Jeg ser faktisk frem mot å trene og det er veldig godt.. Idag var det styrke som sto på planen, så nå er jeg god og mør i hele kroppen. 

  Nå har vi fått barna i seng, og jeg har laget litt mat til oss. Så nå blir det sofaen og tv resten av kvelden, og det med god samvittighet!!   Salat med kylling, pesto, creme fraish og fetaost. Nam!!


 • Publisert i Trening
 • Treningsmotivasjon!
  • 11.02.2016, 14:47

  På toppen av min listen over treningsmotivasjon finner dere en teknisk duppedings. En ganske flott duppedings faktisk.. Klokken min er av merket polar og modellen heter m400. Den har innebygd skritteller, en form for bevegelsessensor som merker seg om jeg ligger, sitter, står, går eller løper og som er veldig flink til å varsle meg dersom den synes jeg skal få rumpa opp av sofaen Den forteller meg også hva den forventer av meg i løpet av en dag, altså hvor mye den synes jeg skal stå, gå og løpe.. Om morgenen kan den fortelle meg hvordan søvnen min har vært og dersom jeg setter på et pulsbelte så kan den jammen fortelle meg hvor høy puls jeg har også, og det er nettopp det som gjør den til den ultimate treningsvennen. 

  Jeg har hatt en polar klokke tidligere også, og den ble flittig brukt sist gang jeg var medlem på et treningssenter. Det var den som fikk meg til å pushe meg litt ekstra, og det var stor nedtur den gangen jeg glemte den igjen hjemme. Så nå er jeg mer enn klar for å teste  ut denne fine klokken på treningssenteret i ettermiddag, og det  som er så fint er at denne glemmer jeg ikke av, for den sitter nemlig på armen min hele tiden.. Det er jo veldig gøy å se hvor mange skritt jeg tar i løpet av en dag. 
  Nå skal jeg ta med meg treningsmotivatoren min inn på kjøkkenet og begynne med middagen! 

   

   


 • Publisert i Trening
 • Workout done!!
  • 08.02.2016, 19:42

  Vel nå har jeg gjort noe jeg trodde jeg ikke kom til å gjøre, jeg tror til og med jeg har nevnt det her på bloggen også.. Jeg har meldt meg inn på treningssenter, jeg som har vært så på at hjemmetrening er det eneste jeg får til, og det som er best for meg... Vel en dag her sist uke så våknet jeg og tenkte at jeg ville begynne å løpe igjen. På lørdag meldte både jeg og Ole-Anders oss inn på Espern, som er et treningssenter i Hamar, og idag har vi vært der og hatt vår første treningsøkt. Vi løp først i 30 minutter og så tok vi litt styrke på beina. Det ble ikke en lang økt i dag, men det var utrolig godt å komme i gang.. Jeg kjenner allerede nå at jeg kommer til å være støl i morgen! 

  Vi var så heldig at barna kunne være her hjemme og bli passet av tanten sin idag, så da hadde vi muligheten til å dra sammen. På torsdag har vi planer om en økt til, og da skal vi prøve ut barnepassen som de har på treningssenteret. Veldig spent på hvordan det går, og dersom det går bra med Storm Aleksander så kommer jeg nok til å benytte meg av den på dagtid sånn at jeg kan trene litt da også.

  Jeg kommer definitivt ikke til å legge vekk yogaen jeg driver med her hjemme, men det skal bli veldig godt å trene litt annet også... 


  Det er jo ikke rart at jeg har lyst til å trene da jeg har så kul tights og så freshe sko!! Tightsen fikk jeg av Ole-Anders for en liten stund siden, og skoene de var jeg å kjøpte i dag. 


 • Publisert i Trening
 • Denne ukens treningsplan!
  • 25.01.2016, 10:00

  Trening handler for meg om å bruke kroppen, det skal være lystbetont, de skal være gøy og de skal være overkommelig. For meg handler derfor ikke trening om å løpe 1 mil hver dag, eller løfte vekter til jeg spyr. Det fungerer rett og slett ikke for meg. Jeg kommer meg ikke i gang, jeg finner ikke motivasjonen og jeg gir opp. Ja, jeg blir mektig imponert over de som klarer det, de som finner den gleden i å bruke kroppen sin. Jeg blir faktisk litt misunnelig, det skal jeg innrømme. 

  Jeg har forsonet meg med at trening for meg det må være korte økter, her snakker vi 15-30 min. Det skal være enkelt å gjennomføre og det skal ikke være for tungt. Til gjengjeld gjør jeg litt hver dag, jeg er stolt over det jeg har fått til så langt i år, og jeg kjenner faktisk at det fungerer.  Styrkeøvelsene som går på beina gjør jeg på kvelden sammen med mannen min, det har liksom blitt vår lille greie etter at barna er i seng. Yogaen den gjør jeg på dagtid så ingen andre enn Storm Aleksander ser meg, haha. Armhevingene gjør jeg da det passer seg, enten om det er på kvelden eller midt på dagen, jeg synes det er kjedelig, men jeg har satt meg et mål om å klare 10 strake, så jeg må øve.. Nå klarer jeg kanskje 2, haha jeg dauer.... Rumpeøvelsen min gjør jeg også på dagtid, og av og til flere ganger om dagen, jeg prøver nemlig å finne igjen rumpa mi som har forsvunnet.. 

  Så selv om det ikke er snakk om de tyngste treningsøktene det her så er det hvertfall litt, og jeg må innrømme at jeg er stolt over meg selv som har holdt dette gående i hele januar *tommel opp*


 • Publisert i Trening
 • Morning workout!
  • 20.01.2016, 10:04

  Igjen startet jeg dagen med 30 min med yoga! Det er så utrolig godt å komme i gang, få strekt ut kroppen og kjenne at man er i live. Jeg kjenner på kroppen at jeg allerede nå, etter bare noen dager med yoga, er kroppen litt mykere. Jeg har enda et stykke igjen før ryggen er helt med meg, men vi er på vei. Jeg kan også kjenne at armene mine har blitt litt sterkere, og det er jo noe jeg virkelig trenger. 

  Yoga er den perfekte treningsformen for meg har jeg funnet ut, det er den perfekte balansen mellom å aktivere kroppen og slappe av, man blir ikke dødssvett, men man kjenner at kroppen har jobbet. Etterhvert som jeg blir mer inn i dette med yoga skal jeg definitivt prøve litt mer krevende former enn hva jeg gjør nå, jeg gleder meg allerede. Bare jeg er ferdig med eksamen, så skal jeg prøve å få tatt en økt hver dag. 

  Men snakker om eksamen, nå som Storm Aleksander sover så må jeg passe på å få tid til å lese litt. Siste innspurt før den "store" dagen i morgen!!! Herregud jeg kjenner jeg får klump i magen bare av å tenke på det... Jeg gleder meg virkelig til dette er over... 
 • Publisert i Trening
 • Prøver meg på Yoga!
  • 15.01.2016, 12:29

  Jeg må vel innrømme at jeg ikke er av det slaget so setter pris på en tidlig morgen.. Morgen stund har gull i munn... vel jeg vet ikke helt jeg altså... 

  Det er jo ikke sånn at jeg liker å sove hele dagen heller, men før 8 synes jeg er umenneskelig. De siste dagene har jeg derimot hatt en liten morgenfugl av en baby, jeg har klart å drøye det til 8-8.30, men da har han vært ferdig. Idag derimot var klokken 07.30 da vi sto opp. Han pratet så høyt at det ikke var noe poeng i å prøve å få han til å sove igjen. Vi kom oss opp og vet dere hva? Da klokken ble 08.00 hadde jeg gitt han litt mat, og mens han lekte så fant jeg frem yogamatten og gjennomførte 30 min med yoga. 

  Det er så utrolig godt, kjenne at kroppen setter litt i gang. Jeg er ingen ekspert og jeg kjenner så absolutt at jeg trenger dette, for kroppen er litt stiv, spesielt i ryggen, men det anbefales virkelig altså.. Jeg er ikke den typen som klarer å gjøre noen øvelser tatt ut fra hodet, jeg trenger noe å se på og følge. Så nå har jeg begynt med "30 days of yoga". Fant det på youtube, og dersom du ikke er døds-seriøs så kan jeg anbefale den altså. Nå er jeg bare på dag 2, men den dama er så herlig, og har noen kommentarer underveis som gjør det veldig morsom. Eller jeg synes det er morsomt da..   

  Her er den første videoen, så finner dere resten derfra om dere skulle være interessert i å sjekke ut. Jeg har på følelsen av at hun begynner veldig lett og så blir det tyngre etterhvert. 

  Jeg gjør ikke dette hver dag, men hat satt meg som mål å ha 2-3 økter i uken. Da jeg er ferdig med eksamen så kan det tenkes at jeg gjør det litt oftere. Storm Aleksander synes jo det er så gøy å se på også, så da er det ikke noe problem ;) 


 • Publisert i Trening
 • Inspirasjon i en bok!
  • 09.01.2016, 13:52

  For en liten stund siden nevnte jeg på at jeg hadde lyst til å kjøpe meg en treningsdagbok, håpet var at denne skulle hjelpe meg å finne motivasjonen til å trene. Sannheten er at jeg denne siste uken har vært relativt flink til å trene her hjemme. Planen var egentlig at jeg skulle komme meg ut på tur også, men det har vært så kaldt at det det ikke har vært forsvarlig å ha med seg Storm Aleksander ut. Derfor ble det med den ene turen jeg hadde på mandag. Men jeg har trent styrke her hjemme, to økter med mage og to økter med bein. Jeg har vært konstant støl hele uken, og det er skikkelig godt. 

  Nå har jeg fått treningsdagboken i posten og jeg gleder meg til å komme i gang med å planlegge uken som kommer. Her er det sider som går på kondisjon, styrke og kosthold, det er helt perfekt for meg. Jeg gleder meg til å få litt mer oversikt, og jeg kjenner at motivasjonen for å følge planene mine er på topp!! Det er spådd mildere til uken også, så dersom det stemmer blir det nok litt mer speedwalk på meg :P 

  Jeg gikk for boken fra Get Inspired, den var det mange som var fornøyd med etter hva jeg kunne lese meg frem til på blogger og i forumer, den kostet ikke så alt for mye og det var gratis frakt. Jeg liker veldig godt at den inneholder skjemaer både for kosthold, styrke- og kondisjonstrening. 

  Jeg er så klar for uken som kommer, og skal skrive i boken min så fort jeg får mulighet... Hurra!! 


 • Publisert i Trening
 • Power walk!
  • 04.01.2016, 10:23

  Den første mandagen i 2016, den første hverdagen er her! Da klokken var 09.00 var jeg allerede ute på tur med vogn og hund. 35 minutter med power walk ble det. 20 av disse minuttene var i oppoverbakke, og jeg kan fortelle dere at det er helt j***** tung å dytte vogn oppover i et lag løssnø. Da jeg kom hjem igjen så hoppet jeg i det og tok 50 rette situps og 20 skrå på hver side, altså 40 til sammen. 

  Det er skikkelig godt å komme i gang, men jeg kjenner også på at jeg er litt redd for at jeg ikke klarer å følge opp. Målet denne uken er å ha 30 minutter power walk 3 dager, og situps hver dag, altså mandag til fredag. 

  Jeg må virkelig prøve å slutte å finne unnskyldninger for å ikke komme meg ut, for det er jeg alt for god på. Så mitt mål for det kommende året er å slutte å komme med dumme  unnskyldninger til meg selv og heller bare hoppe rett i det. For da alt kommer til alt så er det skikkelig godt bare man kommer i gang... Det er godt å ha noe å være stolt over, det er godt å klare å gjennomføre noe, og med det sier jeg takk for nå, og hei til dusjen!!  Etter at jeg har dusjet så tenkte jeg å sjekke litt på nettet om jeg fant noen fin treningsdagbok, det må vel være litt motivasjon eller??  Skrive ned målene mine for hver uke og deretter skrive hva jeg gjennomførte!! 


 • Publisert i Trening
 • Planken - siste dag!
  • 31.10.2015, 14:22

  Nå hvordan gikk det??

  Oktobers siste dag er her og plankeutfordringen er over. Jeg kan med trygghet si at de siste dagene så har jeg failet helt.. Seriøst 260 sekunder?? Jeg hadde ikke sjans i havet... Det var jo så lenge at jeg kjente at motivasjonen for å klare det var borte før jeg hadde begynt.. Etter 2 og et halvt minutt gadd jeg ikke lengre... Så denne siste dagen, stå så lenge du kan, vel jeg må vel bare innrømme at jeg hoppet glatt over den. Det ble rett og slett for kjedelig!!! Huff!!!

  Men hvordan gikk det med deg da?? Hvor lenge klarte du?  #trening #planken #utfordring #fail


 • Publisert i Trening
 • Er dere med??
  • 16.10.2015, 09:10

  Ja, er dere med meg eller?? 

  Det er jo fremdeles oktober, og om dere som meg henger med på utfordringen som jeg skrev om HER så merker dere vel kanskje at det begynner å bli litt tungt nå?!? Eller jeg synes nå hvertfall at det begynner å ta på. Idag er det hele 120 sekunder som står på planen, og jeg kjenner at jeg gruer meg. Jeg synes faktisk det var ganske så tungt med gårsdagens 90. Men jeg har lovet meg selv at dette skal jeg klare å gjennomføre, så jeg gir meg ikke.. Etter at dagens er utført er jeg jo over halvveis, og jeg er veldig spent på å se hvor lenge jeg klarer da vi kommer til den siste dagen.

  Men ja... Er du med eller?? Fortell meg hvordan det går da vel!!!

  Photofail *hendaoverøya* Har en liten pus som ville være med på bildet. Og ja, her tar vi planken i det vi står og går i ;P Her er det half and half. Skjørt og pysj, jeg vet nemlig at lillegutt snart våkner og skal ha mat, derfor gidder jeg ikke å "gjemme bort" matfatet hans riktig enda ;P (Og som teksten sier så har jeg ikke tatt dagens 120 enda heller, jeg hadde nøyaktig 20 sek på å ta bildet, for jeg har nemlig ei jente her hjemme som skal ha elsaflette idag, så da må planken vente litt).

   

  Update: Fletta på plass! Rakk det før lillegutt våknet også... Hurra!!!


  Ikke helt ekte Elsaflette, i know, men da jeg legger fletta over håret istedenfor inni håret så holder fletta seg mye bedre, alt håret hennes er nemlig ikke like langt enda.

   

  #trening #planken #oktober #oktoberutfordring #photo #fail

   


 • Publisert i Trening
 • Planken - bli med da!
  • 01.10.2015, 11:18

  Jeg skrollet meg nedover facebook tidlig idag, og tilfeldigvis så jeg at min mor hadde likt en side som het Planken- oktober utfordring. Jeg måtte jo inn for å se, og jeg ble med jeg også. Det går ut på at man skal stå i planken hver dag i hele oktober, det begynner med 20 sek og øker etterhvert før man siste dagen skal stå så lenge man kan. Dette skal jeg hvertfall klare å gjennomføre... Bli med du også da!!!!

  Og vil du ikke bli med å fellesskap på facebook eller har du ikke facebook, ja så gjør det for deg selv da :) Men husk å gjøre det riktig, jeg vil ikke ha på meg å ha ødelagt noen kropper. Og til dere som nettopp har fått en liten baby, dette er kanskje ikke det lureste og magemusklene ikke har vokst sammen igjen enda?!?

  Slik gjør du: (Kopiert fra facebooksiden)

  Hold hovedet i lige forlængelse af rygsøjlen så du kigger lige ned i gulvet. Undgå at hænge i skuldrene så skulderbladene stikker ud som ?englevinger?. Aktiver den tværgående mavemuskel ved at trække navlenop mod rygsøjlen. Undgå at hænge i hofterne og svaje lænden. Pres hælene bagud. 
  Baglår og balder:
  Forestil følgende: Du har en 20´er placeret mellem balderne, klem sammen om den. Så træner du også styrke i bagsiden af kroppen, når du laver planken.
  Armene:
  Pres albuer eller hænder, hvis du står på dem, væk fra gulvet, derved kommer der aktivitet i overkroppen.
  Maven:
  Forestil dig, at du får en mavepuster, så trækker de inderste tværgående mavemuskler sig automatisk sammen.

  Det styrker du:
  Du træner alle muskler i ?korsettet?. bl.a. de indre tværgående mavemuskler, de dybe rygmuskler og din skulderstabilitet.

   

  #planken #utfordring #oktober #trening


 • Publisert i Trening
 • Oppdatering på treningsfronten.
  • 10.09.2015, 22:03

  Jeg er så skuffet over meg selv. Jeg hadde jo til og med skrevet om treningsplanene mine her på bloggen, men det var tydeligvis ikke nok. Midt mellom amming, syk 2 åring, et hus som bør se litt ok ut, klesvasken som aldri sier stopp og nå studier så har jeg rett og slett lagt treningen på hylla. Jeg finner ikke tiden til å gå til barnehagen og  jeg finner ikke tiden til å trene styrke hjemme i stua. Jeg finner ikke tiden og jeg finner ikke lysten. Jeg har sveket meg selv.

  Det som egentlig er litt dumt, men som ikke er så dumt allikevel er at kroppen min uansett endrer seg, den blir sakte,  men sikkert mindre. Jeg vil jo tro det skylles ammingen. Så selv om treningen ikke er noe å skryte av så tenkte jeg at jeg kunne dele tallene mine med dere, så får vi se da om jeg finner igjen lysten til å trene etterhvert. 

  8 uker etter fødsel
  Hofter: 99
  Midje: 80
  Lår: 57

  10 uker etter fødsel :
  Hofter: 92.5 
  Midje 72,5
  Lår:55 

  12 Uker etter fødsel:
  Hofter: 91
  Midjen :71
  Lår:54.5

  Så dette er da meg, all numbers.

  #trening #skuffa #nulltrening


 • Publisert i Trening
 • Ny uke nye muligheter.
  • 10.08.2015, 19:53

  Da var mandagen snart over, og jeg har startet uken med å gå i barnehagen for å hente Nathalie. Det må jo være en god start med tanke på at jeg skulle bli flinkere til å bevege på meg?!? Det blir jo ca 6 kilometer, og med barnevogn i oppoverbakke så er vel det bra, bedre for kroppen enn å ta bilen hvertfall. Nathalie synes også det er veldig gøy å trille til eller fra barnehagen. Planen nå er at jeg skal gå en eller to dager til denne uken, pluss at jeg skal få til litt styrketrening hjemme i stuen da Storm Aleksander sover. Jeg har sett litt på nettet for å finne noen øvelser som kan gjøres hjemme uten vekter. Det jeg da har sett etter er øvelser som går i hovedsak på mage/rygg, og noen på beina/rumpa. Jeg tenkte at jeg kanskje kunne dele noen av øvelsene jeg gjør med dere etterhvert. Og om noen av dere har noen fine øvelser som kan gjøres hjemme, så kanskje dere kan dele de med meg?? 

  Så nå er jeg klar for å svette litt fremover, og nå som mannen begynner å jobbe igjen blir det litt enklere å få til hjemmetreningen også, da er det ingen som ser meg, haha!! Ja hvertfall ingen andre enn hunden og katten ;)  Om jeg klarer å holde på dette fremover så må jeg jo bli i bedre form enn jeg noen gang har vært vil jeg tro. 


  Bilde fra google Dette er vel ca sånn jeg ser ut da jeg er oppe i barnehagen, haha!!!

  Krysser fingrene for at motivasjonen ikke tar slutt, nå skal jeg finne meg en gulerot!!! *tommel opp* Ja det var faktisk ikke tull heller.. 

   


 • Publisert i Trening
 • Trening: ut på tur!
  • 06.08.2015, 12:06

  Nå er lillegutt allerede 8 uker, og jeg føler vel at det er påtide å bevege litt på seg igjen. Så idag bestemte jeg meg for at jeg skulle ut å gå en tur, det hørtes veldig bra ut da jeg tenkte på det i går kveld, jeg gledet meg faktisk. Idag tidlig derimot var ikke gleden like stor, jeg tok meg selv i å finne på unnskyldninger for å ikke gjøre det. Derfor bestemte jeg meg for å bare hoppe i treningsklærne, da hadde jeg ikke noen unnskyldning for å ikke bevege meg. Og du, jeg kan si det fungerte før jeg viste ordet av det hadde jeg plassert lillegutt i bæresjalet og Nathalie i vogna og vi var på vei opp til barnehagen. Det er 3 kilometer med stort sett oppoverbakke. Jeg trodde jeg skulle dø før jeg var oppe, og jeg tenkte for meg selv at dette ikke kom til å skje igjen. På vei ned igjen var det derimot fort glemt, tom vogn og nedoverbakke er definitivt lettere. 

  Jeg håper virkelig jeg klarer å fortsette med å gå noen dager, det er jo så utrolig godt da man først er ute, og ikke minst er det bra for kroppen. Planen er å få gjort noen styrkeøvelser hjemme også, og for å legge litt ekstra press på meg selv skal jeg lage en egen treningskategori her på bloggen hvor jeg kan poste treningsinnlegg, både med forslag til treningsøvelser, og hva jeg selv klarer og kanskje noen resultater etterhvert.  #trening #mamma #utpåtur 


 • Publisert i Trening

 • hits