Hvordan bryte ut av ferievanene?

 • 31.07.2017 kl. 17:25

August er like rundt hjørnet nå, og det er flere som er tilbake på jobb etter ferien. Kanskje er du en av de som skal begynne på skolen til høsten?? Da har du fri i en liten stund til kanskje.. Men uansett om du skal tilbake på skolebenken, eller om det er jobben som venter så er det vanskelig å komme seg ut av feriebobla og  inn i normale rutiner igjen. Jeg nekter å tro at jeg er den eneste?!? Jeg tenkte jeg skulle dele mine "get back to reality" tips med dere, håper dere finner noe hjelp i det, eller kanskje dere har noen helt andre tips som dere vil dele?? 


 

Stå opp tidligere. Det er ikke til å legge skjul på det at man i ferien ofte får en litt annen dagsrutine, man står gjerne opp senere og legger seg også desto senere.. Enten om det er fordi man sitter ute til langt på kveld, ser på serier eller er ute på byen.. Dagen før du skal tilbake på jobb igjen derimot anbefaler jeg eg å stå opp tidligere enn du har gjort ellers i ferien, da er det hvertfall litt større sjans for at du er trøtt da kvelden kommer. Når jeg tenker meg om er det kanskje lurt å gjøre dette ett par dager før ferien er ferdig også.  

Få mye frisk luft eller reist å bad. Dagen før du begynner å jobbe igjen er det også lurt å bruke kroppen litt, sørg for at du blir sliten.. Om det er å dra ut i skogen og få litt frisk luft, eller om du drar i svømmehallen for å bade spiller ingen rolle, bare velg noe du liker..  

Spis nok mat. Jeg er vel ikke den enste som har hatt lørdag litt oftere enn normalt i ferien?? Det byr ofte på litt problemer da hverdagen kommer tilbake igjen.. Man får gjerne vann i munnen bare av tanken på en sjokoladebit da kvelden kommer. Mitt tips her er å spise nok mat, både gjennom dagen, men også på kvelden.. Lag deg en salat eller smoothie, del opp frukt og grønnsaker. Ha noe du kan kose deg med og som gjør at blodsukkeret går opp og du ikke er sulten lengre.. Og en ting til, pass på å ha drukket nok, er du tørst kan det nemlig kjennes ut som om du har lyst på noe godt.  

Få med deg noen på en løpetur. Eller en gåtur om du vil. Sliter du med å komme tilbake til treningen etter ferien? Få med deg noen, enten om det er en venn eller en kjæreste. Om dere gjør det sammen er det litt enklere. 

 

Finn på noe godt til middag. Du trenger jo ikke å bryte helt med all kosen, finn på noe godt til middag, men det er kanskje greit å passe på at du har en salt eller masse grønnsaker til? Godt og godt for deg, you know! 

 

Til slutt.. Hold deg for god for dårlige unnskyldninger.. Man kommer ofte opp med dårlige unnskykdninger til hvorfor man skal spise godteri en siste dag, hvorfor man skal vente en ekstra dag med å komme i gang med trening eller hvorfor man skal se en episode til med favorittferien.. Vel.. Ikke gjør det! 

 


 

Håper du finner noe hjelp i noen av disse punktene, og at du får en flott overgang til hverdagen. Jeg håper du tar sats i hverdagen og har noe du virkelig elsker å gjøre å komme tilbake til. Jeg håper du våger å gjøre det som gjør det lykkelig og ikke bare noe du må.. Jeg håper du har hatt en fin mandag!!

 

Filmtips: Divergent!

 • 12.06.2017 kl. 19:56

Nå er det på sin plass med et aldri så lite filmtips! Denne filmen, eller filmserien som det jo faktisk er, er rett og slett for bra til at jeg ikke kan dele med dere. 

Det hele begynte med at jeg kom over en film på fredagskvelden som jeg hadde sykt lyst til å se, men da den begynte klokken 21.00 var jeg stup trøtt og gikk heller å la meg. Dagen etter fan vi den igjen på viaplay og leide den der. Fra første sekund var blikket mitt som låst i skjermen og da den var over så ble jeg så skuffet at jeg nesten måtte gråte litt. Og jeg var ikke skuffet fordi den var dårlig, men fordi det var en sånn slutt som gjorde at jeg bare ville se mer og mer.. Vi ble vel ganske fort enige her hjemme om at vi MÅTTE sjekke om det var en film nr 2, og det var det altså.. Både en nr 2,3 og 4!!!! Så da ble jeg ganske overlykkelig.. Nå har vi fått sett film nr 1 og 2, og i kveld venter film nr 3!!! Hurra!!

Disse filmene handler om at menneskene i verden er delt inn i grupper etter hvilke egenskaper de ulike menneskene har. Det er altså sånn at man i ungdomsårene kan velge sin egen gruppe og hovedpersonen velger da å bytte gruppe. Etter 200 år hvor man har levd i disse gruppene begynner det sakte, men sikkert å bli opprør i gruppene og det er altså dette opprøret vi får være med på i de to første filmene.. 


-  Bilder fra filmene - 


 

Etter hva jeg har skjønt er filmene basert på en bokserie. Jeg vet ikke helt om bøkene er noe jeg ville lest, rett og slett fordi min interesse for bøker begrenser seg litt i sjanger, men filmene er så absolutt verdt å se!!! Det er Shailene Woodley som har hovedrollen, hun har blant annet spilt tenåringsjenta Amy i tv-serien  "The secret life of the American Teenage". For de av dere som har sett den. 

 

 

Flowerpower!

 • 12.05.2017 kl. 17:41

Noe så fint er det lenge siden jeg har sett!! Jeg har gledet meg til å få denne lenge, og endelig er den her.. En leppestift som får farge ut fra din egen pH-verdi og kroppstemperatur. Det står at den kan bli alt fra kraftig til bare så vidt synlig rosa. Jeg vet ikke om det er sånn at man har ulik pH-verdi til ulike tider på dagen eller om den kan variere i det heletatt, så om det er samme resultat hver gang man bruker den det aner jeg ikke.. 

Leppestiften er fra STYLondon. Og jeg fikk den i limited edition glossyboxen som jeg bestilte for en stund siden.. På meg ble fargen nydelig naturlig rosa og ikke sånn typisk leppestift resultat, så det er klart at om du liker den eller ikke kommer an på hva du liker. Den er hvertfall myk på leppene, jeg hater leppestifter som gir den tørre følelsen.. 

 

Se da, jeg mener.. Det er jo nesten så man må ha den bare for å ha den til pynt...

 

FLOWER LIPSTICK
 

Noen andre som har prøvd denne?? 

 


 

Et aldri så lite spisetips!

 • 11.05.2017 kl. 20:08

Hei og hopp!! Her kommer et aldri så lite tips fra sofakroken.. Jeg har akkurat kommet hjem fra trening og ut av dusjen.. Endelig klarte jeg å ikke sovne på sofaen etter jobb, og det kjennes så utrolig bra.. Jeg kjenner at jeg har brukt kroppen, og nå er jeg sulten som en løve.. Jeg må vise dere min favorittøvelse da det kommer til magetrening en dag.. Men nå kommer det et helt annet tips.. 

Har du lyst på noe godt, men som samtidig er godt for deg?? Noe som passer ekstra godt nå som det (forhåpentligvis) snart blir sommer og varmt ute? Putt druene dine i fryseren, og spis de kalde/fryste. Det kjennes seriøst ut som du spiser is, du får kjølt deg ned en varm dag og druene holder mye lengre enn om du har de på benken eller i kjøleskapet.. Det er jo ikke noe annet enn positivt.. Ikke blir de sånn veldig harde heller, eller de blir hvertfall fort spisbare.. Jeg oppbevarer alltid druene mine i fryseren om sommeren.. Prøv det du også!! 

 

Det fungerer sikkert helt fint med annen frukt også, jeg skal teste ut dette med vannmelon i biter i løpet av sommeren..

 


OBS! Dersom du skal gi barna dine druer, så please del de i to først!! (på langs). Det er alltid viktig, og ekstra viktig da de er fryst ettersom de blir enda glattere. 

 

ENJOY!!

 


 

4 steps to a wardrobe-detox.

 • 08.04.2017 kl. 13:20

Jeg kjenner jeg får hjertebank bare av tanken.. Jeg blir svett i hendene og jeg drøyer tiden så godt jeg kan.. Men jeg er veldig klar over at det må gjøres, og det blir så bra etterpå.. Så hvorfor ikke bare hoppe i det.. For en måte å starte påsken på, og ikke minst for en måte å starte våren på.. En skikkelig wardrobe-detox! 

 

How to:

1. Begynn med å ta alt ut av skapet. Jeg har et lite walk-in og et skap inne på soverommet. Så det var nok å tømme. Jeg begynte med det lille rommet mitt. 

Alle klærne ble lagt på sengen slik at jeg fikk samlet alt. 
2. Begynn øverst i haugen. Prøv det du er usikker på om passer, eller som du er usikker på om du vil bruke igjen.. Planen er å få kastet unna/solgt det som ikke er i bruk. Kanskje du til og med finner noen nye favoritter. Jeg for min del gleder meg maks til å bruke denne kjolen i sommer.. Sjekk den ryggen da!!!! OMG!! 


3. Etter å ha gått gjennom alle klærne er det bare å begynne å sortere. Jeg laget en haug for bukser, shortser, gensere, topper, skjørt og jumpsuits. Da blir det lettere å gå en oversikt over hva du har og hvor det får plass. 


Kjoler og cardigans hang jeg rett inn i skapet.. 

Og det samme gjorde jeg med skjorter og bluser. Har nok av det ser jeg.. Er også overtall av blått og hvitt. Tydelig hva jeg pleier å falle for altså.. 

4. Så er det bare å begynne.. Ta en bunke av gangen og plasser det der hvor du vil ha det.. Mitt triks er å ikke ha for mye i hver bunke. Da blir det jo håpløst å finne frem alt.. Vanlige t-skjorter, undertøy, singletter, shortser og litt andre greier har jeg i den andre garderoben min. 
 

 

Da du har fått alt på plass er du ferdig.. Du har fått et nytt overblikk over hva du har, hva du eventuelt mangler og hva du ikke vil ha lengre.. 

Helt til slutt er det bare å gå gjennom det du ikke vil ha, fordel det i 3 hauger. 1. selg 2. fretex 3. kast. 

Ta deg en titt inn i skapet ditt. Len deg tilbake og vær fornøyd med jobben du har gjort... Klar for å sta fatt på våren og sette sammen nye antrekk!!! 

 

 

Serieanbefaling.

 • 04.04.2017 kl. 06:27

De siste dagene har vi begynt å se en ny serie.. Allerede etter episode 1 så var jeg veldig klar over at dette var en sånn serie som jeg kommer til å angre på at vi begynte å se. Det er nemlig en sånn serie som man BARE må se EN episode til av.. Hvilket selvfølgelig fører til at 40 minutter (en episode) fort blir til 120 minutter, og man kommer seg dermed ikke i seng før alt for sent... Men jeg må jo anbefale den allikevel. Jeg synes hvertfall den er utrolig bra. 

 

Serien handler om en mann som er satt i fengsel pga svindell og kunstforfalskning eller noe sånn. Han rømmer for å få oppmerksomheten til en agent i FBI. Det ender med at denne fangen inngår et samarbeid med FBI og blir deres konsulent. De løser flere saker sammen samtidig som man får et innblikk i hva denne fangen driver med på "fritiden" sin. Han har nemlig en besettelse!! 

 

Har du sett Blacklist? Det er egentlig litt i samme sjiktet, bare litt bedre egentlig.. Eller litt annerledes som gjør den bra på en annen måte.. Jeg vet ikke helt.. Bra er den hvertfall... Og det er vel allerede 6 sesonger eller noe.. Så det er mye å se. Det liker jeg!

  

Har du sett denne serien??

Hva synes du i så fall om den?

 

 

Blogginspirasjon!

 • 16.03.2017 kl. 20:35

Å skulle finne noe å blogge om hver eneste dag er ganske vanskelig, og jeg har jo tidligere tipset dere om å skrive en liste over ting du kan skrive om. Denne listen bør du ha lett tilgjengelig slik at du kan oppdatere den da du kommer på noe. Jeg skriver det ned på mobilen min i en notat-app som heter Keep. Veldig enkelt og greit.. Men altså, dette innlegget skal handle om noe litt annet, nemlig HVOR jeg finner inspirasjon til ting jeg skal skrive om. 

 

1. Radion

Det er ofte ikke så mye som skal til før jeg finner inspirasjon. Det kan være nok med å høre et ord som jeg assosierer med en følelse jeg har hatt f.eks. Det kan være nok til å skrive et helt blogginnlegg. 

  

2. Et program på TV

Dette blir litt som over. Bare at her finner jeg mye i bilder eller små klipp, igjen så handler det jo om en følelse jeg får. Eller noe jeg kan kjenne meg igjen i, noe jeg blir rørt av, eller noe jeg blir sint eller irritert av. 

 

3. Quotes

Det finnes mye god tekst i et godt quote. Man kan lett bygge videre på noe som virkelig treffer en i hjertet.  

4. Blogger

Man skal ikke kopiere det andre gjør, det er veldig viktig for meg, MEN det er så absolutt lov å finne inspirasjon i andre sine blogger. Tips til hvordan man kan ta bilder, temaer man kan skrive om eller kanskje til og med en debatt man kan føre videre.. 

 

Man kan veldig lett finne inspirasjon, men det som er aller viktigst er å er at du skriver om noe som du virkelig bryr deg om, det er de innleggene som blir aller best. Selv om andre liker mote, så trenger du ikke skrive om det dersom du ikke liker det. Om andre liker trening, så må du ikke skrive om det om du ikke har lyst.. Tenk på hva DU vil, og du kan finne mye motivasjon. 

 

 

4 frisyrer jeg vil lære meg!

 • 21.02.2017 kl. 12:29

Jeg elsker å sjekke ut nye måter å fikse håret på, meeen jeg synes det er veldig vanskelig å gjøre det på meg selv. Så dette er noe jeg trenger trening i. Det er vel mange andre som også synes det er lettere å fikse håret til andre enn seg selv. Det skjer liksom noe da man ikke ser hva man gjør, og dersom man ser i speilet så blir det jo helt bakvendt.. For ikke å snakke om hvor sliten jeg blir i armene dersom jeg må holde de over hodet over lengre tid.. 

Jeg bruker pinterest mye for å finne frisyrer som jeg liker (og alt annet egentlig). Jeg tenker alltid at det sikkert er enkelt, men ender veldig ofte opp med å vise det til mannen min så får han fikse det for meg.. Ja jeg tuller ikke altså.. Han er faktisk ganske flink.. (Så lenge det ikke har noe med fletter å gjøre... haha! Bare se på bildet under her, så skjønner dere hva jeg mener.. Denne frisyren fikset han på meg på julaften. 

 

 

 

Men nå har jeg altså klikket meg litt rundt i hårhimmelen igjen da, og funnet noen frisyrer som jeg skulle ønske at jeg kunne lære meg, eller som jeg vil prøve å lære meg.. Så får vi se hvor lang tid det tar før jeg gir opp.. 

 

   

 

// Bildene er fra pinterest //

 

Så må jeg bare slenge på at jeg desperat trenger noen tips til hvordan jeg får mer volum i frisyrene mine, jeg føler alltid at jeg har for lite hår.. Det blir liksom ikke sånn som på bildene.. Sånn som på den øverste frisyren der, hvordan får man fletten på toppen såååå fyldig?? Jeg skjønner det rett og slett ikke!! Need some help!!!

4 gode grunner til å spise sjokolade

 • 15.02.2017 kl. 18:01

Sånn utenom at det er godt liksom..

Det finnes faktisk noen gode grunner til å spise sjokolade.. Man må riktignok spise mørk sjokolade for at det skal ha disse fordelene. Men for en som meg som liker sjokolade så lenge det heter sjokolade så er ikke det noe problem. Nevnte jeg at jeg liker sjokolade?? 

Så altså.. Det finnes faktisk noen gode grunner til å ta seg en bit av denne mørke herligheten hver kveld.. 

 

 

1. Når kroppen er stresset danner den adrenalin og kortisol. Mens adrenalinet gradvis forsvinner ut av kroppen da stresset forsvinner så er kortisol et langtidsstresshormon. Det vil si at det bruker mye lengre tid på å komme ut av kroppen. Kortisolen som er i kroppen gjør at man bruker lengre tid på å komme i dyp søvn og man drømmer mer. Dette fører jo selvfølgelig til at hjernen ikke får renset seg i løpet av natten, og vi blir slitne og trøtte. Men... dersom du spiser mørk sjokolade før du legger deg hjelper dette med å få kortisolen ut av kroppen, med andre ord så hjelper den mørke sjokoladen deg med å få den dype søvnen som kroppen trenger..

 

2. Den mørke sjokoladen viser seg å være gunstig for kolesterolet og blodtrykket. Det betyr at ved å spise mørk sjokolade så minsker sjansen for å få hjerte- og karsykdommer. 

 

3. Ved å spise mørk sjokolade så øker blodtilførselen til hjernen, dette gjør at blodtilførselen til retina også blir bedre, og dette er gunstig for synet. Altså man får bedre syn av å spise mørk sjokolade.. 

 

4. Ettersom den mørke sjokoladen er gunstig for blodsirkulasjonen til hjernen gjør den gjerne at vi føler oss kvikkere og mer opplagt. Dette gjør at vi får en økt evne til å tilegne oss ny kunnskap. Altså kan man bli smartere av å spise mørk sjokolade..

 

Så, hva venter vi på?? Spis sjokolade og ha god samvittighet! 

3 hårprodukter jeg sverger til!!

 • 09.02.2017 kl. 19:57

Når det kommer til håret mitt så har jeg blitt veldig flink til å ta vare på det. Eller jeg mener hvertfall at jeg har blitt flink til å ta vare på det. Det har blitt veldig viktig for meg å kunne ha langt hår, rett og slett fordi jeg liker det veldig godt, men også fordi jeg har spart så utrolig lenge for at det skal bli den lengden det er nå. Jeg har prøvd utallige frisyrer, langt, skulderkort, rett pannelugg, skrå pannelugg, og pannelugg som er like lang som resten av håret. I tillegg har jeg hatt alt fra helt svart hår til blondt, grått og lilla. Jeg har prøvd mye, og funnet det jeg liker best. Jeg liker de lange lengdene, pannelugg som går rett under kjeven og en lys/grå farge med en sprek farge innimellom. 

Jeg klipper og farger håret mitt annenhver måned. Ettersom jeg farger det relativt ofte er det også viktig at jeg er flink til å ta vare på håret mitt mellom frisørbesøkene. Det trenger rett og slett en liten boost. Jeg har etter ganske mye prøving og feiling funnet 3 stylingprodukter som jeg er avhengig av og som jeg bruker i tillegg til en lillashampoo, balsam fra joico og hårkur fra samme merke. 

Jeg trenger stylingprodukter som gir pleie til håret, noe som inneholder varmebeskyttelse og i tillegg så må det være noe som roer ned håret litt. Jeg har nemlig et hår som kan bli stort dersom jeg ikke gjør noe med det etter at jeg har dusjet. Lengden jeg har nå hjelper litt, men er ikke nok. 

Så de 3 produktene jeg sverger til hver eneste gang jeg har vasket og kuret håret mitt er altså disse;

 

Er du flink til å ta vare på håret ditt?

Har du noen favorittprodukter til ditt hår?? 

 

Mine bloggtips!

 • 27.01.2017 kl. 12:30

Jeg tenkte jeg skulle dele mine bloggtips med dere.. Det har seg jo sånn at det å alltid ha noe å skrive om det er hvertfall for meg en utfordring. Tidligere var det veldig sånn at da jeg hadde tid til å skrive så fikk jeg ikke skrevet noe fordi jeg satt helt fast. Og det ødelegger bloggmotivasjonen, og det har lett for at bloggen blir en haug med; "bla bla.. idag har jeg...". Og det ønsker jeg ikke.. Sååå her kommer det noen tips fra meg til deg!!! 

 

BLOGGTIPS: 

Kommer du på et emne du har lyst til å skrive om, eller kanskje hele innlegget faller ned i hodet ditt. Skriv ned emnet eller innlegget på mobilen din, eller i en bok om du foretrekker det. På den måten får du laget deg din egen liste med ting å blogge om. 

Ta mange bilder da du først tar bilder slik at du har noe du kan bruke senere også.. Dette har ikke jeg fått gjort i det siste rett og slett fordi jeg ikke har tatt så mye bilder, og det gjør det vanskelig å finne bilder til innleggene mine.. 

Bruk store bilder i bloggen din og ha gode avsnitt i teksten. Ikke mer enn det som er naturlig selvfølgelig, men noen er alltid bra, en alt for lang tekst gjør fort at man ikke orker å lese hele.

Ha ett oppsummeringsinnlegg en gang i mnd. Jeg vet noen har det hver uke, men det får ikke jeg til selv. Men det er alltid morsomt å oppsummere måneden, og det er morsomt å lese også. 

Sett pris på leserne dine og svar på kommentarene du får på bloggen din. Det gjør at det er koselig å legge igjen en kommentar og man gjør det ofte igjen.. 

Skriv om det DU er interessert i. Det er det som skaper en god tekst.. Å skrive om noe du egentlig ikke bryr deg om blir aldri bra. Å du... Vær stolt av det du skriver da.. 

writing hand
Licensed from: Yellowj / yayimages.com


 

Håper du likte tipsene mine, og at de kanskje kunne hjelpe deg litt!! Har du kanskje noen andre tips du vil dele?? Da kan du jo enten lage ditt eget bloggtips innlegg, eller så kan du dele de i kommentarfeltet under her.. 

____________________________________________________________________________________________________

 

Jeg vil bare si tuuuuusen takk for alle de fine kommentarene med god bedrings ønsker jeg fikk av dere i går <3 Jeg setter utrolig pris på det.. Jeg orket dessverre ikke å svare på alle sammen i går, men vit at jeg setter veldig pris på det!!! Jeg føler meg bedre idag, fremdeles litt lite energi, men jeg prøver å få i gang kroppen litt, og koser meg hjemme sammen med barna mine idag. Det er planleggingsdag både i barnehagen og på skolen. Så da er de hjemme alle tre. 

Ha en fin dag da dere fine!! Og igjen.. Tusen takk!!! 

 

 

 

 

Tips: Hvordan få et sunt og flott hår!

 • 13.01.2017 kl. 15:05

Hvem er det ikke som ønsker sunt og fint hår?? Uansett om man har langt eller kort hår krever det litt jobb for at det skal holde seg fint. Jeg tenkte jeg skulle dele noen av mine tips med dere.. Jeg har gjort dette før også, men det dukker jo alltid opp noen nye tips og triks.
 

 • Ikke børst håret ditt da det er vått, det skader håret mye mer enn om du venter til det har tørket. Og da du skal børste håret ditt så skal du alltid begynne nederst i håret, altså i spissene, og så jobbe deg oppover. Da du har børstet gjennom alt håret på denne måten og alle knuter er ute kan du børste fra toppen og ned. Mindre sjans for at håret knekker!

 • Da du skal tørke håret ditt så ikke gni håret med håndleet, men klem forsiktig fuktigheten ut av håret ditt. Igjen så slipper du at håret knekker. 

 • Plei håret godt, jeg bytter på å bruke en proteinkur og en fuktighetskur. I tillegg så bruker jeg alltid hårolje og varmebeskyttende krem etter at jeg har vasket håret.. 

 • Så er det jo sånn da at håret blir påvirket av det vi har i oss, om man passer på å få i seg nok protein, så får man også sunnere hår. 

 

 

Helt til slutt vil jeg dele et veldig morsomt triks med dere som jeg leste på ghd bloggen; Du finner hele innlegget HER I dette innlegget er det også et bilde av hvordan man gjør det om dere ikke skjønner det ut i fra forklaringen.. 

Har du noen gang hatt lyst til å klippe håret ditt, men ikke turt. Kanskje er du redd for om du kommer til å kle det eller ikke?? Vel her kommer tipset.. 

Ta en linjal og en lang penn

- hold linjalen i en vannrett linje fra undersiden av øret ditt

-hold blyanten vannrett på undersiden av haken din. Den skal komme helt bort til linjalen.

- Merk deg så hvor blyanten treffer linjalen, for om tallet er lavere enn 5,7 så er sjansen veldig stor for at du kler en bob, men dersom tallet er høyere bør du heller velge en lang frisyre.. 

Hvorfor klikker jeg meg inn på DIN blogg?

 • 12.01.2017 kl. 18:02

Hvor mye av andre blogger jeg leser har gått veldig opp og ned, men nå er det på en topp igjen, og jeg liker det.. Både bloggmotivasjon og blogglesing er egentlig på en topp igjen, og det er så digg.. 

Det er kanskje noen der ute som lurer på hva som gjør at folk klikker seg inn på bloggen din, og jeg tenkte jeg skulle dele med dere hva som gjør at J E G klikker meg inn på akkurat D I N blogg!!! Og hva som gjør at jeg klikker meg inn igjen senere... For det er jo det det står og henger på.. Folk klikker seg inn på bloggen, men kommer de tilbake?? 

Hva gjør at J E G klikker meg inn på D I N blogg:

 • Kommentarer på min blogg som viser at du faktisk har lest innlegget jeg har skrevet.. Er kommentaren din bare en kommentar for at jeg skal klikke meg inn hos deg, så gjør jeg det ikke.
 • Gode overskrifter, men ærlige overskrifter.. Overskrifter som er laget bare for å få klikk, men som ikke henger sammen med resten av innlegget gidder jeg ikke.
 • Fine bilder i eventuell promotering av innlegg. (på blogg.no, facebook, instagram osv.)
 • Fine kommentarer på andre sine blogger, det viser meg at du er en aktiv blogger, og det liker jeg.

 


 

Hva får meg til klikke meg inn igjen på din blogg:

 

 • Gode bilder på bloggen.
 • En god tekst som er lettlest, men også dypere tekster innimellom. For meg er blogg et fristed, og det er ikke alltid at jeg orker å lese lange tunge innlegg, men av og til er det fint..
 • Fint og lyst design.
 • Profesjonell look.
 • Fresh header.
 • God variasjon på tema for bloggen, etter ett gjennomført tema; sminke, mote, interiør, mat osv.

  

Tips - Less mess taco!

 • 24.07.2016 kl. 14:42

Jeg skal prøve å "male" et bilde for dere..

"Du sitter ved middagsbordet, grønnsaker er kuttet opp, osten er revet, kjøttet er stekt.. Dere skjønner kanskje hvor dette går.. Det er taco på menyen i kveld.. Dere sitter der samlet hele familien. Du hjelper barna med å ordne deres taco først. Fyller tortillalefsen med det de vil ha. Bretter den omhyggelig sammen, ber de holder "der og der".. De får lefsa, begynner å spise mens du ordner din egen. Du har akkurat tatt din første bit da all maten til 3 åringen ligger utover bordet.. Lefsa har gått opp, og fyllet har falt ut. Du legger fra deg din for å hjelpe.. Den går opp og alt blir bare gris.."

Jeg er vel ikke den enste som har opplevd dette?? Lefser er mye enklere å spise enn disse skjellene, men allikevel er de ikke uten utfordringer, spesielt ikke da man har barn.. 

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en liten sak som kan brukes til det meste.. Vi pleier å bruke den for å lukke igjen brødposene før vi fryser brødet, men den kan altså brukes til å lukke igjen tacolefsen også..

 

Første gangen jeg så dette var på jobb faktisk, vi skulle ha taco sammen med barna en fredag, og da var det en kollega av meg som fant frem disse klypene. Det var jo så utrolig smart, og jeg måtte ta med meg trikset hjem også.. Barna har brukt sånne klyper de siste gangene vi har spist taco, men i går måtte jeg teste det ut selv også, og det er jo greit, jeg kan jo legge fra meg tacoen min for å hjelpe barna uten at den går i oppløsning.. Hurra!!! 

Mulig flere av dere har testet det ut allerede, og har dere ikke det så anbefales det virkelig!! Jeg har kjøpt mine på ikea, men de har noen lignende på europris også.. 

Har du testet ut disse klypene på tacoen før??

#middag #tips #taco #mamma #familie

Netflix favoritter!

 • 09.07.2016 kl. 11:36

Som dere kanskje skjønte har jeg brukt litt tid foran netflix de siste dagene, og jeg har egentlig vært glad i netflix ganske lenge.. Da jeg var sykemeldt og skulle holde sofaen mens jeg var gravid så fant jeg mye glede i netflix serier.. Ok, der hørtes jeg bare gal ut.. men det er godt å ha noe som får tiden til å gå.. 

Jeg har i løpet av årene som har gått funnet meg noen favoritter på netflix som jeg vil dere med dere. Noen netflix originals og litt til. 

Jessica Jones

Denne serien har jeg nesten akkurat begynt å se på. Først var jeg litt usikker på hva jeg syntes, men etter å ha sett et par episoder så klarte jeg nesten ikke å slutte å se. Det handler om ei jente som har vært gjennom en tid med en mann som kontrollerte henne til å gjøre ting hun ikke ville. Hun kom seg vekk fra det og har blitt en privatetterforsker. Hun tvinges til å gjenoppleve fortiden... Og resten må dere se selv... The OC

Denne serien er vel litt gammel tror jeg.. Det var søstern min som tipset meg om den og etter å ha sett noen episoder så liker jeg den egentlig veldig godt.. Det er litt drama, litt kjærlighet og ja, egentlig litt av alt.. Det er jo Home And Away sa jeg til Ole-Anders her om dagen.. Den handler hvertfall om en gutt som blir forlatt av moren sin og blir tatt inn i varmen av advokaten sin og hans kone. De bor i Orange County og det er det området hele serien handler om. 

 

Orange is the new black

Dette er kanske ne av mine absolutte favoritter og jeg blir helt i hundre da en ny sesong er ute på netflix.. Du følger Piper og de andre innsatte i deres opp og ned turer samt teite påfunn som innsatte i et kvinnefengsel. Det er morsomt, trist og helt crazy, alt på en gang.. Det er egentlig ikke så mye mer å si, du må bare se det selv... 


Sense 8 

Denne serien er det en stund siden jeg så på, men den er egentlig veldig bra, og både jeg og Ole-Anders likte den like godt.. Den handler om 8 personer som plutselig oppdager at de er knyttet sammen på et mentalt vis. De dukker opp i hverandres liv, hjelper hverandre og sammen må de finne ut hvorfor de er koblet sammen på denne måten. 


Orphan Black

Enda en av mine favoritter. Denne serien føler jeg har gått litt opp ned da det kommer til hvor bra den er. Jeg liker den første sesongen veldig godt, og det samme med den andre. Den tredje sesongen er jeg litt mer usikker på, men den 4 sesongen som jeg akkurat har sett liker jeg bedre igjen. Dette er jo egentlig en helt crazy serie. Den handler om Sarah som er vitne til et ei dame som er mystisk lik henne selv tar livet av seg selv. Hun tar over livet hennes og oppdager fort at hun er mer enn bare lik damen som hun har tatt identiteten til, de er helt identiske faktisk. Og hun finner fort ut at de to ikke er de eneste.. I denne serien følger du Sarah og de andre i deres kamp om å finne en kur for å redde hverandre.. 

Har du sett noen av disse seriene?? 

Eller har du kanskje noen tips til noen andre serier jeg bør sjekke ut??

#tv #netflix #serier #underholdning #mamma  #tips 

Every summer has a story!

 • 30.06.2016 kl. 05:54

// Innlegget inneholder annonselink //

Denne måneden føler jeg at jeg har ventet en evighet på min glossybox, men egentlig så har den vel ikke kommet noe senere enn den pleier. Jeg har bare gledet meg veldig til å få den. Jeg digger overraskelsen ved å åpne den og se hva som gjemmer seg i boksen. Denne gangen er glossyboxen laget i samarbeid med Tone Damli, og på boksen står "slagordet"; every summer has a story! Og sant er jo det, for uansett hva man finner på en sommer så er det med på å skape minner og en historie.. Egentlig ganske fint å tenke på.. 

Jeg liker jo egentlig alltid innholdet i glossyboxen, og denne gangen var det intet unntak. Jeg synes den er så variert og fin, og jeg kan ikke vente med å teste ut shower gelen fra rituals..
 

Vil du teste ut glossybox du også?? Sjekk det ut HER..

#glossybox #addlink #tips #skjønnhet

5 gode tips for å få sunt hår.

 • 05.06.2016 kl. 12:43

Jeg elsker langt hår, men jeg vil ikke ha langt hår som ser ut som en pistrete kost, derfor er det veldig viktig for meg å ta vare på håret mitt. Jeg har spart så lenge nå, og jeg er egentlig litt overrasket over at jeg ikke har gitt opp. Nå er håret mitt begynt å bli ganske langt, og jeg elsker det. Aldri har håret mitt vært finere enn det er nå.. 

Sommer som vinter er det viktig å ta vare på håret, og her kommer mine topp 5 tips.. 

1. Vil du ha langt hår, så hjelper det ikke å la være å klippe det. Finn deg en frisør som forstår hva DU ønsker, da slipper du å oppleve at håret blir klippet mye mer enn du egentlig ønsker. Klipp håret ditt regelmessig, da slipper du å klippe så mye om gangen, og bestill neste time før du forlater frisørsalongen. Ved å klippe håret oftere får du et tykkere og fyldigere hår, det ser derfor mye finere ut da det blir litt lengde på det.. 


 

2. Plei håret riktig. Jeg bruker kun frisørprodukter på håret mitt, og det har virkelig noe å si. Det er viktig å bruke produkter som hjelper håret på den måten som du trenger det.. En god shampoo og balsam er viktig, men det som kanskje er enda viktigere er en ekstremt god hårkur. En som bygger opp håret ditt og gir fuktighet. Dersom du har muligheten til det så er også leave-in kurer og hårolje et veldig god investering. Igjen, velg noe som passer ditt behov... 

3. Ikke vask håret hver dag, det sliter på håret, og det er strengt talt ikke nødvendig. (For de fleste). 

4. Dersom du bruker varmeverktøy som hårføner eller rettetang, så må du for all del huske på varmebeskyttelse. Jeg har brukt både krem og spray, og alt til sitt bruk tenker jeg. Spray til krøller, men dersom du skal rette håret så synes jeg hvertfall det er best med varmebeskyttelseskrem, den innkapsler håret og gir et sunt og fint resultat etter rettingen. 

5. Helt til slutt så tenkte jeg å dele tipset som jeg fikk fra frisøren min for en stund siden.. Aldri børst håret ditt rett etter at du har dusjet. Vent til det er tørt, da sliter du så utrolig mye mindre på håret ditt. Det du kan gjøre er å heller gre gjennom håret ditt i dusjen da du fordeler balsamen. Jeg gjør ikke dette selv rett og slett fordi jeg ikke synes det er noe stress å vente med å gre håret til det er tørt. 

#hår #tips #skjønnhet 

Skrekk og gru!!!

 • 15.04.2016 kl. 21:00

De fleste av oss bruker vel leppepomade av og til, og noen bruker det ganske ofte. Jeg er i sistnevnte kategorien.. Jeg får panikk om jeg glemmer den hjemme eller om jeg gud forby skulle gå tom.. Idag kom jeg over en test fra fornrukerradet.no som virkelig skremte meg. For her kjøper jeg leppepomader i butikken uten å tenke noe videre over det, jeg bruker den selv og enda verre barna mine bruker den også.. 

Jeg skal gledelig innrømme at jeg er naiv.. Jeg kjøper i god tro om at det er trygt både for store og små.. Vel.. så feil kan man ta... Leppepomadene vi bruker inneholder både hormonforstyrrende stoffer og de er allergifremkallende, noen av dem er faktisk med på å øke sjansen for å få kreft.. Ja, altså, rett skal være rett, noen leppepomader inneholder IKKE slike stoffer, men av de 50 som ble testet av forbrukerrådet så var det hele 40 som innehold enten hormonforstyrrende stoffer, var allergifremkallende eller begge deler.. 

Det er så sinnsykt at jeg får helt vondt.. Det er noe alle bør være klar over både da det skal velges leppepomader til store og små..  Eller da det skal velges produkter generelt, for jeg er helt sikker på at det ikke bare er leppepomadene som skjuler disse stoffene...


Bildet er lånt fra forbrukerradet 
 

Ta deg en tur inn HER og sjekk ut hvilke leppepomader du trygt kan bruke og hvilke du og barna dine bør styre unna...

 Dette er ikke noen form for betalt reklame eller noen ting... Dette deler jeg rett og slett bare fordi det er så viktig at vi faktisk vet om dette og kan velge vekk de produktene som ikke er bra for oss... 

#tips #råd #forbrukerrådet #skummelt #leppepomade #stoffer

Let`s be glossy

 • 31.03.2016 kl. 09:17

Gud som jeg elsker å få pakker i posten, og det er litt ekstra gøy da det er en overraskelse hver eneste gang.. I går fikk jeg mars- boksen fra glossybox og jeg gleder meg masse til å teste ut produktene. Jeg ble veldig positivt overrasket over innholdet denne gangen, jeg gleder meg skikkelig til å prøve alt sammen. Nå håper jeg at jeg får et blendene hvitt smil innen måneden er omme. 

 

//Annonselink//

En aldri så liten anmeldelse av produktene kommer i slutten av måneden. 

Har du lyst til å teste ut glossybox også?? Klikk HER og sjekk det ut. 

Litt er lov!

 • 30.03.2016 kl. 09:41

 

Da jeg er på farten, de gangene jeg må handle før jeg kan lage middag eller dersom jeg har lyst på noe godt synes jeg det er utrolig enkelt å ha en liten bar i veska eller i skapet på kjøkkenet. Nor jeg kan spise som ikke ødelegger matlysten, men som samtidig får roet magen noe nhakk og sørker for at jeg ikke blir hangry. Noe jeg kan spise med god samvittighet, noe jeg kan velge fremfor sjokoladen som frister med ved kassa på butikken.. 

//I samarbeid med trybe//

Via Trybe har jeg vært så heldig å få prøve ur to forskjellige müsli-barer, den ene er med karamell, og den andre med peanøtter og sjokolade. Havrekjeks og melkesjokolade med smak av karamell: Det er jo ingen hemmelighet at jeg er svak for karamell, og det var denn jeg prøvde først av de to. Etter første bit var jeg i himmelen, den var bare helt vanvittig god. Karamellsmaken var tydelig samtidig som den ikke ble for sterk. Den var virkelig god. Stærrelsen på baren synes jeg også var helt topp, den er ikke så stor at jeg blir mett av å spise den, men den er stor nok til at jeg klarer å vente på middagen. 

Melkesjokolade og peanøtter: Den er ikke noe mindre god enn den med karamell, det kan jeg love. Den hadde en akkurat passe søt og herlig smak, en god konsistens som gjorde at jeg fikk lyst på mer. Også denne hadde en perfekt størrelse. 

Disse kan jeg fint ha i vesken dersom jeg skal ut på noe, eller jeg kan bare nyte de til en kopp kaffe. Litt er lov sier pakningen, og disse inneholder bare 99 kcal, og det synes jeg er innafor. 

Lipstick

 • 05.03.2016 kl. 16:09

For en stund siden var jeg så heldig at jeg vant en konkurranse på bloggen til Evelin. Jeg vant en mac leppestift i fargen velvet teddy. Nå har jeg prøvd den noen ganger, og vet dere hva?? Jeg elsker den!! Den sitter på leppene lenge uten å sverte av da jeg drikker eller susser litt på mannen. Fargen liker jeg også veldig godt. Jeg har aldri funnet den perfekte fargen på en leppestift til meg, men nå tror jeg faktisk jeg har funnet den..

Snakk om å være heldig da, for dersom jeg ikke hadde vunnet denne så tror jeg faktisk ikke at jeg hadde prøvd den en gang... 

Neste gang jeg skal ha leppestift så skal jeg absolutt sjekke ut de andre fargene til mac, for jeg digger den... 

Så tusen tusen takk Evelin <3
 

My poison!

 • 03.03.2016 kl. 09:02

Jeg har funnet min poison, min absolutte svakhet. Jeg har funnet min favorittduft. 

Dette er seriøst den beste parfymen jeg har hatt noen gang, den lukter helt vanvittig godt. Jeg prøvde den første gang da vi var i Sverige i vinterferien, jeg hadde sprayet litt på armen min, men jeg kjøpte den ikke. Jeg må nemlig alltid teste ut parfymen før jeg kjøper den, det vil jeg tro er ganske vanelig. Da jeg kom hjem var jeg helt forelsket i lukten, og Ole-Anders likte den også veldig godt. Så det tok ikke lang tid før jeg hadde bestilt den på kicks. Og vips så hadde jeg den i postkassen. 

Jeg har brukt den hver dag siden, lukten sitter hele dagen, og en blir bare bedre og bedre jo lenger du har den på. For meg har den en perfekt lukt, den har en litt søt undertone vil jeg påstå, og det liker jeg ekstra godt nå som det nærmer seg vår og sommer. 

Jeg kan rett og slett ikke få sagt det nok ,jeg virkelig elsker den.. Om det ikke hadde vært helt galskap så kunne jeg lett ha sprayet meg med denne før jeg la meg for kvelden også.. 

  

Flere som har prøvd denne og liker den like godt som meg?? 

 

Kaffen i boks!

 • 26.02.2016 kl. 09:33

Hei og god morgen!!

Husker dere jeg sa at jeg skulle bestille meg Nespresso kapsler?? De fikk jeg i posten i går. Så nå har jeg fylt opp krukken, det er jo ikke bare god kaffe, det ser bra ut på benken også. Ser dere den lysegrønne med mønster på?? Den smakte jeg på rett etter at jeg hadde stått opp, og jeg tror faktisk det er en av mine favoritter. Den synes jeg var skikkelig god. Angrer skikkelig på at vi bare bestilte ett rør, men er alltid litt skummelt å bestille opp mye av noe man ikke har smakt synes jeg. Tror kanskje vi må bestille noen rør til før den går ut av produksjon. 


 

Vil jo tro det er flere enn meg som har slike kapsler i hus, eller jeg vet det er det. Så jeg lurer egentlig på hvordan dere oppbevarer deres kapsler?? Alltid gøy med noen nye ideer, jeg hater nemlig at kapselrørene flyter rundt!

Ha en fin dag da dere fine <3 

 

Tips - En film du bør se...

 • 23.02.2016 kl. 19:29

...dersom du liker filmer som leker med hodet ditt, en liten mysterie, thriller rett og slett. Da kan jeg anbefale denne filmen!! Jeg har ikke lyst til å si så mye mer om den egentlig, men det er den første filmen jeg har sett på en god stund som ikke har gjort at jeg har tenkt; "ja!!! å hva kommer så???" da den slutter.. Det er en film som inneholder litt av alt, den har drama og spenning, og litt romantikk også faktisk.. 

Har du lyst til å se en god film, så finn frem popcornet, benk deg foran tv`n og se!! 

Vi fant den forresten på Netflix, så dersom du har det finner du den hvertfall der.

Be a barista!

 • 19.02.2016 kl. 10:46

Jeg er veldig glad i kaffe, det vet dere vel.. Men jeg er også veldig glad i å prøve noe annet enn bare svart kaffe. Jeg har vært en fan av mocca lenge, men nå har jeg også begynt å prøve ut litt annet da jeg bestiller kaffe ute, det tror jeg kanskje jeg har nevnt for dere før. Men jeg liker også å kunne lage litt annen kaffe her hjemme av og til, og nå tenkte jeg å dele noen små kaffetips med dere.  

1. Kaffe er ikke kaffe. Det finnes uendelig mange forskjellige typer kaffe, og her gjelder det egentlig å finne sin egen favoritt. Jeg pleier veldig ofte å bruke den kaffen vi har på kanna da jeg skal lage meg latte eller noe annet, men det som er best er å bruke esspresso, vi har bønner i skapet, så det er egentlig ikke noe stress for meg å bruke det heller. Vi kverner alltid bønnene selv her i huset, og det gjør virkelig en stor forskjell på kaffe, esspresso eller ikke... Er du glad i kaffe, ja så anbefaler jeg deg å gå til innkjøp av en kvern og kjøpe hele bønner. 

2. Det er stor forskjell på melken du bruker, altså om du bruker H-melk eller lett melk. Jeg pleier stort sett å bruke lettmelk, men det er fordi vi har det i kjøleskapet, og jeg synes det fungerer bra. Men dersom man bruker en H-melk så får man en fyldigere og rundere smak. Og dersom man bruker lettmelk er kvaliteten på kaffen viktigere da den kan gjøre smaken på kaffen litt bitter. Viktigst av alt er temperaturen på melken, den kan ikke bli for varm, da smaker den grøt, og dersom den ikke blir varm nok så blir den bare flat og kjedelig. 

3. Det finnes forskjellige måter å steame melken på. Dersom du har en steamer så kan du enten steame ved å dra steamstangen opp og ned, da får du en tynn melk med tykt skum på toppen, dette er perfekt dersom du skal lage en Caffe latte. Dersom du holder steamstangen i overflaten av melken vil den bli tykk og perfekt til cappucchino. Jeg ønsker meg veldig en håndsteamer, for akkurat nå bruker jeg den som er på kaffemaskinen min, og da blir melken den samme hver gang, tynn med tykt skum. 


 

Har du ikke melkesteamer?? Det går fint det også, for du kan lage den i kjele også. Varm opp melken, men pass på temperaturen og vips med håndvisp, skummet blir nok ikke helt som i en steamer, men du får hvertfall litt skum. 

4. smakstilsetning. Her kan du bruke alt fra krydder som kanel, kardemomme, ingefær og sukker (brunt sukker gir en mer karamellsmak på kaffen). Du kan også bruke vanilje, sjokolade eller forskjellige typer sirup som har blitt veldig populært på markedet de siste årene. 

Håper dere fant dette nyttig på noen som helst måte! Nå skal jeg lage meg kaffe!!

 

Tips - Hvordan få den perfekte mascara?

 • 17.02.2016 kl. 09:04

Hei og god morgen!!

Nå har jeg lyst til å dele et lite tips med dere. Jeg leste det første gangen på en blogg, jeg husker ikke helt men jeg mener det var bloggen til Henriette (Bergensergenser.blogg.no). Etter å ha testet dette et par ganger så ble det et fast innslag i sminkerutinen min. 

Det første jeg gjør da jeg skal sminke meg er nemlig å putte mascaraen ned i BH`n/toppen min. Dette gjør jeg for å få varmet den opp litt før jeg skal påføre den. 

Du ler kanskje nå?? men prøv det, jeg lover du kommer aldri til å slutte å gjøre det igjen.. Mascaraen blir så mye enklere å påføre, det blir ingen klumper og den legger seg veldig lett og fint på vippene. Jeg har prøvd å påføre mascaraen en gang uten å varme den opp først siden jeg begynte med det, og det ble så absolutt ikke det samme.. Aldri mer!!! 

 

Prøv det, jeg tror jeg tør love at du ikke blir skuffet!

I`ll kickstart my day!!

 • 06.02.2016 kl. 15:09

De siste dagene har jeg gitt meg selv en skikkelig sur start på dagen.. Målet er å bedre immunforsvaret mitt, og etter hva jeg har lest så skal man visst gjøre dette ved å drikke varmt vann med sitron hver morgen.. Så det har jeg altså gjort.. Nei, det er ikke sånn veldig godt, men det går greit.. Det er liksom ikke vondt heller om dere skjønner.. 

 
Vannet skal være varmt, men det skal ikke koke, grunnen til at det skal være varmt er at kroppen bruker mindre energi på å fordøye det da det er varmt. Man skal også bruke ferske sitroner, gjerne økologiske, altså ikke sitron fra flaske.. Uten at jeg skal si det helt sikkert så vil jeg tro dette har å gjøre med tilsetningsstoffer som er i de flaskene. 

Da jeg begynte å lese om sitronvann så så jeg jo fort at det har ganske mange andre positive egenskaper enn bare å booste immunforsvaret med c- vitaminer. Sitronen inneholder også kalium, og det stimulerer hjernen og nervesystemet, det må vel være positivt på morgenkvisten.. C- vitaminene som er i sitronen øker også opptaket av jern i kroppen, og det er veldig viktig kanskje spesielt for kvinner. 

I tillegg til dette så hjelper sitronvannet med å fjerne gifter fra kroppen, det blir rett og slett en liten rens, og det kan hjelpe dersom man er plaget med oppblåst mage. En annen effekt er at huden renses fra innsiden, hvem liker ikke det da?? Vitamin C og alle antioksidantene hjelper til med å redusere rynker og mørke flekker, hurra!!!

Det er også mange gutter og jenter der ute som sliter med acne, og vet du hva?? Vitamin C er grunnleggende for en sunn og glødende hud, og den inneholder også stoffer som kan hjelpe til med å bli kvitt kviser. 

Jeg kommer definitivt til å fortsette å drikke dette lite gode sitronvannet mitt, for det har så utrolig mange helsefordeler.. 

Tips - My everyday eyeshadow!

 • 04.02.2016 kl. 18:05

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en av mine hverdagsfavoritter. Når det kommer til å legge øyenskygge er jeg langt i fra noen mester, jeg skjønner egentlig ikke hvordan det går an å legge fin øyenskygge, og på begge øyne til og med.. For meg virker det umulig.. Samtidig så bruker jeg øyenskygge hver eneste dag, eller hvertfall de dagene jeg sminker meg da. Og min absolutte favoritt i hverdagen er "IN THE CITY - NATURAL NUDES" Den består av fine og matte bruntoner. Jeg er avhengig av matt øyenskygge i hverdagen. Og denne sitter hele dagen også..

Det er vel tydelig her hvilke farger jeg har brukt mest. Jeg bruker den helt lyse som base, og legger nr 2 fra venstre fra ca midten på øyet og ut mot kanten... Blender.. Og legger nr 3 eller 4 (fra venstre) i globallinjen, blender litt mer og har på et lag til før jeg blender igjen.. Av og til påfører jeg den helt mørkeste langs vippekanten som en eyeliner både oppe og nede. 

Da denne blir tom kommer jeg så absolutt til å kjøp den samme igjen!! 

How to relax.

 • 02.02.2016 kl. 15:16

Ofte da jeg skal gjøre noe, om det er en eksamen, et møte eller noe annet jeg har gruet meg litt til så kjenner jeg at jeg blir anspent i kroppen, jeg blir iskald og jeg får skuldrene oppunder øra. Jeg klarer ikke å tenke positivt, eller jeg klarer kanskje å tenke en positiv tanke og så blir den trykt ned av 3 negative. 

Men jeg har laget meg en strategi, en ganske enkel strategi for å slappe av litt bedre. En strategi som hjelper meg å senke skuldrene og som løsner opp litt slik at jeg ikke skjelver fordi jeg er kald. Det er egentlig veldig enkelt, og det både da du sitter og da du står. 

Det jeg gjør er rett å slett at jeg spenner hele kroppen, jeg strammer til alle musklene mine i 10 sekunder, så slipper jeg samtidig som jeg puster ut. Dersom jeg gjør dette da jeg er alene lukker jeg øynene også, men dersom jeg gjør det da andre er rundt meg gjør jeg det litt mer diskret og det fungerer like fint. Jeg gjentar dette 4-5 ganger og jeg merker så stor forskjell etterpå. Jeg er mer avslappet i kroppen og jeg fryser ikke like mye. 

Så dersom du er som meg og gruer deg før du skal "i ilden" så kan jeg virkelig anbefale å prøve dette!! Og har du tid og mulighet så kommer man også langt på vei ved å se seg selv i speilet og si til seg selv "dette klarer jeg!!!! Jeg er god" skikkelig teit kanskje, men om ikke du tror på deg selv, så er det vanskelig for andre å gjøre det!! Sparetips!

 • 01.02.2016 kl. 15:17

Har du som meg ei lita jente som er veldig glad i kjoler og stasj?? Dersom Nathalie kunne få bestemme selv hadde hun hatt på seg kjoler hver eneste dag, og jeg skal heller ikke legge skjul på at jeg synes det er veldig gøy med fine kjoler selv også. Det er ikke snakk om å bruke det i barnehagen altså, der er jeg for at ting skal være praktisk. Men jeg ser ikke noe problem i at hun har på seg en fin kjole her hjemme. Hver dag er en fest.. 

Det finnes mange sider på facebook og også ulike nettbutikker som selger den ene fine kjolen etter den andre, og jeg har selv bestilt kjoler fra disse sidene til bursdager, jul osv. Men egentlig så er det bare dumt.. For vet du hva? Alle disse kjolene kommer fra et sted, og det stedet heter veldig ofte Ebay. Så dersom du setter deg inn i Ebay verden så kan du faktisk spare veldig mye penger, her kan man virkelig gjøre kupp, det er fine kjoler, skjørt og andre klær til rundt 100lappen.  Er det sikkert at du alltid får det du ser på bildet?? Nei, det er det så absolutt ikke.. Det hender seg man blir skuffet, men som oftest så har hvertfall jeg blitt positivt overrasket.. Jeg bestilte faktisk brudepikekjoler til jentene der da vi giftet oss. 

Trenger du bordpynt til dåp, bryllup osv, ja så sjekk ut det på ebay også... Her er det mye penger å spare... Vi bestilte alt av dekorasjoner, bortsett fra blomstene, på ebay til bryllupet vårt, ja til og med mansjettknapper bestilte vi der. Det sparte vi utrolig mye penger på, jeg tror faktisk jeg tør påstå at vi sparte noen tusen. Det eneste man må huske på er å bestille i god tid, for det hender seg jo at leveringstiden er treg, og dersom det ikke svarer til forventningene det du får i posten, så er det greit å ha tid til å ordne noe nytt. 

På ebay finner man jo alt fra klær til interiør. Jeg hadde nok ikke kjøpt elektriske artikler på ebay, men alt er vel innafor. 

Flere som handler på Ebay?? 

Kjærlighet - Hvordan holde sammen!

 • 13.01.2016 kl. 10:04

Det å være sammen med noen, altså ha en kjæreste, samboer eller mann, det er noe av det fineste som finnes. Det å ha noen å dele alt med gir på mange måter litt mer mening til livet om dere skjønner. Det er hvertfall sånn for meg. Jeg er en sånn person som liker alenetid, jeg trenger alenetid, men allikevel så liker jeg meg ikke alene. Jeg liker å ha en å dele ting med, en som elsker meg og som jeg elsker tilbake, en som kan støtte meg. Jeg liker å være VI!!

Så hvordan skal man holde sammen da, år etter år?!? Er det å elske hverandre nok? Ja og nei tenker jeg... For hva er det å elske hverandre da? Dersom det å elske hverandre bare er å si elsker deg av og til så er det ikke nok, da er det vel kanskje ikke i det hele tatt! For meg er det å elske noen det samme som å lytte til det som blir fortalt, savne vedkommende da han eller hun er borte, snakke sammen, stryke over nakken eller rumpa da man går forbi på kjøkkenet. Det å elske er for meg å kunne le sammen, det er å kunne tilbringe tid sammen uten å gjøre noen ting som helst. Det å elske noen er de små tingene, det er den kjærligheten man opplever i hverdagen. 

Jeg er langt fra noen ekspert, men en ting som er sikkert er at jeg elsker den mannen jeg er gift med, og han elsker meg! Vi har det utrolig bra sammen, og her kommer mine topp 5 "hvordan holde sammen" - råd. 

 

1. Dropp tanken om å prøve å forandre på partneren din. Er han ikke den du vil han skal være så bør du se om du finner en annen. Det å forandre noen fungerer aldri i lengden, og ingen av dere blir lykkelige av det heller. 

2. Snakk sammen, sett ord på det dere mener og tør å si ifra om du er usikker på om du har forstått det riktig. På denne måten slipper man at det oppstår misforståelser, og at man krangler om noe som man egentlig ikke er en sak en gang. 

3. Bruk den gylne reglen, Vær mot andre som du vil at andre skal være mot det! Det er jo rett og slett folkeskikk. Tenk før du snakker, ikke snakk til partneren på en måte som du vet du ikke hadde likt selv. Det er ikke noe poeng i å være nedlatende, ikke en gang for å prøve å være morsom! For det er faktisk ikke noe morsomt å bli trampet på!

4. Husk på hverandre i hverdagen, det er lov å være kjærester selv om barna ikke er i seng. De tar ikke skade av å se mamma og pappa kysse på kjøkkenet, eller holde hender på butikken. Husk på de små tingene, gi hverandre et kyss før dere drar på jobb. Det er lov å sende en søt melding i løpet av dagen eller legge igjen en søt lapp på kjøkkenbenken. Hverdagsromantikk!!!! 

5. Til slutt; Elsk hverandre.. Med det så mener jeg respekter hverandre, ha et grunnleggende godt forhold før dere tar fart og starter på resten av livet. Et hvert hus trenger en god grunnmur ellers faller det sammen etterhvert. Det kan ta 1 år, 5 år eller 10 år, men jeg lover deg er grunnmuren dårlig så vil det falle sammen... Å vet du hva som er så fint? Det er aldri for sent å forsterke en grunnmur!!!  

Kaja gjør ting hun ikke kan- Nails!

 • 30.12.2015 kl. 10:42

Jeg synes det er sååå fint med stelte negler, men det er svært lite tid å ordne sånn på med en liten baby i hus. Det er også svært demotiverende da neglelakken min ALLTID faller av og blir stygg etter en dag!! Det må være noe galt med neglene mine, for den begynner å flasse før jeg har fått den på. Men nå har jeg altså gjort et forsøk, nå har jeg gjort noe jeg egentlig ikke kan, og resultatet er langt i fra perfekt. Men til å være første gangen og med tanke på at jeg har null ro i rumpa til å vente på at lakken har tørket så ble det vel greit. Dette skal jeg absolutt prøve igjen, øvelse gjør mester. 


Jeg har dessuten funnet ut at jeg trenger ny overlakk, for nå har jeg brukt baselakk som overlakk, haha!

Mine topp 5 reisemål

 • 21.12.2015 kl. 09:31

Denne bloggutfordringen passer jo veldig fint etter den siste med mine mål for livet som dere kan lese HER. Jeg dømmer jo om å få lov til å reise og oppleve. Her kommer mine topp 5 reisemål.

1. Maldivene.Det er kanskje litt klisje, jeg vet ikke, men jeg har hvertfall veldig lyst til å dra hit, men det får vi nok ikke gjort før vi har fått voksne barn og kan dra bort i 14 dager uten dårlig samvittighet. 

2. Tyskland - Berlin.

Et land og en by med mye historie. 

3. Bergen


En fantastisk flott norsk by som jeg må få oppleve!

4. Australia - Sydney

Hit vil jeg rett og slett for å ta turen til palm beach.. Hvorfor? Jo fordi det er der Home and Away spilles inn. haha!!

5. Nå er det bare en igjen... Hvilken ska jeg velge... Jo jeg tror det må bli Roma!Nok en by med mye historie. 

 

Det er nok ganske mange flere steder jeg vil til, men dette er nok de 5 som står høyest på listen min akkurat nå!

Det nytter!

 • 19.12.2015 kl. 22:49

Det svir i mammahjertet da man ser barn som ikke har noe, barn som er alene, barn som har mistet mamma og pappa, barn som har mistet storebror eller lillesøster. Det svir i hjertet da man sitter her i julepyntet hus, med julebrus i glasset, beina godt under pleddet og en frisk og glad baby på fanget. Det svir i hjertet fordi jeg får dårlig samvittighet, jeg blir hjelpesløs. For hva kan man egentlig gjøre? 

Det er klart at det hjelper så absolutt å bli giver, det er ikke mye som skal til for å gjøre en forskjell, men allikevel så kan ikke hjelpen komme fort nok. Disse menneskene lever med ingenting hver eneste dag, i dag i morgen og neste måned. 

Vi er så heldige, tenk at vi vant i lotto, vi ble født i et av verdens rikeste land, alt er ikke bare en dans på roser her heller, men vi har hvertfall reint vann, vi har medisiner, vi lever i et rolig land, vi trenger ikke være redde for krig...

Ja, jeg får dårlig samvittighet, men samtidig så vet jeg at det ikke hjelper. Det er ingen som får det bedre ved at jeg gir slipp på mitt reine vann. 

Det er viktig at vi setter pris på det vi har, og dersom vi har muligheten til det så kan vi bruke resursene våre til å hjelpe andre... 

#artistgallaen #tv2 #hjelp #nødhjelp

Gi noe tilbake!

 • 18.12.2015 kl. 11:42

//Sponset innlegg//

 

De aller fleste av oss har noen i livet vårt som vi setter litt ekstra pris på, noe noen som alltid er der, stiller opp da ting er vanskelig, en som vi kan prate med om alt og som ikke er redd for å si i fra dersom man gjør noe dumt. Rett og slett en person man virkelig kan stole på. Disse menneskene fortjener noe ekstra, de fortjener å vite at de blir satt pris på. For man skal ikke ta det som en selvfølge at de vet akkurat hvor mye de betyr. Man må huske på at også disse snille og gode menneskene kan ha tunge dager og da er det kanskje akkurat din oppmerksomhet og takknemlighet som er med på å gjøre dagen bedre, og nå som det er jul, høytiden hvor det bør være fokus på glede, kjærlighet og kos med familie og venner, så tenker jeg at det er ekstra viktig at man husker på disse menneskene. Alle har vel kanskje hørt om Laban? Som i seigmann vet du, men har du hørt om Labans Bursdagsbrønn? Du har nå nemlig muligheten til å gi en ekstra oppmerksomhet på bursdagen til en du føler fortjener det, den personen som du setter litt ekstra pris på. En person som har utmerket seg litt ekstra i livet ditt. 

Det du må gjøre er å gå inn på facebooksiden til Labans bursdagsbrønn og fortell dem hvem det er du kunne tenke å overraske litt ekstra på den store dagen, og kanskje du er så heldig at akkurat DU får lov å oppfylle et stort ønske for den du bryr deg om. 

  

 

Sjekk ut denne filmen her, se gleden i øynene til mannen så skjønner du kanskje hva jeg mener!

 

 

Jeg vet hvertfall hvem som skulle fått en slik oppmerksomhet av meg på dagen sin, hvem vil du gi en ekstra oppmerksomhet?? 

Topp 10 blogger!

 • 16.12.2015 kl. 14:30

Nå er det tid for å dele mine favorittblogger med dere, det er noen toppblogger og noen litt mindre kjente!

1. Pappahjerte

En pappa med en blogg, rett og slett. Preget av en hysterisk humor, ærlighet og fantastiske bilder. 2.Kona til

Det er gøy å få se den andre siden, dette er jo kona til pappahjerte. Hun har alltid en morsom vinkling å innleggene sine uansett om de handler om hemoroider eller syk mann. Herlig!!3. Sophie Elise

En rosablogger med mening. En god balanse mellom innlegg med mening og lettlest rosablogging som får hjernen til å slappe av. 4. Mammamarcela

Variert og fin blogg. Koselig innhold som man kan kjenne seg igjen i <35. Bergensergenser

En variert og god blogg, en fin balanse mellom bilder og tekst. Har en veldig fin måte å skrive på. 6. Hverdagslykker

Jenta bak denne bloggen har først og fremst et veldig fint navn ;) Variert, gode tekster og morsomt å følge med på hennes tilværelse som mamma, jeg begynte å følge henne før den lille jenta ble født, så det er gøy å få med seg hvordan det går.7. Ørjan Burøe 

Nok en mann på lista. En skikkelig mannemann. Humoren på topp, ærligheten selv, innlegg med mening!!8. Komikerfrue

En litt annerledes kvinneblogg. Hun er ærlig så det står etter. Hun deler mer enn de fleste, er morsom og har fine bilder!9. Bdyrstad

Fantastiske bilder og varierte bilder. 10. Caroline Berg Eriksen 

En blogger som kan å ta bilder, hun kan markedsføring og det er en grunn til at hun er så stor. Skriver latterlig bra, varierte innlegg og mye inspirasjon! 

Så dette var mine favoritter, hvilken blogger må du innom??

Must haves - makeup!

 • 14.12.2015 kl. 10:08

Mine absolutte favoritter da det kommer til sminke er produkter som har vært fast inventar i sminkepungen min i lang tid. Det er de produktene som jeg passer litt ekstra på å ikke gå tom for uten å ha en ny for hånden, det er produkter som jeg vil dele med dere. 

Akkurat dette med å dele sminke og sminketips med dere er ikke noe jeg gjør så ofte, det er rett og slett fordi jeg er redd for å anbefale noe som noen av dere ikke blir fornøyd med, og jeg er heller ikke den beste i klassen på å sminke meg. Men når det er sagt så synes jeg at jeg lærer nye ting hele tiden, og jeg synes det er veldig gøy.

Så da hopper vi i det da takket være denne bloggutfordringen, skal vi se... hvor langt har vi kommet nå?? jo, 21 av 30. 

På toppen av lista mi finner dere denne;

Nordic brow pencil.

Jeg har ganske lyse øyenbryn og er avhengig av å få litt farge på dem. Denne brynspennen gir meg akkurat den fargen jeg vil ha, de blir mørke, men ikke for mørke. Samtidig er den lett å forme brynene med, og brynene holder seg i den samme fasongen hele dagen. Denne er vannfast, og det skal ganske mye til før den forsvinner, for meg er det absolutt positivt. 

Mary Kay - lash love lengthening mascara.


Denne mascaraen sitter hele dagen, den gir fin farge, fylde og lengde til vippene, og den klumper ikke. Den drysser ikke eller sverter av under øynene og den er lett å fjerne etter endt dag. Jeg bruker bare vann for å ta den vekk, og det går helt fint. Min søster bruker også denne, og hun har hat problemer med at mascaraene hennes sverter under øynene, men denne sitter hele dagen. 

Glo minerals - under eye concealer

Denne er magisk, den dekker mørke ringer under øynene og sitter hele dagen. Den blir ikke "kladdete" under øynene og jeg føler meg så mye mer våken og fresh med en gang jeg får på denne. Jeg bruker stort sett bare den lyseste fargen. Dette er vel det produktet som har vært lengst i min sminkepung, og jeg kjøper den samme hver gang jeg går tom. Med andre ord har jeg ikke noe behov for å prøve noe nytt ettersom jeg allerede har funnet den perfekte for meg. Drøy i bruk er den også, det er et absolutt pluss. 

Mary Kay - mineral powder foundation. 


Jeg er avhengig av å bruke foundation, jeg er ikke blessed med en jevn og fin farge på huden min, og dersom jeg bruker foundation føler jeg meg mye freshere med en gang. Tidligere har jeg brukt en krem foudation, og jeg liker det veldig godt pga dekkevnen, men jeg får veldig lett uten hud i hakeområdet og jeg får alltid en kvise eller to etter en dag med krem foundation. Jeg har prøvd mange ulike mineral foundationer i min tid, og denne er nok absolutt en av de beste jeg har prøvd. Den sitter godt, dekker bra og jeg får så godt som aldri noen kviseutbrudd. Den føles lett på huden og man får ikke en tungt sminket følelse. Det eneste jeg ikke liker med dette er at det kan være noe vanskelig å finne en farge som passer, det er ikke så mange å velge mellom, og jeg tror nok ikke at denne foundationen fungerer for alle hudtoner. 

 

Jeg har flere produkter som jeg er veldig glad i, men dette er mine absolutte favoritter som jeg hadde lyst til å dele med dere idag.

Har du noen sminkeprodukter som du ikke klarer deg uten?? 

 

 

En bok som betyr noe!

 • 11.12.2015 kl. 21:07

En bok som har betydd noe for meg, det er dagens bloggutfordring. Det har seg sånn at jeg ikke leser så mye annet enn krimromaner, og det å si at Unni Lindell sin Nattsøstern eller Jo Nesbø sin Snømann har betydd noe spesielt for meg det blir litt rart. Ja det er gode bøker, og de fenger, men dersom jeg skulle nevne en bok som virkelig har festet seg i hukommelsen min så må det være denne;

 

Det er en bok som er ærlig, viktig og jeg kjenner meg igjen i flere ting som står i boken. 

Da jeg begynte å lese denne boken så klarte jeg ikke å legge den vekk, og endte opp med å måtte kjøpe meg ny bok før ferien i det hele tatt hadde begynt. Den ble nemlig lest på vei til syden for en god stund siden. 

Christmas spirit

 • 04.12.2015 kl. 19:00

Nå er det jo desember og vi lader opp til jul. Da finnes det ikke mye som er koseligere enn en kopp kakao eller kanskje gløgg og pepperkaker og en herlig julefilm som man har sett 10 ganger før. Nå har jeg lyst til å dele mine favoritter med dere.

1. Love actuallyDenne filmen har romanse, kjærlighet og litt humor. Den er søt og gir god stemning!

 

2. The santa ClausDette er for meg en julejulefilm. Her er det alt julenissen, alver, snø, pakker og jul. Denne filmen er jul. Den er gammel, og den er sett 100 ganger, men den er virkelig jul. Gutten som ser så opp til pappaen sin, forandringene som pappaen går gjennom både fysisk og mentalt, ja den er rett og slett fin <3

3. Narnia Hvem har vel ikke sett denne?? Jeg ser den hvert år, det er den perfekte kombinasjonen av virkelighet og fantasi!

4. Tre nøtter til AskepottDenne er obligatorisk i julen. For meg er den hva julen handler om, det er en moral om å gi og ta!

5. Jack FrostDenne gir meg tårer i øynene, dette er familie og kjærlighet!

 

Hvilke filmer må du se nå i julen??

Chocolate with a twist!

 • 02.12.2015 kl. 11:37

Er du sjokoladeelsker sånn som meg? 

Jeg elsker sjokolade, jeg er svar for alle mulige tilbud på sjokolade, dere vet disse 4 for 100 greiene, men jeg får så vanvittig dårlig samvittighet, for jeg klarer ikke å bare spise en liten bit, jeg ender opp med å spise alt  for mye..

Da jeg av Trybe ble valgt ut til å prøve cavalier sin sjokolade ble jeg helt i hundre.. Det er en sjokolade som er laget med stevia, altså den inneholder ikke vanlig sukker. Dette gjør at jeg kan spise sjokolade med litt bedre samvittighet, og det kan jeg like. Da er det ikke så farlig å ta en bit til kaffen allikevel.. 

Smakene på disse to sjokoladene som jeg fikk prøve var mocha og caramel, det er smaker som står veldig høyt på listen min. Jeg er veldig glad i denne dype sjokoladesmaken man ofte får i mocha sjokolade. Jeg likte veldig godt a denne sjokoladen var mørk, den myke kjernen av mocha var overraskende og utrolig god, Dersom det skulle være noe jeg ville sette fingeren på er at det gjerne kunne vært litt mer sjokoladesmak. Ellers perfekt!!

Cavalier milk caramel var den jeg sparte til slutt, jeg er veldig glad i kombinasjonene sjokolade og karamell. Etter den første biten var jeg i himmelen. Den herlige smaken av sjokolade sammen med karamell, den var så utrolig god, og jeg kunne faktisk ikke spise den sakte nok.. En liten ting jeg skulle ønske var at karamellen var litt av det mykere salget, men egentlig spiller det ikke så stor rolle, for karamellsmaken var der uansett.Generelt om disse to sjokoladene vil jeg si at de har en perfekt størrelse, som jeg har nevnt tidligere så er jeg litt for glad i sjokolade og jeg synes det er vanskelig å stoppe. Dette er en mektig sjokolade, men med denne størrelsen på 40 gram så sitter jeg med den følelsen av å ville ha mer, men allikevel være fornøyd etter å ha spist en bar, og det må vel være akkurat det produsentene vil ha? Den ga rett og slett mersmak.

Jeg syns ikke det faktum at den var laget med stevia hadde noe å si for smaken, den smakte godt av sjokolade, bare med litt bedre samvittighet. Dette er den perfekte sjokoladen å ha i vesken dersom man skal ut på shopping eller kanskje på skolen. Det er den perfekte on the go sjokoladen, eller bare rett og slett en liten premie til kaffekoppen hjemme i sofaen...

 

Ett ord NAM!!!! 

Candy-rush!

 • 11.11.2015 kl. 19:42

Denne uken har jeg lovet meg selv, eller jeg og Ole-Anders har lovet hverandre at vi ikke skal la oss friste ut på sukker-rushet, dette har jeg vel nevnt tidligere denne uken også. Vanligvis så pleier jeg å ha veldig problemer med dette ettersom jeg får lyst på noe godt hver eneste gang jeg er sulten, og jeg har viljestyrke lik null da det kommer til å holde meg unna. Denne uken derimot, har det faktisk gått veldig bra. Jeg har hatt litt lyst på godteri av og til, men det har gått over så fort at jeg ikke har hatt behov for å "følge strømmen". 

Av og til er det allikevel godt med noe litt ekstra, og det trenger jo ikke være usunt heller. Så i kveld har jeg laget meg en liten blanding av mandler, rosiner og valnøttkjerner. Det er så utrolig godt, noe vi tydeligvis var flere om, for jeg fikk ikke akkurat ha det for meg selv, men det gjør jo ikke noe heller!Dette hadde sikkert vært utrolig godt med limekesam/vaniljekesam til også, for dere heldige som kan spise melkeprodukter ;P 

 

My favorite song!

 • 02.11.2015 kl. 19:00

Jeg er nok ikke den personen her i verden som hører på mest musikk, men av og til får jeg denne "wow, hva er det" følelsen da jeg hører på radioen. Det er den musikken som får meg til å sette opp lyden noen hakk, den musikken som får meg til å vente med å skru av motoren og den musikken som gjør at jeg har lyst til å stoppe opp og vente dersom det kommer en tunell. Den følelsen fikk jeg her om dagen, da var det Hello med Adele som spilte på radioen. Idag har denne sangen gått på repeat på spotify her hjemme, og det kommer den nok til å gjøre en god stund fremover. 
Sist jeg fikk denne følelsen av en sang var det denne som ble spilt:


Denne sangen gjør fremdeles at jeg stopper helt opp og bare lytter!


Verdt å vite!!

 • 30.10.2015 kl. 19:00

Hjemme hos mange familier blir det igjen rester etter middag, hjemme hos oss er det ofte sånn. Jeg er ingen stor fan av å ta vare på rester, jeg klarer rett og slett ikke å spise de dagen etter, mannen min derimot synes dette er helt greit. Og det har seg jo sånn at her i Norge er vi alt for flinke til å kaste mat, det er helt vanvittig store mengder som kastes i løpet av et år. Så det å kunne ta i bruk restene er jo egentlig en veldig fin ting, MEN(!!!!!!) det har seg sånn at all mat IKKE egner seg for oppvarming, det er mulig dette er noe alle er klar over, men jeg ble faktisk litt overrasket. Så nå tenkte jeg å dele denne listen over mat som ikke bør oppvarmes.

Selleri:

Nitrittnivået i selleri er høyt og dette kan omdanner til gift dersom det varmes opp igjen. 

Egg:

Det kan danner ugunstige bakterier i kokt egg eller eggerøre dersom det varmes opp igjen.

Spinat:

Denne inneholder også skadelig nitritt som i værste fall kan være kreftfremkallende. 

Kylling:

Proteinstrukturen kan endres dersom kald kylling som tidligere er oppvarmet varmes opp igjen, dette kan skape fordøyelsesproblemer. Den kan derimot spises kald i salat eller pasta uten problemer.

Ris:

Dette er en typisk restemat for mange, og dersom du spiser disse restene kan du risikere å bli matforgiftet. Det er derimot ikke nødvendigvis oppvarmingen som er "farlig" her, men risen inneholder soppsporer som kan rekke å utvikle seg, og disse dør ikke alltid ved koking. 

 

Det er jo sikkert sånn at mange der ute har spist noe av dette oppvarmet og det har gått bra, kanskje er det litt vel hysterisk med en slik liste?!? Jeg vet hvertfall at jeg skal tenke litt ekstra over hva jeg varmer opp igjen av mat..#mat #kosthold #rester #oppvarming

 

 

 

Hvordan få forholdet til å vare!

 • 16.10.2015 kl. 16:00

Har du funnet mannen med stor M, kvinnen med stor K? Ja, da er du heldig, og dere bør gjøre det dere kan for å at det skal fungere, for at dere skal være lykkelige sammen i mange, mange år! Først og fremst  vil jeg bare si respekter hverandre!

1. Du må stole på partneren din.

Har du opplevd svik før? Snakk om det og legg det bak deg. Det er så utrolig viktig at du ikke glemmer at det som skjedde den gangen ikke har noe å gjøre med din nye flamme. 

2. Aldri avslutt dagen med å snu ryggen til hverandre!

Man skal aldri legge seg for kvelden om man ikke har avsluttet en krangel, det gjør det bare 100 ganger verre. Løs opp konflikten, gi hverandre en klem og et kyss og si god natt.

3. Have fun!

Le sammen, det er lov å være barnslige, tulle og ha det gøy det er så utrolig viktig. Det får deg til å smile og det løfter hverdagen litt ekstra. 

4. Legg fra deg telefonen!

Det er så alt for lett å plukke opp telefonen eller ipaden, jeg er skikkelig dårlig på å la den ligge selv, og jeg vet at det irriterer mannen min. Sliter du med å la den ligge, ja så legg den igjen på kjøkkenet eller legg den så langt unna at du ikke når den fra sofakroken. 

5. Sett av tid til hverandre.

Dette er kanskje både ekstra viktig og ekstra vanskelig da man får barn, men det betyr ikke at det er noe mindre viktig av den grunn. Det er vel heller motsatt. For meg betyr ikke dette at man må dra på ferie alene hele tiden, det betyr heller at man må sette av tid i hverdagen. Bruk tiden da barna sover, da de er ute å leker eller leker på rommene sine. Kanskje er dere så heldige at det er en bestemor eller tante i nærheten som kan komme å se til barna så dere kan gå en liten tur sammen i det friske høstværet?!? Det er de små tingene som teller.

6. Kyss!

Kyss hverandre i hverdagen. Gi hverandre et kyss da dere sier hadet, eller bare da dere passerer hverandre på kjøkkenet, det tar jo ikke lang tid en gang.

7. Finn på ting hver for dere!

Selv om det er viktig å være sammen må det også være lov å bare være meg og ikke alltid vi. Det er sunt å ha litt tid og noen interesser som bare mer for deg. 

8. Innrøm at du tar feil!

Denne er jeg kanskje litt for dårlig på, men til gjengjeld så er mannen min veldig god på det. Er det lov å si at vi utfyller hverandre bra, eller kanskje jeg har noe å jobbe med?!?

9. Si ting som det er.

Det er absolutt ingen poeng å gå rundt grøten. 

10. Ta vare på deg selv.

Dette er fint både for deg selv og for partneren din. Det er lov med joggebuksa av og til, men det er også veldig lov å pynte seg litt for hverandre. Det trenger ikke å være ballkjole, men sett på deg noe du føler deg fin i selv.

11. Vær enig når det kommer til oppdragelse.

Denne gjelder for dere med barn, det er så utrolig viktig at man står på samme side. Snakk om hvordan dere vil ha det, og gjør det gjerne før dere får barn. Denne gjelder kanskje litt for dere med hund også. Det er jo viktig at man setter de samme grensene.

12. Be kind.

Har partneren din noe ved seg som du vet han/hun er flau over eller misliker, ja så ikke påpek det da.. Du kan jo tenke deg selv!!!!

13. Ikke prøv å forandre på hverandre.

Er det noe du ikke liker og som du virkelig ikke klarer å leve med? Kanskje dere ikke er helt riktig for hverandre da?!? Hvertfall ikke om dette er noe som partneren ikke er villig til å endre på heller.

14. Rydd etter deg.

Ikke la sokkene slenge, ta med deg glasset på kjøkkenet. Det er slike ting som det er så alt for lett å irritere seg over og som det er så utrolig lett å gjøre noe med.

15. Ha sex. 

Ja, rett og slett.. Ha sex...


Bilder er funnet HER

#Forhold #kjærlighet #tips 

Tips: Ammende mødre.

 • 22.09.2015 kl. 17:22

Alle ammebhene mine er fra H&M, og de er ikke akkurat så mye å skryte av. De passer rett og slett ikke helt til min kropp, de er for vide og det er ikke mulig å stramme stroppene nok ettersom de er delt i to og dermed bare kan strammes "halve veien" om dere skjønner hva jeg mener. Men på fredag var jeg ganske desperat etter å finne meg en hvit ammebh før søndag, jeg hadde hvit kjole, derfor måtte jeg ha en hvit bh til å ha under, og de jeg hadde de er så utvasket at de nesten ikke sitter på. Jeg duret rett inn på H&M som vanlig, men der hadde de ikke igjen i min størrelse, heldigvis vil jeg si.. Jeg tok turen videre til kappahl, og der hadde de ikke stort utvalg, men de hadde en ammebh som passet perfekt til mine krav, ja hvertfall så godt som. Den har stropper som kan strammes hele veien, den har polstring(som kan tas ut), den har ingen spiler og den er myk i stoffet. Den er ikke spesielt sexy, men herregud så god! Jeg prøvde den på da jeg kom hjem og jeg hadde ikke lyst til å ta den av igjen. Den satt så godt, den har en brei kant under brystene som gjør at den ikke gnager, og stroppene kunne jo strammes så den satt ordentlig. Billig var den også, jeg betalte 209 kr, men da var det 25% rabatt, ikke billig tenker du kanskje, men jo, for det var to i pakka, en svart og en hvit.Det er et lite minus som jeg har oppdaget etter å ha brukt den litt, og det er at polstringen av og til folder seg da man skal amme, slik at den er dobbel da man tar opp igjen bh`n, men det er så enkelt å vri den på plass at jeg egentlig ikke tenker så mye over det.

Så denne vil jeg absolutt anbefale til dere andre mammaer der ute, eller hvertfall til dere mammaer som er som meg og ikke har så "stort matfat", hvordan den er for de som trenger ekstra støtte vet jeg ikke, så det skal jeg ikke uttale meg om.

#tips #ammebh #mamma #amme #svart #hvit 

Tips: Føl deg bedre i en travel hverdag.

 • 19.09.2015 kl. 14:38

Når man går hjemme dag ut og dag inn har man lett for å gå i joggebukse og hestehale-fella. Med en liten baby i hus er det ikke alltid jeg får muligheten til å ordne meg selv. Det er dager hvor han helst vil være på armen hele tiden, og da jeg først får lagt han fra meg må jeg prioritere å få i meg mat. Men det er også dager hvor han kan sove mye, og de dagene kan jeg bruke til å ta litt vare på meg selv, jeg bruker jo egentlig aldri joggebukser da, men jeg er alt for flink på å ikke børste håret, ha flasset neglelakk og maskara som er kastet på øyenvippene, og disse dagene hvor han sover mye prøver jeg altså å komme meg ut av dette. Så til dere med små barn i hus, her kommer noen enkle tips for å føle seg litt bedre i hverdagen.

1. Ha på ny lakk på hender og tær.

Jeg bruker gjerne bare en lyserosa, og har jeg skikkelig dårlig tid så slenger jeg bare på en blank lakk, den gjør faktisk at jeg føler meg mye freshere med en gang, neglene ser mye friskere ut. 

Bilde fra salongen.blogg.no

2. Vask håret.

En god hårvask hjelper mye, har du ikke tid til å ta en dusj kan du jo bare slenge hodet inn i dusjen. Til nød fungerer det bra med tørrshampoo også. Dersom jeg har litt bedre tid så synes jeg det gjør litt ekstra for selvfølelsen å slå til med en hårkur. 

3. Barber leggene.

Det er ikke mer som skal til enn glatte legger.

4. Hestehalen.

Gjør noe litt ekstra med håret, ikke bare sleng det opp i en messy hestehale. Lag en flette i hestehalen, ha i en pynt, flett hele håret eller bare lag en flette i panneluggen slik at du får håret vekk fra ansiktet. 


Bilde fra google.no

5. Sett på noen klær som gjør at du føler deg fresh.

Glem joggebuksa, finn heller frem jeans, skjørt eller en kjole som gjør at akkurat du føler deg fin. 

 #skjønnhet #tips #mamma #baby #tid

Nye gardiner

 • 02.09.2015 kl. 14:21

Nå vil jeg vise dere mine nye gardiner, mine nye billige gardiner. Gardiner til drøyt 100 kr er veldig godt for lommeboka. Jeg liker virkelig at man kan fornye interiøret uten å ta knekken på både lommebok og humør. Mine gamle gardiner, sommergardinene mine, er hvite, de gjør spisestuen min lys og åpen. Men nå som været begynner å bli kaldere og det blir mørkt ute syntes jeg det var på tide med noe litt lunere, og endte opp med grå gardiner. Det ble veldig fint, og de matcher den nye lyslenken min perfekt. Gardinene er kjøpt på europris, og jeg må nok tilbake for å se om de har en duk som matcher som jeg kan ha på skjenken min, for akkurat nå har den en lilla duk og den passer ikke helt nå i høst synes jeg. 

Jeg har lyst til å ta meg en tur til på europris for å kjøpe flere gardiner, jeg skulle ha byttet ut de syrinfargede jeg har i stuen også. Kanskje jeg skulle gått for beige der, eller så blir det nok grå der også. Sofaen min er veldig lys beige/grå, så tror kanskje det kan bli finest med de grå.

Jeg er i skikkelig interiørmodus om dagen, jeg har lyst til å bytte ut og ordne alt her hjemme. 

Høst!

 • 01.09.2015 kl. 20:00

Mørket lusker rundt hushjørnet og behovet for lys blir større. Behovet for levende lys som gir litt varme er definitivt på plass igjen. Derfor har jeg vært på en liten handletur idag. 

Nå ble det høst i stuen, alt dette er fra Nille og prisen gjorde faktisk lommeboka glad. Ikke nok med dette, men jeg var innom Europris også, og der fant jeg gardiner til 55 kr lengden. Så de ble også med, jeg tenkte jeg skulle vise dere dem også, men akkurat nå er det for mørkt ute til at bildene blir noe bra, så det får jeg ta senere. Resultatet ble hvertfall en lunere spisestue. 

#interiør #billig #nille #europris #høst #lys 

Tips- Ny babygym

 • 24.08.2015 kl. 10:49

Storm Aleksander har fått seg ny babygym og han er så fornøyd. Det er faktisk sant, han elsker deg virkelig, han kan ligge under den utrolig lenge uten å bli lei. Storesøstrene hans likte den også utrolig godt, så da må det jo ha vært et godt kjøp. Den er ikke sponset eller noe, men jeg hadde lyst til å tipse dere mammaer der ute om den. Den er laget slik at den kan brukes i mange år fremover, og da er kanskje ikke 800 kr så ille pris heller. Den har et leketeppe i klare fine farger med jungeldyr på. Over teppet er den en bøyle som man kan henge lekene på. Denne bøylen kan lett fjernes og figurene kan man da feste til teppet istedenfor, det gjør det spennende for den lille å ligge på magen. Det som gjør denne ekstra morsom og som gjør at barna kan bruke den lenge er at det er festet et piano i enden. Babyen kan sparke på pianoet og den spiller musikk. Dette fungerer fint både da den lille ligger på magen og på ryggen.

  Da barnet blir større og kan sitte selv er det mulig å snu pianoet slik at det kan brukes i sittende stilling, dette har jeg naturlig nok ikke gjort på vår enda, men jeg fant bilde av det på nettet.

Og da barnet er så stor at det løper rundt og ikke har noen interesse av babygym lengre så kan pianoet tas helt av, og barnet kan ta det med seg over alt. Det er noe jeg definitivt ikke skal vise Nathalie med det første, for da kommer nok ikke Storm Aleksander til å ha noen musikk i babygymmen sin lengre ;)Så om planen er å kjøpe en babygym så kan jeg absolutt anbefale denne. Vi har ikke hatt den så veldig lenge selv, men er allerede helt foreslekt i den alle sammen, store som små. Og pssst. dere mammaer og pappaer som skal høre på denne musikken, det er to ulike volum på den, så den trenger ikke spille så høyt ;) 

 

Tips - matpakke

 • 20.08.2015 kl. 18:14

En skive med svett gulost, en skive med leverpostei som er bløt etter agurken som ligger på toppen eller en skive med brunost som ligner mer på prim er ikke mye spennende, og barna våre spiser matpakke mer eller mindre hver eneste dag, ja hvertfall fra mandag til fredag. Klart det er noen heldige barn som får mat i barnehagen, men alle skolebarn spiser hvertfall matpakke. Mat er viktig, og dersom barna ikke spiser godt på skolen/i barnehagen så går det veldig mange timer mellom de gangene de spiser ordentlig, derfor synes jeg en god matpakke er viktig. Jeg sier ikke at det er nødvendig med brødskiver i stjerneform eller nypakte pizzasnurrer hver dag, for det er hvertfall umulig å få til her i huset. Men jeg har kjøpt nye matbokser og de gjør det så enkelt å lage matpakker som ser fristende ut. Den består av et stort rom til brødskivene eller knekkebrød, denne har eget lokk. På den andre siden er det to mindre rom for frukt og grønnsaker. Du klapper matboksen sammen og den får form som en kube, den er en grei størrelse og er veldig praktisk.Det er sikkert mange som har sett disse, jeg kjøpte våre på obs! der var det medlemstilbud på dem sist uke, men den vanlige prisen er heller ikke så ille, på obs skulle de ha litt i overkant av 70 kr for den til normalpris. 
Disse bildene er fra google, for jeg har jo selvfølgelig ikke tatt bilde av matpakkene jeg har laget til jentene denne uken, men det de har bestått av er brødskiver med det pålegget de måtte ønske. Emmeli hadde skinke på sin brødskive på tirsdag. Og i de små rommene hadde jeg agurk og paprika, og på andre siden var det kiwi og banen den ene dagen og kiwi og eple den andre dagen. Da jeg hadde hentet Emmeli på skolen på tirsdag og hun pakket ut av sekken sin kom hun bort til meg med matboksen sin, den var helt tom. "Tusen takk for den gode maten du laget til meg idag" sier hun, jeg ble veldig overrasket og glad inni meg, det var utrolig godt å høre at hun satte pris på det jeg hadde gjort, og jenta som ofte har mat igjen i matboksen sin fordi hun ikke rekker å spise opp hadde tømt alt sammen og var så fornøyd. Og da har man vel gjort noe riktig ?? Da er det kanskje ikke så kjedelig med matpakker, så hvorfor ikke bruke 5 min ekstra på å kutte opp frukt og grønnsaker, det får jo barna til å spise mer, sunt er det også!!

Så mitt tips er å kjøpe matboks med flere rom, da slipper du at frukten og grønnsakene får smuler på seg, eller du slipper å sende med flere forskjellige bokser. De har alt på samme plassen, og det ser fristende ut for dem. Det er faktisk ikke så mye som skal til!

 

 

Tips- godt for barn og voksne

 • 08.08.2015 kl. 12:06

Dette er godt for mamma da hun har lyst på noe godt og for barna da de har lyst på noe mellom måltidene. Det er veldig enkelt også. Fryste druer. Vask druene ha de i en skål og legg de i fryseren, etter en time er de klare til å bli spist, men det er ikke farlig om de blir liggende lenger heller. Da jeg lager til barna deler jeg alltid druene i to før jeg fryser de ned, da slipper jeg å være redd for at de skal sette druene i halsen. 

Her hjemme har jeg og Nathalie akkurat kost oss med hver vår skål med druer, og da Nathalie hadde spist opp sine var hun klar for mer, så jeg måtte fint dele med meg. Så godt, sunt og det smaker faktisk litt som is *tommel opp*

Windowshopping

 • 12.07.2015 kl. 20:11

En ting jeg både elsker og hater er å se på klær på nett. Elsker fordi det er så utrolig mye fint, det er enkelt å få tak i nye klær selv om man har barn, man kan shoppe uansett klokkeslett og man kan få tak i ting som ikke alle andre har. Hater det fordi det er alt for lett å få tak i klær, det er så utrolig mye fint og det er vanskelig å begrense seg dermed kan det fort bli dyrt. Handlekurven fyller seg opp med ting man vil ha, men som man ikke har mulighet til å kjøpe. Og nå har jeg gått på smellen igjen, ønsket om nye klær er veldig stor, men med barn som trenger sitt og ferietider så strekker ikke pengene helt til. Det er alltid noe annet eller noen andre man heller må bruke pengene på. Men tenkte uansett at jeg kunne vise dere hva jeg har sett på.

 

Plaggene over: Nelly.com, og alle plaggene fra nelly er på salg, hurra!!!

Plaggene under: Only.com

#klær #fashion #shopping #nelly #only 

Smoothien som ble is!

 • 04.06.2015 kl. 14:34

Dere vet den smoothien jeg laget i går, den med mango og banan. Skal jeg fortelle dere en liten hemmelighet?? Ikke si noe til noen da, men den fungerte faktisk utrolig bra som is også. Jeg laget litt for mye i går, enda jeg drakk store mengder smoothie ble det igjen litt som jeg valgte å ha i en ispinne-form. Og det ble faktisk veldig godt.

Hurra for sunn og god is!!! Det må man jo bare like!!!


Dersom jeg skulle laget denne som is igjen ville jeg nok hatt i enda mer mango ettersom smaken blir litt svakere da den ble fryst, men denne var absolutt godkjent altså.. Nam!!!

Et sunnere alternativ for store og små!!!

#is #hjemmelaget #smoothie

Daniel Wellington

 • 21.05.2015 kl. 12:57

Daniel Wellington WINCHESTER Klokke weiß / Daniel Wellington CLASSY ST. MAWES Klokke braun/rosé
Disse klokkene er så fine, de er så tidløse og passer til en hver anledning. Jeg synes de er aller finest med skinnreim, med sølv detaljer og den store skiven. Kunne tenke meg en i brun og en i svart. Det er utrolig fint å style de med et enkelt tynt armbånd, og det er nok slik jeg ville brukt den selv, eller bare helt alene. Jeg skal så absolutt spare opp penger så jeg får muligheten til å kjøpe meg en eller to av denne med tiden. 
Klokken kan du blant annet kjøpe eller bare kikke på her

Barn med laktoseintoleranse!

 • 20.05.2015 kl. 14:05

Laktoseintoleranse hva er det?


Bilde fra google


Laktose er melkesukker, og dersom man har laktoseintoleranse betyr det at man har nedsatt fordøyelse av laktose, dette kan føre til mage- og tarmsymptomer. Så det som skjer er altså at enzymene i tynntarmen ikke klarer å fordøye all laktosen, og den vil derfor gå videre til tykktarmen. Jo større mengde laktose man får i seg jo mer laktose passerer tynntarmen uten å bli fordøyd. Dette fører ofte til luft i magen og diarè. Dersom man ikke er forsiktig med hva man spiser kan disse luftsmertene bli ganske vonde, og for barn så kan det faktisk kjennes ut som om de har vondt i hjertet. 

Dersom man har laktoseintoleranse er det noen små grep som må tas i forhold til kosthold. Det blir mye lesing av innhold i produkter, og man kan bli veldig overrasket over hvor mange produkter som faktisk inneholder melk. Vi er idag så heldige at det finnes laktosereduserte og laktosefrie erstatningsprodukter som vi kan bruke, man får faktisk erstatninger for det aller meste, og det man ikke får erstatninger for, f.eks posesaus, er det jo veldig enkelt å lage fra bunnen. Så det er ikke bare negativt, maten blir jo mye sunnere og bedre da man ikke benytter seg av halvfabrikata. Det som er dumt er at de erstatningsproduktene vi har; melk, rømme, yoghurt, biola osv koster mer enn de vanlige produktene. Dette er noe de fleste med matallergi eller intoleranse kan kjenne seg igjen i. Etter at vi oppdaget at datteren vår på 2 år reagerer på melkeprodukter ble vi veldig bevisste på prisforskjellene. Det vi har endt opp med å gjøre er å ta turen til Sverige innimellom for å kjøpe inn melk og annet som vi trenger. Det er mye billigere, og det er mye større utvalg. I Sverige må vi gi mindre for 1 og 1/2 liter med laktosefri melk som vi må gi for en liter her hjemme. Da man bruker dette i hverdagen så sier det seg selv at det blir dyrt i lengden om man skal kjøpe alt her hjemme. I Sverige har de også mye bedre utvalg av godterier som sjokolade og is som er laktosefritt. Veldig bra da man vil gi barna noe ekstra, sjokolade pleier vi å kjøpe med oss flere plater av slik at hun kan få litt på lørdager, jenta elsker jo sjokolade, det er det beste godteriet hun kan få, og da er det ekstra gøy å kunne gi det til henne også.

  

Bilde fra tine

Da vi er hjemme synes jeg ikke det er noe problem med kostholdet, i barnehagen går det også greit. De vet hva hun kan spise og ikke spise, og de lager alternativer til henne. Men da det kommer til bursdager og andre tilstelninger synes jeg det kan være litt mer utfordrende. Jeg vil ikke gjøre det vanskelig for de vi skal til, men samtidig så vil jeg heller ikke at Nathalie skal sitte der og ikke kunne spise noe. Nå har ikke vi brukt laktosefrie produkter så lenge, det er vel kanskje en eller to måneder siden vi kuttet ut melkeprodukter for å se om det ble bedre for magen hennes, og det hjalp faktisk relativt fort. Jeg håper at det blir lettere for de rundt oss og for oss etterhvert. Dette er noe hun skal leve med resten av livet, og jeg synes det er viktig at hun ikke begynner å se på dette som noe problem. 

Det er mange på min side av familien som har laktoseintoleranse, så det var ikke vanskelig for meg å tenk meg til at det var det som kunne gjøre at Nathalie var litt rar i magen. Da de er så små vil ikke leger ta teser for å sjekke om de har en intoleranse, dette er fordi det er så mange tester de må gjennom at de heller vil at du skal kutte ut melkeprodukter for å finne det ut. Dette var jeg veldig klar over, og jeg har derfor ikke kontaktet legen for å høre om tester, det tenker jeg at vi kan gjøre etterhvert. Det som er viktig for meg og oss er at vi har funnet noe som fungerer. 

Når alt kommer til alt så er ikke laktoseintoleranse det verste man kan ha, det er relativt enkelt å få et laktosefritt kosthold, og det er heller ikke farlig om de skulle være uheldige å få i seg noe som inneholder melk av og til. Barna blir også veldig flinke på å se hva de kan spise og ikke etterhvert. 

Flere som har en form for matallergi eller intoleranse eller som har barn som har det kanskje?!? 

#laktoseintoleranse #mat #melk #barn #mamma #pappa

BLOGLOVIN

 • 20.05.2015 kl. 10:49

Nå kan du følge meg på Bloglovin. Det gjør det enkelt for deg å få informasjon om når jeg poster innlegg på min blogg og du får en grei oversikt over mine innlegg. 

 

kajaJeanette

 

#BLOGLOVIN #følgmeg

 

Makeover!

 • 20.05.2015 kl. 10:17

I går fikk jeg en liten makeover på bloggen min. Håper dere liker det, jeg ble hvertfall veldig fornøyd. Det jeg liker aller best med dette designet er at det er så "reint", duse fine farger og ikke så mye dilldall, det er sånn jeg liker det. 

Jeg har brukt et gratisdesign, fra albiss.blogg.no. Jeg synes det er helt fantastisk at det finnes så snille mennesker der ute som lager gratis design for oss som ikke er så flinke på sånne ting. Da du har en mal å følge så blir det veldig enkelt, eller hvertfall enklere. For meg ble det ekstra enkelt ettersom jeg er så heldig å ha en mann som ordner sånn for meg. Han har mye mer tålmodighet med sånn enn hva jeg har. Så tusen takk kjære <3

 

Du kan også følge meg på bloglovin nå <3

#blogg #design #gratisdesign #makeover

 

Tips: Dagens Middag

 • 19.05.2015 kl. 17:00

På menyen i dag står kremet pastasalat med hjemmelaget foccacia.

Dressing:

1 beger creme fraiche

Majones, nok til at jeg synes det smakte godt.

Sitronsaft av en halv sitron

Litt hvitløk

Salt og pepper.

Tørket basilikum

Dressingen blander jeg sammen i salatbollen min før jeg tilsetter salaten. 

Salaten:

1 rød paprika

1/2 agurk

Den bladsalaten du liker best

1 boks hermetisk mais. 

1 purreløk

Salami

Ost

kokt pasta.

Del alt i passe biter. Bland alt sammen, pastaen koker jeg først slik at den får kjølt seg ned litt. Jeg liker at den er litt godt kokt, men du bestemmer selv hvordan du vil ha din. 

Den blir aller best om den får stå og trekke i en times tid før servering. 

Veldig enkelt, og veldig godt!

 

Foccacia:

Her bruker jeg tine sin oppskrift. 

DEIG TIL FOCACCIA

1 l hvetemel
1 pakke tørrgjær
5 dl lunkent vann
½ ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje

 

 

 

 

 

FORSLAG TIL FYLL

1 dl fetaost
1 dl soltørket tomat i olje
3 ss friske biter av rosmarin (eller timiankvister)
2 dl stenfrie, sorte eller grønneoliven
2 ts havsalt (evt. flaket salt)
dl oliven

 

 

 

 

 

Slik gjør du

 1. Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig. (Du kan eventuelt erstatte tørrgjær med fersk gjær, men da trenger du å løse den opp i lunken væske først.) .

 2. Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.

 3. Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne oppskriften på hjemmelaget focaccia trenger du en smurt kakeform eller liten langpanne ca 20x30 cm som du smører godt med smør eller olje.

 4. Hell den forholdsvis løse deigen over i kakeformen/langpannen. Trykk ned fetaost og/eller soltørkede tomater. Stikk også inn rosmarin, eventuelt timian. Fordel oliven over, strø på salt og hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten av foccaciaen.

 5. Etterhev ca 10 minutter. Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

 6. (Teksten er kopiert fra tine.no)

 7. Jeg personlig liker min foccacia best med bare soltørkede tomater, fetaost og maldonsalt, pluss at jeg har olivenolje over før jeg steiker den. 

 8. Håper det smaker!!


 9. #Middag #tips #middagstips #salat #foccacia #pasta

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no