Smoothie Bowl

  • 01.08.2017 kl. 18:26

Skal man komme seg ut av feriebobla og ut av sukkerrusen s m man gjre det ordentlig. Ingen unnskyldninger, ingen skal bare.. Det er bare hoppe i det. Bestem deg for en dag og gjennomfr.. For min del handler det om holde blodsukkeret oppe, med en gang blodsukkeret faller og jeg begynner bli sulten s kommer den snikende, den der ekle flelsen i munnen, tankene i hodet, sukkerposen hopper nesten ut av skapet og jeg er fortapt.. Hvertfall nesten.. Derfor er det for meg viktig at jeg har ingredienser her hjemme til kunne lage noe godt som ogs er sundt. 

I gr kveld tok vi smoothien til nye hyder.. Fra vre en liten forfriskning til bli et helt mltid.. Som smaker digg!! 

Jeg er fremdeles hekta p bringebr, s denne smoothiebowlen er laget p bringebr. 

 

 

 


 

Smoothie for 2 personer.

1 banan 

1/2 pre (uten skall)

3 dl bringebr Biola

1/2 ss mandelmel

1/2 ss honning 

Dette blender du veldig enkelt sammen, den skal bli litt tykkere enn vanlig smoothie slik at den er enkel spise med skje.. Jeg laget min uten mandelmel fordi jeg ikke hadde det akkurat n, derfor ble den kanskje litt tynnere enn den skulle, men det gikk helt fint.. 

Topping:

1 Banan

1/2 pre 

1 ss honning (m vre flytende) 

2 ss valntter 

4 ss bringebr (jeg brukte fryste bringebr i toppingen) 

2 ss gresskarkjerner

2 ts valmuefr

Del pren i smbiter og bland den sammen med honningen. del bananen i skiver og grovhakk valnttene. Brukt toppingen til pynte smoothien slik du selv nsker.. Server med en gang.. 

NAM!! 

 


 

 

 

Dette ble to ganske greie porsjoner og det er egentlig helt greit, jeg kunne sikkert spist alt sammen selv, det var s sykt godt.. 

 

BringebrDrm.

  • 26.07.2017 kl. 20:48

Smoothie er alltid godt, men jeg lager det bare litt n og da. Det gr i perioder om jeg gidder lage eller ikke, men denne her var faktisk s enkel at det er gjort p ett par minutter, det vil si at man alltid har tid til lage den, og med 4 enkle ingredienser s er det ikke s kostbart heller. 

 

 


 

5 dl fryste bringebr

2.5 dl granateplejuice

2.5 dl yoghurt naturell

1 banan

 



 

Bare fargen p denne herligheten er nok til friste meg, og smaken er s ren og frisk. Denne kommer jeg definitivt til lage igjen, og du skal ikke se bort ifra at det skjer allerede i morgen.. S god da man har lyst p noe godt, men br holde seg unna det som ikke er s sunt. 





 

Akkurat n har vi blitt hektet p Frikjent, den serien som sikkert alle har sett, men som vi aldri klarte flge p TV. N har den kommet p Netflix og jeg er overlykkelig.. Har sett 3 episoder og gleder meg allerede til resten. Vi er skikkelig p "seriekjret" om dagen, har sett flere denne sommeren, og synes det er like kjipt hver gang vi ser siste episode, derfor er det greit ha en ny klar. N m jeg nesten flge med her, s da takker jeg for meg idag.. 

Ha en fin kveld!! 

 

Sommer og grilling!

  • 06.07.2017 kl. 21:15

Med sommer og fint vr kommer gjerne ogs grilling, grille hver dag kan bli litt kjedelig for meg, jeg er ikke s veldig glad i reint kjtt, jeg liker ikke mten jeg blir mett av det p, derfor er tilbehret viktig for meg.. bare spise salat til grillmaten blir litt for kjedelig i lengden, s idag prvde jeg noe helt annet. Jeg laget et full bestende av grnn og gul paprika, rdlk og sopp, dette stekte i steikepanna til det var ferdig og krydret med salt og pepper. S fylte jeg to store paprikaer som jeg delte i to som en bt. Deretter toppet jeg det hele med fetaost. 

Jeg hadde ogs kjpt for mye sopp, s da det var to igjen etter ha kuttet opp det jeg trengte til fyllet valgte jeg prve fylle disse med det samme som jeg hadde i paprikaen. Jeg slengte alt sammen p grillen og lot det st der til det var ferdig. Det ble rett og slett skikkelig godt. Bde soppen og paprikaen. Neste gang skal jeg prve toppe med mozzarella, tror det kan bli veldig godt ogs.. 

I tillegg til den fylte soppen og paprikaen s grillet vi asparges som jeg hadde penslet med olje og krydret med salt og pepper etter steking, og vi hadde maiskolber, som er barnas favoritt. 



 

For meg ble dette den perfekte middag, masse grnnsaker som man blir god mett av og litt kjtt fordi jeg liksom synes det hrer med til grilling. 

 

Dette middagsinnlegget kom lovlig seint idag, men jeg har laget ikke mindre enn 92 store kanelboller som vi skal ha med oss p kjreturen til Danmark.. Ja ikke at vi spiser alle da, men det er to familier som skal f glede av dem, s da trengs det litt. N skal jeg sitte klistret til sofaen resten av kvelden, vi har blitt hektet p Bloodline p Netflix, anbefaler deg sjekke ut den serien om du ikke har sett den allerede!! 

Ha en fin kveld!! 

 

 

Pizzatime!!

  • 20.05.2017 kl. 17:27

Grillsesongen er i gang, og ettersom vi har grillen under tak kan vi egentlig grille uansett vr!! Riktig nok er det aller koseligst da det er sol og fint vr slik at man faktisk orker sitte ute spise ogs. Vret er ikke helt p topp idag, det er overskyet, smregner litt innimellom og er ikke snn veldig varmt egentlig. Allikevel var det ikke vanskelig ta et valg om grille pizzaen vi skulle ha til middag i dag. Dette var noe vi gjorde veldig ofte sist sommer og n er vi alts i gang igjen, og skal grille pizza helt til vi er lei.. da skal vi grille litt til.. 

Bde barn og voksne spiste veldig godt idag, og vi kunne helt sikkert ha laget en pizza til, tror den hadde blitt borte ogs.. 

 



 

Vi lager to slike pizzaer da vi er to voksne og 3 barn. Den ene pizzaen har derimot et annet innhold som er mer etter barnas nske. Denne gangen var det mais, skinke, pepperoni og ost. Den dere ser p bildet som vi to voksne spiste er fylt med rdlk, mozzarella, tomater, paprika og pepperoni. 

Vi har akkurat spist, og jeg kjenner jeg blir sulten igjen av se dette bildet... NAM!!! 

 

PizzaHeaven!

  • 28.04.2017 kl. 17:57

Pizza er en slager her hjemme, men jeg skal innrmme at jeg blir litt lei av g i de samme sporene hver gang.. Derfor har jeg prvd meg p noe litt annet denne gangen, og det ble veldig godt. Et friskt pust i pizzahimmelen! 

 

 

Jeg laget pizzasaus av creme fraiche, jeg bruker oatly fraiche fordi den er laget p havrebase istedenfor flte, men det trenger jo ikke du om du ikke vil. Jeg blandet inn pesto og basilikum for litt smak. Veldig enkelt! 


 

Pizzaen topper jeg med rdlk, tomat, pesto, spinat som er stekt med hvitlk og mozarella (bde revet og fersk) Jeg steiker bunnen litt fr jeg har p sausen og fyllet og steiker den videre til osten er gyllen, dette trenger du selvflgelig ikke gjre, men jeg liker at sausen ikke trekker helt ned i bunnen, da hjelper det steike den litt frst. 




- pizzaen er litt skeivfordelt i fyllet rett og slett fordi den ene deler er beregnet p barna som ikke er noe glad i tomat - 

 

Da den er ferdig stekt s topper jeg hele greia med spekeskinke og ruccola.. NAM!!!!


 

 

Pizza er ikke bare pizza, det er jo egentlig bare fantasien som setter en stopper for hva du kan ha p. Fyll den med det du selv liker og du har drmmemiddagen en fredags kveld! 

 


Frokost i en kopp!

  • 27.04.2017 kl. 06:32

Jeg er ikke noe frokost menneske. Men samtidig kjenner jeg det at kroppen min fungerer aller best dersom jeg fr i meg litt mat nr dagen begynner. Brdskive om morgenen for meg er ikke aktuelt en gang, jeg klarer ikke f det i meg. Derfor er jeg avhengig av finne p noe annet. Det skal sies at jeg er flink i perioder til spise frokost, og n er jeg inni en snn periode.. Jeg har virkelig ftt sansen for Bare Bra Mslien, jeg vet ikke om dere har smakt den jeg, men jeg hrte hvertfall om den via bloggen til Fitfocuse. Den er stet med eplejuice, og er derfor ikke stappet full med sukker slik som mange andre mslier er. Grunnen til at Fitfocuse hadde skrevet om denne mslien var fordi hun hadde laget frokostkjeks av den, oppskriften kan du finne HER (bloggen til fitfocuse)    

Disse kjeksenen mtte jo jeg prve lage og resultatet er det dere ser under. Jeg har yoghurt med msli og en slik frokostkjeks. Det ser jo ut som at jeg spiser sjokolade til frokost, men det gjr jeg ikke alts, hihi!! Men det smaker utrolig godt, og det er veldig enkelt!! 

Et lite tips til deg som ikke er s glad i frokost!!

 



 

Gjr en lite grnn middag litt grnnere.

  • 29.03.2017 kl. 17:58

Idag hadde jeg bare lyst p noe enkelt til middag. Det var bare jeg og barna som skulle spise middag og jeg skal innrmme at tanken p lage middag med to trtte barn i beina fristet ikke akkurat s veldig mye. Men jeg hadde jo lovet meg selv spise sunt denne uken, og det jeg hadde lyst p var ikke akkurat sunt. S da mtte jeg meg selv litt p halvveien. Jeg hadde nemlig lyst p pizza, og ikke akkurat den hjemmelagde typen kan du si.. Da jeg var innom butikken tok jeg med meg pizzaen og en pose med en blandingssalat bestende av ruccola, spinat og en salat til som jeg ikke husker navnet p. S hadde jeg rdlk i kjleskapet som jeg skar noen tynne skiver av. Jeg hadde over litt eplecideredikk og vips s hadde jeg et litt sunnere alternativ til frossenpizzaen. Halv pizza og sala, en perfekt mte f i seg med grnt p. Kombinasjonen med pizza og salat er ikke akkurat noen nyhet da, det er vel ganske mange som bruker det, og det med god grunn, man blir mett p en helt annen mte, og etter min mening en mye bedre mte. Neste gang skal jeg kjpe litt linser som jeg kan blande inn i salaten ogs. Nam!

- NAM - 

 

Pleier du bruke salat til pizzaen din?? 

 

#middag #pizza #salat #middagstips #kosthold 
 

Enkel middag og minimalt med oppvask.

  • 23.03.2017 kl. 07:11

Ok, er du klar for tidenes enkleste middag med minimalt med oppvask?? Det var hvertfall jeg idag, derfor tok jeg utgangspunkt i en oppskrift jeg fant p nettet og laget min egen lille vri p den.. 

Pasta og kjttboller er en slager hos mange barnefamilier tror jeg, men jeg kunne spist det uten barn ogs jeg alts.. Da det i tillegg er s enkelt som dette s roper jeg JA TAKK!!! 



 

Det du trenger er:

Kjttboller

pasta (jeg brukte skruer)

Mais

Brokkoli

vann s det dekker det som er i kjelen. 

buljongterninger (jeg brukte 2) 

2 bokser hakka tomater

krydder etter eget nske. Jeg brukte salt, pepper, timian og oregano. 

Litt ost til topping. 

 

Du kan jo ogs bruke andre grnnsaker, f.eks paprika, gulrtter, blomkl, lk osv.

 

Slik gjr du: 

Ha kjttboller og mais i en ildfastform, dette kan du bare la st p benken til det andre er ferdig. 

 

 

Del opp grnnsakene og ha i en stor kjele. 

Ha oppi pasta (som ikke er kokt) 

Tilsett vann s det er over pastaen. Og bland inn buljongterningene og de hakkede tomatene.

La det hele koke til pastaen er ferdig, min tok ca 10 minutter. 

Krydre etter smak. 


Ha pastaen og sausen over kjttbollene og maisen i den ildfasteformen. Bland godt. 


 

Ha over litt ost p toppen.. Sett den inn i ovnen p 200 grader og la den st til osten er gyllen. 



 

Jeg tok jo selvflgelig ikke bilde da den var helt ferdig, det glemte jeg i alt kaoset med lekser, sliten 1 ring og skravlete 4 ring.. Men du kan jo lage det selv s ser du hvordan det ble.. 

Den eneste oppvasken jeg fikk var kniven jeg brukte til dele opp grnnsakene, kjelen som jeg laget alt i og den ildfaste formen. Og selvflgelig tallerkner da.. Men det er ikke noe stress for jeg har oppvaskmaskin jeg. hehe!! 

 

NYT!!!

#mat #middag #oppskrift #kosthold #barnefamilie #familie 

 

 

Sndagsmiddag!

  • 19.03.2017 kl. 18:48

Etter noen timer ute i det fine vret var det godt komme seg hjem. V i koste oss med kaffe og kjeks p sofaen til stor glede for de sm. Eller de fikk ikke kaffe alts, men kjeks fikk de.. 

S var det tid for middag, og p menyen sto det hjemmelaget lasagne, det er vel kanskje noe av det beste jeg fr, og jeg har etter min mening en veldig god oppskrift p den som jeg tenkte jeg kunne dele med dere.. Det er ca like lett som lage de ferdigvariantene, s ingen grunn til velge noe som smaker mindre godt med andre ord. 

 

Frst kommer en liste over hva du trenger:

Kjttsaus:

1 pakke Kjttdeig

1 lk

3 fedd hvitlk

1 glass tomatpurre

2 bokser hakkede tomater

salt og pepper

basilikum og timian

 

Hvit saus/ostesaus:

150 gram smr (snn ca)

ca 6 SS smr

8 dl melk, eller nok melk til at den fr passe tykkelse

Muskattntt

salt

Babybell ost

 

+

Litt ost til ha p toppen og lasagneplater til ha mellom lagene.

 

 

Sik gjr du:

Jeg begynner med kjttsausen.


Hakk lk og hvitlk.


Og steik i den panna til den er blank. Tilsett kjttdeigen og steik videre til den er gjennomstekt, s krydrer du med salt, pepper, timian og basilikum etter smak. 


Da kjttdeigen er ferdig stekt og krydret s har du i tomatpurre. Bland den godt inn. 


Tilsett de hakkede tomatene. 


Rr den godt inn og la den st p middels varme.

 

 

Da kan du begynne p ostesausen.. 

Den mengden jeg laget idag er nok til ha et lag mellom, og et p toppen, dersom du bare nsker ha ett lag med denne sausen s kan du halvere oppskriften. 


Lag en jevning av smr og mel. Tilsett melken og la den koke opp. Rr godt slik at den ikke brenner seg i bunnen. Skru ned temperaturen litt, smak til med salt og muskatt. Deretter tilsetter du osten. Jeg bruker 3 babybelloster. Rr rundt til osten er smeltet. 


S begynner fordelingen.. Begynn med kjttsausen.. Ha et godt lag nederst i formen. Jeg pleier ikke smre formen, men det kan du gjre dersom du nsker det.. 


Ha  p et lag med plater..  Jeg bruker fullkornsplater som jeg har kjpt i Sverige, fr sikkert kjpt det i Norge ogs. 


Deretter et lag med ostesaus. (Dette laget kan du droppe dersom du nsker det. Da fortsetter du i s fall bare med kjttsaus).. Etter dette laget begynner jeg p nytt igjen. Kjttsaus, plater og ostesaus p toppen igjen. 


Da ser det slik ut. 


Avslutt med litt revet ost p toppen. 


F gjerne litt hjelp av nysgjerrige barnehender. 


Steik den midt i ovnen p 225 grader i 25-30 minutter. Flg med s den ikke blir for mrk p toppen. Det er veldig forskjell p ovner, s vanskelig si hvor lenge du m steike din. 


Ferdig!!!

 

Server gjerne med en grnn salat og hvitlksbaguetter!!!

 

 

NAM!!!!

#mat #kosthold #middag #oppskrift#matglede #lasagne
 

Kjreste-kos!

  • 11.03.2017 kl. 19:59

Etter mange timer i bil er det utrolig godt vre hjemme igjen. Vi har hatt en s fin tur, men det er allikevel godt vre hjemme igjen n. Vi har kjpt inn masse godt, bde mat, drikke og godteri. S n er alt av skap s fulle at jeg ikke vet om jeg br pne de igjen. 

Vi avslutter denne dagen med litt kjreste-tid. Barna er i seng og vi har funnet frem litt ost og kjeks, og skal kose oss med et glass vin. Hele dette ost og kjeks greiene fr meg til innse at jeg fremdeler er et barn p noen mter. Som dere kan se er det ikke noen fancy oster p bildet her, og det er rett og slett fordi jeg ikke takler snne spesielle oster... Jeg er dronninga av norvegia liksom... S osten som kommer p bordet her er alts langt i fra den du kjper i ferskvaredisken p meny. Her snakker vi smreoster fra Tine liksom, og taffel ost da... Herregud jeg blir nesten litt flau over meg selv n, men ikke alle kan vre ostemennesker heller. 




Kjreste-kos

 

 

 

Fastelavensboller!

  • 26.02.2017 kl. 12:26

Er du interessert i lage verdens beste boller?? Og da mener jeg virkelig verdens beste boller alts... Da anbefaler jeg dere bruke oppskriften til DetSteLivHva passer vel bedre enn tipse om disse bollene n da det er fastelaven?!? 

Vi laget disse bollene i gr, og koste oss med de etter middag, og det er rett og slett fordi vi har planer idag som gjr at vi ikke fr kost oss med boller. Eller det vil si, man skal vel ikke se bort i fra at vi kommer til spise noen idag ogs, eller enda flere idag heter det kanskje, for jeg spiste faktisk en p senga i dag tidlig. Jeg fikk nemlig kaffe og bolle p senga idag  Ja, jeg vet jeg er heldig!!! 

Vanvittig saftige, myke og ikke minst utrolig gode boller med krem og syltety... JaTakk!!!


- NAM - 

 

N er jeg klar for bursdag, jeg har brukt hele morgenen p skrive dette innlegget samtidig som jeg har dusjet og ordnet meg.. Hurra for multitasking.. Frst n har jeg ftt tid til spise frokost. S sett bort i fra den bollen p senga, s ble det veldig sein mat idag.. 

Ha en fin dag da dere... Spis boller!!! 

 

#mat #kaker #oppskrift #kos #fastelaven #boller 


 

Middagstips - Ovnsomelett!

  • 22.02.2017 kl. 17:48

Dagens middag ble veldig enkel, men veldig god. Etter ha vrt noen timer ute i frisk luft s skal jeg innrmme at jeg ikke hadde spesielt lyst til st over grytene i lang tid for f maten p bordet. S da endte vi opp med en ovnsstekt omelett. 



Du trenger til 4 personer:

10 egg

10 ss melk

2 sopp

1 lk

1 paprika

litt ost

salt og pepper

(Du kan selvflgelig bruke akkurat de grnnsakene du nsker)

 

Jeg stekte grnnsakene i litt smr. S hadde jeg de i en smurt form. Vispet egg og melk, litt salt og pepper og helte eggeblandingen over gnnsakene. Hadde litt revet ost p toppen og satte formen inn i ovnen p 200 grader. Mine mtte st i 20 minutter. Da hadde de en fin og fast konsistens. 

Vi serverte hele greia med brd, sm tomater og spekeskinke. 

Veldig godt og veldig enkelt! 

 

Lurer du p hva du skal ha til middag i morgen, s kan jeg anbefale dette!! 

 

_____________________________________________________________________________________________________

 

N skal de siste timene av fridagen min nytes her hjemme i sofaen.. Det gr litt for mye forskjellig p tv i kveld, s jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg skal velge hva jeg vil se frst.. *luksusproblemer* 

 

#mat #middagstips #ovnsomelett #kosthold #middag

 

TexMex-soup!

  • 16.02.2017 kl. 18:35

      Det er jo nesten som taco, bare med vann oppi!! 

Da 3 ringen skal beskrive dagens middag!!! 

Det skal sies at denne 3-ringen er tidenes strste tacoelsker, s det var en utelukkende positiv tilbakemelding.. Med andre ord, det kan anbefales..

P menyen idag sto nettopp taco med vann oppi.. Og litt ekstra da, TexMex suppe. Egentlig er det jo bare fantasien som setter en stopper her. Og smakslkene.. 

Jeg brukte:

1/2 grillet kylling

1 lk

1 rd paprika

1 grnn paprika

2 bokser hakkedetomater

1L kyllingbuljong

litt chilipulver(om du vil ha den HOT s kan du jo tilsette litt currypaste)

1 boks svarte bnner

1 boks mais

litt salt.

 

I tillegg s hadde vi avokado, rmme og tacoships til. 

 

Veldig enkel fremgangsmte ogs:

Stek lk og paprika i litt olje. 

Tilsett tomater, buljong og krydder. La det smkoke i ca 10 min. 

S tilsetter du bnner, mais og grillet kylling. Dette skal st smkoke i ca 15 min under lokk. S er det ferdig!!

Veldig enkelt med andre ord. Det lager seg jo nesten selv...

Denne mengden ble mer enn nok for 4 personer.. 


- Bon appetit - 
 

Det er veldig enkelt, man kan tilsette eller ta vekk etter eget nske, og den kan lages akkurat s sterk som du eller din familie liker det.. For ikke snakke om hvor godt det faktisk var... En liten skje med rmme var rett og slett prikken over i`en etter min mening.. 

Har du lyst p en litt annen variasjon av fredagstacoen i morgen, s kan jeg absolutt anbefale denne.... 

 

F O O D L O V E R !

  • 19.01.2017 kl. 19:38

Det er ikke ndvendig bruke masse penger p spise p restaurant hver dag da man kan lage s mye godt selv.. Denne uken fler jeg virkelig at jeg har vrt i mathimmelen.. Vi har laget oss s utrolig mye god mat bde til middag og til kvelds, det er jo et absolutt pluss at det er sunt ogs.. Denne maten kan jeg takke bloggen Fitfocuse for, jeg har nemlig blitt med p fit p 30 dager programmet, det er et trenings- og kostholdsprogram. Alts man fr oppskrifter til frokost, lunsj, middag og kvelds samt noen snacks for hele 30 dager. Det gjr det utrolig enkelt handle inn for uken, og vi fr et variert og godt kosthold.. Perfekt!! 

 

Dagens kveldsmat var bare helt himmelsk... Det er en sunn wrap med kesam, stekt spinat, skinke, agurk og paprika!! 




 

F O O D L O V E R ! ! ! 

Proteinbrd til kvelds!

  • 17.01.2017 kl. 20:12

Sett bort i fra at jeg skulle brukt en form som var litt mindre s ble dette brdet perfekt!! Herregud s godt, og du... Det er sykt enkelt lage... Du kjrer bar 500g cottage cheese, 3 egg, 1 ts salt og 1 ts bakepulver i en blender og s rrer du inn 500 gram lettkokt havregryn. Litt tungt blande sammen synes jeg det var, men det er sikkert fordi jeg ikke eier muskler i armene.. men uansett!! Ha det i en smurt form, anbefaler litt mindre enn vanlig brdform, eller lag en og en halv porsjon. Steikes p 180 grader i 45 min, og la det st med dra p gltt p restvarmen i 10 min. 

Resultatet er et saftig og sunt brd som smaker himmelsk.. Jeg vet mange er litt "redde" for cottage cheese, og jeg er en av dem, men da den blir kjrt i mikseren s blir den jo helt smooth, og da er det ikke s skummelt lengre.. 

Jeg valgte ha p skinke og ost, men du kan jo ha p hva du vil egentlig.. Kremost og tomat er sikkert ogs utrolig godt.. Eller avokado!! N A M ! 




 

Jeg anbefaler dere virkelig prve ut dette, et sunt alternativ til brd.. Mat trenger ikke smake papp for vre sunt!!! 

#kosthold #mat #matglede #sunnmat #proteinbrd 

 

Middagstips - Sunt, raskt og enkelt!!

  • 16.01.2017 kl. 18:03

Sunn mat behver ikke ta lang tid, eller vre dyrt.. 

Det er veldig enkelt og slenge en frossen pizza i ovnen dersom man har drlig tid, eller kommer litt ekstra seint hjem fra jobb en dag. Min mening er at det er en helt ok lsning av og til, men det er ikke noe jeg ville gjort for ofte. Det er faktisk ikke s mye som skal til for f laget et sunnere alternativ, og det lar seg ogs godt gjre selv med trtte barn som henger i beina.. 

Vi har selv gtt for denne lsningen idag, og det er enkelt og greit; grnnsaker og laks som steikes sammen i ovnen. Vi koker ogs fullkornsris til, og serverer hele greia med en klatt rmme, fisken har jeg krydret med sitronpepper, men man kan jo krydre etter eget nske. Dersom man nsker en litt mer spicy vri kan man jo ha til chillisaus til. Og er man ikke glad i ris er det like enkelt med pasta. 

Vi gikk for den veldig veldig lette varianten idag, den varianten som jeg mener det ikke er noe problem f til uansett, vi brukte nemlig fryste grnnsaker. Det hadde helt sikkert blitt bedre med ferske grnnsaker, og de kan man jo ogs med litt planlegging gjre klart dagen fr. Men dette er en helt ok erstatter, og det er jo fremdeles sunt. 

Middagen klar for ca 30 min!! 



 

Ett lite middagstips fra meg til deg!!! Enten om du er en sliten mamma eller pappa, er i tidsklemma mellom jobb og trening eller om du bare nsker en enkel variant, kanskje er du alene og da er jo dette kanskje en fin middag for deg ettersom den er enkel tilpasse etter antall personer. 

E N J O Y !

 

Frappe to go!

  • 28.05.2016 kl. 17:55

Dagen idag ble ikke helt som planlagt, vi skulle egentlig i en bursdag idag, men med ei snuppe som ikke er i form s ble det ikke slik. Vi har brukt store deler av dagen p sofaen, og det er helt greit. 

Jeg har ftt testet ut vr nye FRO GO idag, det var medlemstilbud p Tilbords, s vi fikk den jo veldig billig. 199 kr og 59 kr for en ekstra flaske. 

Jeg har nsket meg denne veldig lenge, og n som vi har den i hus s hper jeg det blir mye smoothies on the go fremover. 

Idag har jeg testet den ut p frappe. Det ble s godt.. Og det passer jo perfekt n som vi har s mange fine solfylte dager. 

Oppskriften er ganske enkel;

  •  2 kopper kaffe,
  • isbiter
  • melk
  • 1 SS brunt sukker

Jeg hadde kaffen i en kopp og satte den i kjleksapet slik at den ble kald. S knuste jeg noen isbiter og hadde de i FRO GO flasken, hadde oppi kaffen, og melk til den var nesten full. S hadde jeg oppi litt sukker. Jeg brukte ca 1 SS, men du velger jo selv hvor mye du skal ha. 

S kjrte jeg alt sammen i noen sekunder til all isen var knust, satte p lokket og vips s var den klar. 



 

S langt er jeg veldig fornyd med FRO GO, den knuser bde br og is uten problemer. Det sto i bruksanvisningen at det var lurt knuse isbitene og de store brene litt p forhnd, s det gjr jeg, men jeg vet egentlig ikke hvor ndvendig det er. Det virker som den knuser alt veldig greit. 

_______________________________________________________________________

N skal jeg tilbake til snuppekos og barnetv. 

Ha en fin kveld!!

#frappe #oppskrift #FROGO #smoothie #mamma #blogg #kos

Pizza p grillen!

  • 08.05.2016 kl. 18:34

Fr vi dro til syden gikk vi til innkjp av en ny og strre grill. Vi hadde bare en liten gassgrill fra fr, og ettersom vi har blitt en ganske stor familie med to voksne og tre barn s hadde vi behov for noe strre. Vi leste oss opp p tester som var finne, og vi endte til slutt opp med en Jamie Oliver grill. Og hvorfor det? Den hadde vi ikke lest om i noen tester, men da vi s de hadde tilbud p den p OBS! s ble det ganske interessant, og det som gjorde at jeg ble solgt var det vi fikk med p kjpet. Nemlig en pizza-stein. Da jeg s den var med s var jeg veldig klar p at det var den grillen vi skulle ha.

I gr prvde vi pizzasteinen og herregud for et resultat. 



 

En pizzastein er jo ganske enkelt en stein du legger p grillen som gjr at du kan steike pizza der. Vi hadde p tomatsaus, oliven, tomat, lk, hvitlk, spekeskinke, parmesan og mozzarella. Da den var ferdig toppet vi hele greia med ruccola. 

Det ble s godt at du aner ikke. Spr og god bunn og mye god smak! Perfekt!!!



 

Har du grill, enten om det er kulegrill eller gassgrill s anbefaler jeg virkelig g til innkjp av en pizzastein. Denne kommer nok til bli brukt mye her hjemme i sommer. Fredagspizzaen her hjemme kommer nok til bli laget p grillen fremover ja. 

Vi har grillet idag ogs, vi tok til og med et glass vin til maten ute i solen. S langt er vi veldig fornyd med grillen. Den blir fort varm, holder varmen godt og ettersom det er fire brennere p den s er det lett steike det man mtte nske av mat samtidig. Enkelt regulere temperaturen. Eneste som var dritt var montere den, men det skal man jo uansett bare gjre en gang. 

#grilling #sommerflelse #deilig #sol #pizza #stein #mat 

Blomklpizza

  • 22.04.2016 kl. 18:00

Hei p dere og god kveld!

S var det fredag igjen, fredagskvelden er liksom hydepunktet i lpet av uka synes jeg. Det er starten p to dager med fri, du kan sette deg ned i sofaen og tenke at "yes!!! Det er enda to hele dager med fri", kanskje liker du sove litt lengre i helgene, kanskje har du sett frem til at det er lov til spise godteri eller kanskje har du sett frem til noen dager med familietid. Kanskje synes du det er godt f gjort noe hjemme i helgen, eller kanskje synes du det bare er utrolig godt sitte i sofaen.. 

Det spiller ingen rolle, det er helg!!! 

Et fast innslag her hjemme p fredag har blitt pizza til middag. Idag har vi prvd en variant som vi ikke har prvd fr, en litt sunnere variant.. Blomklpizza.

Det er alts pizza som er laget med en bunn av blomkl, ost, egg og litt mel. Ja, det var hvertfall det som var i min bunn da. Det ble utrolig godt. S jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere.



 

Bunn:

400 gram blomkl

2 egg

75 gram sammalt hvetemel

130 gram ost

litt salt, pepper og oregano

 

Slik gjr du:

Del blomklen i mindre buketter og kjr den i hurtigmikseren s det blir kornete smbiter. 

Bland egg, salt, pepper, oregano og sammalt hvetemel i en bolle.

Bland inn blomklen og deretter osten. Rr alt godt sammen!

Klem ut bunnen p en stekebrett med bakepapir, den skal vre ca 1/2 cm tykk. Stek den midt i oven p 210 grader i ca 10 min. Bunnen skal bli gyllen og spr. 

Ta bunnen ut av ovnen, og ha p nsket fyll. Steik den s videre i ca 5 min, til osten er smeltet. 

Jeg hadde p pizzasaus som jeg lager av en  liten boks tomatpurre, bbq saus, litt vann og pizzakrydder. S hadde jeg p ost (en blanding av parmesan og vanlig gulost), spekeskinke, tomater og pesto. Jeg toppet med ruccola da den var ferdig.



 

Jeg skal innrmme at jeg ble overrasket over hvor godt det egentlig ble.. Nathalie var ikke veldig begeistret for pestoen, men det viktigste er at hun smakte p den. Storm Aleksander spiste godt som vanlig. 

Vi kommer nok absolutt til velge denne varianten av fredagspizza igjen..

#blomklpizza #oppskrift #mamma #kosthold #fredag # mat

 

Kjrestemidddag!

  • 17.04.2016 kl. 09:25

lage middag sammen, ta et glass vin, snakke om alt og ingenting, spise god mat i sofaen og kunne strekke seg ut da man er ferdig.. Egentlig litt bedre enn g p restaurant.. Jeg liker det ogs alts, men det er noe med den avslappende atmosfren som er hjemme. 

Jeg liker veldig godt disse date- nightene vi har, kunne tilbringe dagen med barna, for s kose seg sammen som kjrester etter at de er i seng, det er ganske deilig. Jeg liker at man ikke trenger sende barna p overnatting for at man skal kunne kose seg sammen som kjrester.. Nr vi gjr som vi gjr s kan vi kose oss sammen, men samtidig ha morgenen sammen med barna. Det blir liksom det beste av alt. 

Jeg har en mann som er veldig glad i biff, og jeg synes det er godt selv ogs.. S i gr ble det ytrefilet av kalv med bruschetta med stpotetbunn, jeg fant oppskriften p fitfocuse.blogg.no. Det var utrolig godt, s dette kommer s absolutt til bli laget igjen.. Vi har ftt helt dilla p stpotet hele gjengen her hjemme, s det blir brukt ganske mye om dagen.. 




N skal vi veldig snart komme oss en tur ut i det gr vret. Har masse vi skal f ordnet ute i hagen fr vi drar til syden om en dry uke... W!!!!

#middag #date #kjrester #familie #mamma #pappa #biff #oppskrift

Limekesam, frukt og br!

  • 11.04.2016 kl. 09:43

Nok en frokost som gjr at jeg faktisk har lyst til spise. Idag ble det appelsin, druer og lune jordbr med lime kesam. Jeg brukte frosne jordbr som jeg tinet i microen, s da ble det litt saft fra dem ogs, alt sammen blandet ble utrolig godt.. 

Det er ikke helt optimalt for meg som egentlig prver holde meg til laktosefri-kost, men det er jo s godt, og det er ikke store menger med kesam heller, s det gr ganske bra med magen.. 



 

Hper alle har en flott start p uken! Her startet dagen fr 07.00 s Storm Aleksander sover igjen n, og jeg sitter i sofaen med en kopp kaffe. Selv om jeg er trtt s tidlig om morgenen s er det egentlig godt starte dagen tidlig, jeg elsker f s mye ut av dagen, selv om jeg kanskje ikke gjr s mye, s blir dagen lang, og det liker jeg.. 

#frokost #mat #kesam #br #frukt #proteiner #blogg #hverdag #mandag

Frokost i rolige omgivelser.

  • 08.04.2016 kl. 10:35

Jeg er sikker p at jeg ikke er alene om ikke vre spesielt glad i frokost. Jeg synes det er skikkelig godt nr jeg gr hjemme ,for da trenger jeg ikke spise frokosten min fr jeg har kommet ordentlig i gang med dagen. 

Det som derimot hjelper er ha en frokost som man ser frem mot spise, og det hadde jeg idag. Jeg sneik meg ned for ikke vekke Storm Aleksander, jeg delte opp masse frukt som jeg hadde sammen med gresk yoghurt. Det var s godt sitte i sofaen og kose seg med frokosten, det er helt stille rundt meg, og det er vel noe av det beste som finnes av og til. 



 

Veldig godt med en frisk start p dagen <3

N er jeg klar for helg og masse kos!! I morgen skal jeg og Ole-Anders en tur til Hamar helt alene. Herregud det skal blir godt! 

#frokost #frukt #yoghurt #sunn

Middagstips - Laks med kokos og lime

  • 02.04.2016 kl. 10:08

Jeg skal vre den frste til innrmme at fisk ikke str p toppen av listen min da det kommer til valg av middag, jeg er veldig klar over at man br spise det flere ganger i uken, men det synes jeg er vanskelig f til. Jeg er ikke spesielt glad i torsk, s her blir det stort sett laks. Ja jeg vet at det finnes mye annet ogs alts, men det er liksom ikke like lett f tak i. 

Uansett, da jeg frst skal lage fisk s prver jeg finne nye og spennende oppskrifter, og denne gangen fant jeg virkelig noe jeg likte.

Laks med kokos og lime.

Det var veldig enkelt, jeg blandet limejuice og revet skall fra en lime i litt gresk yoghurt.

S hadde jeg salt og pepper p fisken, og litt kokos over. Egentlig skulle man bruke revet fersk kokos, men jeg brukte bare det jeg hadde i skuffen, det ble snn som man kan bruke til pynt p kake osv. Dere skjnner vel hva jeg mener. 

S stekte jeg fisken p 200 grader til den var ferdig, da fikk kokosen en lys brun farge og smaken kom skikkelig godt frem. 

Jeg serverte fisken med asparges som var dampet i lettsaltet vann med litt smr og villris. 

Den kombinasjonene av kokos og limeyoghurten var utrolig god, dette kommer vi til spise flere ganger... 



 

N skal vi prve finne noe bruke dagen p, det regner eller egentlig snr det vel kanskje, s jeg m innrmme at det ikke frister s veldig finne p noe ute idag.. 

Barn og kosthold - tanker, meninger og et rop om hjelp..

  • 29.03.2016 kl. 10:04

Barna vre er i konstant utvikling bde fysisk og psykisk. De vokser og blir strre, samtidig som hjernen utvikler seg i rasende fart. Et kosthold som ikke er allsidig nok kan satt p spissen delgge for barnets normale utvikling. Det er derfor viktig at vi som foreldre har fokus p kosthold, at barna skal f i seg det de trenger for at kroppen skal kunne utvikle seg slik den skal. 

Det betyr at barna trenger et kosthold som inneholder proteiner, fett, karbohydrater, kalsium, sink, jern, vitamin C, Vitamin D og antioksidanter. Alts er variert kosthold, et kosthold som inneholder grove kornprodukter, jernholdig mat som grnne grnnsaker eller rdt kjtt, melkeprodukter, fisk og frukt og grnt. 

De trenger hjelp til lre seg hva som er et godt kosthold og hva som ikke er det. Barn er ogs forskjellige, noen barn spiser alt, grnnsaker, fisk.. ja alt, og da er det ikke noe problem f i de det de trenger. Men s har du ogs de barna som vegrer seg for prve ny mat, de som kanskje helst bare vil spise pasta uten noe p, dersom man har et barn som dette er det vi voksne som har ansvaret for finne mter f i de det de trenger. Det er vi voksne som m gjre maten spennende, vi m kanskje tenke litt nytt. Vi m finne ut hva som fungerer for akkurat vrt barn. For noen fungerer det f vre med lage maten, for andre s m grnnsaker osv "gjemmes" i potetmos, saus osv. Jeg tenker at det ikke spiller noen rolle hvordan de fr i seg det de trenger bare de fr det i seg. 

Med Nathalie og Emmeli synes jeg det er veldig greit, fordi de spiser det blir laget her hjemme, noe liker de godt, og andre ting synes de kanskje ikke er supergodt, men de spiser det allikevel. Noen ting liker de ikke i det heletatt, som f.eks Nathalie hun takler ikke spise kylling, s da slipper hun spise det. Hun har prvd mange ganger, men hun brekker seg da hun prver, og da synes jeg det er helt greit slippe. Med Storm Aleksander derimot synes jeg det er litt vanskeligere. Han er ikke noe glad i most mat, ikke den som jeg lager og ikke den som man fr p glass i butikken. Han vil nemlig spise selv, S da ukesmenyen planlegges n s m jeg alltid ha i bakholdet, hva kan Storm Aleksander ogs spise, eller hva kan lett gjres om til noe han kan spise. 

En av favorittene hans er spaghetti med kjttsaus.



 

Jeg synes det er gy lage mat, ja stort sett hvertfall, og jeg prver s godt jeg kan lage det meste fra bunnen. Og det m jeg nesten ogs med tanke p at Storm Aleksander skal spise det, han er for liten til spise salt, og det er jo ikke akkurat en hemmelighet at ferdigmat inneholder mye salt. Og s smaker det mye bedre dersom man lager det selv ogs.

Pastaen kjper jeg ferdig da, jeg er ikke helt der at jeg lager den selv ogs, men jeg kjper alltid fullkornspasta. I sausen har jeg hatt lk, gulertter, stangselleri, hakkede tomater og litt vann. Denne gangen hadde jeg oppi litt kikerter ogs faktisk, det var egentlig bare for prve ettersom vi hadde en boks i skapet. Jeg steker frst grnnsakene litt, har oppi hakka tomater og koker alt sammen til gulerttene er mre s kjrer jeg det i hurtigmikseren for f en glatt konsistens. S tilsetter jeg stekt kjttdeig, oregano, timian og pepper. 

P denne mten fr alle i seg mye grnnsaker, det smaker godt og Storm Aleksander er fornyd med kunne spise selv. 



 

Jeg skal innrmme at det av og til er vanskelig finne p mat som han ogs kan spise, eller det er vel egentlig ikke vanskelig, det er bare det at man m hele tiden tenke alternativer, og det er det ikke alltid jeg er klar for fr jeg str der over grytene. I gr satte vi oss ned for finne p middager til denne uken, og da hadde jeg heletiden i bakhodet at ogs Storm Aleksander skal kunne spise det. Jeg synes det er s viktig at vi samler familien rundt middagsbordet, det er liksom den gange i lpet av dagen at vi alle sammen kan sette oss ned, snakke sammen og ha det hyggelig. For det er jo desverre snn at hverdagen stort sett lper av grde fr man nesten har rukket  trekke pusten. 

Dette her er ikke ment som et se p meg s flink jeg er lager mat til ungen min innlegg, men det er ment som en liten tankevekker, litt inspirasjon og et lite rop om hjelp, litt hjelp til middagsinspirasjon til neste uke, og uken deretter... For kosthold er viktig, barna vre er viktig og vr egen helse er viktig... 

Har du noen gode oppskrifter som fungerer for hele familien?? Rop ut da, jeg hadde satt veldig pris p litt inspirasjon. 

#Kosthold #mat #barn #familie #middag

 

Oppskrift: Tacokrydder

  • 26.03.2016 kl. 15:55

De fleste vet vel kanskje at den ferdigmaten man kjper p butikken inneholder bde det ene og det andre som ikke er bra for kroppen, det er tilsatt undvendig med sukker, salt og det er E`er i hytt og pine. 

Det er vel ikke til legge skjul p at hjemmelaget er vellaget. Allikevel s er det veldig enkelt velge den lette lsningen, kjpe det som er ferdig p butikken, jeg gjr det veldig ofte selv ogs, det skal jeg vre rlig p. Men akkurat da det kommer til tacokrydder s har jeg bestemt meg for begynne lage det selv. Det er utrolig enkelt, det gr fort og det er sunnere. 

Det som er med dette er jo at det ikke tar noe lengre tid, eller det vil si, det tar lengre tid en gang, og s blir det like enkelt som kjpe ferdig neste gang, og neste gang, og neste gang. Du kan jo lage en god del da du frst holder p, oppbevar det p glass og det er like enkelt som finne frem posen med ferdigkrydder neste gang. 

Det du trenger er:

OBS. Dersom du bruker krydder som ikke er malt br du ha en morter. Det gjr jobben mye enklere. 

  • 3 ss chilipulver

  • 2 1/2 ts malt chilipepper , helst chiliflak

  • 2 1/2 ts trket oregano

  • 2 ss malt spisskummen

  • 2 ss paprikapulver

  • 2 1/2 ts hvitlkspulver

  • 2 ss havsalt

  • 2 ts sort pepper

  • 1/4 ts malt anis 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bland krydderet i morteren, eller bare en i skl dersom du har kjpt alt malt, jeg er egentlig usikker p om man fr kjpt malt spisskummen?!? 

Jobb krydderet sammen til de hele krydderne er knust.

Og ha det over p et glass med tett lokk. 


For fylle opp dette glasset her s firedoblet jeg oppskriften jeg ha lagt ved over. 

________________________________________________________________________________________________________________

Til 400 gram kjtt og 1 dl vann bruker du ca 2 SS med krydder. S denne mengden holder noen runder. 

Det tar egentlig s godt som ingen tid lage det, s jeg kommer hvertfall til gjre dette igjen.. 

#tips #tacokrydder #oppskrift #sunnere

Vr date night!

  • 20.03.2016 kl. 10:00

Hei p dere <3

I skrivende stund driver vi gjr oss klare for en aldri s liten road trip til Sverige. P handlelisten vr str innhold til pskeegg og litt mat. Selv om jeg synes det er ufattelig kjedelig kjre s langt s er det jo litt koselig ogs. 

Men uansett.. Som jeg nevnte i gr s hadde jeg og Ole-Anders vr mnedlige date night, vi setter av en lrdag i mneden hvor vi har fokus p hverandre istendenfor p data og mobil etter at barna har lagt seg. Vi koser oss med en sein middag, dessert og denne gangen delte vi ogs en flaske vin. 

I gr hadde vi ganske lett mat, salat med laks sto p menyen, og til dessert hadde vi after eight sjokolademousse. Sistnevnte var s vanvittig godt at jeg bare m dele oppskriften med dere. Den finner dere nederst i innlegget. 





 

_____________________________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

♥ 2 dl kremflte
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 20 stk After Eight
♥ 4 dl kremflte

Pynt:
♥ 3 dl kremflte
♥ 6-8 stk After Eight

Kok opp 2 dl kremflte i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett hakket kokesjokolade og 20 stk After Eight-plater. La sjokoladene ligge i den varme flten til den smelter. Rr blandingen jevn og avkjl den i romtemperatur.

Pisk 4 dl kremflte til myk, luftig krem. Vend sjokoladeblandingen inn i kremen med en slikkepott.

Fordel sjokoladekremen i 6-8 dessertskler eller -glass.

Sett sklene i kjleskapet og avkjl i minst et par timer (eller over natten).

Fr servering pyntes hvert glass med moussen med en klatt pisket krem og en After Eight-sjokolade.

_______________________________________________________________________________________________

Denne oppskriften fant vi p bloggen "det ste liv" . Ettersom vi bare var to stk s halvverte vi oppskriften, og det ble mer enn nok, det er en ganske mektig dessert, s det er en fordel at middagen ikke er s tung, eller det er hvertfall min mening da.. 

Det var hvertfall utrolig godt, og ikke minst enkelt. Dette kommer til bli laget flere ganger, det er helt sikkert. 

 

Hper dere alle fr en fantastisk sndag <3 

 

 

This is what`s for dinner today!!

  • 17.03.2016 kl. 18:32

Idag sto det pai p menyen her hjemme, jeg brukte oppskriften til bloggen FITFOCUSE da jeg laget bunnen, og jeg brukte ogs hennes pai som inspirasjon til fyllet p min egen. Dette var en ganske sunn pai, istendenfor den smrdeigen som ofte blir brukt, og som jeg synes er helt vanvittig god, s ble det en grov bunn denne gangen.

Til bunn trenger du:
6 dl grovt mel. 
4 ss olje (jeg brukte olivenolje) 
2 dl vann
2 klyper salt

Litt pizzakrydder eller annet krydder kan du ogs tilsette om du vil, jeg brukte pizzakrydder. 

________________________________________________________________________________

Jeg synes denne bunnen ble veldig god, det var smak i den, og den var ikke trr og kjedelig. Dersom du ikke vil ha den s grov kan du jo bytte ut litt av det grove melet med fint mel. 

Til fyllet brukte jeg skinke, brokkoli, paprika og stpotet. Dette delte jeg i sm buketter og terninger og spredde de over paibunnen.

Det som er vanlig er jo bruke egg som base til "sausen" i en pai, men dette synes jeg rett og slett ikke noe om, derfor laget jeg en saus av lk, tomatpurre og hakkede tomater. Jeg stekte lken blank, hadde oppi tomatpurre og hakkede tomater, krydret med oregano, timian og hvitlkspulver. S kokte jeg det en liten stund fr jeg kjrte det i blenderen s det ble en jevn saus. Jeg helte blandingen over paien og avsluttet med ha p litt revet ost. Jeg stekte den p 200 grader i ca 30 min. 



 

Dette ble en suksess bde for store og sm. Eller store og Nathalie da.. Storm Aleksander fikk en mos av stpotet og brokkoli, det er det frste gang han faktisk har likt noe som han har ftt servert most, s det blir det flere ganger p han. 

Kommentaren til Ole-Anders var noe snn som; dette m bli fast innslag p menyen. S han likte det tydeligvis han ogs. Det kommer definitivt til bli laget igjen.. 

#mat #middag #familie #pai #kosthold

Middagstips- Laksewrap

  • 14.03.2016 kl. 20:52

Idag ble det laksewrap til middag. Vi gjorde det veldig enkelt, og valgte bruke agurk og paprika. Rett og slett fordi det er noe vi liker alle sammen, og Storm Aleksander kan ogs spise agurken og laksen. 

Vi hadde ogs hjemmelaget guakamole til, den laget jeg veldig enkelt med kjre avokado, limesaft og litt olje med stavmikseren, og smakte til med salt og pepper. Man kan ogs bruke hvitlk og chilli i den, men det hadde jeg ikke.

Vi toppet hele greia med rmme, veldig enkelt, men ogs veldig godt.. Og Nathalie likte faktisk de grove tortillalefsene bedre enn de fine som vi pleier ha da vi spiser taco. 

Du kan jo selflgelig bruke de grnnsakene du vil, og dersom du vil ha litt variasjon til fisken kan du bruke kylling istendenfor. 

 





 

Dette kommer vi defnitivt til ha flere ganger. Det tar jo ingen tid lage og man blir god mett, ikke snn tung i magen liksom.. 

 

 

#mat #laks #wrap #guakamole #middag #tips

Follow

Something sweet!

  • 05.03.2016 kl. 19:43

Selv om Nathalie er syk og besket som egentlig skulle komme fikk beskjed om at det ikke ble noen bursdagsfeiring, s mtte jeg jo lage noe godt. Jeg hadde egentlig lovet Nathalie sjokolademuffins med sommerfugler p, men det fr vi eventuelt lage i morgen om det blir noen feiring da.

Jeg laget noen litt andre og litt enklere muffins istedenfor, og herregud de ble gode. Det er en blandingsmuffins om man kan si det snn. Den bestr av en vaniljedel og en sjokolade del. De ble skikkelig gode, det var vi ganske enige om bde store og sm. Selv om matlysten til Nathalie ikke er til stede i disse dager s fikk hun i seg en halv muffins og det sier vel sitt. 

Jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere.. Jeg fant den p detsoteliv.no, jeg finner nesten alle kakeoppskriftene mine der.. 

 



 

Du trenger:

100 g smr

2 dl sukker

2 ts vaniljesukker

1dl melis

3 store egg

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

0.5 dl melk

-----------

2-3 SS kakao

_____________________________________________________________________________________

Slik gjr du:

Pisk mykt smr, sukker, vaniljesukker, melis og romtempererte egg til en luftig smrkrem. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i deigen. Rr til slutt i melken.

Del deigen i to deler og bland kakao i den ene delen.

Fyll lys og mrk deig i muffinsformer som er satt i muffinsbrett. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175C i 15-20 min, til de er gjennomstekte.

Jeg mtte steike mine litt lengre enn 20 min for at de skulle bli helt gjennomstekte, tror det ble 23 min jeg. 

Av denne rren ble det 7 store muffins. 

 

 

This is what`s for dinner today...

  • 24.02.2016 kl. 17:45

Etter en tur ut i det fine vre idag var det veldig godt komme seg hjem og f laget middag. P menyen idag sto det koteletter, ovnsbakte grnnsaker og ris. 

Det er veldig enkelt og veldig godt. Jeg deler bare grnnsakene i biter, har p olivenolje og litt salt og steker de i ovnen p 200 grader mens jeg bruner kotelettene. Da alle er ferdig brunet legger jeg de over grnnsakene og lar det st til grnnsakene har ftt nsket konsistens. 

Denne gangen hadde jeg appelsin i kjleskapet, s jeg hadde det sammen med grnnsakene og det ble skikkelig godt. Jeg klemte saften av appelsinen over maten min fr jeg spiste. NAM!! 

 







 

Man kan jo bruke hva man vil av grnnsaker ogs, det finnes jo ganske mye mer spennende enn blomkl og brokkoli, men det er jo hvertfall ganske s barnevennlg. 

 

Chocolate chip cookies

  • 19.02.2016 kl. 19:50

Noe av det beste jeg vet av usunne saker er kjeks. Jeg er rett og slett skikkelig svak for kjeks. Jeg m vel innrmme at jeg vanligvis pleier kjpe kjeksen p butikken, men n har jeg prvd lage selv ogs... For si det snn s er det nok en stund til jeg kommer til kjpe p butikken igjen.. For disse var vanvittig gode... 


 

Jeg fant oppskriften p "det ste liv"  

225 g smr
150 g sukker
150 g brunt sukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens
1 ts natron
320 g hvetemel
350 g chocolate chips (eller bare finhakk kokesjokolade, det gjorde jeg.)

Pisk romtemperert smr luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene under fortsatt pisking. Rr s inn vaniljeessens og natron. Bland til slutt inn hvetemelet og chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade.

Sett deigen kjlig i 30 min.

Form store kuler av deigen (ca 1 toppet spiseskje med deig til hver kake). Sett dem p stekeplate dekket med bakepapir (maks 9 stk p hver plate, for kakene flyter litt ut under stekingen). Trykk kakene litt flate med hendene. Disse kakene blir veldig store, s dersom du vil ha de mindre bruker du teskje istedenfor. 

Stekes midt i ovnen ved 180C i 12-15 min (kakene skal vre litt gyldne i kantene). La cookiesene avkjles p platen i 10 min, slik at de stivner litt fr de forsiktig flyttes over p rist med en stekespade og avkjles helt.

OBS. IKKE STEK DE FOR LENGE, DA BLIR DE TRRE. JEG STEKTE DE I 12 MIN OG DA SYNES JEG DE BLE PERFEKTE.. 

Oppbevares i tettsluttet kakeboks (OM DET BLIR IGJEN NOEN ETTER AT DU HAR SMAKT P DEM)




 

Om du eier selvkontroll s er jo disse helt topp ha liggende i kakeboksen tilfelle du fr overraskende besk. De er perfekte til en kopp kaffe eller en kopp te. Dersom du skal servere de til gjester ville jeg kanskje laget de sm ved bruke teskje. 

Er du derimot som meg og ikke klarer styre deg s er det bare sette de foran deg p bordet.. Tomt blir det nemlig uansett, jeg prvde ha de stende p kjkkenet, tenkte at de da ville vare litt lengre... Vel, det var alt for lett g inn p kjkkenet for finne en til. 

It`s a wrap!

  • 18.02.2016 kl. 11:50

Jeg fler at jeg tar litt av med matbilder om dagen, men jeg har virkelig ftt smaken p lage meg litt ordentlig mat til lunsj, og det er viktig for meg at jeg fr i meg sunn mat. N i det siste har jeg ftt dilla p wraps. 

En av mine absolutt favoritter er denne, det er en grov tortilla med grnn pesto, lett creme fraish, avokado og tomat. Det er vanvittig godt, og jeg kunne sikkert spist dette hver eneste dag. Jeg har ogs ftt litt dilla p honningmelon om dagen, s det spiser bde jeg og Storm Aleksander s ofte vi kan. Nam!! Lurer p om det blir en honningmelon smoothie snart, det m jeg prve lage.. 

Bon appetit!
 

De perfekte hvetebollene!

  • 15.02.2016 kl. 08:56

N tenkte jeg rett og slett at jeg skulle starte denne dagen med dele bolleoppskriften min med dere. Jeg har etter min mening funnet den perfekte bolledeig, og jeg kommer til prve denne da jeg skal lage kanelboller osv ogs. Den er rett og slett skikkelig god, og baksten blir s utrolig luftig.. Kommentaren til Emmeli var jo; det ser jo ut som snne boller man fr p butikken... Er det positivt tenker du kanskje?? Ja, det er det, for det er boller som er store, lette, myke og luftige istedenfor disse sm klumpene av noen boller som hjemmebakte boller faktisk blir..

vet du hva?? De smaker godt bde en og to dager etter at du har laget dem, og de er enda bedre om du oppbevarer de i fryseren og tiner de i ovnen p svak varme, eller i mikroen om du har drlig tid... Som nybakt hver gang!!!

1 l melk

300 gr smr

250 gr smr (dersom du liker veldig ste boller ville jeg kanskje hatt oppi litt ekstra, men jeg synes disse ble perfekte)

100 gram fersk gjr

0.5ts kardemomme

ca 2 kilo hvetemel, begynn med ca 1.5 og ha oppi litt og litt etter det.

Kok melk, smr og melis - avkjl til 37 grader - ha i gjr og hell det oppi bakebollen din tilsett mel og elt sammen til en fin deig.

Trill ut bollene med en gang, og la de heve i 1 time p stekebrettet. Husk at de hever en god del s ha plass mellom bollene.

Pensle med egg

Stekes ved 250 grader i 7-10 min midt i ovnen, men pass p, plutselig blir de mrke, dersom de blir mrke for tidlig s kan du legge over et bakeark.



Yummi!

  • 08.02.2016 kl. 11:04

Av og til har jeg en snn morgen der jeg ikke sitter p rumpa fr det er tid for lunsj. Det er smting som skal ordner over alt, s skal lillegutt ha litt mat, s skal han sove.. S er det tid for lunsj, og da er det utrolig godt kunne sette seg ned med dette;


Jeg har laget meg kyllingwrap med salat, appelsin, gulrot og chilisaus. Og en blbrsmoothie med yoghurt naturell og saften fra en halv lime.

Nam!! Jeg kan love deg at dette smakte godt!!!

For meg har nkkelen for f i seg mer mat vrt lage en god lunsj, og det har frt til at jeg fr i meg ett mltid mer enn hva jeg har gjort fr og det merker jeg godt p kroppen..

Fastelavensboller!

  • 07.02.2016 kl. 16:57

nam!! Boller med krem og bringebrsyltety, det var farlig godt... Og jeg m vel f lov si at vi har laget tidenes beste boller idag! S store og luftige..

Tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere om det er av interesse?? Bare rop ut!!!



Vil tro vi ikke er de eneste som har spist boller idag.

Hper dere har hatt en fin sndag <3

Proteinrike rundtstykker.

  • 04.02.2016 kl. 15:04

Usikker p hva du skal ha til frokost, eller kanskje til lunsj i morgen?? Vel her kommer et lite forslag fra denne kanten. Proteinrike rundtstykker med cottage cheese og havre. Det tar kanskje 30 min lage de, 10 min tilberedning og 20 min i ovnen. Det er 20 min som du kan bruke p badet dersom du skal lage disse til frokost, eller 20 min som du kan bruke p rydde dersom du skal ha de til lunsj..

Er du en av de som ikke er veldig glad i cottage cheese og tenker at dette ikker er noe for deg? Det tenkte jeg ogs.. Jeg er ikke speiselt glad i cottage cheese og var derfor veldig skeptisk til disse. Men vet du hva?? Jeg merket ikke at den var der en gang. Ja det blir noen klumper, men det merket jeg ikke da jeg spiste, og dersom du ikke vil ha de s kan du jo bare kjre den med stavmikseren frst!

S dette trenger du:

400 gram havregryn

1 boks cottage cheese

4 egg

1/2 ts salt

2 1/2 ts bakepulver

Jeg kjrte 200 gram av havregrynet i mikseren for at det skulle bli mel. Dette er ikke ndvendig, men jeg ville ikke at de skulle f s grov konsistens.

S blandet jeg alt i bollen til kjkkenmaskinen min

Og blandet det godt sammen...

Etter litt hjelp fra slikkepotten ble deigen snn som dette..


S formet jeg rundstykkene med hendene. Jeg fikk 15 sm rundstykker.

S stekte jeg de p 200 grader i 20 minutter


Og snn ble det...


Server med godt plegg etter egent nske, og bon appetit!!!!


Jeg liker veldig godt lage slike innlegg, s hper dere liker lese de ogs!

Home made - Kaffe latte med karamell

  • 03.02.2016 kl. 10:02

S godt.. S enkelt!!

Jeg er som dere kanskje har ftt med dere veldig glad i kaffe. Jeg drikker mye svart kaffe her hjemme, men dersom jeg drikker kaffe ute bestiller jeg meg nesten alltid en kaffe mocca. I gr kveld hadde jeg lyst p noe litt annet enn svart kaffe, noe litt mer stt. Men jeg hadde ikke sjokoladesaus, s mocca ble det ikke p meg. Det jeg derimot hadde var karamellsaus som man bruker p isen. S da laget jeg meg kaffe latte med karamell.

Det er s utrolig enkelt, og det blir veldig godt..

Slik gjorde jeg det:

Ha litt karamellsaus i glasset eller koppen, jeg bare slumpet oppi noe, men vil tro det var ca 2-3 SS. Jeg digger disse kaffeglassene fra Rosendahl. Til vanlig bruker jeg de som vannglass, men ettersom de tler varme s bruker jeg de ogs til kaffe eller te dersom jeg skal ha melk i.

S tilsatte jeg litt kaffe, jeg hadde kaffe p kanna, den var ikke snn espresso sterk s jeg hadde oppi litt under halve glasset, kanskje 1.5 dl eller noe.

S tilsatte jeg steamet melk, jeg brukte litt mer melk enn kaffe.

Litt karamell p toppen og kaffen er servert!!!



Hper du likte dette lille kaffetipset!!

Dagens lunsj!

  • 30.01.2016 kl. 15:51

Er du lei brdskive og knekkebrd?? Det er jeg.. S idag ble det noe helt annet til lunsj. Jeg kjpte inn speltlomper, kremost, skinke og paprika. Smurte p speltlompene og delte de i 3. S godt og s enkelt. Dette falt virkelig i smak bde hos oss voksne og hos barna, ja alle tre faktisk. Jeg brukte kremost med urter, men her kan du jo velge akkurat den du liker best.

Jeg hadde ogs delt opp det vi hadde igjen av frukt i kjleskapet, s det ble litt eple, kiwi og agurk ved siden av.




Dette kommer nok til befinne seg bde p lunsjbordet og i matboksene til barna igjen! Godt hadde det helt sikkert vrt med avokado og tomat ogs, det m jeg prve en annen gang!

Babyfood!

  • 25.01.2016 kl. 17:51

Storm Aleksander har n blitt 7 mnd og 2 uker. Vi prver introdusere han for ny mat, og det gr litt s som s. Han spiser grt og frukt, men brdmat vil han nesten ikke ha i det heletatt. Middag har han ogs vrt litt skeptisk til, og most mat det skal han hvertfall ikke ha. S n har vi prvd la han spise selv. Da fr han hvertfall i seg noe. Idag fikk han laks, makaroni, blomkl, brokkoli og gulrot. Fisken den gikk ned etterhvert. Gulroten spiste han med glede, blomklen og brokkolien derimot, den ville han IKKE ha.

Nr de sm skal spise selv m man selvflgelig passe p s bitene ikke er for store. Gulroten har jeg delt i tynne staver, fisken deler seg jo opp selv s den fikk han slik dere ser p bildet, og det gikk veldig fint. Med brokkolien tok jeg bare buketten og delte i to, det gikk veldig fint frst og fremst fordi han ikke spiste den(haha), men den er jo bygget opp av sm biter s da babyen tar en bit s deler den seg uansett i munnen. Makaronien er jo jo liten, s jeg synes dette er den beste pastaen bruke.

Jeg m ogs f legge til at dersom man skal prve gi babyen mat p denne mten s kan det vre lurt oppdatere seg litt p frstehjelp, for uhell kan skje, babyen kan f mat i halsen, og da er det svrt viktig vite hva man skal gjre.

Er du interessert i lese mer om denne formen for matintroduksjon hos baby kan du lese om BLW HER.

Jeg vet det har vrt litt i media om dette en god stund n, det har vrt fokus p overvekt hos barn som blir matet med skje osv, det er mye mulig dette stemmer og jeg vil tro det er mange ulike meninger om dette, men her hos oss bruker vi bde denne BLW metoden og "skjemating" de gangene han er interessert i det. Han spiser grt og fruktmos med skje, og han fr spise brdskive, og middag selv slik som vi har gjort her. En ting som er sikkert og som jeg kan skrive under p er at han har mye bedre kontroll over hvor langt bak i munnen maten havner da han spiser selv, og han brekker seg faktisk mindre til tross for at bitene er strre.

S dersom du sliter med f i din lille mat, s kanskje dette er noe for dere ogs?!? Bare et lite tips!!

Study break - Chai tea latte

  • 18.01.2016 kl. 12:59

Jeg er i innspurten av eksamenslesingen min n, p torsdag er den store dagen. Idag kjente jeg veldig p at jeg trengte en liten avkobling fra bkene og da passet det perfekt lage en spicy chai latte. Den ble veldig god, s tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere.

Jeg brukte Muskat, ingefr, kardemomme, kanel og nellik som gjre den litt spicy.

Frst har jeg krydderne i glasset mitt.

S tilsetter jeg varmt vann. Rrer godt rundt og lar det st en liten stund, s heller jeg vannet gjennom en sil for at jeg skal slippe ha noen "rester" av krydderet i teen min.

Da blir det snn..

S tilsetter jeg en tepose. Jeg brukte chai tea, men man kan sikkert bruke mye annet ogs.

S tilsetter jeg steamet melk og har et dryss med kanel p toppen. NAM!!



Det ble vanvittig godt, jeg likte veldig godt at krydderne ga litt ekstra smak, for jeg synes vanligvis at teen kan bli litt tam dersom man har melk i den, men det ble s absolutt ikke denne.

Nr det kommer til mengden krydder s prvde jeg meg frem, jeg er veldig glad i ingefr og nellik s jeg hadde oppi litt ekstra av det!

Mer meg!

  • 12.01.2016 kl. 14:00



Et ml jeg har satt meg for 2016 er at jeg skal bli mer aktiv, det handler ikke om at jeg skal bli en ny og bedre meg, det handler ikke om at jeg skal bli noen annen, men det handler om at jeg skal tenke mer p meg selv. Jeg skal trre sette meg selv litt lengre frem i ken og ikke snakke s mye ned om meg selv. Jeg synes jeg har vrt flink n de frste korte ukene, jeg har trent litt her hjemme og selv om jeg ikke kommer til lpe maraton med det frste s er det godt kjenne at kroppen er litt stl, at jeg kjenner at den er i bruk. Det jeg nsker er f mer energi, jeg vil vre mindre trtt og jeg vil ha overskudd som jeg kan bruke med familien min.

I tillegg til vre aktiv s har jeg ogs innsett at jeg er ndt om spise bedre, jeg er ndt om spise mer. Jeg merker det s utrolig godt d jeg gr hjemme, jeg glemmer rett og slett spise. Det ender med at jeg kaster i meg en brdskive til frokost og ikke spiser mer fr det er middag, etter de s spiser jeg sjeldent noe mer, og om jeg spiser noe s er det alt for ofte usunne ting som egentlig br begrenses til helgen.

S n har jeg bestemt meg for gjre det litt mer spennende attraktivt for meg selv spise, da jeg handler inn til middager for uka s kjper jeg ogs med meg noe lage til lunsj, jeg kjper noe annet enn bare brd og plegg. I dag har jeg laget meg en salat bestende av ruccola, en annen blandet salat, litt raspet gulrot som var igjen etter middagen i gr, kidneybnner, fetaost, avokado og litt olivenojle, salt og pepper. Det ble utrolig godt, og jeg gleder meg allerede til spise lunsj i morgen.. Jeg er ikke noe brdmenneske og det har jeg aldri vrt heller. S for at jeg skal spise trenger jeg noen andre alternativer.

I tillegg er det utrolig morsomt skrive opp noe annet en frokost og middag p kostholdssidene i treningsdagboken min :P

Toast it!

  • 28.12.2015 kl. 21:20

Idag har vi gjort tidenes investering, ja hvertfall en investering med tanke p kosthold. Vi har kjpt toasthjern. Jeg er s utrolig lei av bare spise brdskive eller knekkebrd, og da jeg blir s matlei spiser jeg alt for lite mat, og det ender med at jeg har lyst p alt jeg ikke burde spise. Men n har i alts srget for at vi kan ordne noe raskt og enkelt dersom vi skulle ha lyst p noe litt annet enn brd med ost eller salami.

I kveld ble det en toast med ost, skinke, tomat og avokado. Det ble utrolig friskt og godt, vi kunne absolutt hatt p pizzakrydder eller noe annet godt for f litt mer smak p den, det skal jeg prve neste gang.




Det finnes jo uendelig mange varianter av toast, s n skal det meste prves ut. NAM!!!

Ta en pinne!!

  • 17.12.2015 kl. 14:49

Det er ikke mye julekaker som blir laget her hjemme. Vi skal uansett ikke vre hjemme s mye i julen, s jeg ser egentlig ikke helt poenget. Men idag har jeg ftt laget slag nr 2, og det er det siste jeg har planer om lage. Brune pinner mtte det jo bli, det er jo helt fantastisk godt, oppskriften kan du finne her.

Jeg glemte de nesten i ovnen, men de ble reddet av lukte nav seg selv. Lukten rakk inn i stuen fr det var for sent, de ble ikke brent, men kanskje litt for godt stekt i endene. Men det synes jeg egentlig er helt greit, for da kunne jeg jo ikke legge de i kakeboksen, og kaste dem blir for dumt, s da spiste jeg de istedenfor. Ja, endene og litt til. Det endte med at jeg mtte legge de i kakeboksen og sette de s jeg ikke s lett kunne finne dem frem, jeg er sikker p at jeg kunne spist alle..



Storm Aleksander har virkelig sltt p stortromma da det kommer til soving idag, jeg tror han liker f sove i senga til mamma og pappa, for n mtte jeg faktisk opp for se om han hadde det bra, han har sovet i dryt 2 timer, og det skjer jo aldri at han sover s lenge.. Det passer fint idag, for jeg har hatt ganske mye p planen, men til tross for at han sover s har jeg ikke ftt gjort alt jeg skulle enda, men jeg har hvertfall ftt bakt og ryddet litt. N skal jeg ta ned klrne fra trkesnora og vaske badet, s fr vi se hvor langt jeg kommer fr lille vkner <3

Kalkun p menyen!

  • 15.12.2015 kl. 10:00

Ok, n trenger jeg litt hjelp av dere!

Det har seg snn at i r skal vi feire nyttrsaften her hjemme, og vi har bedt svigerforeldrene mine og svigerinnen min hit p middag. Det er kalkun som str p menyen, jeg m alltid ha kalkun p menyen, men s har det seg snn da, at jeg har aldri laget kalkun selv fr. Jeg har skt litt p nettet for finne oppskrift p stuffing, men det er s vanvittig mye velge i, s det jeg trenger hjelp til er alts, hva bruker dere som stuffing i kalkun? Og hva har dere som tilbehr??



Og helt til slutt, hva har dere som dessert p rets siste dag?

N hper jeg virkelig at jeg kan f litt hjelp av dere alts. Det er ikke s farlig om det er du som har laget det selv eller om det er mamma eller pappa som str for matlagingen, jeg vil ha alle tipsene jeg kan f!!

Julebakst!

  • 09.12.2015 kl. 16:00

Dagens lille bloggutfordring er at jeg skal dele en oppskrift p noe godt, og ettersom julen er rett rundt hjrnet s tenkte jeg dele oppskrift p en av mine favorittjulekaker.

Brunepinner

200 gram meierismr

200 gram sukker

1 eggeplomme

1 ss lys sirup

1/2 ts malt kanel

1ts vaniljesukker

1ts natron

ca 300 gram hvetemel

Topping:

1 egg til pensling

perlesukker og eventuelt hakkede mandler.

Fst er det bare rre smr og sukker hvitt, husk sette smret p benken en stund fr du skal bake.

Tilsett s eggeplomme, sirup, kanel, natron og mel bland godt.

Jeg deler denne deigen i 3, ruller de til 3 plser som kjevles flate, pensler de med egg og har p perlesukker (vet noen bruker mandler ogs).

S steikes de p 175 grader i ca 10 min, midt i ovnen. Mens de enda er varme deler jeg de opp i staver.

Nam!!


Bildet er lnt fra trines matblogg

Brekie!

  • 20.10.2015 kl. 09:28

Av og til er det s godt ha litt ekstra tid om morgenen. Det kjre i barnehagen og f lillegutt til sove den frste luren sin fr jeg selv spiser frokost er noe jeg gjr av og til. Rett og slett fordi jeg ikke er glad i spise s tidlig, og jeg liker ha ro rundt meg da jeg skal spise. En av favorittene mine om dagen er en ganske fargerik frokost. Det er hjemmebakt brd med rkt kalkunskinke, avokado og tomat.



Det er s utrolig godt, og det er jo ganske s sunt ogs. Da maten ser fristende ut er det ogs mye lettere f den i seg. Denne maten slr jo brdskive med ost ned i stvlene, og ikke er det tar ikke mye til lage heller...Nam!!!

Anbefales!!

N venter time p helsestasjonen om noen strakser, jeg er s spent!!

#mat #frokost #nam #avokado #tomat #kalkunskinke #hjemmebakt #brd

For dinner today!

  • 04.10.2015 kl. 15:46

P menyen idag str fiskegrateng, hjemmelaget fiskegrateng. Ja det gir husmorpoeng det skal jeg fortelle dere. Men vet dere hva? Det er s utrolig enkelt, det er s enkelt at man br trekke hvertfall 10 poeng faktisk.

Det er klart at det finnes helt sikkert utrolig mange og mer avanserte mter gjre dette p, men slik gjr jeg det.

Lager hvit saus fra bunnen, og tilsetter fiskebuljong, ca en halv terning,

Koker nsket mengde makaroni, jeg lager mye *hihi*

Jeg steiker fisken litt p forhnd, eller koker eller hva du vil... Jeg bruker bare laks, derfor steiker jeg den. Dette er sikkert ikke ndvendig heller, ikke vet jeg, men tanken p r fisk gir me frysninger derfor putter jeg den litt i ovnen frst.

S har jeg makaroni i en ildfastform, har fisken over og deler den i biter med en kniv og gaffel, har over sausen som jeg har tilsatt litt gulrot, denne gangen hadde jeg erter oppi ogs, fordi vi hadde det i fryseren. Man kan selvflgelig ogs ha oppi andre grnnsaker, eller kutte de helt ut.

Bland alt godt sammen og ha over litt griljermel, man kan ogs ha p litt ost om det er nskelig, men jeg gadd ikke raspe ost og gubben er borte, s da ble det ikke det n.

Steik den i ovnen p ca 200 grader en liten stund, til den fr litt farge p toppen.

Vips ferdig!!!

Om du vil kan du jo ha poteter til, men det dropper vi idag. Barna synes ikke poteter er noe juble over, og det synes ikke jeg heller, s da gidder jeg ikke koke det.



S godt... S enkelt...

#fiskegratteng #mat #middag #hjemmelaget #husmorpoeng #nam

Verdens beste eplekake

  • 01.10.2015 kl. 19:29

Her har dere oppskriften p eplekaka som slr alle andre eplekaker ned i stvlene.

Ingredienser:

150 gram hvetemel

150 gram sukker

1 ts bakepulver

150 gram smr (tine meieri smr)

2 egg

4-5 epler

litt kanel

perlesukker

Mandler (kan slyfes, men jeg synes de gir veldig mye til denne kaken.)

Slik gjr du:

Du trenger en springform p 24 cm, ha bakepapir i bunnen og smr kantene med smr.

Sett steikeovnen p 180 grader

Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle

Del smr i terninger (Dette m du ta ut av kjleskapet dagen fr).

Bland det sammen i bollen, enten med fingrene eller maskin.

Bland inn ett egg om gangen. Dette m blanders godt s hele egget blir blandet inn i deigen.

Ha rren over i formen, den er tykk.

Skrell eplene og del de i passe store bter.

Stikk de ned i kaken, ikke vr redd for bruke for mange, det som gjr denne kaken s god er at det er mye epler i den.

Dryss over perlesukker, kanel og grovhakkede mandler.

Steik kaken i nedre del av ovnen i ca 45 min.

La kaken kjles litt fr du legger den p fat!



Server med pisket krem, eller enda bedre.. IS!!!

Denne gangen har jeg valgt lage kaken i langpanne p 30*40 cm, da har jeg brukt trippel oppskrift. Og det er greit flge med p steiketiden.

Isen er ogs hjemmelaget, nam!

#eplekake #oppskrift #nam #dessert #is

Middagstips: kyllinggryte med couscous

  • 24.09.2015 kl. 19:55

Du trenger:

3dl couscous

2kyllingfilleter (eller mer om du liker mye kylling)

1ss olje

litt salt

litt pepper

1 kartong matflte

2 1/2 dl hnsebuljong

1ts soyasaus

1 boks ferdigkokte kikerter

1 sitron skall og saft.

1 pakke ruccola



Slik gjr du:

Kok couscous etter anvisning p pakken.

Del opp kyllingen og steik den i litt olje. Smak til med salt og pepper (om du vil ha litt ekstra smak kan du ogs bruke litt annet krydder, jeg brukte litt tandorikrydder).

Tilsett matflte, buljong og soyasaus og la det trekke i ca 10 min.







Hell av vannet og skyll kikertene, tilsett de i gryta og la det koke i ca 2 min, gjerne litt lengre om du har tid. Smak til med mer krydder, sitronsaft og sitronskall.







Server med ruccola og nykokt couscous.



Denne oppskriften fant jeg p tine.no, men jeg har tilpasset den litt etter vre behov, det vil si at jeg har kuttet alt som heter lk og hvitlk, og jeg bruker laktosefri flte. Jeg har ogs kuttet ut honning ettersom jeg er livredd for at jeg ved et uhell skal gjre s lillegutt fr det i seg.

#Middag #tips #kyllinggryte #couscous #mat #nam

Tips- Middagsmeny

  • 15.09.2015 kl. 13:49

Vi ender nesten alltid opp med sitte seint p sndagskvelden, trle nettsider opp og ned for finne middager til den kommende uken. Vi liker storhandle, gjerne for mer enn en uke om gangen ogs etter som vi har sett at dette er noe vi sparer masse penger p. Men da vi sitter der da p sndagskvelden og har mest lyst til finne senga ender vi opp med finne en eller to middager, og vi er i gang med smhandlingen igjen. Vi har n bestemt oss for gjre noe med dette, og har derfor laget en meny som gr over 4 uker. Denne menyen skal g p rundgang, og dersom vi blir lei noen av rettene kan vi selvflgelig bytte de ut etterhvert. Jeg tror dette vil gjre jobben s mye enklere i noen uker fremover. Og jeg tenkte at det kanskje kunne vre til hjelp for dere ogs, jeg regner med at jeg ikke er den eneste som sliter med finne p middager. P denne mten er det heller ikke s lett havne i "frossenpizza-fella".



Vi har det samme til middag hver fredag og lrdag. Tommel-opp for pizza-fredag og taco-lrdag. De andre dagene har jeg hatt fokus p f inn bde fisk og kylling hver uke. Jeg har ogs prvd finne sunne, eller hvertfall litt sunne, det skal vre grnnsaker til alle middagene. Det som gjenstr n er lage en handleliste til disse middagene slik at jeg slipper lete frem ingrediensene hver gang.

Om det er flere der ute som sliter med finne ut hva som skal st p menyen, s kanskje dere fr noen tips herfra.

Ha en fin dag videre fine mennesker <3

#middag #tips #4uker #variert #mat

Middagstips: blomklsuppe

  • 31.08.2015 kl. 18:10

Det finnes vel ikke noe bedre enn mat laget helt fra bunnen, i dag ble det blomklsuppe. Det er s enkelt lage, og du kan lage den nr p dagen du vil og bare varme den ordentlig opp igjen fr middag, alts perfekt for oss med baby i hus!

1 lk

2 blomkl

2 terninger kyllingbuljong

8 dl vann

2 dl melk

bacon

Egentlig skal det vre lk i denne og dersom jeg bruker det s finhakker jeg den og steiker den i litt smr.

S deler jeg opp blomklen i biter jeg bruker stilken ogs, jeglegger noen sm buketter til side, disse bruker jeg som garnityr. Ha den i kjelen sammen med lken.

Tilsett vann, buljongterninger og melken. La det koke til blomklen er mr, deretter kjrer du det med stavmikseren til alle klumpene er borte og du har en glatt og smidig suppe.

Et lite tips er legge et reint kjkken hndkle over slik at du slipper at den varme suppen spruter p deg. Bare pass p at det ikke legger seg ned i suppen.

Smak til med salt, pepper og litt muskat.

Steik bacon til det blir sprtt og ha oppi blomklbukettene som du sparte og la alt steike sammen. Dette blir garnityren p suppen og gir den det lille ekstra. Det er ogs veldig godt om du steiker litt purrelk samme med baconet og blomklen, men det gjr jeg ikke s ofte ettersom barna mine liker det best uten.


Server og spis. Nam!!


Veldig godt med hvitlksbaguetter eller hjemmelaget foccacia til.

Middagstips- Kylling i pita

  • 25.08.2015 kl. 19:00

Jeg skal ikke legge skjul p at med tre barn, en hund og en katt i huset som alle krever sin oppmerksomhet er jeg veldig glad i enkle middager, middager som kan lages litt p forhnd slik at jeg slipper gjre alt etter at jeg har hentet de to eldste p skolen og i barnehagen, middag som kan forberedes da Storm Aleksander sover. Dagens middag var en slik middag. Da klokken var 13.15 var allerede grnnsaker og kylling delt opp. Det som sto p menyen i dag var kylling i pita. Det som er s fint med denne maten er at man kan tilpasse det til sin egen familie, bruk de grnnsakene du vil, og er du ikke glad i kylling kan du jo erstatte den med annet kjtt ogs.



Vi bruker ananas, mais, agurk, paprika og salat. Kyllingen steiker jeg i smr, krydrer den med tandorikrydder og tilsetter rmme. S smaker jeg til med mer tandorikrydder. Du kan ogs bruke matyoghurt, det har en mer nytral smak enn rmme, men ettersom Nathalie har laktoseintolleranse og Storm Aleksander reagerer med vondt i magen dersom jeg spiser noe som inneholder laktose bruker vi laktosefri rmme da jeg ikke har funnet en laktosefri matyoghurt i butikkene, jeg aner faktisk ikke om det finnes heller. Idag brukte vi fine pitabrd fordi jeg liker de best, men om du vil ha det litt sunnere er det ikke noe i veien for bruke de grove heller.

Det er utrolig godt og ikke minst barnevennlig

Nam!!

#middag #tips #kylling #pita

Colorful breakie!

  • 18.08.2015 kl. 10:12

Jeg var innom butikken etter ha levert Nathalie i barnehagen, og der hadde de tilbud p bakverk. Det fristet s utrolig mye ta med litt hjem, det var jo 2 for 10 kr. Men s leste jeg p hva den inneholder, og der sto det selvflgelig melk, noe som betyr at jeg ikke kan spise den uten at Storm Aleksander fr vondt i magen. S da ble det ikke noe, og det er jo det beste for kroppen min ogs egentlig, det er jo ikke akkurat sunt. Jeg endte istedenfor opp med kjpe en smoothie.

Da jeg kom hjem laget jeg meg en ganske s sunn og fargesterk frokost. Det er mye bedre for kroppen enn kaker. Noen fordeler er det alts med at denna lille gutten min har s sensitiv mage.



Jeg har ftt helt dilla p avokado, jeg kunne spist flere om dagen, og samme med plommetomater blir det ekstra godt.

S om du liker avokado s er dette s absolutt anbefale. Nam!!

Middag/kveldsmat!

  • 17.07.2015 kl. 11:39

I gr var Nathalie litt sammen med tanten sin slik at jeg og Ole-Anders fikk dratt ut og kjpt oss noen nye shortser, Storm Aleksander var med oss og det frste til at vi brukte litt lengre tid enn hva vi hadde tenkt. Han trengte jo noen matpauser underveis. Da vi kom hjem var klokken blitt s mye at det vi skulle ha til middag heller ble en bedre kveldsmat for oss alle sammen. Det som sto p menyen var spekemat.







Nathalie storkoste seg med f spise s mye plegg hun ville, og ikke glem vannmelonen som hun spiste opp nesten helt selv, hun er s glad i vannmelon at jeg tror faktisk hun kunne spist en hel vannmelon alene. Det var utrolig godt med slik mat, det passer s godt n p sommeren og jeg har ikke kunnet spise det p 9 mnd pga graviditeten s var det p hytid med en slik middag/kveldsmat

N skal vi komme ordentlig igang med dagen, her har vi nemlig ftt en meget behagelig vane om morgenen, vi ligger alle sammen og sover til klokken er 09.30, ja til og med toringen sover s lenge om dagen, muligens fordi hun ikke sover p dagtid lengre, synes egentlig det er et godt bytte ;)

#Mat #tips #spekemat #melon #sommer

Middagstips: Fiskekaker med nypotetsalat.

  • 25.06.2015 kl. 18:36

Denne oppskriften fant jeg i rema 1000 sin middags-app, dette ble dagens middag, og med noen justeringer ble det en perfekt middag for hele familien.

Dressing

0,5 stk

Saft av sitron

1 klype

Nykvernet pepper

1 klype

Salt

1 dl

Olivenolje

Nypotetsalat

1 stk

Purre

500 g

Nypoteter

1 stk

Gulrot

1 pakke

Hjertesalat, 2-pk

Server med

0,5 stk

Sitron i bter

Dressing:

Jeg laget dressingen enkelt ved blande alle ingrediensene i en skl. Den valgte jeg ha ved siden av potetsalaten, p den mten kunne jentene vre bestemme selv om de ville ha den eller ikke. Men du kan helt fint blande det sammen ogs.

Nypotetsalat:

Jeg delte potetene i sm biter og kokte dem til de var mre, mens potetene kokte skrelte og delte jeg gulerttene i tynne skiver og hadde de i salatbollen. Da potetene var ferdige blandet jeg de sammen med gulerttene.

Jeg valgte kutte ut purrelken fordi den lille babyen min liker ikke at jeg spiser det, da fr han veldig vondt i magen. Men dersom du skal bruke det har du det sammen med potetene og gulerttene. S kuttet jeg hjertesalaten, den skal egentlig blandes i potetsalaten, men jeg valgte ha den i en skl ved siden av.

Jeg hadde litt avokado i kjleskapet som trengte bli spist, s jeg delte opp den og hadde det ved siden av.

Fiskekakene kjpte jeg p rema 1000, her er det bare ta de som passer for dere.

Ferdig servert. Hper det smaker!!!




Veldig enkelt, relativt sunt og faktisk veldig godt.

#middag #tips #fiskekaker #familie

Mangosmoothie

  • 03.06.2015 kl. 11:05

Av og til har jeg ikke lyst p noe mat i det hele tatt, du vet nr du er s sulten at det bikker over til at man nesten er kvalm, det eneste som frister er det som ikke er s bra for kroppen;sjokolade, kjeks osv. Da er det s alt for lett falle for fristelsen, spesielt om man er p butikken. Idag er en snn dag for meg, jeg var innom butikken etter ha kjrt Nathalie i barnehagen, jeg hadde ikke spist frokost enda og begynte bli utrolig sulten, jeg fant ingenting jeg hadde lyst p, eller hvertfall ikke noe som kan g under kategorien mat. Jeg hadde bestemt meg for ikke falle for den enorme fristelsen til ta med en pakke kjeks som jeg kunne kaste i meg, s da var det bare en ting gjre. Jeg mtte finne p noe som var stt, men allikevel relativt bra for kroppen.Valget falt p smoothie. Ettersom vi hadde fryst mango hjemme s ville jeg bruke den som basis, derfor tok jeg med meg tropisk juice fra butikken. Resultatet ble en utrolig god mangosmoothie som jeg hadde tilsatt litt banan, og frisket opp med den tropiske juicen. Den ble s utrolig frisk og god, akkurat det jeg trengte for komme meg videre fra det enorme stsuget som jeg virkelig jobber med stagnere om dagen.


S idag ble det en god start p dagen til tross for det enorme stsuget, og forhpentligvis s klarer jeg holde meg unna usunne saker resten av dagen ogs.
#Gravid #stsug #mangosmoothie #smoothie #mango

Dagens middag - kyllinggryte

  • 28.05.2015 kl. 17:42

I dag ble det kyllinggryte til middag. Denne uken har vi bestemt oss for bruke opp litt av det vi har liggende i fryseren og i kjleskapet. Derfor endte vi alts opp med kyllinggryte idag.

2 kyllingfileter

1 gul lk

4-5 gulertter

1 rd paprika

1 boks ananas

1 kyllingbuljongterning

litt karrikrydder

litt indisk kyllingkrydder.

1 og 1/2 desiliter matflte

2 dl creme fraishe




Serveres med ris, indisk kyllingkrydder og valnttkjerner. Jeg valgte ha risen oppi gryta for at den skulle bli litt tykkere, men den kan helt fint serveres ved siden av ogs.

Steik lk og kylling i smr, jeg stekte det til kyllingen hadde ftt farge p utsiden og lken var blank, s krydret jeg med det indiske kyllingkrydderet. S hadde jeg oppi gulertter i skiver og paprika i biter. Dette stekte jeg en liten stund fr jeg hadde oppi vann til det dekte det jeg hadde i kjelen, jeg tilsatte en buljongterning og lot det koke uten lokk til gulerttene var mre. S tilsatte jeg litt matflte, creme fraishe og karripulver. Dette fikk koke til risen var ferdig.

Det ser kanskje ikke s veldig pent ut, men det var utrolig godt.




rets frste utemiddag!

  • 21.05.2015 kl. 18:15

Bilder dukker opp p face og instagram av folk med store smil og stjerner i ynene fordi de tar rets frste utepils. Her er det jubling og instagramoppdatering for rets frste utemiddag. Det er s utrolig godt nr vret tillater oss sitte ute uten fryse seg bl. Det var ikke tvil en gang om hva vi skulle ha til middag da vret var s bra, og vi hadde igjen grillmat etter 17.mai ogs, det var jo perfekt.

Salat, vannmelon, mango, grillet kjtt og potet.

Vi rakk f i oss maten fr det skyet veldig over og begynte blse. N er jeg redd det snart blir regn, men n sitter vi uansett inne og ser barnetv, s da er vel ikke det s farlig heller.

#Middag #ute #grilling #mamma #pappa #mat

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 r, gift og har ei bonusdatter som er fdt i 2008, ei datter som er fdt i 2013 og en snn som er fdt i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for finne svar p hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Sk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no