Smoothie Bowl

 • 01.08.2017 kl. 18:26

Skal man komme seg ut av feriebobla og ut av sukkerrusen så må man gjøre det ordentlig. Ingen unnskyldninger, ingen skal bare.. Det er bare å hoppe i det. Bestem deg for en dag og gjennomfør.. For min del handler det om å holde blodsukkeret oppe, med en gang blodsukkeret faller og jeg begynner å bli sulten så kommer den snikende, den der ekle følelsen i munnen, tankene i hodet, sukkerposen hopper nesten ut av skapet og jeg er fortapt.. Hvertfall nesten.. Derfor er det for meg viktig at jeg har ingredienser her hjemme til å kunne lage noe godt som også er sundt. 

I går kveld tok vi smoothien til nye høyder.. Fra å være en liten forfriskning til å bli et helt måltid.. Som smaker digg!! 

Jeg er fremdeles hekta på bringebær, så denne smoothiebowlen er laget på bringebær. 

 

 

 


 

Smoothie for 2 personer.

1 banan 

1/2 pære (uten skall)

3 dl bringebær Biola

1/2 ss mandelmel

1/2 ss honning 

Dette blender du veldig enkelt sammen, den skal bli litt tykkere enn vanlig smoothie slik at den er enkel å spise med skje.. Jeg laget min uten mandelmel fordi jeg ikke hadde det akkurat nå, derfor ble den kanskje litt tynnere enn den skulle, men det gikk helt fint.. 

Topping:

1 Banan

1/2 pære 

1 ss honning (må være flytende) 

2 ss valnøtter 

4 ss bringebær (jeg brukte fryste bringebær i toppingen) 

2 ss gresskarkjerner

2 ts valmuefrø

Del pæren i småbiter og bland den sammen med honningen. del bananen i skiver og grovhakk valnøttene. Brukt toppingen til å pynte smoothien slik du selv ønsker.. Server med en gang.. 

NAM!! 

 


 

 

 

Dette ble to ganske greie porsjoner og det er egentlig helt greit, jeg kunne sikkert spist alt sammen selv, det var så sykt godt.. 

 

BringebærDrøm.

 • 26.07.2017 kl. 20:48

Smoothie er alltid godt, men jeg lager det bare litt nå og da. Det går i perioder om jeg gidder å lage eller ikke, men denne her var faktisk så enkel at det er gjort på ett par minutter, det vil si at man alltid har tid til å lage den, og med 4 enkle ingredienser så er det ikke så kostbart heller. 

 

 


 

5 dl fryste bringebær

2.5 dl granateplejuice

2.5 dl yoghurt naturell

1 banan

  

Bare fargen på denne herligheten er nok til å friste meg, og smaken er så ren og frisk. Denne kommer jeg definitivt til å lage igjen, og du skal ikke se bort ifra at det skjer allerede i morgen.. Så god da man har lyst på noe godt, men bør holde seg unna det som ikke er så sunt. 

 

Akkurat nå har vi blitt hektet på Frikjent, den serien som sikkert alle har sett, men som vi aldri klarte å følge på TV. Nå har den kommet på Netflix og jeg er overlykkelig.. Har sett 3 episoder og gleder meg allerede til resten. Vi er skikkelig på "seriekjøret" om dagen, har sett flere denne sommeren, og synes det er like kjipt hver gang vi ser siste episode, derfor er det greit å ha en ny klar. Nå må jeg nesten følge med her, så da takker jeg for meg idag.. 

Ha en fin kveld!! 

 

Sommer og grilling!

 • 06.07.2017 kl. 21:15

Med sommer og fint vær kommer gjerne også grilling, å grille hver dag kan bli litt kjedelig for meg, jeg er ikke så veldig glad i reint kjøtt, jeg liker ikke måten jeg blir mett av det på, derfor er tilbehøret viktig for meg.. Å bare spise salat til grillmaten blir litt for kjedelig i lengden, så idag prøvde jeg noe helt annet. Jeg laget et full bestående av grønn og gul paprika, rødløk og sopp, dette stekte i steikepanna til det var ferdig og krydret med salt og pepper. Så fylte jeg to store paprikaer som jeg delte i to som en båt. Deretter toppet jeg det hele med fetaost. 

Jeg hadde også kjøpt for mye sopp, så da det var to igjen etter å ha kuttet opp det jeg trengte til fyllet valgte jeg å prøve å fylle disse med det samme som jeg hadde i paprikaen. Jeg slengte alt sammen på grillen og lot det stå der til det var ferdig. Det ble rett og slett skikkelig godt. Både soppen og paprikaen. Neste gang skal jeg prøve å toppe med mozzarella, tror det kan bli veldig godt også.. 

I tillegg til den fylte soppen og paprikaen så grillet vi asparges som jeg hadde penslet med olje og krydret med salt og pepper etter steking, og vi hadde maiskolber, som er barnas favoritt.  

For meg ble dette den perfekte middag, masse grønnsaker som man blir god mett av og litt kjøtt fordi jeg liksom synes det hører med til grilling. 

 

Dette middagsinnlegget kom lovlig seint idag, men jeg har laget ikke mindre enn 92 store kanelboller som vi skal ha med oss på kjøreturen til Danmark.. Ja ikke at vi spiser alle da, men det er to familier som skal få glede av dem, så da trengs det litt. Nå skal jeg sitte klistret til sofaen resten av kvelden, vi har blitt hektet på Bloodline på Netflix, anbefaler deg å sjekke ut den serien om du ikke har sett den allerede!! 

Ha en fin kveld!! 

 

 

Pizzatime!!

 • 20.05.2017 kl. 17:27

Grillsesongen er i gang, og ettersom vi har grillen under tak kan vi egentlig grille uansett vær!! Riktig nok er det aller koseligst da det er sol og fint vær slik at man faktisk orker å sitte ute å spise også. Været er ikke helt på topp idag, det er overskyet, småregner litt innimellom og er ikke sånn veldig varmt egentlig. Allikevel var det ikke vanskelig å ta et valg om å grille pizzaen vi skulle ha til middag i dag. Dette var noe vi gjorde veldig ofte sist sommer og nå er vi altså i gang igjen, og skal grille pizza helt til vi er lei.. Å da skal vi grille litt til.. 

Både barn og voksne spiste veldig godt idag, og vi kunne helt sikkert ha laget en pizza til, tror den hadde blitt borte også.. 

  

Vi lager to slike pizzaer da vi er to voksne og 3 barn. Den ene pizzaen har derimot et annet innhold som er mer etter barnas ønske. Denne gangen var det mais, skinke, pepperoni og ost. Den dere ser på bildet som vi to voksne spiste er fylt med rødløk, mozzarella, tomater, paprika og pepperoni. 

Vi har akkurat spist, og jeg kjenner jeg blir sulten igjen av å se dette bildet... NAM!!! 

 

PizzaHeaven!

 • 28.04.2017 kl. 17:57

Pizza er en slager her hjemme, men jeg skal innrømme at jeg blir litt lei av å gå i de samme sporene hver gang.. Derfor har jeg prøvd meg på noe litt annet denne gangen, og det ble veldig godt. Et friskt pust i pizzahimmelen! 

 

 

Jeg laget pizzasaus av creme fraiche, jeg bruker oatly fraiche fordi den er laget på havrebase istedenfor fløte, men det trenger jo ikke du om du ikke vil. Jeg blandet inn pesto og basilikum for litt smak. Veldig enkelt! 


 

Pizzaen topper jeg med rødløk, tomat, pesto, spinat som er stekt med hvitløk og mozarella (både revet og fersk) Jeg steiker bunnen litt før jeg har på sausen og fyllet og steiker den videre til osten er gyllen, dette trenger du selvfølgelig ikke gjøre, men jeg liker at sausen ikke trekker helt ned i bunnen, da hjelper det å steike den litt først. 
- pizzaen er litt skeivfordelt i fyllet rett og slett fordi den ene deler er beregnet på barna som ikke er noe glad i tomat - 

 

Da den er ferdig stekt så topper jeg hele greia med spekeskinke og ruccola.. NAM!!!!


 

 

Pizza er ikke bare pizza, det er jo egentlig bare fantasien som setter en stopper for hva du kan ha på. Fyll den med det du selv liker og du har drømmemiddagen en fredags kveld! 

 


Frokost i en kopp!

 • 27.04.2017 kl. 06:32

Jeg er ikke noe frokost menneske. Men samtidig kjenner jeg det at kroppen min fungerer aller best dersom jeg får i meg litt mat når dagen begynner. Brødskive om morgenen for meg er ikke aktuelt en gang, jeg klarer ikke å få det i meg. Derfor er jeg avhengig av å finne på noe annet. Det skal sies at jeg er flink i perioder til å spise frokost, og nå er jeg inni en sånn periode.. Jeg har virkelig fått sansen for Bare Bra Müslien, jeg vet ikke om dere har smakt den jeg, men jeg hørte hvertfall om den via bloggen til Fitfocuse. Den er søtet med eplejuice, og er derfor ikke stappet full med sukker slik som mange andre müslier er. Grunnen til at Fitfocuse hadde skrevet om denne müslien var fordi hun hadde laget frokostkjeks av den, oppskriften kan du finne HER (bloggen til fitfocuse)    

Disse kjeksenen måtte jo jeg prøve å lage og resultatet er det dere ser under. Jeg har yoghurt med müsli og en slik frokostkjeks. Det ser jo ut som at jeg spiser sjokolade til frokost, men det gjør jeg ikke altså, hihi!! Men det smaker utrolig godt, og det er veldig enkelt!! 

Et lite tips til deg som ikke er så glad i frokost!!

  

Gjør en lite grønn middag litt grønnere.

 • 29.03.2017 kl. 17:58

Idag hadde jeg bare lyst på noe enkelt til middag. Det var bare jeg og barna som skulle spise middag og jeg skal innrømme at tanken på å lage middag med to trøtte barn i beina fristet ikke akkurat så veldig mye. Men jeg hadde jo lovet meg selv å spise sunt denne uken, og det jeg hadde lyst på var ikke akkurat sunt. Så da møtte jeg meg selv litt på halvveien. Jeg hadde nemlig lyst på pizza, og ikke akkurat den hjemmelagde typen kan du si.. Da jeg var innom butikken tok jeg med meg pizzaen og en pose med en blandingssalat bestående av ruccola, spinat og en salat til som jeg ikke husker navnet på. Så hadde jeg rødløk i kjøleskapet som jeg skar noen tynne skiver av. Jeg hadde over litt eplecideredikk og vips så hadde jeg et litt sunnere alternativ til frossenpizzaen. Halv pizza og sala, en perfekt måte å få i seg med grønt på. Kombinasjonen med pizza og salat er ikke akkurat noen nyhet da, det er vel ganske mange som bruker det, og det med god grunn, man blir mett på en helt annen måte, og etter min mening en mye bedre måte. Neste gang skal jeg kjøpe litt linser som jeg kan blande inn i salaten også. Nam!

- NAM - 

 

Pleier du å bruke salat til pizzaen din?? 

 

#middag #pizza #salat #middagstips #kosthold 
 

Enkel middag og minimalt med oppvask.

 • 23.03.2017 kl. 07:11

Ok, er du klar for tidenes enkleste middag med minimalt med oppvask?? Det var hvertfall jeg idag, derfor tok jeg utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på nettet og laget min egen lille vri på den.. 

Pasta og kjøttboller er en slager hos mange barnefamilier tror jeg, men jeg kunne spist det uten barn også jeg altså.. Da det i tillegg er så enkelt som dette så roper jeg JA TAKK!!!  

Det du trenger er:

Kjøttboller

pasta (jeg brukte skruer)

Mais

Brokkoli

vann så det dekker det som er i kjelen. 

buljongterninger (jeg brukte 2) 

2 bokser hakka tomater

krydder etter eget ønske. Jeg brukte salt, pepper, timian og oregano. 

Litt ost til topping. 

 

Du kan jo også bruke andre grønnsaker, f.eks paprika, gulrøtter, blomkål, løk osv.

 

Slik gjør du: 

Ha kjøttboller og mais i en ildfastform, dette kan du bare la stå på benken til det andre er ferdig. 

 

 

Del opp grønnsakene og ha i en stor kjele. 

Ha oppi pasta (som ikke er kokt) 

Tilsett vann så det er over pastaen. Og bland inn buljongterningene og de hakkede tomatene.

La det hele koke til pastaen er ferdig, min tok ca 10 minutter. 

Krydre etter smak. 


Ha pastaen og sausen over kjøttbollene og maisen i den ildfasteformen. Bland godt. 


 

Ha over litt ost på toppen.. Sett den inn i ovnen på 200 grader og la den stå til osten er gyllen.  

Jeg tok jo selvfølgelig ikke bilde da den var helt ferdig, det glemte jeg i alt kaoset med lekser, sliten 1 åring og skravlete 4 åring.. Men du kan jo lage det selv så ser du hvordan det ble.. 

Den eneste oppvasken jeg fikk var kniven jeg brukte til å dele opp grønnsakene, kjelen som jeg laget alt i og den ildfaste formen. Og selvfølgelig tallerkner da.. Men det er ikke noe stress for jeg har oppvaskmaskin jeg. hehe!! 

 

NYT!!!

#mat #middag #oppskrift #kosthold #barnefamilie #familie 

 

 

Søndagsmiddag!

 • 19.03.2017 kl. 18:48

Etter noen timer ute i det fine været var det godt å komme seg hjem. V i koste oss med kaffe og kjeks på sofaen til stor glede for de små. Eller de fikk ikke kaffe altså, men kjeks fikk de.. 

Så var det tid for middag, og på menyen sto det hjemmelaget lasagne, det er vel kanskje noe av det beste jeg får, og jeg har etter min mening en veldig god oppskrift på den som jeg tenkte jeg kunne dele med dere.. Det er ca like lett som å lage de ferdigvariantene, så ingen grunn til å velge noe som smaker mindre godt med andre ord. 

 

Først kommer en liste over hva du trenger:

Kjøttsaus:

1 pakke Kjøttdeig

1 løk

3 fedd hvitløk

1 glass tomatpurre

2 bokser hakkede tomater

salt og pepper

basilikum og timian

 

Hvit saus/ostesaus:

150 gram smør (sånn ca)

ca 6 SS smør

8 dl melk, eller nok melk til at den får passe tykkelse

Muskattnøtt

salt

Babybell ost

 

+

Litt ost til å ha på toppen og lasagneplater til å ha mellom lagene.

 

 

Sik gjør du:

Jeg begynner med kjøttsausen.


Hakk løk og hvitløk.


Og steik i den panna til den er blank. Tilsett kjøttdeigen og steik videre til den er gjennomstekt, så krydrer du med salt, pepper, timian og basilikum etter smak. 


Da kjøttdeigen er ferdig stekt og krydret så har du i tomatpurre. Bland den godt inn. 


Tilsett de hakkede tomatene. 


Rør den godt inn og la den stå på middels varme.

 

 

Da kan du begynne på ostesausen.. 

Den mengden jeg laget idag er nok til å ha et lag mellom, og et på toppen, dersom du bare ønsker å ha ett lag med denne sausen så kan du halvere oppskriften. 


Lag en jevning av smør og mel. Tilsett melken og la den koke opp. Rør godt slik at den ikke brenner seg i bunnen. Skru ned temperaturen litt, smak til med salt og muskatt. Deretter tilsetter du osten. Jeg bruker 3 babybelloster. Rør rundt til osten er smeltet. 


Så begynner fordelingen.. Begynn med kjøttsausen.. Ha et godt lag nederst i formen. Jeg pleier ikke å smøre formen, men det kan du gjøre dersom du ønsker det.. 


Ha  på et lag med plater..  Jeg bruker fullkornsplater som jeg har kjøpt i Sverige, får sikkert kjøpt det i Norge også. 


Deretter et lag med ostesaus. (Dette laget kan du droppe dersom du ønsker det. Da fortsetter du i så fall bare med kjøttsaus).. Etter dette laget begynner jeg på nytt igjen. Kjøttsaus, plater og ostesaus på toppen igjen. 


Da ser det slik ut. 


Avslutt med litt revet ost på toppen. 


Få gjerne litt hjelp av nysgjerrige barnehender. 


Steik den midt i ovnen på 225 grader i 25-30 minutter. Følg med så den ikke blir for mørk på toppen. Det er veldig forskjell på ovner, så vanskelig å si hvor lenge du må steike din. 


Ferdig!!!

 

Server gjerne med en grønn salat og hvitløksbaguetter!!!

 

 

NAM!!!!

#mat #kosthold #middag #oppskrift#matglede #lasagne
 

Kjæreste-kos!

 • 11.03.2017 kl. 19:59

Etter mange timer i bil er det utrolig godt å være hjemme igjen. Vi har hatt en så fin tur, men det er allikevel godt å være hjemme igjen nå. Vi har kjøpt inn masse godt, både mat, drikke og godteri. Så nå er alt av skap så fulle at jeg ikke vet om jeg bør åpne de igjen. 

Vi avslutter denne dagen med litt kjæreste-tid. Barna er i seng og vi har funnet frem litt ost og kjeks, og skal kose oss med et glass vin. Hele dette ost og kjeks greiene får meg til å innse at jeg fremdeler er et barn på noen måter. Som dere kan se er det ikke noen fancy oster på bildet her, og det er rett og slett fordi jeg ikke takler sånne spesielle oster... Jeg er dronninga av norvegia liksom... Så osten som kommer på bordet her er altså langt i fra den du kjøper i ferskvaredisken på meny. Her snakker vi smøreoster fra Tine liksom, og taffel ost da... Herregud jeg blir nesten litt flau over meg selv nå, men ikke alle kan være ostemennesker heller. 
Kjæreste-kos

 

 

 

Fastelavensboller!

 • 26.02.2017 kl. 12:26

Er du interessert i å lage verdens beste boller?? Og da mener jeg virkelig verdens beste boller altså... Da anbefaler jeg dere å bruke oppskriften til DetSøteLivHva passer vel bedre enn å tipse om disse bollene nå da det er fastelaven?!? 

Vi laget disse bollene i går, og koste oss med de etter middag, og det er rett og slett fordi vi har planer idag som gjør at vi ikke får kost oss med boller. Eller det vil si, man skal vel ikke se bort i fra at vi kommer til å spise noen idag også, eller enda flere idag heter det kanskje, for jeg spiste faktisk en på senga i dag tidlig. Jeg fikk nemlig kaffe og bolle på senga idag  Ja, jeg vet jeg er heldig!!! 

Vanvittig saftige, myke og ikke minst utrolig gode boller med krem og syltetøy... JaTakk!!!


- NAM - 

 

Nå er jeg klar for bursdag, jeg har brukt hele morgenen på å skrive dette innlegget samtidig som jeg har dusjet og ordnet meg.. Hurra for multitasking.. Først nå har jeg fått tid til å spise frokost. Så sett bort i fra den bollen på senga, så ble det veldig sein mat idag.. 

Ha en fin dag da dere... Spis boller!!! 

 

#mat #kaker #oppskrift #kos #fastelaven #boller 


 

Middagstips - Ovnsomelett!

 • 22.02.2017 kl. 17:48

Dagens middag ble veldig enkel, men veldig god. Etter å ha vært noen timer ute i frisk luft så skal jeg innrømme at jeg ikke hadde spesielt lyst til å stå over grytene i lang tid for å få maten på bordet. Så da endte vi opp med en ovnsstekt omelett. Du trenger til 4 personer:

10 egg

10 ss melk

2 sopp

1 løk

1 paprika

litt ost

salt og pepper

(Du kan selvfølgelig bruke akkurat de grønnsakene du ønsker)

 

Jeg stekte grønnsakene i litt smør. Så hadde jeg de i en smurt form. Vispet egg og melk, litt salt og pepper og helte eggeblandingen over gønnsakene. Hadde litt revet ost på toppen og satte formen inn i ovnen på 200 grader. Mine måtte stå i 20 minutter. Da hadde de en fin og fast konsistens. 

Vi serverte hele greia med brød, små tomater og spekeskinke. 

Veldig godt og veldig enkelt! 

 

Lurer du på hva du skal ha til middag i morgen, så kan jeg anbefale dette!! 

 

_____________________________________________________________________________________________________

 

Nå skal de siste timene av fridagen min nytes her hjemme i sofaen.. Det går litt for mye forskjellig på tv i kveld, så jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg skal velge hva jeg vil se først.. *luksusproblemer* 

 

#mat #middagstips #ovnsomelett #kosthold #middag

 

TexMex-soup!

 • 16.02.2017 kl. 18:35

      Det er jo nesten som taco, bare med vann oppi!! 

Da 3 åringen skal beskrive dagens middag!!! 

Det skal sies at denne 3-åringen er tidenes største tacoelsker, så det var en utelukkende positiv tilbakemelding.. Med andre ord, det kan anbefales..

På menyen idag sto nettopp taco med vann oppi.. Og litt ekstra da, TexMex suppe. Egentlig er det jo bare fantasien som setter en stopper her. Og smaksløkene.. 

Jeg brukte:

1/2 grillet kylling

1 løk

1 rød paprika

1 grønn paprika

2 bokser hakkedetomater

1L kyllingbuljong

litt chilipulver(om du vil ha den HOT så kan du jo tilsette litt currypaste)

1 boks svarte bønner

1 boks mais

litt salt.

 

I tillegg så hadde vi avokado, rømme og tacoships til. 

 

Veldig enkel fremgangsmåte også:

Stek løk og paprika i litt olje. 

Tilsett tomater, buljong og krydder. La det småkoke i ca 10 min. 

Så tilsetter du bønner, mais og grillet kylling. Dette skal stå å småkoke i ca 15 min under lokk. Så er det ferdig!!

Veldig enkelt med andre ord. Det lager seg jo nesten selv...

Denne mengden ble mer enn nok for 4 personer.. 


- Bon appetit - 
 

Det er veldig enkelt, man kan tilsette eller ta vekk etter eget ønske, og den kan lages akkurat så sterk som du eller din familie liker det.. For ikke å snakke om hvor godt det faktisk var... En liten skje med rømme var rett og slett prikken over i`en etter min mening.. 

Har du lyst på en litt annen variasjon av fredagstacoen i morgen, så kan jeg absolutt anbefale denne.... 

 

F O O D L O V E R !

 • 19.01.2017 kl. 19:38

Det er ikke nødvendig å bruke masse penger på å spise på restaurant hver dag da man kan lage så mye godt selv.. Denne uken føler jeg virkelig at jeg har vært i mathimmelen.. Vi har laget oss så utrolig mye god mat både til middag og til kvelds, det er jo et absolutt pluss at det er sunt også.. Denne maten kan jeg takke bloggen Fitfocuse for, jeg har nemlig blitt med på fit på 30 dager programmet, det er et trenings- og kostholdsprogram. Altså man får oppskrifter til frokost, lunsj, middag og kvelds samt noen snacks for hele 30 dager. Det gjør det utrolig enkelt å handle inn for uken, og vi får et variert og godt kosthold.. Perfekt!! 

 

Dagens kveldsmat var bare helt himmelsk... Det er en sunn wrap med kesam, stekt spinat, skinke, agurk og paprika!! 
 

F O O D L O V E R ! ! ! 

Proteinbrød til kvelds!

 • 17.01.2017 kl. 20:12

Sett bort i fra at jeg skulle brukt en form som var litt mindre så ble dette brødet perfekt!! Herregud så godt, og du... Det er sykt enkelt å lage... Du kjører bar 500g cottage cheese, 3 egg, 1 ts salt og 1 ts bakepulver i en blender og så rører du inn 500 gram lettkokt havregryn. Litt tungt å blande sammen synes jeg det var, men det er sikkert fordi jeg ikke eier muskler i armene.. men uansett!! Ha det i en smurt form, anbefaler litt mindre enn vanlig brødform, eller lag en og en halv porsjon. Steikes på 180 grader i 45 min, og la det stå med døra på gløtt på restvarmen i 10 min. 

Resultatet er et saftig og sunt brød som smaker himmelsk.. Jeg vet mange er litt "redde" for cottage cheese, og jeg er en av dem, men da den blir kjørt i mikseren så blir den jo helt smooth, og da er det ikke så skummelt lengre.. 

Jeg valgte å ha på skinke og ost, men du kan jo ha på hva du vil egentlig.. Kremost og tomat er sikkert også utrolig godt.. Eller avokado!! N A M ! 
 

Jeg anbefaler dere virkelig å prøve ut dette, et sunt alternativ til brød.. Mat trenger ikke smake papp for å være sunt!!! 

#kosthold #mat #matglede #sunnmat #proteinbrød 

 

Middagstips - Sunt, raskt og enkelt!!

 • 16.01.2017 kl. 18:03

Sunn mat behøver ikke ta lang tid, eller være dyrt.. 

Det er veldig enkelt og slenge en frossen pizza i ovnen dersom man har dårlig tid, eller kommer litt ekstra seint hjem fra jobb en dag. Min mening er at det er en helt ok løsning av og til, men det er ikke noe jeg ville gjort for ofte. Det er faktisk ikke så mye som skal til for å få laget et sunnere alternativ, og det lar seg også godt gjøre selv med trøtte barn som henger i beina.. 

Vi har selv gått for denne løsningen idag, og det er enkelt og greit; grønnsaker og laks som steikes sammen i ovnen. Vi koker også fullkornsris til, og serverer hele greia med en klatt rømme, fisken har jeg krydret med sitronpepper, men man kan jo krydre etter eget ønske. Dersom man ønsker en litt mer spicy vri kan man jo ha til chillisaus til. Og er man ikke glad i ris er det like enkelt med pasta. 

Vi gikk for den veldig veldig lette varianten idag, den varianten som jeg mener det ikke er noe problem å få til uansett, vi brukte nemlig fryste grønnsaker. Det hadde helt sikkert blitt bedre med ferske grønnsaker, og de kan man jo også med litt planlegging gjøre klart dagen før. Men dette er en helt ok erstatter, og det er jo fremdeles sunt. 

Middagen klar for ca 30 min!!  

Ett lite middagstips fra meg til deg!!! Enten om du er en sliten mamma eller pappa, er i tidsklemma mellom jobb og trening eller om du bare ønsker en enkel variant, kanskje er du alene og da er jo dette kanskje en fin middag for deg ettersom den er enkel å tilpasse etter antall personer. 

E N J O Y !

 

Frappe to go!

 • 28.05.2016 kl. 17:55

Dagen idag ble ikke helt som planlagt, vi skulle egentlig i en bursdag idag, men med ei snuppe som ikke er i form så ble det ikke slik. Vi har brukt store deler av dagen på sofaen, og det er helt greit. 

Jeg har fått testet ut vår nye FRO GO idag, det var medlemstilbud på Tilbords, så vi fikk den jo veldig billig. 199 kr og 59 kr for en ekstra flaske. 

Jeg har ønsket meg denne veldig lenge, og nå som vi har den i hus så håper jeg det blir mye smoothies on the go fremover. 

Idag har jeg testet den ut på frappe. Det ble sååå godt.. Og det passer jo perfekt nå som vi har så mange fine solfylte dager. 

Oppskriften er ganske enkel;

 •  2 kopper kaffe,
 • isbiter
 • melk
 • 1 SS brunt sukker

Jeg hadde kaffen i en kopp og satte den i kjøleksapet slik at den ble kald. Så knuste jeg noen isbiter og hadde de i FRO GO flasken, hadde oppi kaffen, og melk til den var nesten full. Så hadde jeg oppi litt sukker. Jeg brukte ca 1 SS, men du velger jo selv hvor mye du skal ha. 

Så kjørte jeg alt sammen i noen sekunder til all isen var knust, satte på lokket og vips så var den klar.  

Så langt er jeg veldig fornøyd med FRO GO, den knuser både bær og is uten problemer. Det sto i bruksanvisningen at det var lurt å knuse isbitene og de store bærene litt på forhånd, så det gjør jeg, men jeg vet egentlig ikke hvor nødvendig det er. Det virker som den knuser alt veldig greit. 

_______________________________________________________________________

Nå skal jeg tilbake til snuppekos og barnetv. 

Ha en fin kveld!!

#frappe #oppskrift #FROGO #smoothie #mamma #blogg #kos

Pizza på grillen!

 • 08.05.2016 kl. 18:34

Før vi dro til syden gikk vi til innkjøp av en ny og større grill. Vi hadde bare en liten gassgrill fra før, og ettersom vi har blitt en ganske stor familie med to voksne og tre barn så hadde vi behov for noe større. Vi leste oss opp på tester som var å finne, og vi endte til slutt opp med en Jamie Oliver grill. Og hvorfor det? Den hadde vi ikke lest om i noen tester, men da vi så de hadde tilbud på den på OBS! så ble det ganske interessant, og det som gjorde at jeg ble solgt var det vi fikk med på kjøpet. Nemlig en pizza-stein. Da jeg så den var med så var jeg veldig klar på at det var den grillen vi skulle ha.

I går prøvde vi pizzasteinen og herregud for et resultat.  

En pizzastein er jo ganske enkelt en stein du legger på grillen som gjør at du kan steike pizza der. Vi hadde på tomatsaus, oliven, tomat, løk, hvitløk, spekeskinke, parmesan og mozzarella. Da den var ferdig toppet vi hele greia med ruccola. 

Det ble så godt at du aner ikke. Sprø og god bunn og mye god smak! Perfekt!!! 

Har du grill, enten om det er kulegrill eller gassgrill så anbefaler jeg virkelig å gå til innkjøp av en pizzastein. Denne kommer nok til å bli brukt mye her hjemme i sommer. Fredagspizzaen her hjemme kommer nok til å bli laget på grillen fremover ja. 

Vi har grillet idag også, vi tok til og med et glass vin til maten ute i solen. Så langt er vi veldig fornøyd med grillen. Den blir fort varm, holder varmen godt og ettersom det er fire brennere på den så er det lett å steike det man måtte ønske av mat samtidig. Enkelt å regulere temperaturen. Eneste som var dritt var å montere den, men det skal man jo uansett bare gjøre en gang. 

#grilling #sommerfølelse #deilig #sol #pizza #stein #mat 

Blomkålpizza

 • 22.04.2016 kl. 18:00

Hei på dere og god kveld!

Så var det fredag igjen, fredagskvelden er liksom høydepunktet i løpet av uka synes jeg. Det er starten på to dager med fri, du kan sette deg ned i sofaen og tenke at "yes!!! Det er enda to hele dager med fri", kanskje liker du å sove litt lengre i helgene, kanskje har du sett frem til at det er lov til å spise godteri eller kanskje har du sett frem til noen dager med familietid. Kanskje synes du det er godt å få gjort noe hjemme i helgen, eller kanskje synes du det bare er utrolig godt å sitte i sofaen.. 

Det spiller ingen rolle, det er helg!!! 

Et fast innslag her hjemme på fredag har blitt pizza til middag. Idag har vi prøvd en variant som vi ikke har prøvd før, en litt sunnere variant.. Blomkålpizza.

Det er altså pizza som er laget med en bunn av blomkål, ost, egg og litt mel. Ja, det var hvertfall det som var i min bunn da. Det ble utrolig godt. Så jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. 

Bunn:

400 gram blomkål

2 egg

75 gram sammalt hvetemel

130 gram ost

litt salt, pepper og oregano

 

Slik gjør du:

Del blomkålen i mindre buketter og kjør den i hurtigmikseren så det blir kornete småbiter. 

Bland egg, salt, pepper, oregano og sammalt hvetemel i en bolle.

Bland inn blomkålen og deretter osten. Rør alt godt sammen!

Klem ut bunnen på en stekebrett med bakepapir, den skal være ca 1/2 cm tykk. Stek den midt i oven på 210 grader i ca 10 min. Bunnen skal bli gyllen og sprø. 

Ta bunnen ut av ovnen, og ha på ønsket fyll. Steik den så videre i ca 5 min, til osten er smeltet. 

Jeg hadde på pizzasaus som jeg lager av en  liten boks tomatpurre, bbq saus, litt vann og pizzakrydder. Så hadde jeg på ost (en blanding av parmesan og vanlig gulost), spekeskinke, tomater og pesto. Jeg toppet med ruccola da den var ferdig. 

Jeg skal innrømme at jeg ble overrasket over hvor godt det egentlig ble.. Nathalie var ikke veldig begeistret for pestoen, men det viktigste er at hun smakte på den. Storm Aleksander spiste godt som vanlig. 

Vi kommer nok absolutt til å velge denne varianten av fredagspizza igjen..

#blomkålpizza #oppskrift #mamma #kosthold #fredag # mat

 

Kjærestemidddag!

 • 17.04.2016 kl. 09:25

Å lage middag sammen, ta et glass vin, snakke om alt og ingenting, spise god mat i sofaen og kunne strekke seg ut da man er ferdig.. Egentlig litt bedre enn å gå på restaurant.. Jeg liker det også altså, men det er noe med den avslappende atmosfæren som er hjemme. 

Jeg liker veldig godt disse date- nightene vi har, å kunne tilbringe dagen med barna, for så å kose seg sammen som kjærester etter at de er i seng, det er ganske deilig. Jeg liker at man ikke trenger å sende barna på overnatting for at man skal kunne kose seg sammen som kjærester.. Når vi gjør som vi gjør så kan vi kose oss sammen, men samtidig ha morgenen sammen med barna. Det blir liksom det beste av alt. 

Jeg har en mann som er veldig glad i biff, og jeg synes det er godt selv også.. Så i går ble det ytrefilet av kalv med bruschetta med søtpotetbunn, jeg fant oppskriften på fitfocuse.blogg.no. Det var utrolig godt, så dette kommer så absolutt til å bli laget igjen.. Vi har fått helt dilla på søtpotet hele gjengen her hjemme, så det blir brukt ganske mye om dagen.. 
Nå skal vi veldig snart komme oss en tur ut i det grå været. Har masse vi skal få ordnet ute i hagen før vi drar til syden om en drøy uke... Wææææ!!!!

#middag #date #kjærester #familie #mamma #pappa #biff #oppskrift

Limekesam, frukt og bær!

 • 11.04.2016 kl. 09:43

Nok en frokost som gjør at jeg faktisk har lyst til å spise. Idag ble det appelsin, druer og lune jordbær med lime kesam. Jeg brukte frosne jordbær som jeg tinet i microen, så da ble det litt saft fra dem også, alt sammen blandet ble utrolig godt.. 

Det er ikke helt optimalt for meg som egentlig prøver å holde meg til laktosefri-kost, men det er jo sååå godt, og det er ikke store menger med kesam heller, så det går ganske bra med magen..  

Håper alle har en flott start på uken! Her startet dagen før 07.00 så Storm Aleksander sover igjen nå, og jeg sitter i sofaen med en kopp kaffe. Selv om jeg er trøtt så tidlig om morgenen så er det egentlig godt å starte dagen tidlig, jeg elsker å få så mye ut av dagen, selv om jeg kanskje ikke gjør så mye, så blir dagen lang, og det liker jeg.. 

#frokost #mat #kesam #bær #frukt #proteiner #blogg #hverdag #mandag

Frokost i rolige omgivelser.

 • 08.04.2016 kl. 10:35

Jeg er sikker på at jeg ikke er alene om å ikke være spesielt glad i frokost. Jeg synes det er skikkelig godt når jeg går hjemme ,for da trenger jeg ikke spise frokosten min før jeg har kommet ordentlig i gang med dagen. 

Det som derimot hjelper er å ha en frokost som man ser frem mot å spise, og det hadde jeg idag. Jeg sneik meg ned for å ikke vekke Storm Aleksander, jeg delte opp masse frukt som jeg hadde sammen med gresk yoghurt. Det var så godt å sitte i sofaen og kose seg med frokosten, det er helt stille rundt meg, og det er vel noe av det beste som finnes av og til.  

Veldig godt med en frisk start på dagen <3

Nå er jeg klar for helg og masse kos!! I morgen skal jeg og Ole-Anders en tur til Hamar helt alene. Herregud det skal blir godt! 

#frokost #frukt #yoghurt #sunn

Middagstips - Laks med kokos og lime

 • 02.04.2016 kl. 10:08

Jeg skal være den første til å innrømme at fisk ikke står på toppen av listen min da det kommer til valg av middag, jeg er veldig klar over at man bør spise det flere ganger i uken, men det synes jeg er vanskelig å få til. Jeg er ikke spesielt glad i torsk, så her blir det stort sett laks. Ja jeg vet at det finnes mye annet også altså, men det er liksom ikke like lett å få tak i. 

Uansett, da jeg først skal lage fisk så prøver jeg å finne nye og spennende oppskrifter, og denne gangen fant jeg virkelig noe jeg likte.

Laks med kokos og lime.

Det var veldig enkelt, jeg blandet limejuice og revet skall fra en lime i litt gresk yoghurt.

Så hadde jeg salt og pepper på fisken, og litt kokos over. Egentlig skulle man bruke revet fersk kokos, men jeg brukte bare det jeg hadde i skuffen, det ble sånn som man kan bruke til pynt på kake osv. Dere skjønner vel hva jeg mener. 

Så stekte jeg fisken på 200 grader til den var ferdig, da fikk kokosen en lys brun farge og smaken kom skikkelig godt frem. 

Jeg serverte fisken med asparges som var dampet i lettsaltet vann med litt smør og villris. 

Den kombinasjonene av kokos og limeyoghurten var utrolig god, dette kommer vi til å spise flere ganger...  

Nå skal vi prøve å finne noe å bruke dagen på, det regner eller egentlig snør det vel kanskje, så jeg må innrømme at det ikke frister så veldig å finne på noe ute idag.. 

Barn og kosthold - tanker, meninger og et rop om hjelp..

 • 29.03.2016 kl. 10:04

Barna våre er i konstant utvikling både fysisk og psykisk. De vokser og blir større, samtidig som hjernen utvikler seg i rasende fart. Et kosthold som ikke er allsidig nok kan satt på spissen ødelgge for barnets normale utvikling. Det er derfor viktig at vi som foreldre har fokus på kosthold, at barna skal få i seg det de trenger for at kroppen skal kunne utvikle seg slik den skal. 

Det betyr at barna trenger et kosthold som inneholder proteiner, fett, karbohydrater, kalsium, sink, jern, vitamin C, Vitamin D og antioksidanter. Altså er variert kosthold, et kosthold som inneholder grove kornprodukter, jernholdig mat som grønne grønnsaker eller rødt kjøtt, melkeprodukter, fisk og frukt og grønt. 

De trenger hjelp til å lære seg hva som er et godt kosthold og hva som ikke er det. Barn er også forskjellige, noen barn spiser alt, grønnsaker, fisk.. ja alt, og da er det ikke noe problem å få i de det de trenger. Men så har du også de barna som vegrer seg for å prøve ny mat, de som kanskje helst bare vil spise pasta uten noe på, dersom man har et barn som dette er det vi voksne som har ansvaret for å finne måter å få i de det de trenger. Det er vi voksne som må gjøre maten spennende, vi må kanskje tenke litt nytt. Vi må finne ut hva som fungerer for akkurat vårt barn. For noen fungerer det å få være med å lage maten, for andre så må grønnsaker osv "gjemmes" i potetmos, saus osv. Jeg tenker at det ikke spiller noen rolle hvordan de får i seg det de trenger bare de får det i seg. 

Med Nathalie og Emmeli synes jeg det er veldig greit, fordi de spiser det blir laget her hjemme, noe liker de godt, og andre ting synes de kanskje ikke er supergodt, men de spiser det allikevel. Noen ting liker de ikke i det heletatt, som f.eks Nathalie hun takler ikke å spise kylling, så da slipper hun å spise det. Hun har prøvd mange ganger, men hun brekker seg da hun prøver, og da synes jeg det er helt greit å slippe. Med Storm Aleksander derimot synes jeg det er litt vanskeligere. Han er ikke noe glad i most mat, ikke den som jeg lager og ikke den som man får på glass i butikken. Han vil nemlig spise selv, Så da ukesmenyen planlegges nå så må jeg alltid ha i bakholdet, hva kan Storm Aleksander også spise, eller hva kan lett gjøres om til noe han kan spise. 

En av favorittene hans er spaghetti med kjøttsaus. 

Jeg synes det er gøy å lage mat, ja stort sett hvertfall, og jeg prøver så godt jeg kan å lage det meste fra bunnen. Og det må jeg nesten også med tanke på at Storm Aleksander skal spise det, han er for liten til å spise salt, og det er jo ikke akkurat en hemmelighet at ferdigmat inneholder mye salt. Og så smaker det mye bedre dersom man lager det selv også.

Pastaen kjøper jeg ferdig da, jeg er ikke helt der at jeg lager den selv også, men jeg kjøper alltid fullkornspasta. I sausen har jeg hatt løk, gulerøtter, stangselleri, hakkede tomater og litt vann. Denne gangen hadde jeg oppi litt kikerter også faktisk, det var egentlig bare for å prøve ettersom vi hadde en boks i skapet. Jeg steker først grønnsakene litt, har oppi hakka tomater og koker alt sammen til gulerøttene er møre så kjører jeg det i hurtigmikseren for å få en glatt konsistens. Så tilsetter jeg stekt kjøttdeig, oregano, timian og pepper. 

På denne måten får alle i seg mye grønnsaker, det smaker godt og Storm Aleksander er fornøyd med å kunne spise selv.  

Jeg skal innrømme at det av og til er vanskelig å finne på mat som han også kan spise, eller det er vel egentlig ikke vanskelig, det er bare det at man må hele tiden tenke alternativer, og det er det ikke alltid jeg er klar for før jeg står der over grytene. I går satte vi oss ned for å finne på middager til denne uken, og da hadde jeg heletiden i bakhodet at også Storm Aleksander skal kunne spise det. Jeg synes det er så viktig at vi samler familien rundt middagsbordet, det er liksom den gange i løpet av dagen at vi alle sammen kan sette oss ned, snakke sammen og ha det hyggelig. For det er jo desverre sånn at hverdagen stort sett løper av gårde før man nesten har rukket å trekke pusten. 

Dette her er ikke ment som et se på meg så flink jeg er å lager mat til ungen min innlegg, men det er ment som en liten tankevekker, litt inspirasjon og et lite rop om hjelp, litt hjelp til middagsinspirasjon til neste uke, og uken deretter... For kosthold er viktig, barna våre er viktig og vår egen helse er viktig... 

Har du noen gode oppskrifter som fungerer for hele familien?? Rop ut da, jeg hadde satt veldig pris på litt inspirasjon. 

#Kosthold #mat #barn #familie #middag

 

Oppskrift: Tacokrydder

 • 26.03.2016 kl. 15:55

De fleste vet vel kanskje at den ferdigmaten man kjøper på butikken inneholder både det ene og det andre som ikke er bra for kroppen, det er tilsatt unødvendig med sukker, salt og det er E`er i hytt og pine. 

Det er vel ikke til å legge skjul på at hjemmelaget er vellaget. Allikevel så er det veldig enkelt å velge den lette løsningen, kjøpe det som er ferdig på butikken, jeg gjør det veldig ofte selv også, det skal jeg være ærlig på. Men akkurat da det kommer til tacokrydder så har jeg bestemt meg for å begynne å lage det selv. Det er utrolig enkelt, det går fort og det er sunnere. 

Det som er med dette er jo at det ikke tar noe lengre tid, eller det vil si, det tar lengre tid en gang, og så blir det like enkelt som å kjøpe ferdig neste gang, og neste gang, og neste gang. Du kan jo lage en god del da du først holder på, oppbevar det på glass og det er like enkelt som å finne frem posen med ferdigkrydder neste gang. 

Det du trenger er:

OBS. Dersom du bruker krydder som ikke er malt bør du ha en morter. Det gjør jobben mye enklere. 

 • 3 ss chilipulver

 • 2 1/2 ts malt chilipepper , helst chiliflak

 • 2 1/2 ts tørket oregano

 • 2 ss malt spisskummen

 • 2 ss paprikapulver

 • 2 1/2 ts hvitløkspulver

 • 2 ss havsalt

 • 2 ts sort pepper

 • 1/4 ts malt anis 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bland krydderet i morteren, eller bare en i skål dersom du har kjøpt alt malt, jeg er egentlig usikker på om man får kjøpt malt spisskummen?!? 

Jobb krydderet sammen til de hele krydderne er knust.

Og ha det over på et glass med tett lokk. 


For å fylle opp dette glasset her så firedoblet jeg oppskriften jeg ha lagt ved over. 

________________________________________________________________________________________________________________

Til 400 gram kjøtt og 1 dl vann bruker du ca 2 SS med krydder. Så denne mengden holder noen runder. 

Det tar egentlig så godt som ingen tid å lage det, så jeg kommer hvertfall til å gjøre dette igjen.. 

#tips #tacokrydder #oppskrift #sunnere

Vår date night!

 • 20.03.2016 kl. 10:00

Hei på dere <3

I skrivende stund driver vi å gjør oss klare for en aldri så liten road trip til Sverige. På handlelisten vår står innhold til påskeegg og litt mat. Selv om jeg synes det er ufattelig kjedelig å kjøre så langt så er det jo litt koselig også. 

Men uansett.. Som jeg nevnte i går så hadde jeg og Ole-Anders vår månedlige date night, vi setter av en lørdag i måneden hvor vi har fokus på hverandre istendenfor på data og mobil etter at barna har lagt seg. Vi koser oss med en sein middag, dessert og denne gangen delte vi også en flaske vin. 

I går hadde vi ganske lett mat, salat med laks sto på menyen, og til dessert hadde vi after eight sjokolademousse. Sistnevnte var så vanvittig godt at jeg bare må dele oppskriften med dere. Den finner dere nederst i innlegget. 

 

_____________________________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

♥ 2 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 20 stk After Eight
♥ 4 dl kremfløte

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 6-8 stk After Eight

Kok opp 2 dl kremfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett hakket kokesjokolade og 20 stk After Eight-plater. La sjokoladene ligge i den varme fløten til den smelter. Rør blandingen jevn og avkjøl den i romtemperatur.

Pisk 4 dl kremfløte til myk, luftig krem. Vend sjokoladeblandingen inn i kremen med en slikkepott.

Fordel sjokoladekremen i 6-8 dessertskåler eller -glass.

Sett skålene i kjøleskapet og avkjøl i minst et par timer (eller over natten).

Før servering pyntes hvert glass med moussen med en klatt pisket krem og en After Eight-sjokolade.

_______________________________________________________________________________________________

Denne oppskriften fant vi på bloggen "det søte liv" . Ettersom vi bare var to stk så halvverte vi oppskriften, og det ble mer enn nok, det er en ganske mektig dessert, så det er en fordel at middagen ikke er så tung, eller det er hvertfall min mening da.. 

Det var hvertfall utrolig godt, og ikke minst enkelt. Dette kommer til å bli laget flere ganger, det er helt sikkert. 

 

Håper dere alle får en fantastisk søndag <3 

 

 

This is what`s for dinner today!!

 • 17.03.2016 kl. 18:32

Idag sto det pai på menyen her hjemme, jeg brukte oppskriften til bloggen FITFOCUSE da jeg laget bunnen, og jeg brukte også hennes pai som inspirasjon til fyllet på min egen. Dette var en ganske sunn pai, istendenfor den smørdeigen som ofte blir brukt, og som jeg synes er helt vanvittig god, så ble det en grov bunn denne gangen.

Til bunn trenger du:
6 dl grovt mel. 
4 ss olje (jeg brukte olivenolje) 
2 dl vann
2 klyper salt

Litt pizzakrydder eller annet krydder kan du også tilsette om du vil, jeg brukte pizzakrydder. 

________________________________________________________________________________

Jeg synes denne bunnen ble veldig god, det var smak i den, og den var ikke tørr og kjedelig. Dersom du ikke vil ha den så grov kan du jo bytte ut litt av det grove melet med fint mel. 

Til fyllet brukte jeg skinke, brokkoli, paprika og søtpotet. Dette delte jeg i små buketter og terninger og spredde de over paibunnen.

Det som er vanlig er jo å bruke egg som base til "sausen" i en pai, men dette synes jeg rett og slett ikke noe om, derfor laget jeg en saus av løk, tomatpurre og hakkede tomater. Jeg stekte løken blank, hadde oppi tomatpurre og hakkede tomater, krydret med oregano, timian og hvitløkspulver. Så kokte jeg det en liten stund før jeg kjørte det i blenderen så det ble en jevn saus. Jeg helte blandingen over paien og avsluttet med å ha på litt revet ost. Jeg stekte den på 200 grader i ca 30 min.  

Dette ble en suksess både for store og små. Eller store og Nathalie da.. Storm Aleksander fikk en mos av søtpotet og brokkoli, det er det første gang han faktisk har likt noe som han har fått servert most, så det blir det flere ganger på han. 

Kommentaren til Ole-Anders var noe sånn som; dette må bli fast innslag på menyen. Så han likte det tydeligvis han også. Det kommer definitivt til å bli laget igjen.. 

#mat #middag #familie #pai #kosthold

Middagstips- Laksewrap

 • 14.03.2016 kl. 20:52

Idag ble det laksewrap til middag. Vi gjorde det veldig enkelt, og valgte å bruke agurk og paprika. Rett og slett fordi det er noe vi liker alle sammen, og Storm Aleksander kan også spise agurken og laksen. 

Vi hadde også hjemmelaget guakamole til, den laget jeg veldig enkelt med å kjøre avokado, limesaft og litt olje med stavmikseren, og smakte til med salt og pepper. Man kan også bruke hvitløk og chilli i den, men det hadde jeg ikke.

Vi toppet hele greia med rømme, veldig enkelt, men også veldig godt.. Og Nathalie likte faktisk de grove tortillalefsene bedre enn de fine som vi pleier å ha da vi spiser taco. 

Du kan jo selfølgelig bruke de grønnsakene du vil, og dersom du vil ha litt variasjon til fisken kan du bruke kylling istendenfor. 

 

 

Dette kommer vi defnitivt til å ha flere ganger. Det tar jo ingen tid å lage og man blir god mett, ikke sånn tung i magen liksom.. 

 

 

#mat #laks #wrap #guakamole #middag #tips

Follow

Something sweet!

 • 05.03.2016 kl. 19:43

Selv om Nathalie er syk og besøket som egentlig skulle komme fikk beskjed om at det ikke ble noen bursdagsfeiring, så måtte jeg jo lage noe godt. Jeg hadde egentlig lovet Nathalie sjokolademuffins med sommerfugler på, men det får vi eventuelt lage i morgen om det blir noen feiring da.

Jeg laget noen litt andre og litt enklere muffins istedenfor, og herregud de ble gode. Det er en blandingsmuffins om man kan si det sånn. Den består av en vaniljedel og en sjokolade del. De ble skikkelig gode, det var vi ganske enige om både store og små. Selv om matlysten til Nathalie ikke er til stede i disse dager så fikk hun i seg en halv muffins og det sier vel sitt. 

Jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere.. Jeg fant den på detsoteliv.no, jeg finner nesten alle kakeoppskriftene mine der.. 

  

Du trenger:

100 g smør

2 dl sukker

2 ts vaniljesukker

1dl melis

3 store egg

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

0.5 dl melk

-----------

2-3 SS kakao

_____________________________________________________________________________________

Slik gjør du:

Pisk mykt smør, sukker, vaniljesukker, melis og romtempererte egg til en luftig smørkrem. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i deigen. Rør til slutt i melken.

Del deigen i to deler og bland kakao i den ene delen.

Fyll lys og mørk deig i muffinsformer som er satt i muffinsbrett. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min, til de er gjennomstekte.

Jeg måtte steike mine litt lengre enn 20 min for at de skulle bli helt gjennomstekte, tror det ble 23 min jeg. 

Av denne røren ble det 7 store muffins. 

 

 

This is what`s for dinner today...

 • 24.02.2016 kl. 17:45

Etter en tur ut i det fine være idag var det veldig godt å komme seg hjem og få laget middag. På menyen idag sto det koteletter, ovnsbakte grønnsaker og ris. 

Det er veldig enkelt og veldig godt. Jeg deler bare grønnsakene i biter, har på olivenolje og litt salt og steker de i ovnen på 200 grader mens jeg bruner kotelettene. Da alle er ferdig brunet legger jeg de over grønnsakene og lar det stå til grønnsakene har fått ønsket konsistens. 

Denne gangen hadde jeg appelsin i kjøleskapet, så jeg hadde det sammen med grønnsakene og det ble skikkelig godt. Jeg klemte saften av appelsinen over maten min før jeg spiste. NAM!! 

  

Man kan jo bruke hva man vil av grønnsaker også, det finnes jo ganske mye mer spennende enn blomkål og brokkoli, men det er jo hvertfall ganske så barnevennlg. 

 

Chocolate chip cookies

 • 19.02.2016 kl. 19:50

Noe av det beste jeg vet av usunne saker er kjeks. Jeg er rett og slett skikkelig svak for kjeks. Jeg må vel innrømme at jeg vanligvis pleier å kjøpe kjeksen på butikken, men nå har jeg prøvd å lage selv også... For å si det sånn så er det nok en stund til jeg kommer til å kjøpe på butikken igjen.. For disse var vanvittig gode... 


 

Jeg fant oppskriften på "det søte liv"  

225 g smør
150 g sukker
150 g brunt sukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens
1 ts natron
320 g hvetemel
350 g chocolate chips (eller bare finhakk kokesjokolade, det gjorde jeg.)

Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene under fortsatt pisking. Rør så inn vaniljeessens og natron. Bland til slutt inn hvetemelet og chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade.

Sett deigen kjølig i 30 min.

Form store kuler av deigen (ca 1 toppet spiseskje med deig til hver kake). Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir (maks 9 stk på hver plate, for kakene flyter litt ut under stekingen). Trykk kakene litt flate med hendene. Disse kakene blir veldig store, så dersom du vil ha de mindre bruker du teskje istedenfor. 

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min (kakene skal være litt gyldne i kantene). La cookiesene avkjøles på platen i 10 min, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

OBS. IKKE STEK DE FOR LENGE, DA BLIR DE TØRRE. JEG STEKTE DE I 12 MIN OG DA SYNES JEG DE BLE PERFEKTE.. 

Oppbevares i tettsluttet kakeboks (OM DET BLIR IGJEN NOEN ETTER AT DU HAR SMAKT PÅ DEM)
 

Om du eier selvkontroll så er jo disse helt topp å ha liggende i kakeboksen tilfelle du får overraskende besøk. De er perfekte til en kopp kaffe eller en kopp te. Dersom du skal servere de til gjester ville jeg kanskje laget de små ved å bruke teskje. 

Er du derimot som meg og ikke klarer å styre deg så er det bare å sette de foran deg på bordet.. Tomt blir det nemlig uansett, jeg prøvde å ha de stående på kjøkkenet, tenkte at de da ville vare litt lengre... Vel, det var alt for lett å gå inn på kjøkkenet for å finne en til. 

It`s a wrap!

 • 18.02.2016 kl. 11:50

Jeg føler at jeg tar litt av med matbilder om dagen, men jeg har virkelig fått smaken på å lage meg litt ordentlig mat til lunsj, og det er viktig for meg at jeg får i meg sunn mat. Nå i det siste har jeg fått dilla på wraps. 

En av mine absolutt favoritter er denne, det er en grov tortilla med grønn pesto, lett creme fraish, avokado og tomat. Det er vanvittig godt, og jeg kunne sikkert spist dette hver eneste dag. Jeg har også fått litt dilla på honningmelon om dagen, så det spiser både jeg og Storm Aleksander så ofte vi kan. Nam!! Lurer på om det blir en honningmelon smoothie snart, det må jeg prøve å lage.. 

Bon appetit!
 

De perfekte hvetebollene!

 • 15.02.2016 kl. 08:56

Nå tenkte jeg rett og slett at jeg skulle starte denne dagen med å dele bolleoppskriften min med dere. Jeg har etter min mening funnet den perfekte bolledeig, og jeg kommer til å prøve denne da jeg skal lage kanelboller osv også. Den er rett og slett skikkelig god, og baksten blir så utrolig luftig.. Kommentaren til Emmeli var jo; ååå det ser jo ut som sånne boller man får på butikken... Er det positivt tenker du kanskje?? Ja, det er det, for det er boller som er store, lette, myke og luftige istedenfor disse små klumpene av noen boller som hjemmebakte boller faktisk blir.. 

Å vet du hva?? De smaker godt både en og to dager etter at du har laget dem, og de er enda bedre om du oppbevarer de i fryseren og tiner de i ovnen på svak varme, eller i mikroen om du har dårlig tid... Som nybakt hver gang!!!

1 l melk

300 gr smør

250 gr smør (dersom du liker veldig søte boller ville jeg kanskje hatt oppi litt ekstra, men jeg synes disse ble perfekte)

100 gram fersk gjær

0.5ts kardemomme

ca 2 kilo hvetemel, begynn med ca 1.5 og ha oppi litt og litt etter det.

 

Kok melk, smør og melis - avkjøl til 37 grader - ha i gjær og hell det oppi bakebollen din tilsett mel og elt sammen til en fin deig.  

Trill ut bollene med en gang, og la de heve i 1 time på stekebrettet. Husk at de hever en god del så ha plass mellom bollene. 

Pensle med egg

Stekes ved 250 grader i 7-10 min midt i ovnen, men pass på, plutselig blir de mørke, dersom de blir mørke for tidlig så kan du legge over et bakeark. Yummi!

 • 08.02.2016 kl. 11:04

Av og til har jeg en sånn morgen der jeg ikke sitter på rumpa før det er tid for lunsj. Det er småting som skal ordner over alt, så skal lillegutt ha litt mat, så skal han sove.. Så er det tid for lunsj, og da er det utrolig godt å kunne sette seg ned med dette;


Jeg har laget meg kyllingwrap med salat, appelsin, gulrot og chilisaus. Og en blåbærsmoothie med yoghurt naturell og saften fra en halv lime. 

Nam!! Jeg kan love deg at dette smakte godt!!! 

For meg har nøkkelen for å få i seg mer mat vært å lage en god lunsj, og det har ført til at jeg får i meg ett måltid mer enn hva jeg har gjort før og det merker jeg godt på kroppen.. 

 

Fastelavensboller!

 • 07.02.2016 kl. 16:57

Åååå nam!! Boller med krem og bringebærsyltetøy, det var farlig godt... Og jeg må vel få lov å si at vi har laget tidenes beste boller idag! Så store og luftige.. 

Tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere om det er av interesse?? Bare rop ut!!! Vil tro vi ikke er de eneste som har spist boller idag. 

Håper dere har hatt en fin søndag <3 

Proteinrike rundtstykker.

 • 04.02.2016 kl. 15:04

Usikker på hva du skal ha til frokost, eller kanskje til lunsj i morgen?? Vel her kommer et lite forslag fra denne kanten. Proteinrike rundtstykker med cottage cheese og havre. Det tar kanskje 30 min å lage de, 10 min tilberedning og 20 min i ovnen. Det er 20 min som du kan bruke på badet dersom du skal lage disse til frokost, eller 20 min som du kan bruke på å rydde dersom du skal ha de til lunsj.. 

Er du en av de som ikke er veldig glad i cottage cheese og tenker at dette ikker er noe for deg? Det tenkte jeg også.. Jeg er ikke speiselt glad i cottage cheese og var derfor veldig skeptisk til disse. Men vet du hva?? Jeg merket ikke at den var der en gang. Ja det blir noen klumper, men det merket jeg ikke da jeg spiste, og dersom du ikke vil ha de så kan du jo bare kjøre den med stavmikseren først! 

Så dette trenger du:

400 gram havregryn

1 boks cottage cheese

4 egg

1/2 ts salt

2 1/2 ts bakepulver

Jeg kjørte 200 gram av havregrynet i mikseren for at det skulle bli mel. Dette er ikke nødvendig, men jeg ville ikke at de skulle få så grov konsistens. 

Så blandet jeg alt i bollen til kjøkkenmaskinen min 

Og blandet det godt sammen...

Etter litt hjelp fra slikkepotten ble deigen sånn som dette.. 


Så formet jeg rundstykkene med hendene. Jeg fikk 15  små rundstykker.

Så stekte jeg de på 200 grader i 20 minutter


Og sånn ble det... 


Server med godt pålegg etter egent ønske, og bon appetit!!!!


Jeg liker veldig godt å lage slike innlegg, så håper dere liker å lese de også!

Home made - Kaffe latte med karamell

 • 03.02.2016 kl. 10:02

Så godt.. Så enkelt!!

Jeg er som dere kanskje har fått med dere veldig glad i kaffe. Jeg drikker mye svart kaffe her hjemme, men dersom jeg drikker kaffe ute bestiller jeg meg nesten alltid en kaffe mocca. I går kveld hadde jeg lyst på noe litt annet enn svart kaffe, noe litt mer søtt. Men jeg hadde ikke sjokoladesaus, så mocca ble det ikke på meg. Det jeg derimot hadde var karamellsaus som man bruker på isen. Så da laget jeg meg kaffe latte med karamell. 

Det er så utrolig enkelt, og det blir veldig godt..

Slik gjorde jeg det:

Ha litt karamellsaus i glasset eller koppen, jeg bare slumpet oppi noe, men vil tro det var ca 2-3 SS. Jeg digger disse kaffeglassene fra Rosendahl. Til vanlig bruker jeg de som vannglass, men ettersom de tåler varme så bruker jeg de også til kaffe eller te dersom jeg skal ha melk i. 

Så tilsatte jeg litt kaffe, jeg hadde kaffe på kanna, den var ikke sånn espresso sterk så jeg hadde oppi litt under halve glasset, kanskje 1.5 dl eller noe.

Så tilsatte jeg steamet melk, jeg brukte litt mer melk enn kaffe. 

Litt karamell på toppen og kaffen er servert!!! Håper du likte dette lille kaffetipset!! 

Dagens lunsj!

 • 30.01.2016 kl. 15:51

Er du lei brødskive og knekkebrød?? Det er jeg.. Så idag ble det noe helt annet til lunsj. Jeg kjøpte inn speltlomper, kremost, skinke og paprika. Smurte på speltlompene og delte de i 3. Så godt og så enkelt. Dette falt virkelig i smak både hos oss voksne og hos barna, ja alle tre faktisk. Jeg brukte kremost med urter, men her kan du jo velge akkurat den du liker best. 

Jeg hadde også delt opp det vi hadde igjen av frukt i kjøleskapet, så det ble litt eple, kiwi og agurk ved siden av. 
Dette kommer nok til å befinne seg både på lunsjbordet og i matboksene til barna igjen! Godt hadde det helt sikkert vært med avokado og tomat også, det må jeg prøve en annen gang!

Babyfood!

 • 25.01.2016 kl. 17:51

Storm Aleksander har nå blitt 7 mnd og 2 uker. Vi prøver å introdusere han for ny mat, og det går litt så som så. Han spiser grøt og frukt, men brødmat vil han nesten ikke ha i det heletatt. Middag har han også vært litt skeptisk til, og most mat det skal han hvertfall ikke ha. Så nå har vi prøvd å la han spise selv. Da får han hvertfall i seg noe. Idag fikk han laks, makaroni, blomkål, brokkoli og gulrot. Fisken den gikk ned etterhvert. Gulroten spiste han med glede, blomkålen og brokkolien derimot, den ville han IKKE ha. 

Når de små skal spise selv må man selvfølgelig passe på så bitene ikke er for store. Gulroten har jeg delt i tynne staver, fisken deler seg jo opp selv så den fikk han slik dere ser på bildet, og det gikk veldig fint. Med brokkolien tok jeg bare buketten og delte i to, det gikk veldig fint først og fremst fordi han ikke spiste den(haha), men den er jo bygget opp av små biter så da babyen tar en bit så deler den seg uansett i munnen. Makaronien er jo jo liten, så jeg synes dette er den beste pastaen å bruke. 

Jeg må også få legge til at dersom man skal prøve å gi babyen mat på denne måten så kan det være lurt å oppdatere seg litt på førstehjelp, for uhell kan skje, babyen kan få mat i halsen, og da er det svært viktig å vite hva man skal gjøre. 

Er du interessert i å lese mer om denne formen for matintroduksjon hos baby kan du lese om BLW HER.

Jeg vet det har vært litt i media om dette en god stund nå, det har vært fokus på overvekt hos barn som blir matet med skje osv, det er mye mulig dette stemmer og jeg vil tro det er mange ulike meninger om dette, men her hos oss bruker vi både denne BLW metoden og "skjemating" de gangene han er interessert i det. Han spiser grøt og fruktmos med skje, og han får spise brødskive, og middag selv slik som vi har gjort her. En ting som er sikkert og som jeg kan skrive under på er at han har mye bedre kontroll over hvor langt bak i munnen maten havner da han spiser selv, og han brekker seg faktisk mindre til tross for at bitene er større. 

Så dersom du sliter med å få i din lille mat, så kanskje dette er noe for dere også?!? Bare et lite tips!!

 

Study break - Chai tea latte

 • 18.01.2016 kl. 12:59

Jeg er i innspurten av eksamenslesingen min nå, på torsdag er den store dagen. Idag kjente jeg veldig på at jeg trengte en liten avkobling fra bøkene og da passet det perfekt å lage en spicy chai latte. Den ble veldig god, så tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. 

Jeg brukte Muskat, ingefær, kardemomme, kanel og nellik som å gjøre den litt spicy.

Først har jeg krydderne i glasset mitt.

Så tilsetter jeg varmt vann. Rører godt rundt og lar det stå en liten stund, så heller jeg vannet gjennom en sil for at jeg skal slippe å ha noen "rester" av krydderet i teen min. 

Da blir det sånn..

Så tilsetter jeg en tepose. Jeg brukte chai tea, men man kan sikkert bruke mye annet også. 

Så tilsetter jeg steamet melk og har et dryss med kanel på toppen. NAM!! Det ble vanvittig godt, jeg likte veldig godt at krydderne ga litt ekstra smak, for jeg synes vanligvis at teen kan bli litt tam dersom man har melk i den, men det ble så absolutt ikke denne. 

Når det kommer til mengden krydder så prøvde jeg meg frem, jeg er veldig glad i ingefær og nellik så jeg hadde oppi litt ekstra av det!

Mer meg!

 • 12.01.2016 kl. 14:00Et mål jeg har satt meg for 2016 er at jeg skal bli mer aktiv, det handler ikke om at jeg skal bli en ny og bedre meg, det handler ikke om at jeg skal bli noen annen, men det handler om at jeg skal tenke mer på meg selv. Jeg skal tørre å sette meg selv litt lengre frem i køen og ikke snakke så mye ned om meg selv. Jeg synes jeg har vært flink nå de første korte ukene, jeg har trent litt her hjemme og selv om jeg ikke kommer til å løpe maraton med det første så er det godt å kjenne at kroppen er litt støl, at jeg kjenner at den er i bruk. Det jeg ønsker er å få mer energi, jeg vil være mindre trøtt og jeg vil ha overskudd som jeg kan bruke med familien min. 

I tillegg til å være aktiv så har jeg også innsett at jeg er nødt om å spise bedre, jeg er nødt om å spise mer. Jeg merker det så utrolig godt d jeg går hjemme, jeg glemmer rett og slett å spise. Det ender med at jeg kaster i meg en brødskive til frokost og ikke spiser mer før det er middag, etter de så spiser jeg sjeldent noe mer, og om jeg spiser noe så er det alt for ofte usunne ting som egentlig bør begrenses til helgen. 

Så nå har jeg bestemt meg for å gjøre det litt mer spennende å attraktivt for meg selv å spise, da jeg handler inn til middager for uka så kjøper jeg også med meg noe å lage til lunsj, jeg kjøper noe annet enn bare brød og pålegg. I dag har jeg laget meg en salat bestående av ruccola, en annen blandet salat, litt raspet gulrot som var igjen etter middagen i går, kidneybønner, fetaost, avokado og litt olivenojle, salt og pepper. Det ble utrolig godt, og jeg gleder meg allerede til å spise lunsj i morgen.. Jeg er ikke noe brødmenneske og det har jeg aldri vært heller. Så for at jeg skal spise trenger jeg noen andre alternativer. 

I tillegg er det utrolig morsomt å skrive opp noe annet en frokost og middag på kostholdssidene i treningsdagboken min :P 

 

Toast it!

 • 28.12.2015 kl. 21:20

Idag har vi gjort tidenes investering, ja hvertfall en investering med tanke på kosthold. Vi har kjøpt toasthjern. Jeg er så utrolig lei av å bare spise brødskive eller knekkebrød, og da jeg blir så matlei spiser jeg alt for lite mat, og det ender med at jeg har lyst på alt jeg ikke burde spise. Men nå har i altså sørget for at vi kan ordne noe raskt og enkelt dersom vi skulle ha lyst på noe litt annet enn brød med ost eller salami. 

I kveld ble det en toast med ost, skinke, tomat og avokado. Det ble utrolig friskt og godt, vi kunne absolutt hatt på pizzakrydder eller noe annet godt for å få litt mer smak på den, det skal jeg prøve neste gang. 
Det finnes jo uendelig mange varianter av toast, så nå skal det meste prøves ut. NAM!!!

 

Ta en pinne!!

 • 17.12.2015 kl. 14:49

Det er ikke mye julekaker som blir laget her hjemme. Vi skal uansett ikke være hjemme så mye i julen, så jeg ser egentlig ikke helt poenget. Men idag har jeg fått laget slag nr 2, og det er det siste jeg har planer om å lage. Brune pinner måtte det jo bli, det er jo helt fantastisk godt, oppskriften kan du finne her

Jeg glemte de nesten i ovnen, men de ble reddet av lukte nav seg selv. Lukten rakk inn i stuen før det var for sent, de ble ikke brent, men kanskje litt for godt stekt i endene. Men det synes jeg egentlig er helt greit, for da kunne jeg jo ikke legge de i kakeboksen, og kaste dem blir for dumt, så da spiste jeg de istedenfor. Ja, endene og litt til. Det endte med at jeg måtte legge de i kakeboksen og sette de så jeg ikke så lett kunne finne dem frem, jeg er sikker på at jeg kunne spist alle.. Storm Aleksander har virkelig slått på stortromma da det kommer til soving idag, jeg tror han liker å få sove i senga til mamma og pappa, for nå måtte jeg faktisk opp for å se om han hadde det bra, han har sovet i drøyt 2 timer, og det skjer jo aldri at han sover så lenge.. Det passer fint idag, for jeg har hatt ganske mye på planen, men til tross for at han sover så har jeg ikke fått gjort alt jeg skulle enda, men jeg har hvertfall fått bakt og ryddet litt. Nå skal jeg ta ned klærne fra tørkesnora og vaske badet, så får vi se hvor langt jeg kommer før lille våkner <3 

Kalkun på menyen!

 • 15.12.2015 kl. 10:00

Ok, nå trenger jeg litt hjelp av dere!

Det har seg sånn at i år skal vi feire nyttårsaften her hjemme, og vi har bedt svigerforeldrene mine og svigerinnen min hit på middag. Det er kalkun som står på menyen, jeg må alltid ha kalkun på menyen, men så har det seg sånn da, at jeg har aldri laget kalkun selv før. Jeg har søkt litt på nettet for å finne oppskrift på stuffing, men det er så vanvittig mye å velge i, så det jeg trenger hjelp til er altså, hva bruker dere som stuffing i kalkun? Og hva har dere som tilbehør?? Og helt til slutt, hva har dere som dessert på årets siste dag?

Nå håper jeg virkelig at jeg kan få litt hjelp av dere altså. Det er ikke så farlig om det er du som har laget det selv eller om det er mamma eller pappa som står for matlagingen, jeg vil ha alle tipsene jeg kan få!!

 

Julebakst!

 • 09.12.2015 kl. 16:00

Dagens lille bloggutfordring er at jeg skal dele en oppskrift på noe godt, og ettersom julen er rett rundt hjørnet så tenkte jeg å dele oppskrift på en av mine favorittjulekaker. 

 

Brunepinner

200 gram meierismør

200 gram sukker

1 eggeplomme

1 ss lys sirup

1/2 ts malt kanel

1ts vaniljesukker 

1ts natron 

ca 300 gram hvetemel

 

Topping:

1 egg til pensling

perlesukker og eventuelt hakkede mandler. 

 

Føst er det bare å røre smør og sukker hvitt, husk å sette smøret på benken en stund før du skal bake. 

Tilsett så eggeplomme, sirup, kanel, natron og mel bland godt. 

Jeg deler denne deigen i 3, ruller de til 3 pølser som kjevles flate, pensler de med egg og har på perlesukker (vet noen bruker mandler også).

Så steikes de på 175 grader i ca 10 min, midt i ovnen. Mens de enda er varme deler jeg de opp i staver. 

Nam!! 


Bildet er lånt fra trines matblogg

Brekie!

 • 20.10.2015 kl. 09:28

Av og til er det så godt å ha litt ekstra tid om morgenen. Det å kjøre i barnehagen og få lillegutt til å sove den første luren sin før jeg selv spiser frokost er noe jeg gjør av og til. Rett og slett fordi jeg ikke er glad i å spise så tidlig, og jeg liker å ha ro rundt meg da jeg skal spise. En av favorittene mine om dagen er en ganske fargerik frokost. Det er hjemmebakt brød med røkt kalkunskinke, avokado og tomat. Det er så utrolig godt, og det er jo ganske så sunt også. Da maten ser fristende ut er det også mye lettere å få den i seg. Denne maten slår jo brødskive med ost ned i støvlene, og ikke er det tar ikke mye til å lage heller... Nam!!!

Anbefales!!

Nå venter time på helsestasjonen om noen strakser, jeg er så spent!!

#mat #frokost #nam #avokado #tomat #kalkunskinke #hjemmebakt #brød 

For dinner today!

 • 04.10.2015 kl. 15:46

På menyen idag står fiskegrateng, hjemmelaget fiskegrateng. Ja det gir husmorpoeng det skal jeg fortelle dere. Men vet dere hva? Det er så utrolig enkelt, det er så enkelt at man bør trekke hvertfall 10 poeng faktisk.

Det er klart at det finnes helt sikkert utrolig mange og mer avanserte måter å gjøre dette på, men slik gjør jeg det.

Lager hvit saus fra bunnen, og tilsetter fiskebuljong, ca en halv terning,

Koker ønsket mengde makaroni, jeg lager mye *hihi*

Jeg steiker fisken litt på forhånd, eller koker eller hva du vil... Jeg bruker bare laks, derfor steiker jeg den. Dette er sikkert ikke nødvendig heller, ikke vet jeg, men tanken på rå fisk gir me frysninger derfor putter jeg den litt i ovnen først. 

Så har jeg makaroni i en ildfastform, har fisken over og deler den i biter med en kniv og gaffel, har over sausen som jeg har tilsatt litt gulrot, denne gangen hadde jeg erter oppi også, fordi vi hadde det i fryseren. Man kan selvfølgelig også ha oppi andre grønnsaker, eller kutte de helt ut.

Bland alt godt sammen og ha over litt griljermel, man kan også ha på litt ost om det er ønskelig, men jeg gadd ikke raspe ost og gubben er borte, så da ble det ikke det nå.

Steik den i ovnen på ca 200 grader en liten stund, til den får litt farge på toppen. 

Vips ferdig!!!

Om du vil kan du jo ha poteter til, men det dropper vi idag. Barna synes ikke poteter er noe å juble over, og det synes ikke jeg heller, så da gidder jeg ikke koke det. Så godt... Så enkelt...

#fiskegratteng #mat #middag #hjemmelaget #husmorpoeng #nam

Verdens beste eplekake

 • 01.10.2015 kl. 19:29

Her har dere oppskriften på eplekaka som slår alle andre eplekaker ned i støvlene.

Ingredienser:

150 gram hvetemel

150 gram sukker

1 ts bakepulver

150 gram smør (tine meieri smør)

2 egg

4-5 epler

litt kanel

perlesukker

Mandler (kan sløyfes, men jeg synes de gir veldig mye til denne kaken.)

 

Slik  gjør du:

Du trenger en springform på 24 cm, ha bakepapir i bunnen og smør kantene med smør.

Sett steikeovnen på 180 grader

Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle

Del smør i terninger (Dette må du ta ut av kjøleskapet dagen før).

Bland det sammen i bollen, enten med fingrene eller maskin.

Bland inn ett egg om gangen. Dette må blanders godt så hele egget blir blandet inn i deigen.

Ha røren over i formen, den er tykk.

Skrell eplene og del de i passe store båter.

Stikk de ned i kaken, ikke vær redd for å bruke for mange, det som gjør denne kaken så god er at det er mye epler i den.

Dryss over perlesukker, kanel og grovhakkede mandler.

Steik kaken i nedre del av ovnen i ca 45 min.

La kaken kjøles litt før du legger den på fat!Server med pisket krem, eller enda bedre.. IS!!!

 

Denne gangen har jeg valgt å lage kaken i langpanne på 30*40 cm, da har jeg brukt trippel oppskrift. Og det er greit å følge med på steiketiden.

Isen er også hjemmelaget, nam!

#eplekake #oppskrift #nam #dessert #is

 

Middagstips: kyllinggryte med couscous

 • 24.09.2015 kl. 19:55

Du trenger:

3dl couscous

2  kyllingfilleter (eller mer om du liker mye kylling)

1ss olje

litt salt

litt pepper

1 kartong matfløte

2 1/2 dl hønsebuljong

1ts soyasaus

1 boks ferdigkokte kikerter

1 sitron skall og saft.

1 pakke ruccola

 

Slik gjør du:

Kok couscous etter anvisning på pakken.

Del opp kyllingen og steik den i litt olje. Smak til med salt og pepper (om du vil ha litt ekstra smak kan du også bruke litt annet krydder, jeg brukte litt tandorikrydder).

 

Tilsett matfløte, buljong og soyasaus og la det trekke i ca 10 min.Hell av vannet og skyll kikertene, tilsett de i gryta og la det koke i ca 2 min, gjerne litt lengre om du har tid. Smak til med mer krydder, sitronsaft og sitronskall.Server med ruccola og nykokt couscous.  Denne oppskriften fant jeg på tine.no, men jeg har tilpasset den litt etter våre behov, det vil si at jeg har kuttet alt som heter løk og hvitløk, og jeg bruker laktosefri fløte. Jeg har også kuttet ut honning ettersom jeg er livredd for at jeg ved et uhell skal gjøre så lillegutt får det i seg.

#Middag #tips #kyllinggryte #couscous #mat #nam

 

 

Tips- Middagsmeny

 • 15.09.2015 kl. 13:49

Vi ender nesten alltid opp med å sitte seint på søndagskvelden, tråle nettsider opp og ned for å finne middager til den kommende uken. Vi liker å storhandle, gjerne for mer enn en uke om gangen også etter som vi har sett at dette er noe vi sparer masse penger på. Men da vi sitter der da på søndagskvelden og har mest lyst til å finne senga ender vi opp med å finne en eller to middager, og vi er i gang med småhandlingen igjen. Vi har nå bestemt oss for å gjøre noe med dette, og har derfor laget en meny som går over 4 uker. Denne menyen skal gå på rundgang, og dersom vi blir lei noen av rettene kan vi selvfølgelig bytte de ut etterhvert. Jeg tror dette vil gjøre jobben så mye enklere i noen uker fremover. Og jeg tenkte at det kanskje kunne være til hjelp for dere også, jeg regner med at jeg ikke  er den eneste som sliter med å finne på middager. På denne måten er det heller ikke så lett å havne i "frossenpizza-fella". Vi har det samme til middag hver fredag og lørdag. Tommel-opp for pizza-fredag og taco-lørdag. De andre dagene har jeg hatt fokus på å få inn både fisk og kylling hver uke. Jeg har også prøvd å finne sunne, eller hvertfall litt sunne, det skal være grønnsaker til alle middagene. Det som gjenstår nå er å lage en handleliste til disse middagene slik at jeg slipper å lete frem ingrediensene hver gang.

Om det er flere der ute som sliter med å finne ut hva som skal stå på menyen, så kanskje dere får noen tips herfra. 

Ha en fin dag videre fine mennesker <3

#middag #tips #4uker #variert #mat

Middagstips: blomkålsuppe

 • 31.08.2015 kl. 18:10

Det finnes vel ikke noe bedre enn mat laget helt fra bunnen, i dag ble det blomkålsuppe. Det er så enkelt å lage, og du kan lage den når på dagen du vil og bare varme den ordentlig opp igjen før middag, altså perfekt for oss med baby i hus!

1 løk

2 blomkål

2 terninger kyllingbuljong

8 dl vann

2 dl melk

bacon

Egentlig skal det være løk i denne og dersom jeg bruker det så finhakker jeg den og steiker den i litt smør.

Så deler jeg opp blomkålen i biter jeg bruker stilken også, jeg legger noen små buketter til side, disse bruker jeg som garnityr. Ha den i kjelen sammen med løken.

Tilsett vann, buljongterninger og melken. La det koke til blomkålen er mør, deretter kjører du det med stavmikseren til alle klumpene er borte og du har en glatt og smidig suppe.

 

Et lite tips er å legge et reint kjøkken håndkle over slik at du slipper at den varme suppen spruter på deg. Bare pass på at det ikke legger seg ned i suppen.

Smak til med salt, pepper og litt muskat. 

Steik bacon til det blir sprøtt og ha oppi blomkålbukettene som du sparte og la alt steike sammen. Dette blir garnityren på suppen og gir den det lille ekstra. Det er også veldig godt om du steiker litt purreløk samme med baconet og blomkålen, men det gjør jeg ikke så ofte ettersom barna mine liker det best uten. 


Server og spis. Nam!!


Veldig godt med hvitløksbaguetter eller hjemmelaget foccacia til. 

 

Middagstips- Kylling i pita

 • 25.08.2015 kl. 19:00

Jeg skal ikke legge skjul på at med tre barn, en hund og en katt i huset som alle krever sin oppmerksomhet er jeg veldig glad i enkle middager, middager som kan lages litt på forhånd slik at jeg slipper å gjøre alt etter at jeg har hentet de to eldste på skolen og i barnehagen, middag som kan forberedes da Storm Aleksander sover. Dagens middag var en slik middag. Da klokken var 13.15 var allerede grønnsaker og kylling delt opp. Det som sto på menyen i dag var kylling i pita. Det som er så fint med denne maten er at man kan tilpasse det til sin egen familie, bruk de grønnsakene du vil, og er du ikke glad i kylling kan du jo erstatte den med annet kjøtt også.Vi bruker ananas, mais, agurk, paprika og salat. Kyllingen steiker jeg i smør, krydrer den med tandorikrydder og tilsetter rømme. Så smaker jeg til med mer tandorikrydder. Du kan også bruke matyoghurt, det har en mer nøytral smak enn rømme, men ettersom Nathalie har laktoseintolleranse og Storm Aleksander reagerer med vondt i magen dersom jeg spiser noe som inneholder laktose bruker vi laktosefri rømme da jeg ikke har funnet en laktosefri matyoghurt i butikkene, jeg aner faktisk ikke om det finnes heller. Idag brukte vi fine pitabrød fordi jeg liker de best, men om du vil ha det litt sunnere er det ikke noe i veien for å bruke de grove heller. 

Det er utrolig godt og ikke minst barnevennlig

Nam!!

#middag #tips #kylling #pita 

Colorful breakie!

 • 18.08.2015 kl. 10:12

Jeg var innom butikken etter å ha levert Nathalie i barnehagen, og der hadde de tilbud på bakverk. Det fristet så utrolig mye å ta med litt hjem, det var jo 2 for 10 kr. Men så leste jeg på hva den inneholder, og der sto det selvfølgelig melk, noe som betyr at jeg ikke kan spise den uten at Storm Aleksander får vondt i magen. Så da ble det ikke noe, og det er jo det beste for kroppen min også egentlig, det er jo ikke akkurat sunt. Jeg endte istedenfor opp med å kjøpe en smoothie. 

Da jeg kom hjem laget jeg meg en ganske så sunn og fargesterk frokost. Det er mye bedre for kroppen enn kaker. Noen fordeler er det altså med at denna lille gutten min har så sensitiv mage.Jeg har fått helt dilla på avokado, jeg kunne spist flere om dagen, og samme med plommetomater blir det ekstra godt. 

Så om du liker avokado så er dette så absolutt å anbefale. Nam!!

Middag/kveldsmat!

 • 17.07.2015 kl. 11:39

I går var Nathalie litt sammen med tanten sin slik at jeg og Ole-Anders fikk dratt ut og kjøpt oss noen nye shortser, Storm Aleksander var med oss og det første til at vi brukte litt lengre tid enn hva vi hadde tenkt. Han trengte jo noen matpauser underveis. Da vi kom hjem var klokken blitt så mye at det vi skulle ha til middag heller ble en bedre kveldsmat for oss alle sammen. Det som sto på menyen var spekemat.Nathalie storkoste seg med å få spise så mye pålegg hun ville, og ikke glem vannmelonen som hun spiste opp nesten helt selv, hun er så glad i vannmelon at jeg tror faktisk hun kunne spist en hel vannmelon alene. Det var utrolig godt med slik mat, det passer så godt nå på sommeren og jeg har ikke kunnet spise det på 9 mnd pga graviditeten så var det på høytid med en slik middag/kveldsmat 

Nå skal vi komme ordentlig igang med dagen, her har vi nemlig fått en meget behagelig vane om morgenen, vi ligger alle sammen og sover til klokken er 09.30, ja til og med toåringen sover så lenge om dagen, muligens fordi hun ikke sover på dagtid lengre, synes egentlig det er et godt bytte ;)

#Mat #tips #spekemat #melon #sommer

Middagstips: Fiskekaker med nypotetsalat.

 • 25.06.2015 kl. 18:36

Denne oppskriften fant jeg i rema 1000 sin middags-app, dette ble dagens middag, og med noen justeringer ble det en perfekt middag for hele familien. 

 

Dressing

0,5 stk

Saft av sitron

1 klype

Nykvernet pepper

1 klype

Salt

1 dl

Olivenolje

Nypotetsalat

1 stk

Purre

500 g

Nypoteter

1 stk

Gulrot

1 pakke

Hjertesalat, 2-pk

Server med

0,5 stk

Sitron i båter

                                             

 

Dressing:

Jeg laget dressingen enkelt ved å blande alle ingrediensene i en skål. Den valgte jeg å ha ved siden av potetsalaten, på den måten kunne jentene våre bestemme selv om de ville ha den eller ikke. Men du kan helt fint blande det sammen også. 

Nypotetsalat:

Jeg delte potetene i små biter og kokte dem til de var møre, mens potetene kokte skrelte og delte jeg gulerøttene i tynne skiver og hadde de i salatbollen. Da potetene var ferdige blandet jeg de sammen med gulerøttene.

Jeg valgte å kutte ut purreløken fordi den lille babyen min liker ikke at jeg spiser det, da får han veldig vondt i magen. Men dersom du skal bruke det har du det sammen med potetene og gulerøttene. Så kuttet jeg hjertesalaten, den skal egentlig blandes i potetsalaten, men jeg valgte å ha den i en skål ved siden av.

Jeg hadde litt avokado i kjøleskapet som trengte å bli spist, så jeg delte opp den og hadde det ved siden av. 

Fiskekakene kjøpte jeg på rema 1000, her er det bare å ta de som passer for dere.

Ferdig servert. Håper det smaker!!!
Veldig enkelt, relativt sunt og faktisk veldig godt.

#middag #tips #fiskekaker #familie

Mangosmoothie

 • 03.06.2015 kl. 11:05

Av og til har jeg ikke lyst på noe mat i det hele tatt, du vet når du er så sulten at det bikker over til at man nesten er kvalm, det eneste som frister er det som ikke er så bra for kroppen;sjokolade, kjeks osv. Da er det så alt for lett å falle for fristelsen, spesielt om man er på butikken. Idag er en sånn dag for meg, jeg var innom butikken etter å ha kjørt Nathalie i barnehagen, jeg hadde ikke spist frokost enda og begynte å bli utrolig sulten, jeg fant ingenting jeg hadde lyst på, eller hvertfall ikke noe som kan gå under kategorien mat. Jeg hadde bestemt meg for å ikke falle for den enorme fristelsen til å ta med en pakke kjeks som jeg kunne kaste i meg, så da var det bare en ting å gjøre. Jeg måtte finne på noe som var søtt, men allikevel relativt bra for kroppen.Valget falt på smoothie. Ettersom vi hadde fryst mango hjemme så ville jeg bruke den som basis, derfor tok jeg med meg tropisk juice fra butikken. Resultatet ble en utrolig god mangosmoothie som jeg hadde tilsatt litt banan, og frisket opp med den tropiske juicen. Den ble så utrolig frisk og god, akkurat det jeg trengte for å komme meg videre fra det enorme søtsuget som jeg virkelig jobber med å stagnere om dagen. 


Så idag ble det en god start på dagen til tross for det enorme søtsuget, og forhåpentligvis så klarer jeg å holde meg unna usunne saker resten av dagen også.
#Gravid #søtsug #mangosmoothie #smoothie #mango

Dagens middag - kyllinggryte

 • 28.05.2015 kl. 17:42

I dag ble det kyllinggryte til middag. Denne uken har vi bestemt oss for å bruke opp litt av det vi har liggende i fryseren og i kjøleskapet. Derfor endte vi altså opp med kyllinggryte idag. 

2 kyllingfileter

1 gul løk

4-5 gulerøtter

1 rød paprika

1 boks ananas

1 kyllingbuljongterning

litt karrikrydder

litt indisk kyllingkrydder. 

1 og 1/2 desiliter matfløte

2 dl creme fraishe
 

Serveres med ris, indisk kyllingkrydder og valnøttkjerner. Jeg valgte å ha risen oppi gryta for at den skulle bli litt tykkere, men den kan helt fint serveres ved siden av også. 

 

Steik løk og kylling i smør, jeg stekte det til kyllingen hadde fått farge på utsiden og løken var blank, så krydret jeg med det indiske kyllingkrydderet. Så hadde jeg oppi gulerøtter i skiver og paprika i biter. Dette stekte jeg en liten stund før jeg hadde oppi vann til det dekte det jeg hadde i kjelen, jeg tilsatte en buljongterning og lot det koke uten lokk til gulerøttene var møre. Så tilsatte jeg litt matfløte, creme fraishe og karripulver. Dette fikk koke til risen var ferdig. 

Det ser kanskje ikke så veldig pent ut, men det var utrolig godt.
 

 

 

 

Årets første utemiddag!

 • 21.05.2015 kl. 18:15

Bilder dukker opp på face og instagram av folk med store smil og stjerner i øynene fordi de tar årets første utepils. Her er det jubling og instagramoppdatering for årets første utemiddag. Det er så utrolig godt når været tillater oss å sitte ute uten å fryse seg blå. Det var ikke tvil en gang om hva vi skulle ha til middag da været var så bra, og vi hadde igjen grillmat etter 17.mai også, det var jo perfekt. 

Salat, vannmelon, mango, grillet kjøtt og potet. 

Vi rakk å få i oss maten før det skyet veldig over og begynte å blåse. Nå er jeg redd det snart blir regn, men nå sitter vi uansett inne og ser barnetv, så da er vel ikke det så farlig heller. 

 #Middag #ute #grilling #mamma #pappa #mat

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no