Halloween!

 • 31.10.2015 kl. 15:55

Hei og god Halloween!

Her i huset er godteri kjøpt inn slik at vi har noe å gi de pyntede barna dersom vi skulle være så heldige å få besøk idag.

Emmeli er pyntet og klar for halloween party med jentene i klassen sin. Hun har gledet seg sånn til å få på seg kostymet sitt. De skal først spise pizza og så skal de gå en runde for å se om det finnes noe godt å få i bøttene sine. Nathalie er så heldig at hun får være med å gå etterpå, men hun skal være hjemme her og spise taco først. Litt alenetid må jo de store jentene ha først før småsøsken får være med. 

I skrivende stund er Emmeli og Ole-Anders på vei bort til der hvor partyet skal være, jeg fikk heldigvis tid til å knipe noen bilder før de forsvant ut døra. Det var faktisk ikke bare bare med en toåring som også kunne tenke seg å være med på bilene og en 7 åring som gledet seg så hun nesten sto og hoppet, hihi <3#halloween #vampyr #bonusdatter #bonusmamma

Planken - siste dag!

 • 31.10.2015 kl. 14:22

Nå hvordan gikk det??

Oktobers siste dag er her og plankeutfordringen er over. Jeg kan med trygghet si at de siste dagene så har jeg failet helt.. Seriøst 260 sekunder?? Jeg hadde ikke sjans i havet... Det var jo så lenge at jeg kjente at motivasjonen for å klare det var borte før jeg hadde begynt.. Etter 2 og et halvt minutt gadd jeg ikke lengre... Så denne siste dagen, stå så lenge du kan, vel jeg må vel bare innrømme at jeg hoppet glatt over den. Det ble rett og slett for kjedelig!!! Huff!!!

Men hvordan gikk det med deg da?? Hvor lenge klarte du?#trening #planken #utfordring #fail

Verdt å vite!!

 • 30.10.2015 kl. 19:00

Hjemme hos mange familier blir det igjen rester etter middag, hjemme hos oss er det ofte sånn. Jeg er ingen stor fan av å ta vare på rester, jeg klarer rett og slett ikke å spise de dagen etter, mannen min derimot synes dette er helt greit. Og det har seg jo sånn at her i Norge er vi alt for flinke til å kaste mat, det er helt vanvittig store mengder som kastes i løpet av et år. Så det å kunne ta i bruk restene er jo egentlig en veldig fin ting, MEN(!!!!!!) det har seg sånn at all mat IKKE egner seg for oppvarming, det er mulig dette er noe alle er klar over, men jeg ble faktisk litt overrasket. Så nå tenkte jeg å dele denne listen over mat som ikke bør oppvarmes.

Selleri:

Nitrittnivået i selleri er høyt og dette kan omdanner til gift dersom det varmes opp igjen. 

Egg:

Det kan danner ugunstige bakterier i kokt egg eller eggerøre dersom det varmes opp igjen.

Spinat:

Denne inneholder også skadelig nitritt som i værste fall kan være kreftfremkallende. 

Kylling:

Proteinstrukturen kan endres dersom kald kylling som tidligere er oppvarmet varmes opp igjen, dette kan skape fordøyelsesproblemer. Den kan derimot spises kald i salat eller pasta uten problemer.

Ris:

Dette er en typisk restemat for mange, og dersom du spiser disse restene kan du risikere å bli matforgiftet. Det er derimot ikke nødvendigvis oppvarmingen som er "farlig" her, men risen inneholder soppsporer som kan rekke å utvikle seg, og disse dør ikke alltid ved koking. 

 

Det er jo sikkert sånn at mange der ute har spist noe av dette oppvarmet og det har gått bra, kanskje er det litt vel hysterisk med en slik liste?!? Jeg vet hvertfall at jeg skal tenke litt ekstra over hva jeg varmer opp igjen av mat..#mat #kosthold #rester #oppvarming

 

 

 

Family!!

 • 30.10.2015 kl. 14:00

Jeg tror jeg er en person som ikke blir så lett irritert eller provosert, jeg ser ikke poenget med å irritere meg over ting jeg ikke får gjort noe med. Det er derimot en ting som kan få meg til se rødt og det er mennesker som får barn etter barn uten å være villig til å bruke tiden sin på dem. Mennesker som får barn, men som allikevel MÅ ut på byen og feste hver eneste helg, mennesker som får barn, men som har barnevakt på dem mer eller mindre hele tiden fordi de er sååå slitne, mennesker som gruer seg til ferie i barnehage og skole... Hva skal vi gjøre da unga MÅ være hjemme i 3-4-5 uker i strekk?? Mennesker som tar en uke lengre sommerferie enn barna sine for at også de skal få litt ferie!!! Da har man misforstått mener jeg, når man får barn er man ikke lengre bare JEG, man er VI.. Det er flere man skal tenke på! Er det så utrolig vanskelig å at barna har ferie, ja da bør du kanskje sette deg ned og tenke over HVORFOR? Kjenner du egentlig barna dine?? Jeg er faktisk redd for at alt for mange foreldre der ute ikke kjenner barna sine, de er bare noe som henger med på lasset, noe man fikk og trodde det bare skulle være kos og gøy med en liten baby.. Men vet dere hva?? De vokser opp, de har behov for grenser, ja av og til blir de faktisk lei seg fordi mamma eller pappa må være litt streng, men sånn er det bare!!! Er man flink og setter grenser fra første stund, ja så blir det faktisk mye enklere å tilbringe tid med barna sine, de vet hva som er lov og ikke og de trenger ikke teste grenser hele tiden... Hverdagen blir enklere for både mor, far og barn!!! Neida, det er ikke sånn at man skal være en stygg heks hele tiden, men det er noe med å sette grenser der det er viktig, der det er viktig for deg!!! For vet du hva?? Dersom du setter disse grensene tidlig, ja så kan man faktisk ta seg råd til å ha litt slappe grenser av og til, barna skjønner at det er lov nå, men ikke ellers!!! Da kan man ha det gøy uten at det sklir ut og blir negativt....

Så vær så snill da, har du barn eller tenker du på å få barn, ja så må du også forstå at det krever tid, du kan ikke lengre feste hver helg, du må prioritere annerledes, og man kan faktisk ha ferie med barna sine.. Det er faktisk den beste ferien man kan ha.. Det er så mye glede, latter og spontanitet, det er det som er FERIE!!! 

Med dette innlegget er det ikke meningen å trampe noen på tærne, det er ikke et personangrep på noen som helst, det er rett og slett en utblåsning fra en mamma.. Det skal være en tankevekker!! Og sitter du nå å tenker at det er da vel ingen som tenker sånn? Jo vet du, det er faktisk skummelt mange som tenker sånn!!!#mamma #tanker #barn #personlig 

Slow down!

 • 30.10.2015 kl. 10:00

Vips så var det fredag igjen... Disse ukene suser forbi så fort at jeg kjenner jeg får litt dilla!!! Jeg tror jeg trenger noen øvelser for å lære meg å være mer til stede i hver dag, for jeg kjenner veldig at de ukene hvor det er mye på planen så har jeg alt for lett for å tenke fremover, og glemmer dermed å være her og nå.. Det er utrolig dumt, fordi dersom man lever på denne måten kan man risikere å gå glipp av så mye fint, kanskje spesielt med en liten baby i hus som utvikler seg så utrolig mye fra dag til dag...

Mitt mål for uken som kommer er å nyte hver dag, jeg skal prøve å bli flinkere til å se de små øyeblikkene og glemme det som skal skje.. De dagene kommer jo uansett om jeg tenker på dem eller ikke!!!

Jeg kjenner at det kan bli en utfordring den kommende uken ettersom vi har to spennende møter i slutten av uken, torsdag og fredag kan jo endre så mye i fremtiden... Uæææ!!!!

Men ja, jeg skal prøve, jeg skal nyte dagene og øyeblikkene. #tid #ro #mamma #permisjon #permisjonstid

There is a reason for everything!

 • 29.10.2015 kl. 17:11

Etter at vi hadde jobbet med denne gruppeoppgaven vår i går snakket jeg litt med hun ene på gruppen. Jeg nevnte på at Storm Aleksander hadde vært så urolig før på dagen, og da jeg sa det høyt gikk det opp ett lys for meg. For er det ikke ofte sånn da? Når man vet man skal noe så blir ofte barna urolige.. Det er jo kanskje ikke så rart heller avbrøt jeg meg selv. For sannheten er jo den at man gjerne blir litt mer stresset da man vet man skal være ett sted til et fastsatt klokkeslett, og kanskje litt ekstra stresset da man skal få alt til å klaffe med en liten baby i tillegg. Jeg merker jo veldig godt det at disse dagene blir jeg litt mer opptatt av klokken en vanlig. Jeg kjenner jeg blir stresset da klokken passerer ett visst klokkeslett dersom babyen ikke sover enda.. Og dersom man henger seg så opp i klokken at man et øyeblikk glemmer å lese signalene fra babyen ja da er det kanskje ikke så rart at han protesterer litt heller..

Så sier jeg det at jeg har det i grunn sånn hver torsdagskveld/natt jeg, da sover alltid Storm Aleksander dårligere enn vanlig, men igjen så er vel ikke det så rart, for da tenker jeg jo veldig over at jeg må opp tidlig ettersom Nathalie pleier å ha fri, og jeg vil jo gjerne ha litt overskudd til å gjøre noe med henne disse dagene. Men så sier denne kloke damen på gruppen min; ja, men er det egentlig bare sånn på torsdager da, eller er det alltid sånn bare at du tenker mer over det akkurat den dagen fordi du vet du må noe dagen etter??
Hun har jo så rett, det er jo akkurat slik det er, det er jo ikke babyen min som er annerledes hver torsdag.. Jeg er...

#baby #mamma #permisjon

Ukens pinterest inspo!

 • 29.10.2015 kl. 11:59

Det er ingen godt bevart hemmelighet at jeg er over gjennomsnittet glad i pinterest, jeg kan sitte i evigheter og se på alle de fine bildene. Derfor tenkte jeg at det hadde vært fint å dele noen av de jeg liker aller best med dere, så dette tenkte jeg skulle bli et fast innslag her på bloggen. Det blir en avslutning på uken som gikk og begynnelsen på den nye.. Håper dere liker det!!!Ha en fin dag videre dere fine <3 Enjoy!!!!

 #inspo #pinterest #inspirasjon

24 timer på legevakten!

 • 29.10.2015 kl. 11:42

Hver eneste dag sitter(nesten) sitter jeg med kaffekoppen i ene hånda og den andre hånden over øynene, jeg kikker mellom fingrene og av og til må jeg faktisk snu meg bort.. Allikevel så kommer jeg tilbake, jeg setter meg her igjen, trykker på de samme knappene og ser det samme programmet.. 24 timer på legevakten, det er jo helt vilt hvor mange ekle skader de får inn i løpet av 24 timer. Idag er det en mann som har falt og fått noe i øyet sitt så han har delt øyeeplet, ja beklager informasjonen, men sånn var det altså... Hvorfor ser jeg på dette?? Så ekkelt, men så er det litt spennende også.. Uæææ!!!!

Og den stakars jenta som hadde hoppet på trampoline og skadet nakken sin, jeg skal herved ta ned trampolinen for i år... No more jumping kids!!!!#tv #show #permisjonstid #program

Ukens yey or ney: lappeteppetrenden .

 • 29.10.2015 kl. 10:05

Denne snakker vel kanskje mest for seg selv. Jeg kom over en artikkel med høstens trender da jeg klikket litt rundt på nettet, en av disse stilene er lappetreppetrenden. Jeg kan nok med en gang si at et antrekk i denne stien er for meg en NEY. Mulig det hadde vært fresht som tilbehør, men jeg tror nok ikke dette kommer inn i min garderobe med det samme!!


Bilde fra klikk.no

 

Så hva synes du?? YEY or NEY??

#yeyorney #trend #lappeteppe 

Help wanted!!

 • 28.10.2015 kl. 19:05

Idag var det planlagt møte i arbeidsgruppen vår i forbindelse med veiledningsstudiet jeg går på, og heldig som er så hadde jo lillegutt avvik fra alle, ja absolutt alle rutinene sine på formiddagen. Han sov 30 min mellom 10.00 og 15, han pleier å sove 2-3 timer. Så jeg ble ganske stresset for hvordan dette skulle bli ettersom han skulle være med meg. Det er jo ikke så lett å konsentrere seg om gruppearbeid med en overtrøtt gutt på fanget. 

Men så har det seg sånn da, at jeg har verdens beste storesøster, en skikkelig supersøster faktisk. Hun har nemlig 4 barn, jobb og studerer samtidig... Det skulle falle seg sånn da at hun hadde undervisningsuke på høgskolen på Hamar denne uken, og det var jo der jeg skulle møte arbeidsgruppen min. Så snill som hun er da denne søstern min, så møtte hun meg der, tok med seg Storm Aleksander og trillet ned på senteret. Der var hun med han helt til vi var ferdig med det vi skulle. Han sov seg gjennom nesten hele turen deres, heldigvis, og var klar for mat akkurat da jeg var ferdig. Ganske perfekt, og det er vel det eneste som har klaffet i hele dag! 

Så tusen tusen takk til min fantastiske søster som stiller opp som barnevakt etter å ha vært på skolen fra 08.00 til 16.00 og helt sikkert hadde egne studier hun burde ha jobbet med <3 Jeg setter utrolig pris på det!!!

Det ordner seg for snille piker!!!

#barn #student #mamma #arbeid 

 

Innebygd sex alarm!

 • 28.10.2015 kl. 13:55

Er det sånn at babyer har en innebygd "anti småsøsken alarm"? Er det en del av overlevelsesinstinktet vi mennesker har som gjør at man som baby og avhengig av mor sørger for at det ikke skal være mulig  for mor og far å produsere flere avkom?? Det høres jo ganske fornuftig ut, og her i huset tror jeg lillegutt er i alarm beredskap hele tiden!!!   Det sier seg kanskje selv at med en liten baby i hus så kommer sengehygge noe bak i rekkene. Det er veldig lett å prioritere søvn ovenfor noe annet da man lider av konstant søvnmangel. Dette er noe jeg tror er ganske normalt i de fleste småbarnsfamilier, ja hvertfall i vår familie. Den siste tiden har derimot babyen vår vært skikkelig på vakt, dersom vi så mye har tenkt tanken om at det hadde vært hyggelig med litt voksentid, eller om vi gud forby nevner det høyt. Ja så kan du være sikker på at han fanger det opp og er våken til langt over sengetid for både store og små.. De siste dagene har han til og med tatt det til nye høyder, har han forstått at det skal mer enn våkentid til for å hindre deling av matfatet sitt?!? Han har nemlig de to siste dagene insistert ganske så høylytt på at han SKAL sove i senga sammen med mamma og pappa, og han kan ikke ligge for seg selv nei, han skal ligge helt inntil mammaen sin og der skal han være hele natta.. Helt til pappa drar på jobb om morgenen og mamma sniker seg over på den andre siden av sengen, ja for da er det plutselig greit med litt avstand skjønner dere... 

Veeel, si hade bra til intimitet for en stund!!! Her er det lillegutt som bestemmer!!! well, hello there boss!!!

#småbarnslivet #mamma #pappa 

Amming - opp og nedturer!

 • 27.10.2015 kl. 14:15

For noen er amming en selvfølge, for andre er det et slit og noen anser det som ekkelt. En ting som er sikkert er at det ikke er enkelt, men da man først får det til er det det enkleste og fineste i verden, ja det er min mening da.

Jeg har to hele ulike opplevelser av amming. Med Nathalie hadde vi problemer fra dag 1, hun var ei lita jente, hun fikk ikke tak i brystet og sovnet alltid fra "matfatet". Som førstegangsmor og usikker ble jeg redd og frustrert, redd for at babyen min skulle få i seg for lite mat og frustrert over at jeg ikke fikk det til, dette skulle jo være så enkelt. Jenta var en uke da vi var på helsestasjonen første gangen, der ble jeg møtt på en måte som knakk meg. Jeg måtte bare skjønne at jeg bare måtte la henne gråte litt ved brystet så tok hun nok tak, litt gråt måtte jeg tåle. Heldigvis hadde ikke denne damen tid til å hjelpe meg noe mer den dagen og jeg ble henvist til en annen helsesøster, hun hadde en helt annen holdning til dette med amming. Av henne fikk jeg tips om å prøve skjold, dette fungerte greit, hun fikk tak. Allikevel må jeg innrømme at jeg gruet meg til den lille jenta mi skulle våkne for å få mat, det var så vanvittig vondt, den gangen kunne jeg ikke forstå hvorfor, nå har jeg skjønt at det var utdrivningsrefleksen, jeg har en ganske kraftig utdrivning så det gjør vanvittig vondt til tider. Jenta mi la heller ikke bra på seg, jeg ble bekymret for at hun ikke fikk i seg nok mat og etter råd fra helsesøster begynte vi å gi litt mme. Jeg delammet da til hun var ca 3 mnd, men så fikk jeg rett og slett nok. Det var et styr uten like med flaske, amming og pumping om hverandre. Alt ble bare negativt og stressende og jeg bestemte meg for å bare gi flaske. Det var det beste både for meg og jenta vår, og vi fikk en helt annen hverdag, alt ble bare kos, hun ble mer våken og pappaen kunne delta mer når det kom til mating. 

Da jeg ble gravid igjen hadde et håp om at ammingen skulle gå bra denne gangen, allikevel hadde jeg på forhånd bestemt meg for at dersom det ble som sist så skulle jeg gi meg og heller bruke flaske. Jeg fikk kjennskap til en side som heter ammehjelpen på facebook og det var mye snakk om amming i et forum jeg var medlem av. Jeg fikk mye mer kunnskap om amming og hadde en helt annen forutsetning for å lykkes denne gangen, jeg var tryggere på meg selv og hva som var normalt eller ikke. 

Storm Aleksander ble født og hele denne historien fikk en helt annen start. Han fikk tak i brystet fra dag en, melkeproduksjonen kom i gang for fult på dag 2 og han gikk nesten ikke ned noe fra fødselsvekten sin. Til tider har det vært vondt pga utdrivningsrefleksen, men denne gangen hadde jeg takket være forumer og ammegrupper noen knep for å gjøre det bedre. Gutten la på seg bra, over all forventning faktisk. Han vokste fort og amming var bare kos, det var så enkelt og å med seg maten hans, drikkeklar uansett hvor vi var. Det var bare å brette ned da han krevde mat, og heldigvis for det. Denne gutten er ganske så bestemt og utålmodig, så dersom han er sulten er det bare å finne frem maten med en gang.. Nå er han 4 og en halv mnd gammel, vi fullammer fremdeles og koser oss med det. Det er noe av det fineste jeg har opplevd noen gang, og rett som det er kan jeg sitte med tårer i øynene over hvor fornøyd og tilfreds han er, han storkoser seg virkelig med maten. Nå håper og tror jeg vi kan fullamme til han er 6 mnd og etter det kan vi begynne med smaksprøver så får vi se hvor veien tar oss.

Det jeg vil frem til her er at amming ikke er så enkelt som mange kanskje fremstiller det som, det kan være vondt, vanskelig og frustrerende. Alt er ikke en dans på roser og for mange krever det en vanvittig stor innsats for å få det til. Jeg personlig mener at det som er viktigst er at man har det bra med seg selv og at babyen er fornøyd. Amming skal ikke skje på bekostning av noe annet, en glad og tilfreds mamma er viktigere enn fullamming. Jeg er også et bevis på at selv om man ikke mestrer det en gang så kan alt snu og man kan få det til dersom man skulle få en baby til. 

Informasjon er nøkkelen, og det er ikke alltid at man får den beste hjelpen på helsestasjonen, ta kontakt med ammehjelpen om du lurer på noe eller trenger hjelp.. Det har hjulpet meg utrolig mye denne gangen, og jeg skulle ønske jeg hadde mer kunnskap om dette som førstegangsmamma. #amming #hjelp #ammehjelpen #mamma #baby 

Coffeetime

 • 27.10.2015 kl. 09:51

Hei og god morgen!

Nå har vi akkurat kommet oss ned i stua og er klare for å starte dagen. Jeg sitter nå her og hører at det drypper fra kaffetrakteren, det er rart hvor avhengig man kan bli av kaffe, det er jo ikke lenge siden at det bare var noe jeg drakk dersom vi var borte hos noen, eller hadde kaffedrikkende besøk her. Nå blir jeg jo helt ødelagt om jeg ikke får kaffe. Det er faktisk ikke så lenge siden jeg trodde jeg begynte å bli syk, men så gikk det opp for meg at jeg ikke hadde fått noe kaffe den dagen, alt ble jo mye bedre med en kopp svart gull innabords. 

Planen idag er å få gjort litt skolearbeid da lillegutt sover, håper bare han kan sove litt lenge idag så jeg får gjort noe. Ha en fin dag da dere!!

#Permisjonslivet #permisjon #mamma #mammalivet #studier #morgen #kaffe

Babyen som ikke ville sove!!

 • 26.10.2015 kl. 20:10

God kveld i stuen!

Her har vi en liten gutt som ikke vil sove i kveld. Han pleier å sove fra ca 18.30 til ca 21.00 i senga si, men idag vil han bare være våken med mamma og pappa tror jeg. Han sovnet da han spiste ca 19.00, så gikk jeg opp og la han, der ble han vel liggende stille helt til jeg kom ned igjen. Da kunne jeg høre at han begynte å skravle litt for seg selv før han plutselig fikk nok. Da var det bare å ta han opp igjen, og nå ligger han på gulvet her og leker som bare det... Han er sååå opptatt av føttene sine <3 Håper virkelig at han finner ut at det er greit å sove litt innen jeg skal finne senga. Krysser fingrene for at han sover litt i natt, natt til i dag var han faktisk oppe annenhver time, det skjer jo egentlig aldri lengre... Liten urokråke har jeg, hihi <3

Han er heldigvis blid og fornøyd da, så da er det egentlig helt greit at han er våken også :)

Let´s go for an open back!

 • 26.10.2015 kl. 14:38

//Annonselink//
//Topp og genser fra HER//

#Topp #genser #antrekk 

Produktanmeldelse: My lips!

 • 26.10.2015 kl. 10:00

For meg er høst og kaldere tider ensbetydende med tørre og vonde lepper. Jeg er helt avhengig av å ha  leppepomade med meg over alt, og helt i begynnelsen av denne perioden er det litt overgang for meg noe som betyr at jeg glemmer å ta den med. Resultatet er veldig såre lepper og en ganske desperat meg, redningen da er gode leppeprodukter som hvertfall kan hjelpe meg så fort jeg har de tilgjengelig. Jeg fant min favoritt for en stund siden, Mary Kay satin lips! Dette er en serie som består av en leppemaske med skrubb og en god leppebalm. Leppemasken bruker jeg en gang innimellom, nå som kulden er her så vil den bli brukt oftere enn hva den har blitt brukt gjennom sommeren, en gang i uken tror jeg bør holde nå til og begynne med hvertfall. Leppebalmen bruker jeg både dag og natt. Den er ikke seig, den sitter lenge og den er litt "glossy", det liker jeg veldig godt. Tommel opp for dette produktet altså!!! 

Leppemasken, denne trenger man heldigvis ikke å vise seg med utenfor husets vegger, det er ikke mye pent, men det fungerer.

Og så med leppebalmen. Kan ikke si at jeg er helt komfortabel med å ta så nærbilder av meg selv, men jeg hopper i det..

 

Kveldens høydepunkt!

 • 25.10.2015 kl. 21:28

Søndagkveld betyr åndenes makt. Det må jo være det beste med hele søndagen, for søndag er egentlig en veldig kjip dag, det er liksom den dagen hvor man egentlig bare går å venter på at mandagen og jobb skal komme. Men åndens makt, ja det gjør denne dagen litt lysere, eller kanskje mørkere?!? Humbug sier noen kanskje?!? Ikke jeg, jeg tror fult og helt på at det er mer mellom himmel og jord enn hva vi kan se. Det er så mye sm øynene ikke kan oppfatte, men som våre andre sanser kan fange opp dersom vi er åpne for det. Det er helt vanvittig spennende, det gir på en måte litt håp også, håp om at det er noe mer etter døden. Kanskje ikke døden er så skummel allikevel!?! Oy, jeg kjenner at dette er noe jeg må skrive mer om!!! Nå var egentlig planen å bare ønske dere en fin kveld, nyt de siste timene med helg og benytt anledningen til å ta en siste bit med sjokolade før man må prøve å starte en ny uke på ny frisk!! 

God kveld alle sammen <3 

Just another day in my skirt!!

 • 25.10.2015 kl. 13:02

Idag var det så fint høstvær at jeg måtte ta meg en tur ut for å ta noen bilder. Tenkte det kunne passe å vise dere hva jeg har på meg idag. Jeg er så glad i skjørtet mitt fra Only, jeg tror jeg kunne brukt det hele tiden. Genseren kjøpte jeg på H&M i fjor, det er vel kanskje en av de få hvite genserne mine som jeg faktisk har klart å holde hvit. Jeg er håpløs når det kommer til hvite klær!!! Ha en fin søndag videre <3 

#antrekk #klær #skjørt #mamma

Minner!

 • 25.10.2015 kl. 11:16

Du vet den følelsen du får når du kjenner en bestemt lukt, hører akkurat DEN lyden eller får akkurat den følelsen. Du blir dratt rett tilbake til barndommen. Plutselig er det som om du er der akkurat der på nytt, minnene strømmer på. Den følelsen fikk jeg i går kveld. Tidligere på dagen hadde jeg skiftet på sengene, og vi hadde byttet ut dobbeltdynen vår med de gode tykke og myke vinterdynene. Plutselig var jeg 10 år eller noe og var på ferie hos bestemor og bestefar. Jeg og søstern min delte seng på det midterste rommet, vi lå alltid på det midterste rommet, der var det ikke noe vindu så det var mørkt helt til vi ville stå opp. Jeg kan huske at jeg alltid ble lurt av søsteren min, jeg kilte henne på armen, så skulle hun kile meg etterpå. Hun "sovnet" hver eneste gang. 

Jeg husket lukten av nyristet brød med meierismør og hjemmelaget jordbærsyltetøy. Jeg husket glamour på tv, ekstra trekning, bestefar som jobbet i snekkerboden sin, jeg husket lange dager på stranda og mariekjeks, jeg husket vafler ute på verandaen, husken hvor jeg klemte fingeren min slik at neglen falt av, jeg husket pilking, aking fra borgen, sparkturer bortover veien... Alt dette pga den følelsen jeg fikk da jeg la meg under den gode varme vinterdynen min og hørte den litt frasende lyden da jeg snudde på meg.. Plutselig var jeg liksom der igjen!!! Det er så godt, og så trist.. MINNER!!!!

#minner #banrdom #tanker 

Vintertid

 • 24.10.2015 kl. 21:39

Nå er det tid for å snu alt på hodet igjen. Tid for noen dager med alt for tidlig morgen. Dager hvor man tenker "nå er jo klokka egentlig... " Tid for å være redd for å komme for seint på jobb, husket jeg å stille klokka?? Det er tid for mørke morgener, tid for kakao og stearinlys.. Det er vintertid.

Husk å stille klokken i natt da dere.. Eller stiller kanskje de fleste klokker deg selv nå kanskje :)

Dagen som gikk!!

 • 24.10.2015 kl. 19:32

Vips så var nok en dag gått. Det vi egentlig skulle gjøre idag det fikk vi ikke gjort. Planen var egentlig å rake lø i hagen, men plutselig så befant vi oss på kjøpesenteret hvor Toys R`us åpnet nylig. Der fikk vi faktisk kjøpt julegave til Emmeli, og vi fikk bekreftet at gaven vi har tenkt på til Nathalie var perfekt. Vi fant også ut hva vi skal kjøpe til ene tantungen min, så det var en ganske produktiv tur. Den lekebutikken er jo helt fantastisk, den er så stor, ryddig og ikke minst billig. Perfekt for både barn og voksne egentlig.

På vei til Hamar kjørte vi en tur for å se på en tomt, den ligger alt for langt unna skole, barnehage og jobb, men jeg ble allikevel litt forelsket da vi kom dit. Den ligger ganske langt opp, så utsikten er fin, og det er mye nybygg rundt så det er et helt nytt byggefelt som er blitt dannet. Ettersom den ikke ligger så sentralt er ikke prisen så ille heller. Vi ønsker virkelig å kunne bygge hus, det huset vi har nå begynner å bli trangt som jeg har nevnt før, men prosessen for å bygge er lang og det koster masse penger, så det spørs vel om det kanskje blir med tanken. 

Før middag tok vi på oss joggesko og gikk litt nedi vegen her, ja nettopp for å se på en annen tomt, det er en tomt vi har siklet på en stund, den ligger på et byggefelt, det er mange fra skolen til Emmeli som bor der, og naboen til tomten vi har sett på er ei klassevenninne av Emmeli. Den koster litt mer den tomten, men den er også mye mer sentral, og det er mulig å gå både til skolen og barnehagen slik vi gjør nå. Men igjen det å bygge koster penger, men jeg skulle så virkelig ønske... Vi har jo faktisk tippet lotto for 5 uker fremover, så kanskje vi er heldige og vinner i kveld ?!? Ja, da blir det hus kan jeg fortelle dere... 

ÅÅ disse drømmene!!!!#helg #drømmer #hus #bygging #tomter

Vinterdress - best of both worlds!

 • 24.10.2015 kl. 10:30

Vinteren nærmer seg med stormskritt og det er noe vi bare må innse, det betyr at det er tiden for å gå til innkjøp av varmere klær til store og små. Når jeg skal velge yttertøy til barna mine er funksjonalitet, varme og god vannresistens viktig for meg. Dersom jeg finner noe jeg virkelig liker kan jeg kjøpe det samme merket år etter år, og akkurat det har skjedd med vinterdresser. Nå er det bare Nathalie her som har behov for dress, Emmeli bruker utebukser og Storm Aleksander er så liten enda at han leker ikke mye i snøen. 

Merket jeg har falt for er Reima, jeg kjøper alltid ReimaTec dressen til Nathalie, hun er alltid god og varm, den har glatt innside noe som gjør at den "sklir" lett mot klærne hun har under, dette gjør at det blir lettere å bevege seg til tross for at man har på mye klær, det beste av alt er at hun helt seriøst kan ligge i vanndammer uten å bli bløt. Med den vinteren vi alt for ofte har i Norge er det faktisk nødvendig å ha en vinterdress som holder vannet på utsiden, for snøen den kommer og går gjennom hele vinterhalvåret og det er ofte slapsete. 

Jeg kan heller ikke legge skjul på at jeg liker dressene bitte litt ekstra fordi de er så utrolig søte, jeg forelsket meg helt i dressen vi hadde i fjor, den var lilla med pels på kragen, da jeg fant en som var nesten lik i år så kunne jeg ikke annet enn å gå for den. (Pelsen kan tas av). Jeg ser så absolutt ingen problemer med at dressen ser søt ut så lenge det fungerer bra i tillegg, og det gjør virkelig disse dressene. Best of both worlds, eller noe sånn ;P 

Den koster kanskje litt, men det gjør de fleste andre dresser også, og det er faktisk ganske ofte tilbud på reimaklær på ulike nettsider. I år prøver vi også ReimaTec vottene, så får vi se hvordan de er, hurra for salg!!!

#reima #reimatec #vinterdress #lilla 

My new jacket!

 • 23.10.2015 kl. 19:12

//annonselink//

Høsten er her, været er jo strålende om dagen og selv om det er litt kjølig er det så godt å komme seg ut. Da er det veldig godt å ha en jakke som holder vinden ute og vannet på avstand. Jeg har nylig fått meg ny jakke. Jeg og mannen min kjøpte en hver fra XXL, og vi er så utrolig fornøyde begge to. Den er tynn, vindtett og vannavstøtende, noe som gjør den perfekt både vår, høst og vinter, ja til og med på kjølige sommerdager. Det er perfekt for lag på lag prinsippet noe som er svært viktig for meg, og kanskje enda litt viktigere for Ole-Anders ettersom han blir lett varm.

Damemodellen er innsvinget i livet noe jeg liker veldig godt, begge modellene har snøring nederst og lufting under armene. Jakken kan du se nærmere på HER.#bergans #jakke #skalljakke #ny

Hello friday!!

 • 23.10.2015 kl. 13:08

Fredag er fridag!!!!

Fredag har blitt en forlengelse av helgen her hjemme, Nathalie har fri fra barnehagen og det blir en liten minilørdag. Vi har en rolig morgen hvor vi kan sitte i pysjen litt lengre enn vanlig og vi ser på barnetv. Ja vi tar det rett og slett med ro. Dette er en dag hvor jeg liker å ha null planer slik at vi kan gjøre akkurat det vi måtte ha lyst til og behov for. 

Det er en dag som jeg har alene med barna mine, og det er en mulighet jeg har til å få litt alenetid med Nathalie ettersom Storm Aleksander ofte sover lenge om morgenen. Det er en dag for mammakos og denne muligheten har jeg tenkt å benytte meg av så lenge jeg har mulighet, altså så lenge jeg er i permisjon. 

God fredag og God helg alle fine <3 

 

Right around the corner

 • 23.10.2015 kl. 10:00

Nå er jo julen på plass i butikkene og det er jo faktisk ikke sååå lenge til jul, tiden flyr jo så fort og selv om jeg hadde satt pris på om juletingene kunne ventet med å komme i butikkene i enda noen uker. Men som jeg sa så er jo julen her før vi aner ordet av det, så det jeg egentlig lurer på er om det er noen der ute som har begynt med julegaver enda, eller begynt å tenke på det?? 

Vi er alltid så seint ute med julegaver, og vi sier alltid at vi skal begynne tidlig, men det er jo alltid igjen noen heeeelt til slutt, og det er så utrolig stressende og irriterende. Men vet dere hva?? Vi har faktisk allerede kjøpt inn den første julegaven, julegaven til Storm Aleksander er i boks, det er vel kanskje den enkleste julegaven å kjøpe, han hadde blitt glad for papir. Men nå er jeg veldig klar for å få kjøpt inn litt mer, og jeg håper at vi kan gjøre som i fjor, da kjøpte vi faktisk de meste av julegaver på nett, det er så utrolig enkelt.... Det er jo bare å klikke hjem, og ettersom vi har tantunger/onkelunger og barn som ofte ønsker seg leker så er jo også utvalget mye større på nett, prisene er også ofte bedre!!! 

Spørs vel om ikke det blir litt klikking idag også!! #jul #gaver #internett #shopping

Ukens yey or ney: lace up

 • 22.10.2015 kl. 18:30

Uansett hvor jeg ser på klær om dagen er det en stil som går igjen, lace up. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om denne trenden, den kan jo veldig fort bli tacy, men samtidig så er det noen plagg jeg liker. Jeg liker ikke lace up i en kort kjole, men jeg synes det kan være kult om det er på et skjørt. Om jeg skulle hatt en overdel med lace up ville jeg nok gått for en som stoppet før det viser alt for mye, og det hadde heller ikke gjort noe om overdelen var av det litt løsere slaget, en bluse kanskje?!? Jeg kjenner at dersom jeg måtte velge en yey or ney, så hadde det nok blitt ney på denne.. Så hva synes du?? Lace up yeeey or ney???

#yeyorney #laceup #mote #fashion 

Ei fornøyd prinsesse <3

 • 22.10.2015 kl. 16:00

Da jeg fortalte Nathalie i går at hun måtte bli med opp på rommet hennes for å se hva jeg hadde gjort der idag var hun så med. Men hun skjønte nok ikke helt hva det betydde, for på vei opp fikk jeg klar beskjed om at jeg måtte sitte i senga hennes for hun skulle lage mat til meg. Vi åpnet døra og det første hun sa var at det var mørkt, så vi skrudde på lyset, så gikk hun rett inn og på vei bort til kjøkkenet sitt. Så snudde hun seg mot meg og da ble hun helt stille. Hun kikket opp på veggen og utbrøt "ROMMET MITT, såååå fint!! SEEE!!!!" Så fikk hun øya på de "kulene" som henger i taket, og stolen og eskene på gulvet. Hun ble helt overveldet, hun pekte, ville prøve og var så fornøyd med den rosa lille verdenen sin. Hun fikk øye på kakefatet som sto på bordet og jeg fikk beskjed om å sitte i stolen, så fikk jeg servert både kake og kaffe. Etter en stund måtte jeg og Storm Aleksander ned, hun ville være med opp på rommet sitt, og jeg trodde egentlig aldri jeg skulle få se henne igjen. Hun lekte sååå lenge der oppe, og da hun endelig kom ned var hun strålende fornøyd og fortalte at hun hadde lekt på rommet sitt <3Snuppa er fornøyd med sin rosa himmel, da er mamma fornøyd også!! Så får jeg heller ha lilla på mitt rom ;) 

#interiør #nytt #rom #prinsesse #fornøyd 

Lazy morning

 • 22.10.2015 kl. 12:07

Noen dager får jeg så dårlig samvittighet, jeg vet vi burde komme i gang tidligere, men så går det bare ikke. Idag er en slik dag. Vi våknet ca 9, det synes jeg er helt greit, men akkurat idag så fikk jeg ikke opp øynene, jeg var så utrolig trøtt at jeg bestemte meg for å gi lillegutt litt mat i senga og håper på at jeg kunne få 5 minutter til. Han sovnet igjen ganske så fort, så han var nok trøtt han også. Jeg fikk 5 minutter til, eller jeg fikk mange 5 minuttere til, for da vi endelig våknet igjen og jeg kikket på klokken lysten tallene mot meg, 10.23!!!! Herregud, halve dagen hadde jo gått! Vi kom oss opp, jeg fikk dusjet og jeg fikk i meg frokost. Så var det plutselig tid for at lillegutt skulle sove litt igjen, så nå sitter jeg her da, venter på at kaffen skal bli ferdig og har egentlig innsett at dette kommer til å bli en svært lite produktiv dag, det eneste jeg vet at jeg må gjøre er å handle. Det må jeg ta rett før jeg skal hente Nathalie i barnehagen for Storm Aleksander pleier å sove en stund, og jeg synes det er så utrolig kjedelig å vekke han...

Så dette blir altså min dag, under pleddet meg en kopp kaffe... Dårlig samvittighet, men så er det egentlig litt godt også!!!#hverdag #mamma #permisjon #baby

Kids room! Here it is!!

 • 21.10.2015 kl. 15:37

 

Her var altså rommet hennes, helt plaint og ganske kjedelig. Bordet og stolene som er der fikk hun jo for ikke så lenge siden, det viste jeg dere jo. Så uten det var det jo enda mer kjedelig. Men idag har jeg altså fått gjort litt der inne, ting tar faktisk utrolig lang tid da man gjør det alene, og da man har begrenset tid å bruke pga en liten baby i tillegg så flyr tiden, vips så var det tid for å hente Nathalie i barnehagen.Det er fremdeles noen småting som mangler, det er ei taklampe som skal opp, men det turte jeg ikke å gjøre selv så det får Ole-Anders ta etterpå, og planen er at jeg skal sy en madrass til den benken mellom skapene hennes som dere kan se på før bildene. Men her er altså resultatet, håper dere liker det. 

Jeg kan love dere at det var ei fornøyd jente som kom inn på rommet sitt etter barnehagen, men det får jeg heller vise dere senere, for nå må jeg komme meg opp og lage middag!

Ha en fin ettermiddag <3

#inredning #interiør #nytt #barnerom #jente #pike #mamma #fornøyd 

Interiørpakke!

 • 21.10.2015 kl. 10:00

Uæææ!!! Endelig er de her, i går kveld fikk jeg Ole-Anders til å dra opp på posten og hente pakkene som hadde kommet. Jeg turte nemlig ikke å gjøre det selv, jeg var så redd for å ikke få de med meg. Vi hadde jo bestilt ganske mye. Og da jeg så pakkene han kom hjem med så er jeg veldig glad for at han hentet de også. Dagen idag skal bli brukt på å åpne pakkene og få ordnet på rommet til snuppa før jeg skal hente henne i barnehagen senere idag, herregud som jeg gleder meg til å se reaksjonen hennes <3

Jeg tenkte også at jeg skulle lage et før og etter innlegg til dere. Så får dere se hva jeg har kjøpt også. 

Når jeg tenker meg om er jeg egentlig veldig spent på om jeg får følelsen av at rommet hennes er ferdig da jeg har fått dette i orden, eller om jeg ser at det er mer som mangler. Kommer jeg egentlig noen gang til å bli fornøyd?? Det kommer hvertfall til å bli bedre enn det er, men det skal ikke så mye til heller, for nå er det ganske så kjedelig. 

 

#pakker #interiør #barnerom #jollyroom #rosa #pink 

 

4 mnd kontroll

 • 20.10.2015 kl. 17:30

Tiden flyr så utrolig fort, lille/store babyen min er allerede 4 mnd gammel, eller ha ner 4 mnd og 8 dager faktisk. Vi var en tur på helsestasjonen idag, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg synes det er skikkelig gøy. Vi får alltid så mye skryt, tror jeg har nevnt det her før også, og idag var intet unntak. Som vanlig var det ikke mye jeg lurte på, annet enn hvordan det var da han om noen måneder skal begynne å få smake litt mat ettersom han er ganske sensitiv nå, han reagerer på mye av det jeg spiser. Så fikk han virkelig vist seg frem, han lå på magen og viste akkurat hvor sterk han er der han prøvde å komme seg fremover på matta. Han viser stor interesse både for leker og for mennesker og lyder, noe som viser at han både kan leke og er sosial. Han snur seg jo både fra mage til rygg og fra rygg til mage nå noe helsesøster var veldig imponert over. Hun sa faktisk at han oppførte seg som en på 5 mnd. Du kan tro det var en stolt mamma som gikk derfra, og da han i tillegg følger kurven sin perfekt, og lengde og vekt er perfekte i forhold til hverandre så er jo alt som det skal. Så her blir det fullamming en god stund til, hurra!!!Jess da, der er hu som ikke kan annet å skryte av ungen sin, men hallo!!! Det må da vel være lov eller?!? Og om det ikke skulle være innafor, ja så er vel jeg litt utafor da!!! ;P 

#mamma #mammalivet #baby #4mnd #kontroll #permisjonstid 

Interiør-innkjøp

 • 20.10.2015 kl. 13:00

Det ble en tur innim Kid idag, og gud så mye fint det er der nå, ja riktignok veldig mye jul, men om man klarer å se bort i fra det så er det en hel masse.. Og at det i tillegg er SALG på alt av lys, lysestaker og lykter er jo bare helt fantastisk.. Det var flere lykter som jeg synes var skikkelig fine, men jeg endte ikke opp med å kjøpe noen.. Det angrer jeg selvfølgelig masse på nå, så spørs vel om jeg ikke må en tur tilbake. Det er jo 50% så blir for dumt å ikke kjøpe det nå :P Jeg fikk allikevel med meg noe, endelig fant jeg en glassklokke til noe av det fineste jeg eier, og et pelspledd(ikke ekte) ble også med meg hjem.
Denne figuren fra Willow tree fikk jeg av søstern min til jul for noen år siden. Den er så utrolig fin, og det er en mening med den, sisters by heart heter den og jeg føler den representerer det vi har blitt etterhvert som vi har vokst opp, ikke bare søstee, men også gode venner <3 Det pleddet vi hadde i sofaen fra før hadde blitt så utrolig nuppete og fælt, så behovet for et nytt pledd var stort, jeg sitter faktisk aldri i sofaen uten å ha pledd over meg, eller det er hvertfall veldig sjeldent. 

Planen var egentlig å kjøpe et ullpledd, de har jo Gol ullpledd til 199 kr på kid nå, men jeg synes de kjentes så utrolig "feite ut" jeg ble jo helt blank på fingrene etter å ha tatt på det. Så jeg endte heller opp med noe annet.Puten vil jeg også bytte ut, men jeg har ikke funnet noen jeg liker enda :P Vet liksom ikke helt hva jeg vil ha. 

Ha en fin dag videre <3 Etterpå kommer det en liten update på hvordan det gikk på helsestasjonen idag!!

#interiør #kid #salg #hjem #pledd #høst #kos #willow tree #sistersbyheart 

Brekie!

 • 20.10.2015 kl. 09:28

Av og til er det så godt å ha litt ekstra tid om morgenen. Det å kjøre i barnehagen og få lillegutt til å sove den første luren sin før jeg selv spiser frokost er noe jeg gjør av og til. Rett og slett fordi jeg ikke er glad i å spise så tidlig, og jeg liker å ha ro rundt meg da jeg skal spise. En av favorittene mine om dagen er en ganske fargerik frokost. Det er hjemmebakt brød med røkt kalkunskinke, avokado og tomat. Det er så utrolig godt, og det er jo ganske så sunt også. Da maten ser fristende ut er det også mye lettere å få den i seg. Denne maten slår jo brødskive med ost ned i støvlene, og ikke er det tar ikke mye til å lage heller... Nam!!!

Anbefales!!

Nå venter time på helsestasjonen om noen strakser, jeg er så spent!!

#mat #frokost #nam #avokado #tomat #kalkunskinke #hjemmebakt #brød 

Walking home.

 • 19.10.2015 kl. 19:44

Idag tok jeg beina fatt da jeg skulle hente Nathalie i barnehagen. Jeg hadde egentlig allerede i går bestemt meg for at jeg skulle gå idag, den turen vi hadde ut i går ga virkelig mersmak. Jeg er allikevel ganske overrasket over at jeg ikke kom på en god grunn til ikke å gå. Det var jo både kaldt og grått ute, og ikke nok med det, men da vi endelig kom oss ut døren, lillegutt, vognen, Neo og jeg så var den lille gutten så sint. Han rett og slett hylte der han lå i vognen sin. Mammaen trodde nok det var kaldere enn hva det var, for han ble litt varm der han lå med lue og ulldress godt pakket ned i voksiposen. Men etter at jeg fikk åpnet posen litt og han fikk kjølt seg ned igjen så sovnet han og der sov han helt til vi var hjemme igjen. Det gikk faktisk over all forventning å ha med seg både lillebror og hund opp til barnehagen. Neo måtte selvfølgelig sitte igjen utenfor gjerdet i barnehagen, men han laget ikke en lyd, bare satt og ventet på oss. 

På vei ned igjen sto Nathalie på søskenbrettet den første delen, det gikk utrolig fort nedover bakkene, noe hun synes var skikkelig gøy. Da det var igjen ca 1 kilometer ville hun gå selv, det fikk hun jo selvfølgelig lov til, og hun løp hele veien hjem, jeg blir så imponert over hvor langt de korte beina hennes faktisk kan gå. Flinke jenta til mamma <3Neo fikk også gå litt løs på vei hjem, det er vel noe av det beste han vet, så han var mer enn fornøyd da vi kom hjem. 

Nå er Nathalie og Storm Aleksander i seng, ingen av de sover enda, men Nathalie holder seg da i senga si, og jeg har "bare" vært oppe 3 ganger de siste 10 minuttene for å gi lillegutt smokken. Nå har han vært stille en stund, så det er lov å håpe at han har klart å holde hendene unna ansiktet *bank i bordet* Seriøst, det finnes ikke noe mer irriterende enn dissa arma som skal opp i ansiktet og dytte ut smokken da man har en trøtt liten baby. 

#Utpåtur #mamma #permisjonslivet #mammalivet #vogn #emmaljunga # søskenbrett #storesøster #lillebror #hund 

A girls heaven!

 • 19.10.2015 kl. 15:30

Emmeli trenger mer plass til klærne sine, etter å ha snakket litt med henne om rommet hennes så har vi funnet ut hvordan vi skal gjøre det. Det er tydelig at hun ønsker å få et mer "modent" rom, hun er veldig klar på at favorittfargen er lilla, og hun synes at det er litt trangt på rommet hennes. Vi har valgt å gjøre det slik at begge jentene får nye ting til rommet sitt mot at de får litt mindre julegaver fra oss. Dette bestemte vi for Nathalie ettersom hun ikke er stor nok til å velge noe slik selv, men Emmeli fikk velge selv. Så langt har hun fått ny lampe, og hun er så utrolig fornøyd allerede, det er mye som gjenstår, men etter på ha sett på litt bilder sammen i går kom vi frem til hva hun ville ha klærne sine i , og dette er bildene vi har sett på.Her er det mye rosa, og det er ikke det hun ønsker, så se bort i fra fargen, men dette er altså det vi har tenkt, hun har en perfekt plass på rommet sitt for å få til noe som dette, hun vil ha gardiner foran istedenfor dører, så det skal hun få. Jeg er veldig spent på hvordan det blir til slutt, jeg håper hvertfall at snuppa blir fornøyd!

Slik det er nå har hun også både sofa og seng på rommet sitt, dette tror jeg det kommer til å bli en endring på, men det forutsetter at vi får solgt både senga og sofaen som er der nå. Herregud så gøy det er å gjøre slike små endringer. Jeg har helt dilla på pinterest om dagen. 

#pinterest #bilder #klær #skap #oppbevaring #oppussing #jenterom

Friendship!

 • 19.10.2015 kl. 10:10

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om barn og dyr, du kan se hele innlegg HER. Dersom du har lest innlegget så skjønner du kanskje at jeg er veldig for at barn skal vokse opp med hun eller dyr generelt. Nå som jeg har en liten baby igjen får jeg det bare bekreftet igjen og igjen. Storm Aleksander er nå 4 mnd og jeg kan se at han blir mer og mer opptatt ev den "pelsballen" av en hund vi har. Gleden er stor da hunden kommer nærme nok til at han kan ta på, her snakker vi smil og latter altså. Jeg kan også se at i det gutten treffer pelsen til hunden setter det i gang en tankeprosess, eller en læreprosess, tenk deg da, alle de inntrykkene den lille babyen får gjennom hendene sine. Neo får også god trening med dette. Han må være veldig forsiktig så han ikke skader babyen med klørne sine, eller skremmer han da han stikker snuta opp i ansiktet til den lille gutten som ligger på gulvet. De får også øvd seg på å respektere hverandres grenser, for de sier ifra begge to. Om Storm Aleksander drar for hardt i pelsen så går hunden unna, og om Neo kommer for nærme ansiktet og gutten ikke vil så begynner han å gråte. 

Neo passer på Storm Aleksander akkurat slik han passet på Nathalie da hun sov ute i vognen sin. Han legger seg ved siden av vognen, og kan ligge der i evigheter, han legger seg også inntil dersom Storm Aleksander ligger på gulvet og leker. . Det å se den gleden de har av hverandre er helt magisk.

#barn #dyr #kjærlighet #læring #utforsker #mamma #mammalivet #permisjon 

 

Out and about

 • 18.10.2015 kl. 14:32

Hei og god søndag!

Her har vi brukt dagen så langt ute i finværet. Vi gikk opp til skolen til Emmeli slik at jentene fikk leke litt der. Det er så utrolig godt å komme seg ut, og det er virkelig noe helt spesielt med høstluften altså, den er liksom litt ekstra frisk. 

God søndag videre <3

Kitchen remodel!

 • 17.10.2015 kl. 15:32

Du vet når du går på visning, du finner det perfekte huset, dere går gjennom en budrunde og dersom man er skikkelig heldig så får man huset. Det er ingen ting man vil endre på, man er i himmelen... Her kan jeg bo i 20 år og ikke ville endre på noe.. Der var vi for drøyt 2 år siden. Huset vårt var perfekt, det var mer etter mindre nyoppusset, lyse og fine flater, soverommene var plassert i en etasje, hagen var stor og fin, og det var kjeller med vaskerom. Vi var i himmelen begge to, og vi er fremdeles veldig fornøyd med huset vårt. Det som er gjort her er gjort ekstremt bra, både utvendig og innvendig, det har vi fått bekreftet av flere snekkere/tømrere nå som vi har hatt befaring på huset vårt. Det er bare det at vi har liksom bodd oss inn i huset, man ser hva som kanskje ikke er så perfekt for oss. Og vi driver å vokser oss ut av huset. Det har blitt for lite. Det er 3 soverom, og det er ikke avansert matte som skal til for å forstå at 3 barn + 2 voksne / 3 soverom ikke går opp. Det har seg nemlig sånn at etter at vi fikk Nathalie så ville jeg egentlig ikke ha flere barn, men det endret seg jo og nå har vi en liten gutt til, og hvem vet kanskje det kommer en liten til med tiden?!? Det vet vi jo ikke enda, jeg har lært at man aldri skal si aldri. 

De lyse flatene som jeg likte så godt har jeg gått lei, jeg synes det er kjedelig. Stua er for liten, jeg føler at det er rotete hele tiden og barna har ikke mye plass å utfolde seg på. Så er det kjøkkenet da, det er egentlig veldig fint altså, men det irriterer meg skikkelig at de har valgt å dra overskapene så langt ned, det gjør at benkeplassen blir litt ødelagt og da man i utgangspunktet aldri får nok benkeplass så sier det seg selv at det blir et irritasjonsmoment. Kjøkkenskap generelt irriterer meg veldig, det er vanskelig å ha oversikt på hva man har, noe blir jo alltid stående innerst, det er høyt opp så det som står på toppen rekker jeg ikke uten stol. Misforstå meg rett da, jeg er klar over at dette er småting og vi er heldige som har et kjøkken som man ikke trenger å skjemmes over. Men jeg har allikevel lyst til å gjøre noe med det. 

Jeg har 1000 ideer, og klarer ikke å bestemme meg, den ene dagen vil jeg rive en vegg, den andre dagen vil jeg ha det som det er og barebytte innredning, ja dere skjønner.. Det jeg derimot har bestemt meg for er at jeg ønsker grå innredning, jeg vil ha litt freshe lamper, jeg er dritt lei(unnskyld) spotrekker og jeg vil ikke ha overskap, alt skal ha plass i skuffer under benkehøyde. Jeg ønsker meg også veldig en kjøkken øy. Og fliser til veggen har jeg allerede valgt ut, og der er jeg og mannen helt enige, det er veldig praktisk. 

Jeg har klikket meg inn på utallige bilder på pinterest og funnet noe jeg liker, jeg tenker litt elementer fra alt, for jeg finner ingen løsning som er helt lik det jeg vil ha selv, men da får dere en liten pekepinn på hva jeg tenker og ønsker hvertfall.Så hva synes du?? Kanskje kan du fortelle meg hva DU må ha på ditt kjøkken??

#kjøkken #interiør #oppussing #inspirasjon #ønsker #familie #hus #hjem 

 

Pink lace!

 • 17.10.2015 kl. 11:00

//Annonselink//

Her kommer gårsdagens antrekk. Jeg har på meg den nye blusen min, den er så utrolig fin og det irriterer meg noe så veldig at kontrollen til speilrefleksen min ikke vil fungere lengre, bildene blir så utrolig dårlige, men here it goes...

Blusen fra HER //  Ullskjørt fra Only 

Kombinasjonen av det fine stoffet i blusen og det "grove" ullstoffet i skjøret synes jeg er en så god match og fargen på blusen er så fin til det lyse håret mitt. Dette synes jeg så absolutt var et godt kjøp, noe som så absolutt ikke er en selvfølge da man bestiller på nett. Bilder har jo så rett for å juge både i forhold til kvalitet og farge, men denne gangen stemte det faktisk veldig bra. Hurra!

 #antrekk #fredag #mamma #skjørt #bluse #only #nelly 

Hvordan få forholdet til å vare!

 • 16.10.2015 kl. 16:00

Har du funnet mannen med stor M, kvinnen med stor K? Ja, da er du heldig, og dere bør gjøre det dere kan for å at det skal fungere, for at dere skal være lykkelige sammen i mange, mange år! Først og fremst  vil jeg bare si respekter hverandre!

1. Du må stole på partneren din.

Har du opplevd svik før? Snakk om det og legg det bak deg. Det er så utrolig viktig at du ikke glemmer at det som skjedde den gangen ikke har noe å gjøre med din nye flamme. 

2. Aldri avslutt dagen med å snu ryggen til hverandre!

Man skal aldri legge seg for kvelden om man ikke har avsluttet en krangel, det gjør det bare 100 ganger verre. Løs opp konflikten, gi hverandre en klem og et kyss og si god natt.

3. Have fun!

Le sammen, det er lov å være barnslige, tulle og ha det gøy det er så utrolig viktig. Det får deg til å smile og det løfter hverdagen litt ekstra. 

4. Legg fra deg telefonen!

Det er så alt for lett å plukke opp telefonen eller ipaden, jeg er skikkelig dårlig på å la den ligge selv, og jeg vet at det irriterer mannen min. Sliter du med å la den ligge, ja så legg den igjen på kjøkkenet eller legg den så langt unna at du ikke når den fra sofakroken. 

5. Sett av tid til hverandre.

Dette er kanskje både ekstra viktig og ekstra vanskelig da man får barn, men det betyr ikke at det er noe mindre viktig av den grunn. Det er vel heller motsatt. For meg betyr ikke dette at man må dra på ferie alene hele tiden, det betyr heller at man må sette av tid i hverdagen. Bruk tiden da barna sover, da de er ute å leker eller leker på rommene sine. Kanskje er dere så heldige at det er en bestemor eller tante i nærheten som kan komme å se til barna så dere kan gå en liten tur sammen i det friske høstværet?!? Det er de små tingene som teller.

6. Kyss!

Kyss hverandre i hverdagen. Gi hverandre et kyss da dere sier hadet, eller bare da dere passerer hverandre på kjøkkenet, det tar jo ikke lang tid en gang.

7. Finn på ting hver for dere!

Selv om det er viktig å være sammen må det også være lov å bare være meg og ikke alltid vi. Det er sunt å ha litt tid og noen interesser som bare mer for deg. 

8. Innrøm at du tar feil!

Denne er jeg kanskje litt for dårlig på, men til gjengjeld så er mannen min veldig god på det. Er det lov å si at vi utfyller hverandre bra, eller kanskje jeg har noe å jobbe med?!?

9. Si ting som det er.

Det er absolutt ingen poeng å gå rundt grøten. 

10. Ta vare på deg selv.

Dette er fint både for deg selv og for partneren din. Det er lov med joggebuksa av og til, men det er også veldig lov å pynte seg litt for hverandre. Det trenger ikke å være ballkjole, men sett på deg noe du føler deg fin i selv.

11. Vær enig når det kommer til oppdragelse.

Denne gjelder for dere med barn, det er så utrolig viktig at man står på samme side. Snakk om hvordan dere vil ha det, og gjør det gjerne før dere får barn. Denne gjelder kanskje litt for dere med hund også. Det er jo viktig at man setter de samme grensene.

12. Be kind.

Har partneren din noe ved seg som du vet han/hun er flau over eller misliker, ja så ikke påpek det da.. Du kan jo tenke deg selv!!!!

13. Ikke prøv å forandre på hverandre.

Er det noe du ikke liker og som du virkelig ikke klarer å leve med? Kanskje dere ikke er helt riktig for hverandre da?!? Hvertfall ikke om dette er noe som partneren ikke er villig til å endre på heller.

14. Rydd etter deg.

Ikke la sokkene slenge, ta med deg glasset på kjøkkenet. Det er slike ting som det er så alt for lett å irritere seg over og som det er så utrolig lett å gjøre noe med.

15. Ha sex. 

Ja, rett og slett.. Ha sex...


Bilder er funnet HER

#Forhold #kjærlighet #tips 

Er dere med??

 • 16.10.2015 kl. 09:10

Ja, er dere med meg eller?? 

Det er jo fremdeles oktober, og om dere som meg henger med på utfordringen som jeg skrev om HER så merker dere vel kanskje at det begynner å bli litt tungt nå?!? Eller jeg synes nå hvertfall at det begynner å ta på. Idag er det hele 120 sekunder som står på planen, og jeg kjenner at jeg gruer meg. Jeg synes faktisk det var ganske så tungt med gårsdagens 90. Men jeg har lovet meg selv at dette skal jeg klare å gjennomføre, så jeg gir meg ikke.. Etter at dagens er utført er jeg jo over halvveis, og jeg er veldig spent på å se hvor lenge jeg klarer da vi kommer til den siste dagen.

Men ja... Er du med eller?? Fortell meg hvordan det går da vel!!!

Photofail *hendaoverøya* Har en liten pus som ville være med på bildet. Og ja, her tar vi planken i det vi står og går i ;P Her er det half and half. Skjørt og pysj, jeg vet nemlig at lillegutt snart våkner og skal ha mat, derfor gidder jeg ikke å "gjemme bort" matfatet hans riktig enda ;P (Og som teksten sier så har jeg ikke tatt dagens 120 enda heller, jeg hadde nøyaktig 20 sek på å ta bildet, for jeg har nemlig ei jente her hjemme som skal ha elsaflette idag, så da må planken vente litt).

 

Update: Fletta på plass! Rakk det før lillegutt våknet også... Hurra!!!


Ikke helt ekte Elsaflette, i know, men da jeg legger fletta over håret istedenfor inni håret så holder fletta seg mye bedre, alt håret hennes er nemlig ikke like langt enda.

 

#trening #planken #oktober #oktoberutfordring #photo #fail

 

Som hund og katt!

 • 15.10.2015 kl. 18:00

Tidlig på morgenen idag så leverte jeg Neo hos dyrlegen. Han skulle legges i narkose og få en tannrens, han har så dårlige tenner at dette er noe han må gjøre av og til. Jeg synes det var så utrolig vondt å dra fra ha, jeg vet liksom ikke hva han tenker om dere skjønner. Jeg vet jo at han er en hund og ikke et menneske, men jeg er jo så glad i han og vil jo ikke at han skal tro at jeg forlater han for alltid. Dessuten synes jeg det er skummelt at han skal legges i narkose, det er jo en risiko ved det selv om den ikke er så stor. Så da jeg fikk telefon om at han var klar for å bli hentet ble jeg veldig glad. Storm Aleksander hadde akkurat lagt seg i vogna for å sove, men heldigvis ikke sovnet enda, så jeg tok han opp igjen slik at vi kunne dra å hente Neo med en gang. Det var en svært groggy hun som møtte meg da jeg kom, han snublet da han skulle over dørstokken, det sier jo litt, det er jo en ung hund det er snakk om altså, han er ikke 3 år en gang :P Da vi kom hjem fulgte han etter meg over alt helt til jeg satte meg i sofaen, da la han seg ned. Det tok ikke lang tid før Elvis, katten vår, krøyp over sofakanten for å se hva det var med kameraten sin, han pleier jo ikke å være så slapp. Elvis sklei ned fra sofaen og satte seg helt inntil Neo, han vasket han i øret og på beina og ble bare sittende å se på hunden som lå og slappet av. Herregud jeg som er så hormonell ble jo selvfølgelig veldig rørt, det er helt fantastisk hvor fort disse to som levde i hver sin etasje her hjemme i tre dager etter at vi hadde fått Elvis har blitt venner. Ikke bare venner, men gode venner, nesten som brødre vil jeg si. De leker, løper etter hverandre i hagen (det ser ut som om de leker sisten), de koser i sofaen og de vasker hverandre i ørene. Også får de litt nok av hverandre også da. 

Som hund og katt er det et uttrykk som sier, vel her i huset tolkes det som noe positivt hvertfall <3#hund #katt #venner #familie #dyr 

 

Christmas!

 • 15.10.2015 kl. 14:10

I år må julenissen ha kommet litt for tidlig, jeg lurer rett og slett om kalenderen hans er riv ruskende gal.  Det eneste som mangler er juletre og hvit bakke.. Juleproduktene i butikkene er jo ute allerede, og det må vel bety at julen nærmer seg?!?  Idag fikk jeg nemlig  ikke bare en, ikke to, men hele 3 pakker i posten.. Det er så gøy, jeg elsker virkelig å få pakker i posten, hurra!!! Jeg har jo lyst til å rive de opp før jeg har kommet meg inn døra her hjemme. Innholdet i pakkene var både til meg, Nathalie og Storm Aleksander. Det til meg var klærne fra nelly, Nathalie begynner jo å bli så stor og vokser jo ut av alt hun har av klær, så tingene til henne fra Lindex kom også i dag, og ettersom det begynner å nærme seg vinter så har jeg også bestilt ny lue til Storm Aleksander, det ble en kivat lue, blå med hvite prikker, de sitter så utrolig godt på, og er så fine <3Kjole, skjørt, tunikaer, gensere og bukser/tights, ja litt av alt. Dette er noe av det som kom i posten idag, pakken fra Lindex. Det er så mye fint, og klærne er så utrolig myke og gode. Den sorte og den rosa tightsen med "firkantmønster" på knærne har børstet innside noe som gjør de supermyke, og de er litt tykkere enn vanlig tights, de synes jeg er en absolutt fordel nå som det begynner å bli kaldt. 

Jeg har faktisk ikke kjøpt barneklær på lindex tidligere, men jeg kommer nok til å fortsette med det, for ikke bare er klærne fine og gode, men de har også delt inn størrelsene sine litt annerledes enn f.eks. H&M, istedenfor å ha en avdeling med 92-128 og 134 og oppover så har de begynt den avdelingen for de store jentene på 128. Dette betyr at Nathalie og Emmeli ikke bare må ha like klær, og jeg kan egentlig ikke skjønne hva de tenker med da de mener at ei på 2 og ei på 7-8 skal like de samme klærne?!? Mulig jeg legger litt ekstra merke til det ettersom jeg har en i hver endre av skalaen, men ja, jeg synes det er rart. 

    Dette ble litt utenom, men uansett, jeg liker klærne veldig godt, og er veldig spent på om Nathalie blir like begeistret som meg ;)

Ha en fin dag videre <3

#innkjøp #barn #klær #barneklær #mamma #lindex #shopping 

 

Voksentid

 • 15.10.2015 kl. 10:57

Når man har store barn med faste rutiner er det ikke vanskelig å finne tid til å være kjærester, dere vet den der voksentiden. Den kan man helt fint legge til etter at barna er i seng, her skjer det klokken 19.00 i uke dagene, og Emmeli har nå nettopp fått begynne å være oppe til 20.00 på fredag og lørdag. Derfor har vi inntil for 4 mnd siden hatt flere timer på kvelden hvor vi kan sitte inntil hverandre i sofaen, snakke eller bare se på tv sammen. Så skjedde det noe, vi fikk en liten baby. Rutiner til han kunne vi bare se lenge etter. Han sov da han ville og gjerne på armen/puppen til mamma. Slik var det lenge. Det er vel først nå den siste måneden, eller en drøy måned vil jeg kanskje si, at han har begynt å kunne legge seg i vogna si mellom 18.00 og 19.00 og sovne av seg selv. Det er så godt det, men så har det seg sånn da at han fremdeles ikke helt har skjønt poenget med rutiner, han våkner nemlig mellom 20 og 21 for å få mat og da er det ikke bestandig at han vil sove igjen før vi skal legge oss. Så da sitter vi her da, med en baby mellom oss som krever oppmerksomhet og som selvfølgelig tar all oppmerksomheten fra oss begge to, han er jo så herlig at vi ikke klarer å la være å se på han og tulle med han (åå, den latteren). Dermed blir det ikke så mye voksen tid om dagen, og nå etter 4 mnd kjenner jeg på at jeg savner det litt. Misforstå meg rett da, jeg synes så absolutt at lille gutten skal få all den oppmerksomheten han trenger, men jeg kjenner veldig på at jeg kunne trenge litt bare voksne tid, spesielt de kveldene hvor jeg er ekstra sliten. 

Jeg tror det er utrolig viktig å få denne voksentiden, vi trenger alle å få litt oppmerksomhet fra den vi er sammen med, den vi elsker og den vi skal tilbringe resten av livet med. Og jeg må si at jeg gleder meg utrolig mye til lille gutten min kan legge seg i senga si klokken 19.00 og sove litt mer enn en time før han er klar for å stå opp igjen. Når dette blir det aner jeg ikke, og det får jeg heller ikke gjort noe med, men slik det er nå så skal han få all den kosen han vil, og voksentiden får heller bli litt avbrutt inntil videre. Nå er det babykos i fokus og jeg storkoser meg med den fine lille babyen min <3 (som egentlig begynner å bli veldig stor).
#voksentid #baby #kos #mamma #pappa #mammalivet #familie 

Clean up!

 • 14.10.2015 kl. 15:43

i dag har jeg vært i et sånn må få orden rundt meg humør! Det er egentlig litt godt å ha slike dager for da får man faktisk gjort noe her hjemme. Jeg synes det har så lett for å bli liggende ting over alt. Det er litt reklame på benken, det er halvferdige perlebrett på skjenken, det er tegne ark på spisebordet... ja you name it. Jeg kjenner jeg blir så stresset av det, og den følelsen av at huset vårt er for lite blir bare enda mer intens. Da er det veldig godt å se at det ikke er så mye som skal til, litt lett opprydding, støvsuging og litt forflytting av lysestaker og smånips, og vips så ble det mye bedre. Da man flytter om og rydder slik så føler jeg også at det blir mye lysere med en gang, og det er ikke helt feil i dag som tåken ligger å tett rundt her. Akkurat nå kan jeg høre at Nathalie leker så fint på rommet sitt i andre etasjen, det å få det bordet inn der har virkelig gjort at hun har fått litt "lekinspirasjon", og tanken på den overraskelsen hun skal få om ikke så alt for mange dager gjør at jeg må smile litt ekstra. Jeg vet ikke om dere er klar over det, men det er nemlig salg på interiør til barnerom på jollyroom(ikke reklame, bare tips) så i går klikket jeg hjem så utrolig mye fint derfra. Det blir en rosa liten verden for henne der og jeg gleder meg utrolig mye til å se reaksjonen hennes <3

Rommet til Emmeli skal også få seg en liten upgrade, men det synes jeg er utrolig mye vanskeligere, for hun er liksom i en sånn overgangsperiode når det kommer til alder og interesse, hun er jo 7 år, og er liksom stor, men liten om dere skjønner. Hun har liksom behov for et rom hvor hun kan leke, men som samtidig er litt mer stor jenterom, kanskje ikke så mye prinsesse. Planen nå er at jeg skal ta meg en tur ut i butikkene og se om jeg kan finne noen hyller til å ha på veggen, noen puter til sofaen hennes og nye gardiner, så tenker jeg vi begynner der og ser hvor langt vi kommer. Jeg er sikker å at hun blir utrolig fornøyd da det er ferdig, og hun skal selvfølgelig også overraskes, med det, så hysj hysj ;) 

#litt #av #alt #hverdag #mamma #rydding #hjem #familie #permisjon #livet #nytt #interiør #jollyroom #salg

 

Heftig start på uken!

 • 13.10.2015 kl. 20:15

I løpet av disse to dagene som plutselig har gått har hodet og tankene mine vært låst i veiledning. Mandagen ble ikke helt som planlagt, jeg skulle egentlig vært på skolen, men pga dårlig form, en liten gutt som hadde vært våken mye av natta og med denne dårlige samvittigheten for å dra fra den lille gutten min på toppen av det hele så endte jeg opp med å være hjemme. Jeg fikk allikevel brukt hjernen min litt og fikk lest meg opp på teori noe som var veldig greit. I dag har jeg vært på skolen, jeg hadde en mye bedre følelse ang å dra fra lillegutt denne dagen, ikke vet jeg hvorfor det var slik, jeg synes jo selvfølgelig ikke at det er greit å ikke være med han hele tiden, men jeg hadde hverfall ikke denne klumpen i magen idag, men jeg har nå troen på at det er en mening med alt, så kanskje var det en grunn til at jeg hadde denne følelsen og endte opp med å bli hjemme i går?!? Ikke vet jeg! Bare for å forklare litt mer, så drar jeg ikke fra lille gutten her hjemme altså, tror jeg har skrevet litt om det før også, men han og mannen min er altså med meg på skolen, men ettersom han ikke kan være med meg inn å ha undervisning, da hadde jeg ikke fått med meg noe, så blir det jo til at jeg ser han mindre, men han får allikevel mat akkurat da han har behov for det, og annen kos får han jo av pappa <3 

Men ja altså, idag har jeg vært på skolen og det kjennes seriøst ut som om hjernen min skal sprenge, det er så utrolig intenst, så vanvittig mye teori på en gang, teori som skal få en knagg å henge på, og det går jo så fort i svingene. Er jeg ikke støl i armen av skrivingen i morgen så vet da ikke jeg. All denne nye teorien sammen med en intens veiledningssesjon hvor jeg er veisøker (altså den som får veiledning) og dermed setter meg selv i en ekstremt sårbar situasjon, man utleverer jo seg selv til de grader, gjør virkelig noe med hodet altså. Jeg er helt utkjørt og har mest lyst til å legge meg med en gang... Men så er det jo utrolig gøy også da.. Jeg har jo hatt noen tanker om at jeg ikke har lyst til å fullføre dette studiet akkurat nå, og de tankene er etter i dag som sunket i jorden, og der håper jeg de forblir.#selfie #blogg #mamma #studier #veiledning #mammalivet 

Driving all day long

 • 11.10.2015 kl. 19:55

Herregud så sliten jeg er... 

Jeg blir seriøst helt ødelagt av å tilbringe så mange timer i bil. Til sammen idag har vi kjørt bil i ca 4 timer, jeg har spist alt for lite mat og kanskje litt for mye kake?!? Vi har vært på bursdag... Og tro meg, det er utrolig koselig, og det er en selvfølge at vi skal dra på besøk da små tanteprinsesser har bursdag, men det rar virkelig på altså. 

Nå er jeg helt skutt, er så sulten at jeg er kvalm og har derfor ikke lyst på noen ting... Perfekt!!! Det eneste jeg ønsker meg akkurat nå er x antall timer sammenhengende søvn, men akkurat det kan jeg vel se lenge etter... Og det er helt greit det altså, jeg elsker å kose på den lille gutten min, men da jeg vet at jeg må opp tidlig i morgen, og sitte en hel dag på skolebenken uten å få se prinsen min når jeg vil (ja selv om han ikke er langt unna hater jeg virkelig å ikke kunne se han hele tiden), ja det gjør at jeg har mest lyst til å grave meg ned :P
Mamma koser Storm Aleksander synes det blir litt mye av det gode :P 

#biltur #bursdag #prinsesse #tante #mamma #skole

Høsttur

 • 10.10.2015 kl. 16:26

På formiddagen idag ble det en to timers tur ut i skogen sammen med tanten til barna. Det var så godt å komme seg ut i frisk luft og vi hadde så godt av det alle sammen.

Nå er jeg derimot helt kjørt. Jeg aner ikke hva som skjedde,  men nå ligger jeg rett ut på sofaen med hodevondt, svimmel og fryser som bare det. Storm Aleksander sover på armen min og Nathalie ble med pappaen sin en tur på jobben for å ordne noe.

#tur #skogen #kos #høst #trøtt

New in from Nelly

 • 10.10.2015 kl. 11:00

//annonselinker//

Psssst!!!

Har dere fått med dere at det er salg på nelly nå eller?? Jeg synes det går veldig opp og ned om de har noe som treffer meg der, men denne gangen fant jeg noe jeg likte, og noe av det var faktisk på salg også!! Hurra!!!Rosa bluse HER (Denne er på salg og finnes i flere farger)

Topp med åpen rygg HER 

Hvit blondetopp HER 

Grå topp HER 

#Nelly #shopping #klær #mote 

Takknemlig liten sjel!

 • 09.10.2015 kl. 16:40

Det er ikke store forandringene som skal til for at vår lille(store) toåring skal bli fornøyd. Hun er utrolig takknemlig av natur noe jeg, eller vi, setter veldig pris på. Idag etter å ha jobbet litt mer i dukkestua, tenkte jeg for meg selv at bordet og stolene som står der nå kunne passet fint på rommet til Nathalie, ja hvertfall nå i vinter som lekestua uansett er stengt. Derfor spurte jeg henne om hun ville ha det oppe. Jenta tenkte seg om i to sekunder før hun jublet og ropte "JAAA! Bordet og stolene på rommet mitt". Så da tok vi det først inn på badet, her vasket vi det i dusjen, hun var flink å hjalp til slik at det ble ordentlig rent og pent. Så tørket hun bordet selv og jeg tok stolene. Vel oppe på rommet løp hun rundt og jublet fordi hun hadde fått det opp, og i tillegg tok vi opp lekekjøkkenet hennes som hun har hatt i stua. Hun begynte med en gang å skulle lage mat samtidig som hun strålte. Hun dekket på og spiste. Så ble det et lite oppbrudd i matlagingen hvor hun bestemte seg for å pusle litt, så var det tilbake til kaffe og mat.Det er ikke mye som skal til for å glede en liten sjel, og da er det også ekstra gøy å ordne i stand for henne <3

Legg merke til alt det rosa... Og de lilla gardinene, de er mammas ganske mislykkede forsøk på å få henne til å bli like glad i lilla som meg ;P 

#små #gleder #fornøyd #2år #prinsesse #mamma #barn #familie #matlaging #kjøkken #takknemlig

Søsken

 • 08.10.2015 kl. 12:23

Vår lille familie er det som går under kategorien "den moderne familie", dere vet mine, dine og våre barn. Eller din og våre blir det her da.. Eller bare våre som vi sier selv. Her gjøres det ikke forskjell uansett om de er hjemme hele tiden eller annenhver uke. Her har vi like regler alle sammen og jeg og mannen vår er sammen om avgjørelser uansett hvem av de det gjelder. Vi er en familie, en familie på 5, tre barn og to voksne. 

Nathalie er lik på meg, Storm Aleksander er lik på guttene i mamma sin del av slekta og Emmeli har mange likhetstrekk med pappaen sin, allikevel har vi tre barn som er ganske like, og ganske ulike om det gir noen mening.


Storm Aleksander, Nathalie og Emmeli. Like og ulike på en og samme gang. Det er vanskelig å finne bilder hvor de har de samme uttrykkene som gjør at de er så like, men kanskje dere klarer å se noen trekk??Samme øyne!

Så like på mange måter, men også ganske ulike. Den ene er stille og rolig, litt sjenert, den andre er utadvent og snakkesalig. Den tredje vel han tror jeg kommer til å bli en mellomting. Det blir spennende å se hvordan han blir om noen år <3

De fine fine barna mine <3

#mamma #bonusmamma #barn #bonusbarn #pappa #familie #søsken #likheter #ulikheter #kjærlighet 

Nytt baderom?

 • 07.10.2015 kl. 16:26

Nå som vi driver å ordner opp i dukkestua og i tillegg har hatt noen snekkerfirmaer på befaring av huset vårt så kjenner jeg at jeg er skikkelig i oppussing og inspirasjons modus om dagen. Dette med oppussing er jo ikke noe vi har spesielt mye erfaring med. Huset vi har bodd i de siste to årene var relativt nyoppusset da vi flyttet inn og tidligere har vi bare leid så da har vi heller ikke pusset opp noe. Men nå er jeg skikkelig i siget kjenner jeg. I tillegg til å bygge på hele huset så har jeg lyst til å legge nye gulv, jeg vil pusse opp badet og jeg vil pusse opp kjøkkenet. Vi har smartpanel i hele stu og oppe på soverommene, dette er også noe jeg kunne tenke meg å gjøre noe med, det er jo så utrolig kjedelig. Men ettersom jeg ikke har så mye med erfaring med dette så er jeg avhengig av å finne inspirasjon, jeg kjenner jeg sliter med å finne fine og gode løsninger selv. Og hva er vel da bedre enn Pinterest??

Som dere kanskje kan se ut i fra bildene eller som jeg hvertfall har prøvd å få frem så er jeg litt delt om hvordan jeg vil ha det. Da jeg tenker på badet mitt så tenker jeg lyst, litt eksklusivt med store lyse fliser på gulvet. Men så ser jeg gjennom bildene og ser disse gulvflisene som ser ut som treverk, de litt mørkere innredningene og dusjene med steiner på gulvet og mørkere fliser på veggene. Det spørs om jeg får overtalt mannen til å ha et type dusjhjørne istedenfor dusjkabinett, det er jo mye "tryggere" med dusjkabinett, jeg ser absolutt den, men det er jo så utrolig fint med dusjhjørne som er litt stort og har steiner på gulvet... ÅÅ valgets kvaler... 

#Bad #baderom #inspirasjon #ønske #drømmer #hjem #familie #inspo

I want for my little girl!

 • 06.10.2015 kl. 12:15

Jeg får nesten ikke nok av å se på alle de fine små klærne som finnes der ute. Jeg har valgt ut noen favoritter som jeg ønsker meg til den lille jenta mi.

 

 

OG  Hust & Claire, Topp, Mini, Pink

#klær #mote #barn #want

 

 Litt av alt!

 • 05.10.2015 kl. 17:51

Altså... Når sjokoladen er så sterk at JEG ikke klarer å spise den, ikke en gang da jeg er så sulten at jeg har vondt i magen... Ja, da er det ille altså... Note to self; da det står HOT chilli på papiret så er det HOT!!! Det brenner faktisk i munnen enda... Dette var en av to sjokolader som er fri for melk som jeg kjøpte da vi var i Sverige, den andre er med appelsin, så den kan da ikke være sååå ille. 

Meen ja, idag har vi ordnet litt mer i dukkestua, så nå er det klart for å få på veggplater, det blir så fint. Og vi har hatt folk på befaring for å se hvor mye det vil koste oss å bygge på huset, og han ene imponerte veldig, så nå er vi mer enn spente på hva han kan tilby... Jeg har sååå lyst til å bygge på, nå...  Stor stue, større kjeller, nytt inngangsparti og to ekstra soverom, jatakk :)#Høstferie #oppussing #kaffe #sjokolade #HOT #chilli

Håper!!

 • 05.10.2015 kl. 09:53

Ny dsg, nye muligheter.  Ja det er jo faktisk ny dag også. Jeg er så utrolig spent på hva denne dagen bringer.  Hvor lang tid det tar før vi får noen svar. Drømmen er å få bygge på huset og idag skal vi få to forskjellige firmaer hit for å se på saken og gi oss en pris. Ååå som jeg gleder meg <3

Nå sitter jeg plassert foran ovnen og varmer meg, snart får jeg vel finne meg klær og se om den lille gutten min snart er klar for å stå opp med oss.

Nathalie sitter med klossene sine og finner ut hvilke figurer som passer i hvilket hull! Så søt! "hva er det mamma?" "Det er en trekant." "Åå, passer der den!"

Antrekk!

 • 04.10.2015 kl. 19:00

Noen som sa man ikke kunne pusse opp dukkestua med skjørt? 

Det funger er faktisk veldig fint :P

Jupp, det der er hu som er så fåfenglig at hun utfører handywork i skjørt liksom... Neida, egentlig ikke.. Det er bare det at jeg gadd ikke å skifte.. Det er altså ikke det at jeg er så fin på det, det er bare det at jeg er lat ;) 

Hilsen fra hu der som heller ikke gadd å sminke seg idag, søndag er søndag!!!

#skjørt #VeroModa #Only #søndag

For dinner today!

 • 04.10.2015 kl. 15:46

På menyen idag står fiskegrateng, hjemmelaget fiskegrateng. Ja det gir husmorpoeng det skal jeg fortelle dere. Men vet dere hva? Det er så utrolig enkelt, det er så enkelt at man bør trekke hvertfall 10 poeng faktisk.

Det er klart at det finnes helt sikkert utrolig mange og mer avanserte måter å gjøre dette på, men slik gjør jeg det.

Lager hvit saus fra bunnen, og tilsetter fiskebuljong, ca en halv terning,

Koker ønsket mengde makaroni, jeg lager mye *hihi*

Jeg steiker fisken litt på forhånd, eller koker eller hva du vil... Jeg bruker bare laks, derfor steiker jeg den. Dette er sikkert ikke nødvendig heller, ikke vet jeg, men tanken på rå fisk gir me frysninger derfor putter jeg den litt i ovnen først. 

Så har jeg makaroni i en ildfastform, har fisken over og deler den i biter med en kniv og gaffel, har over sausen som jeg har tilsatt litt gulrot, denne gangen hadde jeg erter oppi også, fordi vi hadde det i fryseren. Man kan selvfølgelig også ha oppi andre grønnsaker, eller kutte de helt ut.

Bland alt godt sammen og ha over litt griljermel, man kan også ha på litt ost om det er ønskelig, men jeg gadd ikke raspe ost og gubben er borte, så da ble det ikke det nå.

Steik den i ovnen på ca 200 grader en liten stund, til den får litt farge på toppen. 

Vips ferdig!!!

Om du vil kan du jo ha poteter til, men det dropper vi idag. Barna synes ikke poteter er noe å juble over, og det synes ikke jeg heller, så da gidder jeg ikke koke det. Så godt... Så enkelt...

#fiskegratteng #mat #middag #hjemmelaget #husmorpoeng #nam

04.10.2015

 • 04.10.2015 kl. 12:20

Nå som høstferien er her så har vi en lang liste med ting som skal ordnes. Det som står helt øverst og som jeg gleder meg veldig til er å få pusset opp i dukkestua. Vi skal sette plater på veggene og legge gulv. Det er det som blir gjort nå, og til våren skal verandaen utenfor rives og ny platting skal bygges, taket må skiftes og selve dukkestua skal males. Det blir så fint å få orden på den, tror jentene kommer til å like det veldig godt. 

I skrivende stund står jeg faktisk i planken og skriver på bloggen. Ja, tror du meg ikke?? Se her da...

ok, det bildet viste ingen ting.. ingen ting annet enn hvordan man ikke skal stå i planken, hodet skal jo være en forlengelse av ryggsøylen... Vi prøver igjen.. se her da...Er det flere som er med på Oktoberutfordringen som jeg skreiv om HER eller??

#planer #planken #oktoberutfordring #trening  #hverdag #ferie 

Stopp på veien

 • 03.10.2015 kl. 12:05

Hei fra veien.
Nå er vi snart fremme i Sverige,  men vi måtte ha en liten stopp på veien etter befaling fra den lille sjefen. Så da stoppet vi på ei strand hvor jeg pleide å være da jeg bodde hjemme hos mamma og pappa.  Jentene fikk se på vannet og lille fikk seg litt mat og en ny bleie.

Sverigetur på planen

 • 03.10.2015 kl. 08:49

Hei og god lørdag! Nå kan vi vel offisielt si at høstferien er i gang. Planen idag er en tur til Sverige, og det kommer jo til å ta hele dagen, så det er ikke mye mer vi får gjort vil jeg tro.


Trøtt ja, og fremdeles i pysj, men heeey alt annet er ordnet og lillegutt har ikke stått opp en gang. 

Hva er planene deres for dagen da? Enten er dere vel ferdig med ferien eller så begynner dere nå slik som vi. Uansett så må dere nyte dagen :)

#helg #ferie #mamma #sverige #familie

Who said

 • 02.10.2015 kl. 11:32

Hvem sa man ikke kunne bruke gravidklær nesten 4 måneder etter fødsel?

Sett den på bakfram, så har du jo en helt ny genser også ;P Og en ting til, ettersom halsen er så dyp så er detenkelt å få ut armen så jeg slipper å dra den opp da jeg skal amme, det betyr også at jeg kan bruke den som kjole med tette strømper til hurra, to i en!#klær #mamma #mote #ammevenlig

ZzzZzz

 • 02.10.2015 kl. 08:07

Morgenstund har gull.... Nei glem det... Jeg skal ikke juge. Jeg er så trøtt at du aner ikke... Etter en natt med alt for lite søvn var det alt for tidlig å stå opp før 07.00 idag.  Jeg føler meg rett og slett tygget på og spyttet ut igjen.. 

Hjemmedag med to håpefulle idag hvertfall,  hvor produktiv dagen blir gjenstår å se, men heeey vi har tatt høstferie!

#morgen #mamma #trøtt #morgenstund

Verdens beste eplekake

 • 01.10.2015 kl. 19:29

Her har dere oppskriften på eplekaka som slår alle andre eplekaker ned i støvlene.

Ingredienser:

150 gram hvetemel

150 gram sukker

1 ts bakepulver

150 gram smør (tine meieri smør)

2 egg

4-5 epler

litt kanel

perlesukker

Mandler (kan sløyfes, men jeg synes de gir veldig mye til denne kaken.)

 

Slik  gjør du:

Du trenger en springform på 24 cm, ha bakepapir i bunnen og smør kantene med smør.

Sett steikeovnen på 180 grader

Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle

Del smør i terninger (Dette må du ta ut av kjøleskapet dagen før).

Bland det sammen i bollen, enten med fingrene eller maskin.

Bland inn ett egg om gangen. Dette må blanders godt så hele egget blir blandet inn i deigen.

Ha røren over i formen, den er tykk.

Skrell eplene og del de i passe store båter.

Stikk de ned i kaken, ikke vær redd for å bruke for mange, det som gjør denne kaken så god er at det er mye epler i den.

Dryss over perlesukker, kanel og grovhakkede mandler.

Steik kaken i nedre del av ovnen i ca 45 min.

La kaken kjøles litt før du legger den på fat!Server med pisket krem, eller enda bedre.. IS!!!

 

Denne gangen har jeg valgt å lage kaken i langpanne på 30*40 cm, da har jeg brukt trippel oppskrift. Og det er greit å følge med på steiketiden.

Isen er også hjemmelaget, nam!

#eplekake #oppskrift #nam #dessert #is

 

Planken - bli med da!

 • 01.10.2015 kl. 11:18

Jeg skrollet meg nedover facebook tidlig idag, og tilfeldigvis så jeg at min mor hadde likt en side som het Planken- oktober utfordring. Jeg måtte jo inn for å se, og jeg ble med jeg også. Det går ut på at man skal stå i planken hver dag i hele oktober, det begynner med 20 sek og øker etterhvert før man siste dagen skal stå så lenge man kan. Dette skal jeg hvertfall klare å gjennomføre... Bli med du også da!!!!

Og vil du ikke bli med å fellesskap på facebook eller har du ikke facebook, ja så gjør det for deg selv da :) Men husk å gjøre det riktig, jeg vil ikke ha på meg å ha ødelagt noen kropper. Og til dere som nettopp har fått en liten baby, dette er kanskje ikke det lureste og magemusklene ikke har vokst sammen igjen enda?!?

Slik gjør du: (Kopiert fra facebooksiden)

Hold hovedet i lige forlængelse af rygsøjlen så du kigger lige ned i gulvet. Undgå at hænge i skuldrene så skulderbladene stikker ud som ?englevinger?. Aktiver den tværgående mavemuskel ved at trække navlenop mod rygsøjlen. Undgå at hænge i hofterne og svaje lænden. Pres hælene bagud. 
Baglår og balder:
Forestil følgende: Du har en 20´er placeret mellem balderne, klem sammen om den. Så træner du også styrke i bagsiden af kroppen, når du laver planken.
Armene:
Pres albuer eller hænder, hvis du står på dem, væk fra gulvet, derved kommer der aktivitet i overkroppen.
Maven:
Forestil dig, at du får en mavepuster, så trækker de inderste tværgående mavemuskler sig automatisk sammen.

Det styrker du:
Du træner alle muskler i ?korsettet?. bl.a. de indre tværgående mavemuskler, de dybe rygmuskler og din skulderstabilitet.

 

#planken #utfordring #oktober #trening

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no