Hvordan bryte ut av ferievanene?

 • 31.07.2017 kl. 17:25

August er like rundt hjørnet nå, og det er flere som er tilbake på jobb etter ferien. Kanskje er du en av de som skal begynne på skolen til høsten?? Da har du fri i en liten stund til kanskje.. Men uansett om du skal tilbake på skolebenken, eller om det er jobben som venter så er det vanskelig å komme seg ut av feriebobla og  inn i normale rutiner igjen. Jeg nekter å tro at jeg er den eneste?!? Jeg tenkte jeg skulle dele mine "get back to reality" tips med dere, håper dere finner noe hjelp i det, eller kanskje dere har noen helt andre tips som dere vil dele?? 


 

Stå opp tidligere. Det er ikke til å legge skjul på det at man i ferien ofte får en litt annen dagsrutine, man står gjerne opp senere og legger seg også desto senere.. Enten om det er fordi man sitter ute til langt på kveld, ser på serier eller er ute på byen.. Dagen før du skal tilbake på jobb igjen derimot anbefaler jeg eg å stå opp tidligere enn du har gjort ellers i ferien, da er det hvertfall litt større sjans for at du er trøtt da kvelden kommer. Når jeg tenker meg om er det kanskje lurt å gjøre dette ett par dager før ferien er ferdig også.  

Få mye frisk luft eller reist å bad. Dagen før du begynner å jobbe igjen er det også lurt å bruke kroppen litt, sørg for at du blir sliten.. Om det er å dra ut i skogen og få litt frisk luft, eller om du drar i svømmehallen for å bade spiller ingen rolle, bare velg noe du liker..  

Spis nok mat. Jeg er vel ikke den enste som har hatt lørdag litt oftere enn normalt i ferien?? Det byr ofte på litt problemer da hverdagen kommer tilbake igjen.. Man får gjerne vann i munnen bare av tanken på en sjokoladebit da kvelden kommer. Mitt tips her er å spise nok mat, både gjennom dagen, men også på kvelden.. Lag deg en salat eller smoothie, del opp frukt og grønnsaker. Ha noe du kan kose deg med og som gjør at blodsukkeret går opp og du ikke er sulten lengre.. Og en ting til, pass på å ha drukket nok, er du tørst kan det nemlig kjennes ut som om du har lyst på noe godt.  

Få med deg noen på en løpetur. Eller en gåtur om du vil. Sliter du med å komme tilbake til treningen etter ferien? Få med deg noen, enten om det er en venn eller en kjæreste. Om dere gjør det sammen er det litt enklere. 

 

Finn på noe godt til middag. Du trenger jo ikke å bryte helt med all kosen, finn på noe godt til middag, men det er kanskje greit å passe på at du har en salt eller masse grønnsaker til? Godt og godt for deg, you know! 

 

Til slutt.. Hold deg for god for dårlige unnskyldninger.. Man kommer ofte opp med dårlige unnskykdninger til hvorfor man skal spise godteri en siste dag, hvorfor man skal vente en ekstra dag med å komme i gang med trening eller hvorfor man skal se en episode til med favorittferien.. Vel.. Ikke gjør det! 

 


 

Håper du finner noe hjelp i noen av disse punktene, og at du får en flott overgang til hverdagen. Jeg håper du tar sats i hverdagen og har noe du virkelig elsker å gjøre å komme tilbake til. Jeg håper du våger å gjøre det som gjør det lykkelig og ikke bare noe du må.. Jeg håper du har hatt en fin mandag!!

 

Bildene viser ikke virkeligheten.

 • 30.07.2017 kl. 13:51

Allerede da jeg sto opp idag viste jeg at jeg trengte å komme meg litt ut i skogen. Det tok derfor ikke lang tid fra jeg sto opp til vi satt klare i bilen for å kjøre opp på Gåsbu. Sånn egentlig så skulle jeg nå ha lagt ut om hvor fantastisk det var. All den friske luften, stillheten og barna som er så glade i å gå tur.. Men det hadde ikke vært helt sant.. For joda, vi har barn som er glade i å gå tur, og det er flott i skogen, men idag hadde vi kanskje gått 10 meter før minsten ikke ville gå mer, han ville bare opp og da han fikk beskjed om å gå på beina sin så begynte han å gråte. Han gikk og gråt om hverandre og jeg tok han opp. Det skal tross alt være positivt å gå på tur.. Og heldigvis så tok jeg han opp, for det tok ikke veldig lang tid før vi ble.. hold dere fast... ANGREPET AV EN SAU!!! Seriøst liksom.. Storm Aleksander fikk ikke med seg noe fordi han hadde han på armen, og han ble derfor ikke redd, Nathalie derimot som fikk sauen i rumpa ble livredd, og hunden stakkar ble vel redd sau for alltid.. Men vi kom oss videre, bestemte oss for å gjøre turen kortere enn tenkt og med relativt høy puls, en unge på armen og ei som ikke klarte å snakke om noe annet enn sauen kom vi oss til rasteplassen. Vi har vært der før, og det er så flott der.. Vi tok oss en liten pause med juice og kanelboller. Jeg fikk tatt en del bilder og da vi gikk videre var humøret litt bedre på minsten også.. Hvertfall en stund.. Han ble mer opptatt av å kaste stein i vannet enn at han faktisk gikk selv. 
- The water let`s you in. - 

- Spennede med trær - - Vent mamma - - Tidenes kaste-arm, ser du steinen? - 
 

Etter en stund var han ferdig med å gå igjen, men da fikk han sitte på nakken resten av veien. Vi kom oss forbi alle sauene uten å bli angrepet og vi fant bilen og dro hjem. 

Turen endte opp ganske bra den altså, men jeg skal innrømme at jeg på et punkt der (eller mange punkt) hadde mest lyst til å snu og gå tilbake til bilen.. Livet med små barn er ikke veldig forutsigbart.. Man vet aldri hvordan ting blir, og det er ikke alltid så veldig lett å gjøre det beste ut av det heller.. Det er ikke alltid man klarer å holde hodet klart og eget humør på topp, og det tenker jeg må være lov.. Livet er ikke en dans på roser, og sånn er det bare.. 

 

Flower details!

 • 29.07.2017 kl. 20:37

Zara var en av mange butikker vi var innom i London, og en v de butikkene jeg liker aller best tror jeg.. Jeg finner alltid så mye fint der, og denne gange var intet unntak. Lenge har jeg ønsket meg en bukse med broderte detaljer, og denne her digger jeg.. Den er utrolig fin og i tillegg så er den veldig god å ha på. Den strammer ikke i livet, noe mer eller mindre alle bukser jeg har gjør, og jeg hater det!!! Den er akkurat passe høy i livet etter min smak, og den er smal i beina.. Med andre ord perfekt for meg.. 

 

There is no magic in magic, 

it`s all in the details. 


 

Details are the difference between good stuff

and great stuff. 

 
 


 

Nå er vi i gang med sesong 2 av frikjent.. Som jeg har sagt før så er vi skikkelig på serie kjøret om dagen.. Den ene serien etter den andre blir sett ferdig, og behovet for en ny dukker stadig opp, så dersom noen av dere har tips til en god serie på netflix/viaplay som vi kan se da vi er ferdig med frikjent så er det bare å rope ut.. Vi er åpne for å se det meste egentlig. 

 

Tilbake på skolebenken..

 • 29.07.2017 kl. 14:01

Ja hvertfall delvis.. De neste fire årene kommer til å bli litt annerledes for meg. Jeg er veldig spent på hvordan dette kommer til å bli, jeg er innstilt på at det til tider kommer til å bli slitsomt, og jeg er innstilt på at jeg skal gi alt.. Jeg har alltid likt å gå på skolen, jeg er veldig glad i å lære og denne gange gleder jeg meg litt ekstra fordi dette er noe jeg virkelig har lyst til. I høst kommer jeg til å tilbringe litt tid hver måned i Halden for å ta masterutdanning i barnehagepedagogikk og småbarnsvitenskap. Det å få ekstra kunnskap om de minste barna i barnehagen blir bare viktigere og viktigere, barna som begynner i barnehagen blir yngre og yngre, og de blir flere og flere. Jeg ønsker at disse barna skal ha det så godt som de bare kan i barnehagen, og det krever at vi ønsker å få mer kunnskap og at vi ønsker å gi det beste av oss selv. 

Så 3 dager hver måned skal jeg alltså tilbringe i Halden, på skolebenken, med nervepirrende eksamener og spennende forelesninger.Takket være god støtte på arbeidsplassen og ikke minst her hjemme er jeg sikker på at dette kommer til å bli veldig bra. Dere kommer nok helt sikkert til å få høre mer om hvordan dette går utover høsten. 

 

 

Før klokken var 10.00 idag så dro vi til svømmehallen for å bade, vi har ikke vært der så ofte egentlig, men jeg tror nok vi kommer til å bruke den mye mer i fremtiden.. Barna synes det er så gøy, og det er jo også veldig greit at de lærer seg til å bli ordentlig trygge i vannet. Etter to timer i vannet er jeg nå helt utslitt, og det er egentlig reisen av gjengen også. Storm Aleksander la seg med en gang vi kom hjem og sover enda, og Nathalie koser pappa i sofaen. Veldig snart blir det vel en tur på butikken for å kjøpe inn til middag, men jeg aner ikke hva vi skal ha.. Noen tips?? 
Nå som jeg er tilbake i jobb etter ferien så vet jeg å sette mer pris på helgene igjen, og det er så godt.. Jeg liker at man kan sette pris på både ferie og hverdag. Det er jo dette som er livet!! 

Ha en fin helg <3 

 

Just do it.

 • 28.07.2017 kl. 18:32

Jeg er veldig klar over at man ikke kan kjøpe seg lykke eller kjærlighet.. Det er noe man må jobbe for, men en ting man kan kjøpe seg litt av hvertfall, det er treningsmotivasjon.. Hvertfall den motivasjonen man trenger for å komme i gang, den motivasjonen man trenger for å få på seg treningsklærne og dra på treningssenteret eller stikke ut for å løpe i skogen.. Å ha treningstøy man føler seg komfortabel i er så utrolig viktig, men like viktig som at man føler seg bra er det at treningstøyet sitter godt på. Tightser som sklir ned, t-skjorter som sklir opp eller er for trange, det orker jeg ikke, og ikke synes jeg det er veldig gøy med treningsklær som får svetteflekker med en gang heller.. En ting jeg derimot synes jeg gøy er å få nytt treningstøy i posten.. Jeg ble så glad da jeg skjønte at det jeg hadde bestilt kom til å være her før tirsdag, og enda mer glad da jeg så at det kom allerede idag.. Get Inspired leverer alltid både på kvalitet, leveringstid og pris.. (litt gratisreklame der ja). 

Nå er jeg mer enn klar for at august kan begynne og treningsabonnementet mitt er oppe og går igjen.. Håper bare motivasjonen holder seg helt til uka.. Kanskje jeg bare må bli i treningsklærne hele helga?? De er jo utrolig freshe!! 
Just do it.Så høy i livet, skikkelig digg!! 
 

BringebærDrøm.

 • 26.07.2017 kl. 20:48

Smoothie er alltid godt, men jeg lager det bare litt nå og da. Det går i perioder om jeg gidder å lage eller ikke, men denne her var faktisk så enkel at det er gjort på ett par minutter, det vil si at man alltid har tid til å lage den, og med 4 enkle ingredienser så er det ikke så kostbart heller. 

 

 


 

5 dl fryste bringebær

2.5 dl granateplejuice

2.5 dl yoghurt naturell

1 banan

  

Bare fargen på denne herligheten er nok til å friste meg, og smaken er så ren og frisk. Denne kommer jeg definitivt til å lage igjen, og du skal ikke se bort ifra at det skjer allerede i morgen.. Så god da man har lyst på noe godt, men bør holde seg unna det som ikke er så sunt. 

 

Akkurat nå har vi blitt hektet på Frikjent, den serien som sikkert alle har sett, men som vi aldri klarte å følge på TV. Nå har den kommet på Netflix og jeg er overlykkelig.. Har sett 3 episoder og gleder meg allerede til resten. Vi er skikkelig på "seriekjøret" om dagen, har sett flere denne sommeren, og synes det er like kjipt hver gang vi ser siste episode, derfor er det greit å ha en ny klar. Nå må jeg nesten følge med her, så da takker jeg for meg idag.. 

Ha en fin kveld!! 

 

Selvbildet tar ikke ferie!

 • 25.07.2017 kl. 06:11

Denne sommeren føler jeg at jeg har gått på en liten smell. Jeg har gått skikkelig i feriefella med null trening og litt for stort inntak av alt som er godt og som ikke er mat, altså godteri og is (kjente at den trengte en liten forklaring så det ikke skulle bli noen misforståelser). Denne smellen har ført til at jeg blir utrolig negativ til meg selv og mitt eget speilbilde. Det er ikke bare det at kroppen forandrer seg fysisk, men det skjer noe i hodet også. Fordi man får en liten forakt og oppgitthet til seg selv fordi man ikke er sterk nok til å holde seg unna alt det gode og ikke er motivert nok til å holde seg i aktivitet. Denne forakten gjør at jeg i veldig stor grad legger merke til det jeg ikke liker ved meg selv og det sier seg selv at det heller ikke er sunt. 

Hva vil jeg med dette?? Det jeg vil inn på her er meningen med trening og effekten av trening. Trening påvirker ikke bare det ytre, men også det indre. Etter bare en rundt på treningssenteret så kan jeg kjenne en forbedring og det har jo ikke noe med hvordan kroppen ser ut å gjøre, men den mestringsfølelsen det faktisk er å gjennomføre en treningsøkt. Etter noen få økter så stiger selvtilliten litt igjen og jeg kan igjen se litt bort i fra alt det negative ved meg selv, dette til tross for at endringene ikke synes på utsiden enda, det er ganske fantastisk.  

Trening var for meg helt utenkelig for bare ett par år siden, det var noe jeg ikke orket å tenke på en gang, men nå som jeg har fått kjenne hva trening faktisk gjør med kropp og sinn så skjønner jeg ikke hvorfor det er så lett å gå på denne feriesmellen.. Hvorfor kan jeg ikke bare trene som ellers?? Hva skjer med motivasjonen i det man tar ferie?? Selvbildet tar hvertfall ikke ferie, det har jeg fått kjenne på i det siste. Det er jo uansett for sent nå, men en ting er sikker og det er at jeg er klar for å komme meg på treningssenteret igjen og ikke minst ha en liten "godteriavrusningsperiode", sistnevnte har jeg allerede begynt på og det har gått helt fint å ikke snoke i godteriskapet så langt.. så da får vi se da!!

Note to self: ha nok sunn mat i kjøleskapet! 

 

Kyoto Garden - London

 • 23.07.2017 kl. 09:54

Litt Londonspam i disse dager, men jeg har så mye bilder og så mye å fortelle.. 

Jeg har jo nevnt før på kontrastene i byen, og her kommer det et eksempel til. Kyoto Garden er en del av Holland Park. Her får du plutselig en bit av Japan midt inne i London, og det er ikke annet enn fantastisk.. Her finner man også den roen som jeg har nevnt at det er i parkene i London, og her blir det i tillegg en helt annen stemning. Fossefallet, broen, blomstene og de flotte trærne. Gresset er helt urørt og stiene er rene og pene. Det var ikke store flekken, men de hadde gjort det beste ut av den, og både jeg tror nok at alle som er innom der kan sette pris på det de ser og føler der. 

Dette er altså en av fordelene med å gå, dette hadde vi aldri kommet over om vi hadde busset rundt istedenfor å gå... Fantastisk!!! 

 

 


 

Tilbake i "virkeligheten" er det nå ladet for siste dag med ferie før jeg begynner å jobbe igjen (mann og barn har ferie litt lengre), denne dagen skal nytes med gårdsbesøk like i nærheten her.. Store og små gleder seg så nå må jeg løpe..

Ha en fin dag!! 


 

Shoes made for walking!

 • 22.07.2017 kl. 18:52

Reise for meg er ensbetydende med å gå mye. Derfor er det nødvendig med gode sko, jeg har sjeldent med meg noe annet enn joggesko da jeg skal ut å reise på slike turer. Denne gangen hadde jeg med meg ett par høye heler og sandaler.. Joggeskoene var allikevel de jeg brukte 99% av tiden.. Den dagen jeg tok disse bildene her så gikk vi en helt dag.. 15 kilometer gikk vi i følge kartet på mobilen som logger alle bevegelser (jævlig skummelt, men veldig gøy da man går sånn som dette). For meg er det å gå den enste og beste måten å forflytte seg på da man er i en ny by. Både da vi var i Berlin i fjor og i London i år så gikk vi utrolig mye.. Dersom man tar banen eller buss så føler jeg at man går glipp av så mye. Ja, man kommer seg fra A til B, men hva får man se da?? Hva med alt mellom?? 

Nei, vi går!! Beina blir slitne og svett blir man å, jævlig ufresh!! men alle de inntrykkene.. Jeg kunne aldri tenke meg å gjøre det på noen annen måte!! 

Både skjørtet og t-skjorten kjøpte jeg i London, begge deler fra Zara. Tskjorten er min nye favoritt! En plain hvit t-skjorte med knapper på skuldrene. Den er tykk i stoffet og behagelig å ha på. Skjørtet er nok en ny favoritt!! Sekken fikk jeg i bursdagsgave av mannen min tidligere i sommer!  
Både skjørtet og t-skjorten kjøpte jeg i London, begge deler fra Zara. Tskjorten er min nye favoritt! En plain hvit t-skjorte med knapper på skuldrene. Den er tykk i stoffet og behagelig å ha på. Skjørtet er nok en ny favoritt!! Sekken fikk jeg i bursdagsgave av mannen min tidligere i sommer!  


 

A city with contrasts!

 • 22.07.2017 kl. 10:16

En by fylt med mennesker. Mennesker som skal forflytte seg dra A til B. Målbevisste mennesker, høflige mennesker og noen mindre høflige mennesker, mennesker som skal innom puben for å ta en øl eller et glass vin etter jobb.. I London må man egentlig bare stoppe opp, lukke øynene og ta inn over seg alle lydene, luktene og energiene. Fordi det er noe helt for seg selv. 

 

Det er lyder over alt, mennesker, biler, mopeder som tuter, fugler, gitarspilling og saksofonspill som brer seg over byen og inn gjennom vinduene på kveldene.. Men London er også stille, du tror det kanskje ikke, men London har to sider. Stresset, menneskene og lydene, men også roen. Gå inn i en park lukk øynene i noen sekunder og bare lytt til stillheten. Det er som å komme inn i en annen verden. Det er en helt egen ro. Trafikken er rett på andre siden av hekken, men den er som forsvunnet! Det er mennesker som sitter for seg selv på gresset og spiser lunsj, små grupper med mennesker som prater og ler og det er mennesker som mediterer midt i parken. Lyden av trafikken forsvinner og det er bare ro! Behovet for et avbrekk fra alle lydene melder seg fort i en slik stor by. Man er på 100% av tiden, følger med på menneskene og trafikken. Da er det godt med disse parkene hvor man kan ta det helt med ro og bare lade opp igjen. 


 

London er en by jeg gjerne kan besøke igjen, en by som har så mye å by på. En stor by hvor man fort kan oppleve å få for lite tid, men som det samtidig er godt å komme bort fra! Ikke skjønner jeg hvordan man orker å bo i en slik by. Jeg undres hvordan det er å være liten baby i den store byen, hvordan er det å være hund i denne byen? Hvordan orker man et liv i kø?? 

 

Jeg liker byen, men det er utrolig godt å komme hjem igjen også, alle jordene, stillheten, din egen seng og rutiner. Hvem hadde trodd at rutiner var noe å savne?!? Jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang med treningen igjen. Gleder meg til treningsabbonementet er oppe å går igjen i august!! 

 

Koffert-tips.

 • 17.07.2017 kl. 19:32

Tiden går så uendelig fort, herregud hvor mange ganger har jeg sagt det på denne bloggen?? Dagen som vi har gleder oss til så lenge er plutselig rett rundt hjørnet. I natt kaster vi koffertene inn i bilen og i morgen tidlig går flyet til LONDON!!! Jeg er så spent at jeg tviler på at jeg klarer å sovne så alt for tidlig i kveld, og det er ikke akkurat så lurt da man skal opp igjen klokken 03.00.. Det gjør det jo ikke akkurat noe bedre at jeg har blitt forkjølet. Men hallo, vi skal til LONDON, så hvem bryr seg!!!! 

London for meg betyr shopping, det betyr mye mennesker, det betyr god drikke og mye god mat.. London betyr kvalitetstid med den fineste mannen jeg vet om, og det shopping.. Nei vent, det sa jeg jo.. Men jeg kan ikke så det nok.. Da vi dro til Berlin i fjor så kom vi på noe veldig lurt, det sier seg jo selv at man vil komme hjem med mer enn man drar med, men plassen er kanskje ikke helt som ønskelig. Derfor bestilte vi en ekstra kolli på vei hjem. Det har vi gjort denne gangen også. Men man gidder jo ikke bruke masse penger på å kjøpe ny koffert der nede da man har her hjemme.. De pengene kan man bruke på mye annet.. Så hva gjør man da?? Jo man pakker klærne sine i en liten koffert (eller man får mannen til å pakke klærne sine i en liten koffert..) og så putter man den lille kofferten oppi den store.. Så får man med seg to kofferter i en kolli på veien ned, og man har ekstra kolli på vei hjem.. Altså hvor lurt er ikke det?? 

Sjekk da...  

Jeg begynte å tenke litt på hvordan det ser ut da de scanner kofferten, de må jo tro vi har hemmelig rom i kofferten, men om de lurer så kan de jo bare åpne den så får de se at det bare er koffert i koffert og ikke noe skumlere enn det.. 

Så nå er vi veldig klare for shopping og mye annet gøy i London... Weee!!! Jeg er sååå spent... Kan jeg få sagt det nok???

 

Video- Vår tur til Danmark

 • 16.07.2017 kl. 19:37

Som dere kanskje har fått med dere så har vi vært på ferie i Danmark denne sommeren. Nå som vi er hjemme tenkte jeg å sette sammen en liten film til dere. den består av bilder og filmer fra min story på snapchat. 
Dette er en tur som har skapt mange gode minner for både store og små. Jeg håper det blir flere slike ferien i årene som kommer. Vi dro sammen med søstern min og hennes familie denne gangen, og det var utrolig koselig!!
 
Håper dere vil ta dere tid til å se videoen..  
 


 

De små tingene!

 • 15.07.2017 kl. 11:52

Man vet ikke alltid hvor mye man har savnet de små tingene før man plutselig har det igjen.. De små tingene og gjør at man smiler litt ekstra og som gjør starten på dagen litt bedre. 

 

Borte bra, men hjemme best! 
 

Solen som varmer i ansiktet, barna som leker ute i hagen, og en kopp kaffe ute på verandaen. Det er ikke mer som skal til for å få den perfekte start på dagen. Her sitter jeg med min andre kopp kaffe, og barna er glade for å være hjemme. De vet nok ikke riktig hva de skal leke med, for de er helt i hundre her. Merker at de har savnet å være hjemme, de er nok like hjemmekjære som mammaen sin. De neste dagene kommer nok ikke til å bestå av så mye annet enn sykkelturer, lek i hagen og masse kos. Før vi aner ordet av det skal vi til London. Herregud som jeg gleder meg!! 

 

Lukten av saltvann river i nesen.

 • 14.07.2017 kl. 17:41

Lyden av bølgene treffer ørene mine, alt annet er stille. Lukten av saltvannet river i nesen. Vinden slår bølgene innover land, den river og rusker i håret mitt. Jeg drar hetten på meg og holder litt bedre fast i kamera. Vanligvis ville jeg blitt litt irritert over at det blåser sånn, men ikke nå. Jeg setter meg ned i sanden trekker genseren godt om meg. Jeg er alene. Et lite sekund lukker jeg øynene og kjenner på stillheten. Jeg ER alene, men ikke ensom. Det er godt å ikke være redd for å være alene. 

Behovet for å ha litt tid for seg selv melder seg etter en uke på ferie. Jeg storkoser meg på ferie, og det er ikke noe annet sted jeg heller vil være, men samtidig så kjenner jeg på dette behovet som jeg har for alenetid. Dette behovet melder seg uansett hvor jeg er. Nå er det bare meg, kamera og saltvann i nesen.

Kulden begynner å bli ganske altoppslukende, fingrene mine blir stive, men jeg er ikke ferdig riktig enda. Det er så vakkert, solen farger himmelen i det den forsvinner ned bak horisonten. Helt til siste slutt skal jeg sitte her, helt til fargene svinner henn og lyset blir borte.

 

 

Jeg innser igjen at jeg elsker vannet, om jeg kunne bodd ved vannet resten av livet mitt hadde jeg gjort det. Jeg innser at jeg elsker å ta bilder, og at jeg kunne gjort det for alltid også. Jeg innser at jeg er et menneske med behov for meg tid, og den tiden skal jeg ta meg akkurat da jeg har behov for deg, enten om det er en tur på treningssenteret, lese en bok, gå en tur eller skrive på bloggen.

 

Solen, vannet, kamera og meg. Stillheten kan for mange være skummel, for meg er den vakker! Den gir grobunn for refleksjon! 

 

Dager som går i ett!

 • 11.07.2017 kl. 14:46

Her er det skikkelig feriemodus akkurat slik det bør være da det er nettopp ferie!! Dagene går egentlig i ett og om det er mandag, tirsdag eller onsdag vet jeg egentlig ikke.. Idag tok jeg og søstern oss en tur til Sønderborg for å ta en kjapp titt i butikken for å se etter en kjole som jeg kjøpte meg i Tyskland i går, den hadde de selvfølgelig ikke, så vi sendte mannfolka våre til Tyskland igjen idag for å se kjøpe den der.. haha.. Er ikke noe problem da man ikke har noe i mot å kjøre bil, ikke er det så veldig langt heller.. Vi gikk innom et bakerutsalg for å kjøpe oss kaffe, og måtte selvfølgelig kjøpe med oss noe bakevarer også, er det noe de kan her i Danmark så er det å bake kaker.. Altså, herregud så utrolig god gjærbakst!!! 

Da mannfolk var i Tyskland så badet jeg og barna i bassenget. Jeg vet ikke helt hvem som synes det er mest gøy, jeg eller unga. Skli, stå på hender under vann og snurre rundt. Jeg er definitivt et skikkelig bassengmenneske. 

Da jeg kommer hjem skal jeg sette sammen en film til dere, jeg har filmet mye på snap og lagrer alt sammen, tenkte det var gøy hvertfall for meg, og lage en liten feriefilm. 


Bilde fra turen til Tyskland i går. 
 

I morgen er planen å ta en tur til Djurs sommerland, det gleder vi oss til både store og små! Karuseller og badeland.. Det må bli bra det!!

 

Danmark!

 • 08.07.2017 kl. 21:33

Så var vi fremme i Danmark. En lang natt med mange timer kjøring og veldig lite søvn på oss voksne, men sannelig var det verdt det, for nå er vi her. Vi har vært superheldige med været idag, vi ble møtt av et feriehus som virkelig lever opp til forventningene. Jeg tror det må være første gang jeg har leid et feriehus og bildene fra utleier har stemt med virkeligheten. 

Vi brukte mye tid i en by i nærheten på formiddagen idag, vi fikk ikke nøklene før klokken var 15.00, og da hadde jo vi allerede vært i Danmark i 6 timer. Men vi har kost oss, sett på båter og slappet av for å hente oss inn igjen etter natten. 

Her kommet et lite bildedryss fra dagen. 

 


Brua over fra Malmø til Danmark. Passe sliten etter en lang natt med kjøring og lite søvn. Men veldig fornøyd allikevel! Fineste gatene her i Danmark, jeg kunne levd av å ta bilder i gatene her.. Så mange fine hus, bygninger og god stemning. Elsker det! Fineste huset vårt. I den delen til høyre der er det innendørs basseng! Kveldstur med verdens beste storesøster. Fint vær og tur ned til stranda. Ble ikke mange flere bilder jeg fikk tatt før telefonen døde, men spørs om vi må ned en tur i morgen også, å da skal jeg ta med kamera!

 

Nå er jeg passe sliten, sitter henslengt her på sofaen og koser meg med et glass vin, så utrolig godt! 

 


 

 

Comfy.

 • 07.07.2017 kl. 16:43

Å reise på tur med en hel familie er ikke bare bare.. Jeg tror at uansett hvor mye man prøver å være i forkant, pakke i god tid og ordne det som ordnes kan, så blir det litt stress den dagen man drar. Jeg skjønner ikke hva vi egentlig stresser sånn for, og kanskje føler ingen andre at vi stresser heller. Kanskje er det bare inni meg det er litt stress.. Det er kanskje fordi man har tankene sine på tusen steder samtidig. 5 mennesker på tur, det betyr at det er ganske mye som hver enkelt skal ha med seg, og som mamma og pappa er det vårt ansvar at alle har med seg det de trenger.. Det er klær, det er badetøy, det er kosekluter og smokk, det er bleier, solbriller og caps. Det er solkremer, puter og sengetøy.. Phu!! Jeg vet rett og slett ikke om alt har blitt med, den følelsen av at noe er glemt har jeg alltid, men det er svært sjeldent at vi glemmer noe.. Jeg er et liste menneske.. I ganske lang tid har jeg skrevet liste på telefonen min over ting vi må ha med, og den listen har vi begynt å hake av på nå etterhvert som ting er pakket og i bilen.. Noen ting er igjen, og det er rett og slett fordi det fremdeles er i bruk. Det er mye å huske på, men fy som vi gleder oss alle mann.. Det er en helt egen stemning i huset før en slik tur, barna er spent, de tripper rundt, de voksne gjør klart det siste som må ordnes og prøver å holde fokus. 

  

A mor er hvertfall klar, natten blir tilbrakt i bilen, vi skal bytte på å kjøre, derfor er komfort viktigst idag.. Ikke så mye "fab" med andre ord.. En t-skjorte som er behagelig og en "poptrash" bukse fra Only, en myk cardigan som jeg kan dra over da jeg blir kald og sneakers.. Perfekt kjøreantrekk.  Håret i komfortabel topp og ganske så lett sminke.. 

Nå er det duket for en enkel middag, her snakker vi frossenpizza, lite oppvask og lite tilberedning, før vi skal pakke det siste, rydde det siste her hjemme og i kveld går altså turen. 

 

 

 

 

Sommer og grilling!

 • 06.07.2017 kl. 21:15

Med sommer og fint vær kommer gjerne også grilling, å grille hver dag kan bli litt kjedelig for meg, jeg er ikke så veldig glad i reint kjøtt, jeg liker ikke måten jeg blir mett av det på, derfor er tilbehøret viktig for meg.. Å bare spise salat til grillmaten blir litt for kjedelig i lengden, så idag prøvde jeg noe helt annet. Jeg laget et full bestående av grønn og gul paprika, rødløk og sopp, dette stekte i steikepanna til det var ferdig og krydret med salt og pepper. Så fylte jeg to store paprikaer som jeg delte i to som en båt. Deretter toppet jeg det hele med fetaost. 

Jeg hadde også kjøpt for mye sopp, så da det var to igjen etter å ha kuttet opp det jeg trengte til fyllet valgte jeg å prøve å fylle disse med det samme som jeg hadde i paprikaen. Jeg slengte alt sammen på grillen og lot det stå der til det var ferdig. Det ble rett og slett skikkelig godt. Både soppen og paprikaen. Neste gang skal jeg prøve å toppe med mozzarella, tror det kan bli veldig godt også.. 

I tillegg til den fylte soppen og paprikaen så grillet vi asparges som jeg hadde penslet med olje og krydret med salt og pepper etter steking, og vi hadde maiskolber, som er barnas favoritt.  

For meg ble dette den perfekte middag, masse grønnsaker som man blir god mett av og litt kjøtt fordi jeg liksom synes det hører med til grilling. 

 

Dette middagsinnlegget kom lovlig seint idag, men jeg har laget ikke mindre enn 92 store kanelboller som vi skal ha med oss på kjøreturen til Danmark.. Ja ikke at vi spiser alle da, men det er to familier som skal få glede av dem, så da trengs det litt. Nå skal jeg sitte klistret til sofaen resten av kvelden, vi har blitt hektet på Bloodline på Netflix, anbefaler deg å sjekke ut den serien om du ikke har sett den allerede!! 

Ha en fin kveld!! 

 

 

From the back of my closet..

 • 06.07.2017 kl. 13:44

Noen ganger er det veldig greit å bli tvunget til å grave litt dypere i skapet. Allerede på mandag begynte vi å pakke til ferieturen vår, og da pakket jeg selvfølgelig ned alt det jeg hadde lyst til å ha med meg, som også er det klærne jeg stort sett bruker. Derfor må jeg tenke litt annerledes og se på klær som jeg ikke har brukt på en stund, på de riktige dagene er det helt greit, mens på de dagene hvor man egentlig ikke gidder er det utrolig kjipt. I går skulle jeg jo til frisøren, og da måtte jeg finne meg klær så alt for tidlig på morgenen, jeg var trøtt og hadde mest lyst til å sove.. Allikevel så endte jeg opp med å bli ganske fornøyd med det jeg fant i skapet. 

En topp som har blitt liggende helt bakerst på hylla og som jeg egentlig hadde glemt, en skjorte som jeg egentlig synes er for glatt i stoffet og som irriterer meg grønn fordi den bare sklir ned i armene da jeg skal brette den opp, orker ikke de lange armene. Og den eneste buksa som er igjen i skapet mitt, eller nei, ikke den eneste, men den eneste jeg hadde lyst til å ha på meg. Denne har jeg et elsk hat forhold til. Den sitter fint og er behagelig, men jeg hater de vide beina på den.. 

Så da ble det altså sånn.. 


 

Nå sitter jeg egentlig på rumpa litt på overtid, men jeg orker ikke gjøre noe helt enda.. Egentlig skulle jeg ha gjort det siste her hjemme før avreise, passet på nå da minsten sover, men så ble jeg sittende her å lese bok. Vi må få slengt inn den siste klesvasken, satt en deig til kanelboller (kjøresnacks) og vi må få ryddet litt her hjemme slik at det er koselig å komme hjem. Orker ikke å komme hjem til rotehus.. Dagen har heldigvis mange timer igjen, og det skal jeg nyte nå i finværet.. 

 

Short and blond!

 • 05.07.2017 kl. 15:51

Det er først da man har vært hos frisøren å fikset håret at man ser hvor mye det egentlig trengtes. Sånn er det hvertfall med meg, det er ikke det at det er så ille da jeg kommer til frisøren, det er bare det at det blir så utrolig bra da det er ferdig. Jeg har mørkere hår naturlig enn det jeg har nå, derfor synes naturlig nok etterveksten etter en stund. Idag har jeg til og med prøvd en annen frisør, ja jeg sier til og med, for det er ingen selvfølge at jeg skulle gjøre det. Jeg hater egentlig å bytte frisør, men denne gangen måtte jeg altså, og jeg var litt usikker på om jeg faktisk skulle ta timen eller bare vente. Nå er jeg glad for at jeg gjorde det, og nå vet jeg jo også at jeg har et alternativ dersom min egen frisør skulle være fullbooket en annen gang.. Vinn vinn!! 

Etter at jeg klippet håret mitt kortere da jeg var hos frisøren sist er jeg altså så fornøyd du aner ikke!! Jeg kan ikke forstå hvordan jeg kunne holde så hardt på det lange håret mitt. At jeg ikke har turt å gjøre dette før!!! Jeg vet hvertfall det at jeg skal ha kort hår en goood stund til.. Kanskje til og med enda litt kortere etterhvert, eller bob kanskje?? Vi får se!!  Da det kommer til farge så har jeg også hatt helt mørkt tidligere og nå er det helt lyst, jeg har hatt spreke farger og dårlig hjemmefarget hår.. Fra nå kommer jeg definitivt å holde meg til det lyse eventuelt med litt sprek farge innimellom. 

Men uansett, nå er jeg hvertfall ny på håret, jeg er mer enn fornøyd, og veldig klar for å ta fatt på ferietur til Danmark og etterhvert til London!! Hurra!!! 

 

 

1 done 3 to go!

 • 03.07.2017 kl. 12:16

Så var det mandag igjen. Jeg måtte faktisk sjekke kalenderen på telefonen min for å dobbeltsjekke at det faktisk var mandag, her snakker vi feriemodus skjønner dere.. Det har gått 1 uke av ferien min, en uke hvor vi har gjort så mye at det føles ut som om det har gått hvertfall 2 uker. Det er en ganske god følelse.. Vi har gjort mye, men vi har allikevel slappet av. Jeg liker egentlig ikke å ha planer hver dag, jeg liker å ta ting som det kommer og å bruke litt tid hjemme også, jeg blir sliten av at det skal skje noe hele tiden. Men jeg føler at vi har fått maks ut av denne uken. Det tror jeg er mye pga finværet. For det er ikke det at vi har vært på farten og ikke kunnet trekke pusten. Det er bare det at vi har vært ute. Vi har vært flere dager på stranden, her har jeg og mannen kunnet slappe av i solen mens barna har badet og kost seg. De har følt at de har gjort noe, og jeg har følt at jeg har fått slappet av. Ok, nå hørtes det kanskje ut som om jeg er en sånn orker ikke gidder ikke person, og det er jeg ikke altså. Det er bare det at da det er ferie så synes jeg det er godt å ikke farte rundt og slite seg ut hver eneste dag, og barna har også godt av å måtte finne på noe selv. Og litt sånn er det på stranden. De kommer seg ut av huset, de får frisk luft, men samtidig så må de faktisk finne på ting selv, og det klarer de virkelig. Og da vi kommer hjem igjen på ettermiddagen så er de mer enn klare for å hoppe på trampolina, leke med vannkanaler, sykler og biler eller i dukkestua. 

Vi har hatt flere lange kvelder ute på verandaen med et glass vin og musikk etter at barna har lagt seg om kvelden. Istendenfor å sette seg ned å se på tv da de små har lagt seg så har vi kost oss ute. Vi er jo stort sett alltid sammen på kveldene, vi sitter jo sammen å ser på tv, men allikevel så blir det noe annet da man har fokus på noe annet enn skjermen. Vi har drømt oss bort i ferieturene som vi skal på, vi har snakket om forventningene vi begge har til turen til London.

Denne første uken med ferie har vært veldig bra, og jeg gleder meg over at vi har enda 3 uker til med ferie sammen før hverdagen begynner igjen, hvertfall for meg. 3 uker til hvor vi kan skape gode sommerminner, både her hjemme og ute på farten.. Jeg gleder meg!!  

Icecoffee!

 • 02.07.2017 kl. 12:14

For de av dere som har fulgt meg her inne en stund husker kanskje at jeg var skikkelig på kaffekjøret da jeg gikk hjemme i permisjon. Jeg hadde helt dilla på kaffe og prøvde ut ekstremt mange varianter av kaffe som jeg kunne lage hjemme; melk, karamell, svart, sjokolade.. Jeg vet ikke hva jeg ikke prøvde.. Nå tror jeg kanskje at jeg har gått på en smell igjen.. For i går var vi en tur på StrømmenStorsenter og shoppet med Emmeli som en del av bursdagsgaven hennes. Ikke at hun fikk kaffe altså, hun ble tross alt bare 9 år, men vi måtte innom nespresso butikken en tur, og der hadde de fått inn ne ny variant nå, en iskaffevariant. Vi fikk smake på den der, og endte opp med å ta med to rør hjem. Jeg laget iskaffe her hjemme i går kveld, og HERREGUD!! En deilig blanding av kaffe, melk og kaffesirup med irish cream  smak. Du kan ikke forstå det en gang uten å ha smakt den... Noe så fantastisk godt!! Jeg tror faktisk det er den beste iskaffen jeg har smakt noen gang.. Å så utrolig enkelt!!! 

Denne her er jeg sikker på at kommer til å bli laget mange ganger i løpet av sommeren, og jeg kjenner allerede nå at jeg angrer på at vi ikke kjøpte med mer enn to rør.. For det kommer til å bli fort tomt! 

 

- En perfekt kald iskaffe ute en varm sommerdag - 


 

Jeg sier det igjen jeg.. NAM!! Å er du en av de som ikke liker kaffe, så tror jeg faktisk at denne kunne falt i smak allikevel. 

 


 

Måneden som gikk - juni!

 • 01.07.2017 kl. 19:47

Juni er med dette over, en måned fylt med dager å feire, sommerfølelse og begynnelsen på en helt fantastisk sommerferie.. Det er litt vemodig at vi allerede har begynt på juli, sommeren går så alt for fort. Samtidig har vi så mye å se frem til denne måneden at jeg nesten ikke kan vente.. Det er egentlig litt vondt å glede seg så mye, men samtidig vegre seg for å se fremover fordi man vil nyte nuet.. Livet altså dere... LIVET!! 

Men nå altså først... en liten oppsummering av juni!! 

 

Månedens høydepunkt

Høydepunktet denne måneden, det må være denne måneden tror jeg.. DA jeg tenker tilbake på juni så får jeg lyst til å smile. Vi kickstartet måneden med hyttetur, grilling, og topptur. Vi har feiret bursdagen til meg og Storm Aleksander, vi har plantet blomster i hagen, vi har hatt flott vær med lange kvelder ute på verandaen, strandturer og feriestart.. Denne måneden har rett og slett vært perfekt, og nå krysser vi fingrene for at juli blir minst like bra!!  

Månedens nedtur

Jeg har ikke radio i bilen min lenger... Hater at de har kuttet ut FM radion, men samtidig er det utrolig digg at det bare er helt stille også!! 

 

Månedens sang

Denne sangen har jeg fått øynene opp for i løpet av de siste dagene egentlig, men jeg synes altså at den er sååå fin. Du bør virkelig sjekke den ut.. Sangen jeg snakker om er den acoustiske versjonene av Dynamite av Sigrid. Søk på Sigrid på spotify så får du den opp!!

 

Månedens innlegg

Det innlegget jeg likte aller best selv denne måneden finner du HER  Jeg synes det er et litt sånn faen heller innlegg. Litt power liksom!! Ikke fader om frykten skal stoppe livet mitt. Og det gjelder jo egentlig på flere plan akkurat det.. Men akkurat det tenkte jeg å fortelle dere om litt senere! 

 

Månedens mest besøkte blogginnlegg

Det var faktisk to innlegg som hadde fått akkurat like mange besøk denne måneden og det ene var "When in London" , det overrasker meg egentlig ikke, for dette med reising er jo noe mange liker å lese om.. Det andre innlegget som hadde fått like mange besøk var "Endelig" . Sommer innlegg. Altså, jeg sier bare det jeg.. Sommer!! 

 

Månedens innkjøp

Denne er ikke vanskelig i det hele tatt... Jeg er helt forelsket i det nye objektivet mitt, eneste som er skummelt er at det så så utrolig mersmak, så nå vil jeg ha flere.. haha!!!  

Månedens antrekkDet må nok være dette. Jeg liker både bildet og antrekket. Antrekket fordi det er enkelt, det er sommer og det er meg! 

 

Månedens favorittfotoFordi det er tre av de fineste menneskene jeg vet om <3 

 

Månedens serie

Orange is the new black!!! Jeg elsker at det har kommet en ny sesong nå.. Og gråter litt over at vi allerede har sett den ferdig! 

 

The animals, the animals
Trapped, trapped, trapped 'til the cage is full
The cage is full
stay awake
In the dark, count mistakes
The light was off but now it's on

Searching underground for a bit of sun
The sun is out, the day is new

And everyone is waiting, waiting on you

 

Men på en god nummer to kommer Criminal Minds!!! 

 

9 år - Så stor, men allikevel så liten!

 • 01.07.2017 kl. 08:00

1. juli.. Denne dagen har du sett frem til så lenge.. Du teller ned dager. Du gleder deg til gave og kake på sengen, det er viktig for deg, og det skal du få.. Denne dagen skal vi prøve å gjøre akkurat så fantastisk som du fortjener.. Jeg vet ikke helt om det er mulig, men vi prøver.. Du begynner å bli så stor, men du er allikevel så liten enda.. Du har mye igjen å lære, men du kan så mye.. Du har uendelig med spørsmål, du er fylt med glede og energi.. Du er et emosjonelt menneske, du føler nok mye mer enn du klarer å sette ord på. Du bryr deg om de rundt deg, store, små og firbeinte.. 

Du gir de beste klemmene og du har det fineste smilet! Du er snill som dagen er lang, du gjør livene våre komplett. Du er stille, rolig og kreativ, men du ler så høyt at hele Vang hører det, du kan skrike og skråle med lillebror og lillesøster.. Du lager liv og sprer glede der du er, men du påvirker meg også noe helt enormt med humøret ditt. Er du lei deg, eller kjeder deg så merker jeg det på hele kroppen min, og er du glad så kjenner jeg det også. Du har evner utover det du selv forstår i en alder av nå 9 år.. Tenk det 9 år.. 

Jeg er ubeskrivelig heldig som får lov til å ha deg i livet mitt. At du ikke har vokst deg stor i magen min har ingenting å si, kjærligheten er like stor. Det betyr rett og slett bare at du har vokst i hjertet mitt istedenfor i magen min   Du betyr så mye for meg, mer enn du aner!! 

 


 

 

Jeg er så ubeskrivelig glad i deg bursdagsjenta vår!! Gratulerer så mye med dagen!!! 

 

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no