Sommer- Tiden for familie!

 • 30.06.2017 kl. 15:28

Summer - time for family!

 

Sommer er tiden for å skape gode minner! Det er den tiden på året hvor de aller fleste har mest fritid, det er tiden på året hvor vi har aller mest tid sammen med de vi bryr oss om. Sommeren er også tiden for sol, varme og lange lyse kvelder. Det meste ligger stort sett til rette for en fin tid. Man kan selv velge hva man legger i det, men jeg synes eldste jenta sa det fint før idag. "Det aller beste er å dra på ferie sammen, du, jeg, pappa, Nathalie og Storm Aleksander, jeg vil ikke dra på ferie om ikke du eller pappa er med. Det er det som er den beste ferien da vi drar alle sammen, familieferie" Og jeg er helt enig, den beste ferien er absolutt den man har sammen. Derfor skal jeg nyte disse dagene litt ekstra. Tiden går så fort, men allikevel så føler jeg at vi så langt har fått det beste ut av disse feriedagene. Jeg ser tilbake på tiden som har gått og er glad for den, jeg ser fremover og gleder meg til de dagene som kommer. 

 

Det er sommer og det er familietid. 

 

Coffee O´clock

 • 28.06.2017 kl. 09:52

Ja, men da fortsetter vi litt med hallelujastemningen her fra i går. Da jeg sto opp idag var det nesten så jeg kunne fly ned trappen fra andre etasje. I det jeg åpnet rullgardinen på rommet til veslegutt og fikk se den blå himmelen og solen som skinte var det som om hele verden ble litt lysere. Jeg var litt trøtt, til tross for at minsten er i feriemodus og sover til nesten 09.00, men det gikk fort over. Litt fordi klokka var nesten 9, men mest fordi det var sol ute. Da jeg kom ned og så gradestokken ble jeg i strandmodus med en gang, den viste nemlig 16 grader, og den hadde steget til 18 grader bare på den tiden jeg brukte på å ordne frokost. 

Så nå sitter jeg her ute på verandaen med det jeg vil påstå er den voksne varianten av frokost.. Nemlig kaffe! 

Jeg skal spise litt ordentlig frokost også altså, det er bare det at jeg er i feriemodus, hvilket betyr at jeg virkelig kan gjøre ting akkurat slik jeg liker det. Med andre ord en rolig morgen med en kaffekopp eller to, gjerne ute i solen (check), etterfulgt av en frokost akkurat da jeg selv har lyst.. Perfekt! 
Litt ironisk er det at den første dagen hvor det faktisk har vært varmt fra morgenen av har jeg satt på meg langbukser, men det skal jeg snart gjøre noe med kjenner jeg.. Tror til og med jeg skal slå til med bikini under skjørtet idag.. Så får vi se da om vi klarer å lure med oss mannen på stranden idag også.. En litt lengre tur enn i går kveld kanskje! (Om du leser dette da kjære, så vet du hva jeg har lyst til idag). 

 

 

Gåsehud, kaldt vann og sand mellom tærne!

 • 27.06.2017 kl. 18:54

Dagen som begynte med vind og mye skyer skulle ende opp som det her. En liten tur på stranden for å duppe tærne i det kalde vannet, litt sol på kroppen, litt gåsehud og nå et glass kald saft i solen på verandaen mens barna leker.. På en hverdag hadde de vært på vei i seng nå, men det er ferie, og sengetiden har drøyd litt de siste dagene. Det er så godt å ikke måtte stresse med noe som helst, og de sover jo lengre om morgenen, det skal jeg innrømme at jeg ikke har noe i mot heller. 

 

 

Blå himmel, blått vann og grønt gress. Det er noe med sommeren som gjør meg så glad! Lyset fargene... Ja alt, jeg er og blir et sommermenneske!! 

 

 

Kaldt vann på beina, steiner mellom tærne og sol på ryggen.
 

Dette blir nok en sånn kveld hvor man kan sitte ute på verandaen til langt over leggetid for oss voksne. Temperaturen er magisk, vinden er så godt som borte og solen skinner fra klar himmel. Sommerkvelder er magisk, og denne her skal nytes litt ekstra kjenner jeg!! 

 

Nå føler jeg nesten at det ble litt halleluja stemning her inne, men jeg sa jo at jeg blir glad av denne sommeren!! Så halleluja!! 

 

Fortress

 • 26.06.2017 kl. 16:17

Vi har nesten blåst bort, men vi har kost oss allikevel. Vi endte opp med å ta med oss lunsjen ut til Domkirkeodden idag. Så koselig å kunne ta ting litt på sparket. Etter å ha spist søkte vi litt ly inne i en lekeborg. Der inne gikk det jo faktisk an å oppholde seg uten å blåse helt bort, fint for unga var det også. De gikk utallige runder rundt oppe på borgen og vi fikk knipset noen bilder. 

  

Nå kjenner jeg at jeg er helt utslitt etter all den friske luften og vinden, så det var egentlig ubeskrivelig godt å sette seg ned i sofaen. Det så egentlig ut som at det skulle begynne å regne, men tror kanskje det gikk litt over, eller jeg håper det hvertfall! 


 

Vet dere hva eller? Nå har jeg fått skikkelig lyst på nytt hus, eller å pusse opp her hjemme, eller egentlig bare vinne på lotto og kunne gjøre alt jeg vil. Jeg får sånne kick av og til, og jeg kommer jo egentlig ikke noen vei med det, men det er litt morsomt å drømme også da. Jeg så på hus før idag, bare for gøy, og da kom jeg over et hus som ligger like oppi her, det er alt for dyrt, og det trenger litt jobb, men samtidig så var det så fint.. Både beliggenheten og utformingen var egentlig en drøm.. Ønske Ønske!! 

Det er så gøy å drømme seg bort, men samtidig så får man jo et lite slag i ansiktet da det går opp for en at det bare er en drøm og at det ikke blir mer enn det.. 
Nei, jeg får fortsette å drømme jeg, det er jo tross alt ferie!! 

 

When the imperfections become the perfection

 • 26.06.2017 kl. 09:34

 

 

Once you`ve

accepted your 

flaws,

No one can 

use them 

against you! 

 


 

Babyblue sandals!

 • 25.06.2017 kl. 16:07

Hva skjer med meg og søte farger om dagen? Rosa skjørt i går, og blå sandaler idag! Det må være sommerfølelsen som har slått til i kroppen min, og det elsker jeg!! 

Jeg kjøpte sandaler til meg selv og alle tre unga for en stund siden, og disse blå sandalene likte jeg så utrolig godt, får litt ballerinafølelse av de ettersom man knyter de oppover leggen. Kanskje det er en hemmelig drøm å være ballerina?!? hihi! Flere med den ultimate sommerfølelsen om dagen kanskje?? Akkurat nå føler jeg at ingenting kan ødelegge denne godfølelsen, ikke en gang litt regn!! Her skal dagene nytes uansett!! 

 

 

Åets første bad!

 • 24.06.2017 kl. 20:17

De små her hjemme har hatt årets første bad! De har lekt og kost seg skikkelig i vannet og jeg har sitti på kanten og sett på. Litt kaldere enn jeg foretrekker, så jeg synes det var helt greit at de kunne holde på selv.. 

Vi gikk en liten tur før vi kom frem, det er så fint langs Mjøsa, om jeg kunne tilbrakt hver solskinnsdag der så hadde jeg gjort det.. 

Et lite knippe bilder fra denne flotte dagen!! 

 

 
 

Pink = summerfelling!

 • 24.06.2017 kl. 13:51

Rosa er en veldig søt farge, litt for søt synes jeg egentlig. Hvertfall denne rosafargen, men samtidig så er det jo på mange måter den ultimate sommerfargen, nettopp fordi den er så søt og uskyldig, akkurat som sommeren! Sammen med grått synes jeg allikevel det fungerer for meg. Da solen skinte da jeg sto opp litt for sent idag så var jeg ikke i tvil om at jeg skulle feire den første dagen i ferien min med rosa skjørt. Det kom i posten for noen dager siden, og jeg likte det faktisk mer enn jeg hadde trodd. 

Resten av denne dagen skal jeg passe på å nyte litt ekstra, rett og slett fordi man aldri vet hvordan neste dag blir, og jeg skal ikke se tilbake på denne ferien og tenke at jeg skulle brukt dagene til enda mer.. Så nå, bare Storm Aleksander våknet går turen til Hamar og Koigen før vi skal handle inn det vi trenger for å lage pizza på grillen i kveld! Nam!!! 


 

Nyt helgen, eller sommerferien til de som har begynt på den!! Nyt hver dag, smil og vær lykkelig!! 

 

Necklace by Jane Kønig!

 • 24.06.2017 kl. 12:29

For en stund siden kom jeg over en konkurranse på instagramkontoen til Benedicte Arntzen (benedicteal.blogg.no) jeg pleier egentlig aldri å melde meg på sånn, fordi jeg aldri vinner, en ond sirkel der altså.. Men så plutselig en dag fikk jeg en melding på instagram om at jeg hadde vunnet. Jeg tenkte bare hva F***det skjer jo aldri.. Men denne gangen vant jeg altså, og det jeg vant var jo hele grunnen til at jeg meldte meg på, et smykke fra Jane Kønig, jeg elsker smykkene hennes, de er så utrolig fine, jeg fikk et av mannen en gang og det bruker jeg hele tiden, og nå har jeg altså et til! Jeg har forelsket meg helt i rosè gull så da jeg kunne velge farge selv var ikke valget vanskelig.. 

Sjekk så fint da!!  

Jeg følger både bloggen og instagramkontoen til Benedicte og jeg anbefaler deg å gjøre det samme. Gode tekster og ikke minst inspirerende og flotte bilder på instagram. (benedictearntzen) 

Så tusen tusen takk Benedicte for at jeg vant dette flotte smykket!! 

 

Reisetips: storbyferie!

 • 23.06.2017 kl. 19:52

Skal du besøke en storby denne sommeren? En storby du ikke har besøkt før, eller en storby du har lyst til å utforske litt ekstra?? Da vil jeg anbefale deg å gå til innkjøp av en liten reisebok. Da vi var i Berlin i fjor kjøpte vi oss en Gatelangs for Berlin, den brukte vi nesten ihjel på turen vår. Gatelangs består av kart som er delt inn i soner, og på hvert kart kan du finne restaurenter, butikker, cafeer, shopping, museer osv. som er anbeflat i de ulike områdene. Så da er det bare å finne området du bor i, og se hva som befinner seg der. Det er også veldig enkelt å få en forståelse for hvor langt unna ting er, og det er en fordel for meg som ikke er så god på dette med kart og avstand. 

Da vi bestemte oss for at vi skulle til London i sommer så var jeg ikke i tvil om at jeg ville kjøpe en Gatelangs for London også. Jeg har allerede bladd gjennom den flere ganger, lest om de ulike stedene, oppdaget små spennende butikker som jeg kanskje ikke hadde oppdaget om det ikke var for den boken.. Så nå er jeg akkurat så forberedt for turen til London som jeg ønsker å være! Nok forberedt til å ta ting på strak arm, men ikke så forberedt at vi ikke kan gjøre akkurat det vi har lyst til! Akkurat slik jeg liker det! 

Gatelangs kommet i et lite hendig format som passer perfekt i vesken, den er derfor enkel å ta med seg på turen!! 

 


 

Bryllupsdag!

 • 21.06.2017 kl. 05:45

3 år! Da man ser tilbake på hvor små jentene var på denne dagen for 3 år siden forstår man litt lettere hvor fort tiden egentlig har gått. For 3 år siden var jeg så nervøs at jeg holdt på å tisse på meg da jeg satt i limousinen sammen med søstern min. 3 år siden var du så nervøs at du ikke klarte å spise frokost.. 3 år siden møttes blikkene våre da jeg var på vei opp kirkegulvet sammen med pappa.. 

3 år har vi vært gift, lærbryllup, symbolet for noe sterkt, men mykt. Noe som kommer til å vare, og som slitasje. 

Vi har kommet oss gjennom disse årene uten problem, vi har utvidet familien vår og vi har blitt voksne.. Det må vel være lov å påstå?!? Vi har vokst sammen, og det er jeg utrolig glad for. Jeg er heldig som har deg, og vi er heldige som har hverandre. Du er tålmodig, jeg er kverulant, du tar ting på strak arm, jeg er en tenker. Du kan irritere deg over ting som egentlig ikke er nødvendig og jeg er rolig. Sammen er vi det perfekte team. 

3 år som gift og snart 8 år som kjærester. Innholdsrike år med mye kjærlighet, humor, glede, tull og gode samtaler. 

Jeg er veldig klar for å dele enda flere år med deg kjære!! 

Jeg elsker deg! 

  

 

 

Når forelskelse blir til kjærlighet
Og et forhold baserer seg på ærlighet
Når man kan sitte sammen i stillhet
Og tårer blir møtt med mildhet
Da har man fått den største gave
En kjærlighet som kan vare.

 

 

 

 

When in London!

 • 19.06.2017 kl. 18:55

Med tanke på alt som skjer i verden har vi vært mye frem og tilbake, men vi har vel egentlig bestemt oss, og det har jeg jo nevnt før også.. Vi skal til London denne sommeren, jeg og Ole-Anders, vi gleder oss noe helt enormt! Vi er veldig glad i å reise begge to, og vi har vel blitt litt ekstra glade i å besøke de litt store byene de siste årene.. Det å se noe annet enn sydenland er noe vi virkelig vil begge to. En ferietur som inneholder noe for enhver smak, en ferietur med fokus på kjærligheten, en ferietur for bare oss to.. 

Jeg elsker å planlegge, samtidig så liker jeg ikke å ikke legge så mye planer.. Derfor gjør jeg det veldig enkelt, jeg søker rundt på nettet. Finner frem til ting vi ønsker å se, men akkurat hva vi ender opp med det vet vi ikke før vi er der, kjenner hvordan følelsen er og hva vi har lyst til.. Rett og slett! 

Men noen ting har jeg satt på listen min, hvor mye vi kommer til å besøke av de store kjente stedene, med tanke på de tre siste hendelsene i London vet jeg ikke, men igjen vi tar det som det kommer.. 

 

Take a spin on The London Eye! 135 meter opp i luften, en fantastisk utsikt over London. Spenningen over å være så høyt oppe og beundringen av det flotte landskapet.. Muligheten til å booke en romantisk pakke med middag, alene tid og alt som kan være med på å gjøre en hvilken som helst kveld til den beste.. Hvem kan gå glipp av det??

 

​Visit the whispering Gallery in St Paul`s Cathedral.. En fantastisk opplevelse for både øyne og ørene.. Ta turen opp i kuppelen, stå på hver deres side og hvisk til hverandre.. Over de lange avstandene bæres lyden så godt at man kan høre hverandre klart og tydelig.. Ikke bare er det vanvittig flott å se på, men det er også skummelt morsomt med lyden.. 

 

Get a taste of China in the heart of the West End - Hvorfor ikke få et lite innblikk i Kina da man først er i London.. To fluer i en smekk. De løvestatuer i guld, gater i rødt og gull. Smaken av kina i de mange restaurantene, lukten og den asiatiske kulturen. 

 

Hyde Park & Kensington Gardens - Er du glad i det grønne, de frodige.. De lange strekningene med gress på gress. Blomster og en rolig atmosfære.. Det gjør hvertfall jeg.. Et lite mål jeg har på de reisene vi gjør er å besøke hvertfall en park. Da vi var i Berlin ble jeg helt overveldet over det store området, og jeg håper virkelig at parkene i London lever opp til forventningene også.. 

 

Nothinghill - I´m just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her...!  Finnes det noen som ikke har sett den filmen, finnes det noen som ikke elsker den filmen?? Jeg har så lyst til å besøke Nothinghill, dørene, gatene.. Kanskje man til og med kan kjenne kjærligheten der?? Jeg vet ikke, men det vil jeg finne ut #håpløsromantiker 

 

Oxford street - Man kan ikke dra til London uten å shoppe! Eller jeg kan hvertfall ikke det.. Vi kommer definitivt til å bruke litt til både i Oxford street og gatene utenfor.. Denne turen her har vi spart penger til, og jeg håper virkelig at vi begge to gjør noen kupp.. IIIIK!!! Herregud som jeg gleder meg.. Shopping, kafè, lunsj, drink på kvelden... middag!! Jeg klarer nesten ikke vente!!! 

  

Kanskje det er noen av dere som klikker dere inn her som har noen tips til oss, hva bør vi ikke gå glipp av i London, shopping, steder å spise, beste bakevarene, beste kaffen? Og kanskje enda viktigere, hva er oppskrytt??   

 

 

 

Another summerday!

 • 18.06.2017 kl. 19:47

Nok en dag med fint sommervær, litt mer vind enn i går, men vinden har jo heller ikke vært kald, så da er det liksom greit. Musikk i hagen, solbrente legger (ops, glemte å smøre de i går), glade barn og vannlek. I tillegg har vi hatt bursdagsfeiring for eldste frøkna idag, greit å få feiret bursdagen før ferien begynner slik at man er sikker på at noen kan komme (den feilen har vi nemlig gjort en gang før..). 8 sprudlende jenter som har tatt både lillesøster og lillebror og hunden med på leken.. Pizza, kake og is. Latter, raske bein, hopping på trampolina og lek i dukkestua. Ikke noe stress med så mange jenter samlet da de leker så fint sammen! 

 

 

Hver eneste dag jeg våkner av solen som stikker inn gjennom vinduet så minner jeg meg selv på at jeg skal huske å nyte disse dagene litt ekstra. Det er så lett å henge seg opp i de grå dagene, men det vil jeg egentlig ikke! Jeg liker denne lyse tiden, jeg liker solen, jeg liker smilene, de travle gatene og lyden av naboene som jobber i hagen. 

 

- Fineste Emmeli som blir 9 1. juli, herregud så fort tiden går!! Er det mulig å stoppe tiden litt?? - 

- Hun spurte om jeg kunne legge ut dette bildet av henne, fordi hun syntes det var så fint, og det er klart jeg kan - 

 

Nå lades det opp til en siste arbeidsuke før jeg skal nyte 4 uker med ferie sammen med den fine familien min, herregud som jeg ser frem mot sommerferien!! Jeg teller også ned dager til torsdag for da skal jeg ut å spise middag sammen med to fine venninner. Av og til er det absolutt nødvendig å ha litt jentetid/skravletid.. 

 

Nytt objektiv!

 • 18.06.2017 kl. 12:14

Jeg vet ikke helt hvor lenge jeg har ønsket meg dette, men det er LENGE! Til bursdagen min var jeg så heldig å få litt penger, og da var jeg ikke i tvil om hva jeg ville bruke de på.. Jeg søkte rundt på nettet for å finne det objektivet som passet til mitt bruk slik at jeg ikke skulle ende opp med å kjøpe noe jeg ble skuffet over. Og jeg kan love deg at jeg ikke ble skuffet. Jeg endte opp med et 50 mm f 1.8 STM fra Canon. Bildene blir så bra, både portretter og antrekksbilder og nærbilder i naturen. 

I tillegg til objektivet så kjøpte jeg meg et kamerastativ, så nå er det slutt på crazy oppbygginger for å ta bilder selv.. Hurra!!! 

Neste på lista nå er en en et 18-270 mm, da har jeg egentlig det jeg trenger. #sparespare 

 

Portrait!

 • 17.06.2017 kl. 20:16

 

Sommer, det kribler i kroppen, solen prikker i huden, vinden kjennes som et friskt pust. Smilet brer seg over munnen, øynene lukkes for å kunne nyte solen litt ekstra. 

  

Love!

 • 15.06.2017 kl. 21:11

  

I choose you.

And I´ll choose you,

over and over

and over.

Without pause 

without a doubt,

in a heartbeat.

I´ll keep 

choosing you!

 

Endelig!!!

 • 14.06.2017 kl. 18:11

Endelig er det litt sommer igjen! 

 

 

Sommerfølelsen kribler i kroppen, bare legger, sandaler, bikini!!! 


Jeg kunne virkelig bodd ute da det er som dette. Akkurat nå har jeg satt meg i sofaen på verandaen, her er det skygge, det er svalt og det er behagelig. Storm Aleksander ser på barne-TV ute og for bare en liten stund siden koste vi oss med en is i varmen!! Jeg skulle virkelig ønske at alle sommerdagene var slik som denne, men så heldig er vi ikke, derfor er det ekstra viktig å nyte de fult ut.. Og det føler jeg virkelig at jeg har fått gjort idag!!! 
Det er så flott her, og jeg blir så glad av å se utover landskapet her.. Alt det grønne som jeg lengter sånn etter på vinteren. Lyden av humlen som sitter i blomsten, lyden av naboen som klipper gresset, hunden som har funnet plassen sin i skyggen og bare nyter livet!! Trenger jeg å si mer!!

 

 

Hjemmetrening utendørs!

 • 14.06.2017 kl. 11:45

Den følelsen da du står opp akkurat passe seint og akkurat passe tidlig! Du får mye ut av dagen, men du er uthvilt. Som om ikke det er nok så kommer man ned, ser på gradestokken at det er 18 grader... HALLO 18 grader ute!!! Da var klokken typ 9.30 liksom!!!  Jeg hadde allerede bestemt meg for at jeg skulle bevege litt på meg.. Dagen i går var litt for stillesittende, og det kjenner jeg på kroppen, jeg blir så rastløs, og så kjenner jeg på en sånn stikkende dårlig samvittighet ovenfor meg selv, det er kanskje ikke helt bra, men samtidig så er det jo det, fordi man trenger å bevege på seg.. 

Jeg bestemte meg ganske fort for at det ikke skulle bli noen innetrening på meg idag hvertfall, og løpe det hadde jeg egentlig ikke så veldig lyst til. Jeg hadde lyst til å kjenne den sviende følelsen i musklene da du presser de bare litt til.. Den følelsen av mestring.. Så hva gjorde jeg.. Jo jeg tok med meg treningsmatten, musikk og treningsstrikker ut i hagen og trente der.. 30 minutter med styrketrening som faktisk tar meg 30 minutter fordi jeg ikke trengte å dra noe stedd.. Herregud så deilig.. Og jeg avsluttet hele greia med å ligge rett ut kjenne solen varme på kroppen og smilet bre seg i ansiktet.. Jeg sier det igjen.. Herregud så deilig!!! Treningsstrikker er skikkelig i vinden om dagen, og det er ikke uten grunn altså.. De er så enkle å ta med seg, og man kan trene hele kroppen om man vil. Det å få ekstra motstand uten å bruke vekter, det liker jeg.. Jeg har jo de tre strikkene fra booty builder, nå ønsker jeg meg litt lengre strikker også, de egner seg bedre dersom man skal ro f.eks. Det som er enda bedre er at dersom man trenger litt tips til hvordan man skal trene med strikkene, så er det bare å klikke seg inn på de kjente treningsbloggene. Der får du mange øvelser som man kan gjøre. Jeg brukte fitfocuse sin blogg til inspo idag, men treningsfrue har også mange gode øvelser.. 

 

Test det ut da vel!!! Jeg vet hvertfall at jeg kommer til å fortsette med hagetrening i sommer.. Vi har nemlig fryst treningsabonnementet  vårt på espern i hele juli rett og slett fordi vi skal reise så mye at vi ikke får muligheten til å bruke det, og da vi fryser det så sparer vi penger på det.. 

Nå skal jeg hoppe i dusjen, drikke litt mer kaffe og ordne meg litt!! 

Ha en flotters dag!

 

New favorite!

 • 13.06.2017 kl. 18:15

Husker dere jeg skrev et innlegg med noen klesplagg som jeg ønsket meg til denne sommeren?? I det innlegget var det en kjole som jeg virkelig falt for, en grønn sak som er fylt med sommerfølelse.. Vel!! Den kjolen klikket jeg hjem sånn ca samtidig som jeg la ut innlegget. Det er noe jeg absolutt ikke angrer på.. Det har virkelig blitt en stor favoritt i garderoben min, jeg håper jeg kan bruke den mye i sommer! 

Den er så utrolig fin, fargen er perfekt synes jeg og den er skikkelig behagelig å ha på.. Det eneste jeg fant ut at jeg trenger er noen sandaler som jeg kan bruke til. Det hadde jeg ikke da jeg brukte kjolen, så da slo jeg til og gikk barbeint.. Vi skulle jo uansett bare være her hjemme og feire bursdagen min, så det gikk helt fint! 

 


 

                        - Dress up, be happy, smile -                  


  

Filmtips: Divergent!

 • 12.06.2017 kl. 19:56

Nå er det på sin plass med et aldri så lite filmtips! Denne filmen, eller filmserien som det jo faktisk er, er rett og slett for bra til at jeg ikke kan dele med dere. 

Det hele begynte med at jeg kom over en film på fredagskvelden som jeg hadde sykt lyst til å se, men da den begynte klokken 21.00 var jeg stup trøtt og gikk heller å la meg. Dagen etter fan vi den igjen på viaplay og leide den der. Fra første sekund var blikket mitt som låst i skjermen og da den var over så ble jeg så skuffet at jeg nesten måtte gråte litt. Og jeg var ikke skuffet fordi den var dårlig, men fordi det var en sånn slutt som gjorde at jeg bare ville se mer og mer.. Vi ble vel ganske fort enige her hjemme om at vi MÅTTE sjekke om det var en film nr 2, og det var det altså.. Både en nr 2,3 og 4!!!! Så da ble jeg ganske overlykkelig.. Nå har vi fått sett film nr 1 og 2, og i kveld venter film nr 3!!! Hurra!!

Disse filmene handler om at menneskene i verden er delt inn i grupper etter hvilke egenskaper de ulike menneskene har. Det er altså sånn at man i ungdomsårene kan velge sin egen gruppe og hovedpersonen velger da å bytte gruppe. Etter 200 år hvor man har levd i disse gruppene begynner det sakte, men sikkert å bli opprør i gruppene og det er altså dette opprøret vi får være med på i de to første filmene.. 


-  Bilder fra filmene - 


 

Etter hva jeg har skjønt er filmene basert på en bokserie. Jeg vet ikke helt om bøkene er noe jeg ville lest, rett og slett fordi min interesse for bøker begrenser seg litt i sjanger, men filmene er så absolutt verdt å se!!! Det er Shailene Woodley som har hovedrollen, hun har blant annet spilt tenåringsjenta Amy i tv-serien  "The secret life of the American Teenage". For de av dere som har sett den. 

 

 

2 år!

 • 12.06.2017 kl. 10:21

Du er beviset på at 2 år går fort. 

Du er ett av svarene på hva kjærlighet betyr.

Du har gjort min bursdag 10 ganger bedre. 

Du har vist meg hvor irritert jeg kan bli.

Du har vist meg hvor mye kjærlighet jeg har inni meg.

Du har lært meg hvordan jeg kan være tålmodig.

Og du har lært meg at det er greit å ikke alltid klare det.

 

2 år er du, og så mye som du har lært meg! Det er helt fantastisk å tenke på at jeg for 2 år siden nøyaktig klokken 10.21 holdt deg, den lille gutten vår i armene og nok en gang fikk lov å oppleve den overveldende mammakjærligheten som bølget gjennom kroppen. Den stoltheten.. Du var så liten, men allikevel så stor. Du var så sterk, men allikevel så hjelpesløs. 

  

Stoltheten i øynene på storesøstrene dine da de så deg første gangen er ubeskrivelig. Nathalie som med en gang forstå at du var den lille babyen som hadde vært i magen min, og Emmeli som ikke kunne holde deg nok. 

At det har gått to år er for meg helt uforståelig. 

Du har rukket å bli en så stor og fin gutt. Du løper rundt, leker med biler som om det skulle være det viktigste i livet, du får oss til å le, gråte og bli irritert. Du har fått en plass i hjertene våre med all den gleden du viser og alt det sinnet og frustrasjonen du deler. Du er en kosegutt uten like, og en bestemt liten gutt som sier i fra! 

Jeg er helt sikker på at du kan bli hva du måtte ønske da du blir voksen.. Vil du nok så klarer du det!! 

 

Gratulerer så mye med  dagen gutten min <3 Takk for at vi kan få dele denne dagen. For det er ikke bare en bursdag som feires idag, det er to, men allikevel er det din og ikke min som er i fokus, og det er akkurat slik det skal være <3 

  

Mamma elsker deg  

 

Flowers!

 • 11.06.2017 kl. 19:50

DA bursdagsfeiringen var over og vi hadde ryddet opp her hjemme dro vi rett på plantasjen og rakk det heldigvis før de stengte!! Jeg har ønsket meg blomster ute her så lenge nå, så nå var det virkelig på tide å få fikset det.. Dette her var absolutt en god start for å få en litt frodigere uteplass. Både på fremsiden og baksiden av huset. Jeg er ikke akkurat så god på å planlegge blomster på forhånd så jeg tok det litt på sparket da jeg sto på plantasjen, og jeg syntes egentlig det ble ganske så bra. Jeg fikk til og med nok blomster der hvor jeg skulle ha de, det er jeg ganske imponert over. 

Nå som jeg har fått blomster litt her og der er det også mye enklere for meg å se hvor jeg trenger mer, så jeg håper at vi veldig snart kan ta en tur til for å kjøpe inn litt mer. I tillegg til blomster i krokker og kar så skal vi grave opp et bed i hagen også. Det gleder jeg meg skikkelig til..

Her får du litt overdose av blomster på en søndagskveld!! 

 

 

Todaysis!!!

 • 10.06.2017 kl. 20:06

Så var lørdagen snart over også! Tiden går så utrolig fort, og det kjennes ut som jeg har tidenes hangover etter kurset jeg var på i går. Jeg gikk seriøst å la meg klokken 21.00 i går, og så ett par episoder med en eller annen teit serie på netflix før jeg sovnet som en stein. 

Idag har vi hatt besøk av ei venninne og barna hennes. Vi har hatt en liten minifeiring av Storm Aleksander sin bursdag idag, og i morgen blir det mer feiring. Veldig koselig med besøk idag! Og jeg gleder meg allerede til i morgen. 

Håper jeg rekker å dra en tur på plantasjen i morgen også, før bursdagsfeiringen. Har så lyst til å plante litt blomster ute her!! Skal vi ha noe blomster i sommer så kjenner jeg på at vi snart må komme i gang.. 

Nå ble det utrolig mye rart her.. Men det var altså dette som falt ned i mitt ganske så slitne hode. Nå skal jeg krype enda bedre opp i sofaen, finne meg et pledd og se på film! 

Så da avslutter vi hele dette rotet her med noen bilder av dagens antrekk. 

 Frykten sier grav deg ned, fornuften sier faen heller!

 • 09.06.2017 kl. 19:49

Verden idag er i rask endring. Vi her i lille trygge Norge har gått fra å se krig og uro på TV, det har vært langt unna og for veldig mange, deriblant meg, har det vært vanskelig å begripe hva det egentlig betyr. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, jeg er ganske naiv, jeg klarer ikke helt å forstå hvor jævlig det er, og jeg våger ikke å åpne øynene og kjenne på smerten. Rett og slett fordi jeg vet at det er noe kroppen min ikke er laget for å beherske. Kanskje fremstår jeg som kald og kanskje tror du jeg ikke bryr meg. Men sannheten er den at dersom jeg velger å ta det innover meg, så gjør jeg det i så stor grad at jeg selv går under, og da blir det en slags overlevelsesmekanisme å la være.  Dette blir bare vanskeligere og vanskeligere. For den krigen og uroen som tidligere var så fjernt banker nå på døra. Alt for ofte hører man om terror og uro som er så nærme at man nesten kan høre smellene og de redde menneskene. Det blir vanskeligere og vanskeligere og holde på avstand fordi det er så nærme. 

Jeg kjenner jeg blir virkelig redd, jeg vil ikke lese avisene, fordi jeg frykter hva som står. Man vet aldri hvor det vil slå til neste gang, og det jeg spør meg selv om er i hvor stor grad skal man slutte å leve? Eller skal man egentlig slutte å leve? 

 

Frykten sier grav deg ned. Fornuften sier faen heller! 

 

For søern heller om de skal få det som de vil. Faen heller om vi skal slutte å gjøre som vi har lyst fordi vi blir redde. Men samtidig må man ta forhåndsregler, og man må bruke hodet. For da alt kommer til at så vil man ikke være redd, men man ønsker jo heller ikke å plutselig stå midt oppi det. I sommer står vi ovenfor et valg, eller valget må egentlig tas akkurat nå, og på mange måter så er valget allerede tatt. Vi har bestilt oss tur til London i sommer, og det skremmer meg noe helt sinnsykt, men samtidig så er det en by som jeg dør etter å få besøke. Jeg ønsker å oppleve livet, folkene, stemningen.. Alt!! Jeg ønsker å oppleve London og resten av verden. Dersom man ønsker det, så kan man heller ikke la frykten ta deg. Det er en ganske dyster tanke, men jeg sier det allikevel.. For det er faktisk sånn nå at dersom man ikke reiser nå, så er jeg redd for at man aldri får muligheten. Jeg tror nemlig ikke at denne terrorbølgen går over med det første, det tar heller mer av.. 

 

Jeg er redd for at 3. verdenskrig banker på.. 

  

Sommeravslutning!

 • 07.06.2017 kl. 20:41

Sommeravslutning ja, tenk på det.. Det betyr at sommeren er her, og veldig snart er det sommerferie også. Tanken på at Emmeli veldig snart er ferdig i 3. klasse og begynner i 4. klasse til høsten er utrolig skremmende, hun blir så stor! Planen idag var egentlig at vi skulle på to avslutninger rett etter hverandre, først i barnehagen, så på skolen, men ettersom Nathalie har vært hjemme fra barnehagen idag pga feber så dro vi bare på avslutningen på skolen. Hun har brukt hele dagen på å lade opp på sofaen, så den lille snuppa på 4 hadde litt behov for å bevege på seg der kan du si. Hun lekte med de store jentene og koste seg. Minste mann sjarmerer alle i senk og spiller veldig kostbar. Han synes det er så stas å få være med de store jentene og "leke". 

Jeg blir alltid så rørt på sånne tilstelninger. Underholdninga holder på å ta knekken på meg, de er så flinke til å synge, og idag var det også noen som leste opp dikt, noen hadde laget selv, og andre hadde funnet dikt fra en bok. Emmeli hadde skrevet et så fint dikt helt på egenhånd, og det var så fint å se henne stå der foran alle sammen og fremføre det.. Flinke snuppa!! For en utrolig fin lærdom og erfaring å ha med seg videre i livet, altså det at man tør å fremføre sånn foran store forsamlinger.

Nei, disse sommeravslutningene vil jeg aldri gå glipp av, det er så utrolig flott! 

 

Været var ikke helt med oss idag, så sommerkjolen ble hengende hjemme i skapet, det ble heller en hvit bukse og en bluse! 
 

 

Paralysert av flammene!

 • 05.06.2017 kl. 20:19

 

 

Jeg ser inn i flammene, bevegelse i flammene gjør at man blir paralysert. Tankene slipper taket og man bare er! 

Du er tilstede, men du er borte. Du kjenner varmen fra flammene som er beroligende for kroppen. 

Det er uendelig godt å kjenne på roen, men det er skummelt også. Det er skummelt fordi man føler. Men mest av alt er det godt, for om man våger å føle så våger man å la hodet og kroppen slappe av.

 

Og det er meditasjon for sjelen! 

 

 

 

Slike helger vil vi ha flere av!!

 • 05.06.2017 kl. 17:20

For noen fantastisk fine dager vi har hatt på hytta!! Det var egentlig veldig kjedelig at vi måtte dra hjem allerede idag, men samtidig er det godt å være hjemme også, jeg merker på kroppen at det har vært noen dager med mye frisk luft, herregud så sliten jeg er. Men uansett, vi har virkelig kost oss, og vi er ganske enige alle sammen om at vi vil gjøre dette igjen. På søndag var vi på en topptur, og jeg blir imponert over disse små igjen og igjen.. De er så flinke til å gå! Storm Aleksander satt i bæremeisen denne gangen, og det var fordi det var utrolig bratt og steinete, så han hadde ikke klart å gå opp uten å falle å slå seg skikkelig. Men jentene løp nesten mer enn de gikk på veien opp, og de var veldig stolte på toppen. Ekstra stas var det da de fant ut at de hadde gått helt til sverige.. På toppen av fjellet var nemlig landegrensa, så de kunne stå i både Norge og Sverige samtidig, det var veldig spesielt og morsomt! 

Som alltid måtte jeg ha med kamera på veien. Jeg elsker å ta bilder i naturen, og her kommet det noen. 


- Ikke veldig langt i kilometer, men i det terrenget som var der virket det mye lengre. - - To jenter som er mer enn klare for å komme seg opp i høyden - 

- SNØ - - Utsikten sin det!! - - Toppen - - Utsikten fra toppen - - Ikke bare ungene som synes det var stas å komme seg på toppen - 
 

Det er mandag idag, men så er det jo litt søndag, og det er utrolig digg!  Nå skal jeg egentlig bare ta det helt med ro resten av kvelden. Få litt orden her hjemme, og sette i gang litt klesvask.. Hurra!!! Eller NEI!!!

I skog og mark!

 • 03.06.2017 kl. 14:55

Det tok ikke lang tid fra vi var fremme på hytta til vi var ute i skogen. Det var så godt å komme seg ut og få beveget litt på seg etter å ha sitti så lenge rolig i bilen. Vi fant ekstremt mange steiner som skulle fraktes med til vi fant et vann å kaste de i. Det er utrolig hvor lenge man kan synes det er spennende å kaste stein i vannet, men det gjorde vi altså i en liten evighet. Jeg kan jo skjønne at unga synes det er gøy, for det er jo faktisk det.. 

Nå er vi tilbake på hytta, vi har spist litt lunsj og unga driver med sakene sine. Jeg kjenner at jeg er litt trøtt etter en natt med lite søvn, men samtidig så gjør det liksom ingenting da man er på hytta og bare kan ta det med ro.. Deilig!! 

 

 

Litt forsinket, men endelig i gang!

 • 03.06.2017 kl. 09:09

Litt senere enn planlagt, men det spiller egentlig ingen rolle. Endelig er vi på tur! Jeg har sett frem mot denne helgen så lenge og det vet jeg at barna har også, derfor var det skikkelig kjipt da de ringte fra barnehagen til barna og fortalte at Storm Aleksander hadde høy feber. Jeg hadde håper at det ikke var så ille, men det var det altså. Han hadde godt opp mot 40 i feber da vi kom hjem i går, og han sov ved siden av meg i senga store deler av ettermiddagen. Feberen gikk sakte men sikkert over i natt, og nå er vi altså klare for en liten biltur. Akkurat nå sitter vi i bilen faktisk. Jeg er så glad for at det er langhelg slik at vi ikke trenger å dra hjem igjen før på mandag. Nå er vi klare for hyttetur alle sammen, bilen sprekker nesten fordi vi har pakket med oss så mye, hundeburet tar riktignok store deler av bagasjeplassen, så det blir ikke mye plass igjen til mat og klær. 

Tut og kjør!!! 

Har dere foresten lagt merke til noe annet nytt på bloggen min? En aldri så liten makeover, eller kanskje makeunder?? Et veldig enkelt og stilrent design som passer meg perfekt! Det er enda en liten ting som må endres på, og det er headeren, og i tillegg så kommer bildene til å bli mye større i de nye innleggene mine, og det er også noe jeg liker veldig godt!! Hurra!!  

Hva synes dere om det nye designet?? 

 

Håper dere har en fin pinsehelg! 

 

Måneden som gikk- Mai!

 • 02.06.2017 kl. 15:24


Før vi kan la juni starte helt og fult må vi ta et lite tilbakeblikk på den måneden som gikk mai. 17.mai, sommervær og grilling er noen ord som minner meg om denne måneden, og her kommer en litt mer innholdsrik oppsummering av måneden. 

 

Månedens høydepunkt

Månedens høydepunkt var definitivt helgen vi hadde hjemme hos mamma og pappa. Det var så godt å se de igjen, og omgivelsene der de bor er bare helt magisk.. Rett og slett perfekt!!
 

I tillegg må jeg også nevne Plumbo konserten som vi var på, den var definitivt også et høydepunkt. Herregud så gøy det var!!!!

 

Månedens nedtur

Jeg har hatt en aldri så liten selvtillitsknekk denne måneden, og jeg kjenner jeg henger meg alt for mye opp i småting og ikke minst hva alle andre gjør, tenker og mener.. Jeg hater virkelig hvordan dette påvirker meg, og jeg synes det er skikkelig vanskelig å komme ut av. Jeg må bare klare å fokusere på det som er viktig fremover så går det nok bra denne gangen også.. Jeg har jo noe veldig spennende å fokusere på fremover, og det hjelper litt!! 

 

Månedens sang

Favorittsangen min denne måneden er den nye låta til Matilda, den heter Illusion. Har du ikke hørt om henne eller den sangen så anbefaler jeg deg å sjekke ut.. Du finner den på spotify!

 

Månedens innlegg

Jeg trodde egentlig at jeg ikke hadde skrevet så mye denne måneden, men der tok jeg feil, jeg bladde meg gjennom arkivet mitt akkurat nå, og jeg har skrevet ganske mye som jeg er stolt av denne måneden, men et av de innleggene jeg selv føler er viktigst er det om fremtiden vår, og hva vi kan lære av de litt yngre verdensborgerne som vi har rundt oss hele tiden... Du kan lese selve innlegget HER

 

Månedens mest besøkte blogginnlegg

Veel, jeg tror jeg kan konkludere med at det dere lesere liker aller best mer klær og mat.. Mer eller mindre akkurat som meg.. Det er hvertfall disse innleggene som stort sett alltid har mest klikk, sammen med trening egentlig.. Men det som var aller mest besøkt denne gange var et aldri så lite mattips.. Det kan du lese HER 

 

Månedens innkjøp

Denne måneden har vi gjort litt innkjøp til både store og små. Sommeren har meldt sin ankomst og behovet for litt nytt har meldt seg. Det har vært alt fra sko til shorts til de små, og jeg har kjøpt meg noen nye topper, en bikini og det aller fineste av alt, som jeg dessverre enda ikke har fått tatt bilde av, en helt utrolig fin kjole. Det er faktisk en av de kjolene som var i ønskeliste innlegget mitt for en stund siden, den grønne om dere husker..  Jeg skal få vist dere den senere, men den fortjener et ordentlig bilde. 

 

Månedens antrekk

Jeg har ikke tatt så veldig mye antrekks bilder denne måneden, og et lite sekund lurte jeg på om jeg kanskje skulle si bunad, for den er sååå fin, men samtidig så kom jeg på det at jeg ikke kunne komme fort nok ut av den bunaden, og månedens antrekk bør kanskje være noe som er litt mer komfortabelt.. Så da ble det dette;

 
 

Månedens favorittfoto
 

Månedens serie

Denne månedens favorittserie tror jeg må være Sense. Nå har vi kommet i gang med den nye sesongen, og jeg digger den!! Flere som ser denne serien??
 

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no