Sol, sommer og bading!

 • 29.06.2015 kl. 18:07

ÅÅ, det er så fantastisk da værgudene ønsker oss alt godt og slår til med sol og sommer <3 De siste dagene har vært helt fantastiske og vi har virkelig passet på å nyte de så godt vi kan. Hele gårsdagen ble tilbragt ute, vi var til og med noen timer på stranda. Lillebror sov gjennom hele turen, og storesøstrene badet og koste seg. Det er helt utrolig at de orket å bade synes jeg, men sånn er det vel å være barn.

Dagen idag startet veldig seint for alle sin del egentlig, jentene var ikke oppe før 08.30, og jeg og Storm Aleksander sovnet igjen etter litt mat og kom oss ikke opp fra senga før klokken var 11.00. Utrolig godt å få sovet ut litt. Jeg og Emmeli har også vært en tur i byen for å kjøpe litt stasj til bursdagen hennes som er på onsdag. Og vi har slått til med tacomiddag. 

Nå skal jeg få tatt av sengetøyet og satt på nytt så vi kan legge oss i 100% melkefritt sengetøy i kveld <3

#sol #sommer #bading #jenter #mamma #pappa #datter #bonusdatter #sønn 

 

Utsettelse

 • 27.06.2015 kl. 19:47

Jeg har utsatt det alt for lenge. Jeg skulle ha funnet deg frem for en uke siden, 
kanskje før til og med. Men jeg vegrer meg,
jeg har virkelig ikke lyst. Tanken på å ta deg frem gjør meg nesten uvel,
du byr meg imot, jeg blir svett bare jeg tenker på deg, jeg får til og med
litt antydning til magesmerter.
Jeg har funnet unnskyldning på unnskyldning forikke å lufte deg.
Gode synes jeg de har vært også, de har jo holdt en drøy uke.
Idag innså jeg det plutselig. Det var i ferd med å vokse meg
over hodet ja, det var ikke langt unna hvertfall,
det var på god vei oppover Jeg måtte innse det, det kan ikke utsettes
lengre, det lar seg bare ikke gjøre. Du trenger luft!!! Pust dypt,
dette går bra!!!!Jeg overlevde, jeg ble jo nesten ikke svett en gang.
Så takk for mosjonen du ga meg, takk for solen jeg fikk på kroppen.
Jeg ble faktisk positivt overrasket over hvor greit det

gikk. Vi kan jo bli riktig så gode venner vi du kjære, røde gressklipper.

Vi sees nok snart igjen!

Domkirkeodden!

 • 26.06.2015 kl. 20:06

Allerede i går hadde vi planen klar for hva vi skulle gjøre idag, jeg var så klar for å komme meg litt ut, og fortalte barna at dersom været var ok skulle vi ta oss en tur til domkirkeodden. Solen så vi ikke mye til, men ut skulle vi, og det har vært så herlig. Vi smurte med oss mat, delte opp frukt og jeg fikk lurt med litt kjeks i veska. Kaffen ble kokt og helt over på termos og jentene fikk med seg hver sin blåbærjuice. Tepper ble pakket og bøte og spade ble lagt bak i bilen. Så dro vi avgårde og fant oss en fin plass å sitte med utsikt over vannet. Barna har lekt i vannkanten og jeg, Ole-Anders og Storm Aleksander har sitti på teppet, og speidet utover vannet og sett på de fine jentene som leker så godt sammen. Vi fikk gitt litt mat til småfuglene og sett endene på vannet. Det var så utrolig godt å komme seg ut, og det er jo null stress å ha med lille på 2 uker ut slik da han er så rolig, og maten hans har jeg jo alltid med meg ferdig temperert, gud så enkelt det er å ha sitt eget "meieri". 

Vi var ute en god stund før klokken ble så mye at vi måtte dra, vi skulle innom butikken for å kjøpe det vi trengte til pizza, og vi skulle en tur innom Maxbo for å kjøpe sandkasse, det var en overraskelse til jentene. Tanken var egentlig at vi skulle få plass til sandkassa bak i bilen, vi har jo ganske stor bil, men det lot seg ikke gjøre, og ettersom det bare er jeg som kan kjøre om dagen (Ole-Anders har operert foten) så måtte jeg gjøre noe jeg aldri før hadde trodd jeg skulle gjøre. Jeg kjørte med henger, først så nektet jeg, men så fikk jeg tenkt meg om og hoppet i det, Ole-Anders tenkte nemlig at han kunne kjøre, men det er ikke aktuelt en gang, så da hadde jeg ikke mye valg. Det gikk faktisk veldig bra, jeg rygget til og med!!!

Vel hjemme var det bare å knyte Storm Aleksander opp i bæresjalet og få på en klesvask og begynne med middagen. Han koste seg, mammaen fikk kose masse med han, og jeg fikk gjort litt her hjemme. Så enkelt og greit, jeg elsker bæresjal... Det ble litt av alt, men sånn har altså min dag vært. Nå venter film og kjærestekos <3 Ha en fin fredag!!!

#fredag #domkirkeodden #hamar #mamma #pappa #datter #sønn #vann #lek

Middagstips: Fiskekaker med nypotetsalat.

 • 25.06.2015 kl. 18:36

Denne oppskriften fant jeg i rema 1000 sin middags-app, dette ble dagens middag, og med noen justeringer ble det en perfekt middag for hele familien. 

 

Dressing

0,5 stk

Saft av sitron

1 klype

Nykvernet pepper

1 klype

Salt

1 dl

Olivenolje

Nypotetsalat

1 stk

Purre

500 g

Nypoteter

1 stk

Gulrot

1 pakke

Hjertesalat, 2-pk

Server med

0,5 stk

Sitron i båter

                                             

 

Dressing:

Jeg laget dressingen enkelt ved å blande alle ingrediensene i en skål. Den valgte jeg å ha ved siden av potetsalaten, på den måten kunne jentene våre bestemme selv om de ville ha den eller ikke. Men du kan helt fint blande det sammen også. 

Nypotetsalat:

Jeg delte potetene i små biter og kokte dem til de var møre, mens potetene kokte skrelte og delte jeg gulerøttene i tynne skiver og hadde de i salatbollen. Da potetene var ferdige blandet jeg de sammen med gulerøttene.

Jeg valgte å kutte ut purreløken fordi den lille babyen min liker ikke at jeg spiser det, da får han veldig vondt i magen. Men dersom du skal bruke det har du det sammen med potetene og gulerøttene. Så kuttet jeg hjertesalaten, den skal egentlig blandes i potetsalaten, men jeg valgte å ha den i en skål ved siden av.

Jeg hadde litt avokado i kjøleskapet som trengte å bli spist, så jeg delte opp den og hadde det ved siden av. 

Fiskekakene kjøpte jeg på rema 1000, her er det bare å ta de som passer for dere.

Ferdig servert. Håper det smaker!!!
Veldig enkelt, relativt sunt og faktisk veldig godt.

#middag #tips #fiskekaker #familie

Nattevåk!

 • 25.06.2015 kl. 12:48

Man tror man er forberedt, men det er man vel egentlig aldri!!!

Fra første dag, eller nei... vent!! Fra andre dag av Storm Aleksander sitt liv har han vært oppe ofte om natta for å få mat. Det begynte med hver time de første dagene og etterhvert økte det til hver tredje time, men det må man jo forvente. De siste dagene derimot så har han ikke hatt lyst til å legge seg i det hele tatt. Han sovner så fint i vugga mellom 18.00 og 19.00, der sover han faktisk lenge, han har liggi der både til 22 og 23.00, han våkner stort sett da jeg tenker at jeg skulle ha lagt meg. Så da skifter vi bleia, jeg ordner meg og vi går opp og finner senga, mat og koser litt. Så tenker jeg at nå må han da være trøtt og sovne snart. Feil tar jeg hver gang. De største øynene i verden ser på meg, med et våkent blikk, han kaver med armer og bein, gråter litt og gir uttrykk for at han skal ha enda mer mat. Frem med puppen.. Så spiser han litt. Sovner nesten!! Men neida, øynene skyter opp igjen.. Så begynner det på nytt. Store øyne, gråt, mat, nesten sovne.. lurte deg!!! Og slik kan han holde på i det uendelige. Jeg er heldig om jeg har fått lagt meg klokken 02.00, og da er jeg passe trøtt og ja faktisk litt oppgitt og irritert, det må jeg bare få innrømme. Enten sover han da etter en stund ved puppen, og vi har melk i hele senga da han våkner for mer påfyll etter kanskje 2 timer om jeg er heldig.. Eller så ligger han oppå magen min og jeg må sitte og sove.. 

I går derimot så sovnet han mye tidligere i vugga, si, og han våknet ca 21.00. Hurra tenkte jeg, endelig så kommer han til å sove da jeg er klar for å legge meg!!! Han fikk litt mat, og etter en drøy time, en bleie og kos var vi klare for senga. Han sov faktisk da jeg bar han opp i babynestet, og han sov enda da jeg sovnet. Jeg hadde akkurat kommet inn i drømmeland da alt ble avbrutt av en knirkelyd, trøttere enn noen gang tok jeg han opp, fant mat og ba til gud om at han måtte sovne igjen da han var ferdig. Klokken var vel da ca 23.30. For å gjøre en lang historie kort. Han sovnet ikke!!! Klokken 02.20 var vi fremdeles våkne og jeg tok dette bildet av han;Altså ikke veldig trøtt.

Klokken 02.48 tok jeg nok et bilde, vi hadde funnet smokken, øynene begynte og gli igjen...


 og han lurte meg!!!!

Jeg kjente at jeg begynte å bli ganske frustrert, og jeg er sikker på at han lo litt inni seg da jeg igjen og igjen spurte han hvorfor han ikke bare kunne sove litt, jeg så jo at han var trøtt. Etter en god stund og litt pupp sovnet han heldigvis, klokken var nok godt over 03.00, men akkurat hvor mye aner jeg ikke... Klokken var vel 05.30 da jeg våknet igjen av at han ville ha påfyll, trøtt som bare det fikk han ny bleie og mat før vi sovnet igjen, og da sov vi heldigvis til klokken var 09.30, kun avbrutt av noen grynt og uroligheter som lot seg roe ned ved en suss og stryking på hodet. 

Så oppgitt man kan bli, så mange ganger man kan tenkte at dette orker jeg ikke.. Så våkner man dagen etter og alt er glemt i det man fester blikket til dette:Man svever på en sky resten av dagen, og så kommer kvelden og alt begynner på nytt!!

Jeg elsker å være mamma til tross for våkenetter, men jeg må også få lov til å si at nå er jeg skikkelig trøtt og kunne godt trenge en natt med litt mer søvn..

 

Handletur og smoothie!

 • 24.06.2015 kl. 16:17

Til uka blir Emmeli 7 år, og ettersom tante gjerne ville ha med seg de to tantungene sine på skogstur idag benyttet jeg, Ole-Anders og Storm Aleksander muligheten til å dra ut for å kjøpe gave til bursdagsbarnet. Den lille prinsen vår sover jo gjennom det meste, så da vi hadde fått kjøpt det vi skulle ha så kjente vi på behovet for en liten pause. Eller det vil si Ole-Anders kjente på behovet for en pause, han hopper rundt på krykker, så han blir relativt fort sliten og varm. Da benyttet jeg selvfølgelig muligheten til å få kjøpt meg en smoothie, det ble mango og bringebær fra YoBerry, men etter at vi hadde drikki den opp og jeg hadde stirret alt for lenge på is-dispenserne på veggen klarte jeg ikke å stå i mot lengre, så jammen ble det ikke en is på deling også. Herregud så godt det er, bare synd det er så dyrt, ellers kunne jeg levd på det altså. Men hvertfall etter både is og smoothie så var det bare å ta med seg den sovende babyen og alt vi har kjøpt hjem, og nå sitter jeg egentlig bare her og venter på at jentene mine skal komme hjem. Det blir så stille da de er borte, og egentlig liker jeg ikke at de ikke er hjemme heller. Jeg vil helst se de hele tiden, men de storkoser seg jo da de får dra bort litt også :) Vi har sikkert godt av det alle sammen, og så lenge det skjer en gang i skuddåret (hihi) så er det vel kanskje helt greit. Jeg forstår meg nemlig ikke på de som sender bort barna sine med en gang det er helg eller fri fordi det er så slitsomt å ha de hjemme.. Men det er vel en annen historie!!!

Nå skal jeg kose litt med den fine gutten min som faktisk snart er 2 uker (på fredag) og som serverte mamma og pappa verdens fineste smil idag <3

 

Ny start, men først....

 • 23.06.2015 kl. 19:18

Det er egentlig veldig vemodig, men idag har Nathalie hatt sin siste dag i barnehagen, ikke bare siste før sommerferien, men siste dagen noen gang i den barnehagen. Vi pakket med oss rubel og bit fra barnehagen, vi fjernet til og med bilde fra kassa hennes. Til høsten begynner hun i ny barnehagen, det er egentlig veldig skummelt, men så er det jo litt godt også med tanke på kjøringen. Det som er skummelt er at jeg nå skal overlate en av de kjæreste i livet mitt til noen jeg ikke kjenner i det hele tatt, det har jeg aldri gjort for, og jeg kjenner at det river litt i mammahjertet. Allikevel er jeg sikker på at dette kommer til å gå veldig bra for Nathalie, hun stortrivdes jo på besøksdagen, og hun er veldig tilpasningsdyktig. Ja, det er nok mammaen dette blir vanskeligst for.  Men jeg kjenner at jeg må dytte denne barnehagestarten litt foran meg, før vi kommer så langt skal vi nyte en lang sommerferie sammen. Jeg elsker tanken på at vi har fri hele sommeren alle sammen. Jeg er jo i permisjon, Ole-Anders er lærer og barna har ikke barnehage/sfo. Denne sommeren skal nytes til det fulle. Jeg gleder meg!!!

Fødselshistorie Storm Aleksander!

 • 23.06.2015 kl. 12:45

Jeg aner ikke om det er interessant for noen å lese, men det er veldig godt å få skrevet det ned. Så jeg tenkte jeg skulle dele fødsels-historien min med dere. 

11.juni hadde jeg noen tak gjennom hele dagen, de var relativt regelmessige, men ikke spesielt vonde. På ettermiddagen var det sommeravslutning på skolen til 6 åringen og på kvelden dro mannen for å spise med noen fra jobben. Da mannen kom hjem var klokken mellom 22.00 og 23.00. På den tiden var det ca 8 min mellom riene, men de var ikke spesielt vonde enda. Så jeg bestemte meg for å prøve å sove litt. Jeg sovnet greit, men da klokken var ca 02.30 bråvåknet jeg og forsto med en gang at jeg ikke kunne sove lengre. Jeg tok meg en tur ned på do, og takene kom ganske regelmessig, og uten at jeg tok tiden på dem så kjente jeg at de kom tettere enn de hadde gjort før på kvelden. Vondere hadde de blitt også. Jeg ringte føden og mannen ringte barnevakt. Klokken var 03.15 da vi dro hjemmefra. Klokken 04.00 var vi på sykehuset, jeg fikk sjekket åpning og ble litt skuffet det var ca 2 cm. En ctg viste at alt så bra ut med lille, men da det var tid for å stoppe den hadde nok den lille bølla flyttet litt på seg for det ble plutselig dårlig utslag. Selv om både jeg og jordmor var overbevist om at alt sto bra til fikk vi tildelt en seng og det ble tatt ny ctg. Nå ble også riene vondere og etter at jordmor hadde forsikret seg om at alt var bra med lille babyen så fikk jeg komme opp av senga. Da klokken var 05.50 var det ca 3-4 minutter mellom riene. Klokken 06.30 fikk vi oss litt mat og jeg måtte virkelig stoppe opp og henge over prekestolen for å komme meg gjennom riene. Nå kom de også veldig tett. Vi bestemte oss for å gå litt nedover gangen for å finne igjen tavla der det står hvor mange babyer som er født de ulike dagene, vi kom halvveis før jeg måtte stoppe, da møtte vi på jordmoren som tydeligvis så at jeg hadde veldig vondt nå. Vi ble flyttet over på fødestua, da var klokken 06.50, jeg fikk lystgass og de sjekket åpningen, det var 4 cm. Jeg kunne ikke skjønne hvordan dette kunne ta så lang tid, det var jo så vondt.

Jeg klarte meg fint meg lystgass veldig lenge, men riene ble bare vondere og vondere, og etter en stund kjente jeg at jeg snart trengte noe mer smertelindring, jeg var veldig innstilt på epidural. Før jeg kunne få det måtte de sjekke åpningen, klokken var da ca 08.30 og jeg hadde 5 cm åpning. Det var nå så vondt at jeg ikke klarte å holde tårene tilbake, jeg gråt vrei meg i smerte om hverandre. Jeg ble lovet at de skulle prøve å rekke epiduralen, men jordmor mistenkte allerede da at de ikke kom til å rekke det ettersom smertene mine nå var så intense. Hun fortalte meg dette, jeg kjente jeg fikk litt panikk, for jeg trodde virkelig ikke jeg skulle klare det uten.  Fødselen skøyt fart, og innen det var klart for å tilkalle anestesilegen for å få epidural var jeg allerede klar for å presse. Jeg ble sjekket igjen og klokken var da 10.00 og jeg hadde 9 cm åpning. 5 min senere hadde jeg 10 cm og jeg kunne presse. Det var så vondt at jeg ikke klarte å holde skrikene tilbake og jeg trodde virkelig ikke jeg skulle klare dette. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte holde haka ned og bruke alle kreftene mine på å presse. Jeg kjente jeg ble litt irritert på at de maste så veldig. Det var jo så fordømt vondt. Jeg var nær ved å gi opp flere ganger, og det var så vondt å presse at jeg prøvde forgjeves å holde igjen. Nå er det bare ett par press igjen så er han ute fikk jeg høre. Da var det bare å gi alt, og klokken 10.21 den 12. juni ble den lille prinsen min født, jeg følte jeg hadde presset i flere timer, men det stemte jo ikke i det hele tatt. Jeg brukte lang tid på å forstå at jeg var ferdig selv om han lå på brystet mitt. Jeg var overlykkelig, og kunne ikke brydd meg mindre om alt de skulle gjøre, sprøyter her og tabletter der, jeg ble sjekket for rifter og det var ikke noe de måtte sy, bare et lite skrubbsår på hver side. Heldig altså!!

Vi ble flyttet over i en dobbeltseng og der kunne vi ligge å kose med det lille vidunderet begge to <3 Det ble fulgt godt med så jeg ikke skulle begynne å blø slik jeg gjorde etter sist fødsel, men takket være god oppfølging slapp jeg det denne gangen.

Han ble veid til 3484 gram, 50.5 cm og 34.5 rundt hodet, en perfekt liten gutt <3

I følge jordmor var dette en fødsel etter boka, og selv om det var fryktelig intenst der og da så sitter jeg igjen med bare positive erfaringer. Jeg er stolt over meg selv som klarte det uten epidural, og jeg synes det er helt fantastisk å få erfare hvordan kroppen jobber og fungerer under slike "forhold"

#fødsel #fødselshistorie #mamma #gravid

Ikke la regnet stoppe deg...

 • 22.06.2015 kl. 17:54

...Det er jo sommer!!!!!

Det finnes ikke dårlig vær bare dårlig klær

Derfor valgte barna å gå for minimalt med klær... Etter middag løp Nathalie ut på verandaen, hun hylte av glede da hun oppdaget at det regnet. Det var nok en kald fornøyelse der hun løp i kjole og uten sko. Emmeli løp etter og de hylte og løp rundt og rundt kun avbrutt av noen blikk inn for å forsikre seg om at dette var greit.. Den latteren, den gleden!!! Det er klart de måtte få lov til dette, det er jo bare å kaste de i dusjen da de er ferdige. Sammen løp de på trampolina, de hoppet, sang og lo. 

Vi hopper i regnet... Vi hopper i regnet!!!!!

Det er jo tross alt sommer, og er det slik sommeren skal være så skal vi da nyte den på best mulig måte..Nå er det to bløte jenter som akkurat har hoppet inn i dusjen og fortsatt vannleken der <3 

#regn #sommer #lek #søsken #mamma #bonusmamma 

1 års bryllupsdag!

 • 21.06.2015 kl. 19:59

Tenk hvor fort dette året har gått, det er allerede ett år siden vi giftet oss. Ett år siden du sto oppe ved alteret og ventet på meg. Ett år siden vi ga hverandre vårt ja, og lovet å elske hverandre for alltid. Man hører jo ofte at det er det første året som gift som er det tøffeste, dersom det stemmer så har vi ganske mange fine år fylt med kjærlighet og null krangling. Det kan vi like <3 

Jeg elsker deg så utrolig mye kjære <3 Du har gitt meg så mye; fine barn, en rolig hverdag fylt med glede, masse kjærlighet, forståelse og en enorm tålmodighet <3 


#Bryllup #bryllupsdag #mann #kone #kjærlighet

Sjalusi eller kjærlighet??

 • 20.06.2015 kl. 20:07

Før Storm Aleksander ble født tenkte jeg veldig mye på hvordan det skulle bli med Nathalie og sjalusi, hun erjo bare 2 år, og jeg var veldig usikker på hvor mye hun egentlig forsto av den voksende magen min. Skjønte hun egentlig at da hun strøk meg over magen og sa "bibjor" så var det faktisk et lite menneske inni der, at denne "bibjor" var en hun måtte dele mamma og pappa med. Hun er jo vant til å dele oss med Emmeli, men det blir noe annet med en liten baby, en som krever oppmerksomhet hele tiden, en som holder mamma våken om natta og gjør meg sliten og trøtt. Tankene har vært mange..

Så kom dagen da de skulle besøke oss på sykehuset. Jeg trillet sengen med lillebror bortover gangen for å møte de ved heisen. Hun kom meg i møte og ble med en gang veldig bevisst på den lille kroppen som lå i den gjennomsiktige sengen. Hun ville opp! I det hun kikket oppi sengen kunne jeg både kjenne og høre at hun dro pusten før hun utbrøt "bibjor"!!! "åååå, søøøt"!!! Hun hadde virkelig stjerner i øynene da hun så på han, og det har hun hatt siden.

Hun er så omsorgsfull, hun stryker på han, koser og er så forsiktig da hun koser han over kinnet. Hun skal gi han kos og suss og vil veldig gjerne ha han på fanget hele tiden. Nå har hun til og med begynt å ville ha han der over lengre tid, de første gangene fikk hun nok etter 10 sekunder.

Idag satte jeg Storm Aleksander i bilstolen før jeg fikk kledd på meg selv slik at vi kunne dra på butikken. Han syntes ikke det var så veldig stas og begynte å gråte. Jeg hadde gått for å finne mobilen min på stua og fra kjøkkenet hørte jeg en rolig liten stemme som hysjet og pratet. Jeg gikk inn på og dette var det som møtte meg;

En omsorgsfull storesøster som koste og hysjet på han og hun fikk han faktisk til å slutte å gråte <3

Stolt mamma <3

 

Her er det så langt ingen sjalusi i sikte, bare masse masse kjærlighet mellom bror og søster <3

#Storesøster #lillebror #mamma #omsorg #kjærlighet


 

Vugge og uro!

 • 19.06.2015 kl. 19:48

Jeg synes det er viktig å ha en plass der den lille babyen kan sove på dagtid, en plass der det er lunt, trygt og godt for den lille å sove. 

Vi har valgt å gå for vugge denne gangen, og det har virkelig blitt en suksess for vår lille Storm Aleksander. Han er nok mest glad i å sove på mammaen sin, men om han er 100% fornøyd, det vil si at han akkurat har fått mat, er trøtt og helst får sovne på magen min før han blir lagt over så kan han ligge der i lange tider. Jeg har lagt babynestet oppi vugga noe som gjør at det blir veldig lunt og godt oppi der. Jeg har også fått pyntet den opp med en uro, han har kanskje ikke mye glede av den akkurat nå, men etterhvert som han blir eldre og mer bevisst på det som er rundt han så tror jeg dette blir et fint blikkfang for han <3Stjerner og elefanter i nydelig blå <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se som han koser seg da <3

Denne fine uroen fikk Storm Aleksander av tante Eva da de var å besøkte oss på sykehuset. Den er så utrolig søt, og er fra nettbutikken timogtia.no

#baby #uro #blå #timogtia #barselgave

1 ukes kontroll på helsestasjonen.

 • 19.06.2015 kl. 14:17

Tenk at den lille gutten min allerede er 1 uke gammel, tiden flyr, og jeg kjenner jeg må prøve å holde litt igjen. Jeg vil virkelig ikke at han skal vokse fort, men det er jo nettopp det han gjør. Han veide 3484 gram da han ble født, før vi dro hjem fra sykehuset på mandag veide han 3440. På helsestasjonen idag veide han 3660 gram. Det er da i alle fall et godt tegn på at han får i seg nok mat, noe jeg er utrolig glad for. Det er så godt at vi får til ammingen, det er jo så utrolig enkelt, jeg har vært litt spent på akkurat den delen, for det var ikke akkurat en dans på roser sist gang. Vi fikk også masse skryt på helsestasjonen fordi han virket så rolig og fredelig, og det virket som om vi hadde så kontroll på alt, men allikevel tok det helt med ro, det er klart mamma blir stolt da. Og jeg føler virkelig at vi klarer dette bra også, jeg føler at jeg klarer å se både han og Nathalie, og jeg tror heller ikke det blir noe vanskeligere til uka da Emmeli kommer hjem. Jeg kjenner det at rollen som 3 barnsmor er noe som fungerer godt for meg, men det er heller ikke til å legge skjul på at vi har vært utrolig heldige som har fått en så rolig gutt, og det virker heller ikke som om det er noe problem for Nathalie å måtte dele på mamma og pappa. Så langt ingen sjalusi, og det håper jeg virkelig fortsetter. Nå tar vi oss en liten pust i bakken før vi skal hente Nathalie i barnehagen. Tror både jeg og Storm Aleksander trenger å få slappet av litt nå, merker at han ikke får sovet ordentlig sånn han har behov for da vi har ting vi må gjøre til spesielle tider. Det blir så mange oppbrudd i søvnen hans, men heldigvis er disse små ganske tilpasningsdyktige, så han klarer jo å sove overalt. 

#mamma #1uke #helsestasjon #familie

God kveld!

 • 18.06.2015 kl. 21:49

Her går dagene virkelig i ett, jeg har en baby som sover mye, men allikevel så føler jeg at jeg ikke finner tid til å gjøre noe som helst. Det er jo egentlig helt greit det, denne tiden med en bitte liten baby skal være preget av kos. Vi sover lenge om morgenen, han ligger oppå meg da han sover på dagtid, ikke heletiden, men ofte og vi blir sittende i sofaen da han våkner, for da vil han ha mat. Innimellom all denne sofaslitingen så blir det en god del bleieskift. Dagen er faktisk ganske så perfekt <3 I morgen er det litt hverdag igjen. Da må vi opp da storesøster mener det er morgen, så skal hun i barnehagen før jeg og Storm Aleksander skal på helsestasjonen, tenk han er allerede en uke gammel i morgen. Jeg er utrolig spent på hvor mye han veier nå! 

 

Jeg er STOLT!!

 • 18.06.2015 kl. 11:59

Er dette lov? Blir man sett ned på eller slengt dritt til for å si dette?? Jeg vet ikke, eller jeg vil tro det kommer litt an på hvem det er som sier det. 

Jeg tar sjansen!! Så her kommer det!!!

Jeg er faktisk STOLT av meg selv! Jeg er STOLT av kroppen min og alt den får til, hvordan den henter seg inn igjen på kort tid og hvordan den takler forandringer. Ja jeg er STOLT!!!

Gjennom 9 måneder har kroppen laget et lite menneske, et perfekt lite menneske har blitt skapt inne i kroppen min. Et helt menneske som kan  overleve her ute i den store verden. Fra det lille frøet som blir plantet i magen til den lille babyen som kommer ut. Kroppen går gjennom noen helt vanvittige forandringer, både synlige og ikke synlige. På innsiden blir alt flyttet på etterhvert som babyen vokser, dette overlever vi og det er hormoner i sving. På utsiden skjer det også store forandringer. Magen strekker seg, og blir større, dette gjør at musklene i magen deler seg. Huden blir flere ganger så stor som den var utgangspunktet, noen ganger uten å sette merker andre ganger blir det merker, begge deler er like fantastisk. 

Så har det gått 9 mnd, det er tid for fødsel, noe som må være tidenes største påkjenning for kroppen. Det er helt fantastisk. Kjenne hvordan man går inn i seg selv, lager sin egen boble. Hvordan lyden fra lystgassen plutselig blir levende, den setter "ord" på det du går gjennom og hjelper deg gjennom "smerte-helvetet." Neida jeg er ikke gal, men det skjer faktisk noe med kroppen da man opplever slike smerter, man går 100% inn i seg selv og enser virkelig ikke mye av det som skjer rundt. Kroppen lager sitt eget skjold, den jobber seg gjennom smertene både fysisk og psykisk. Etter at den lille babyen er ute så er det som om kroppen fyller seg opp igjen med energi. Du føler du kan gjøre alt du vil, du smiler, gråter, ler og opplever alle mulige følelser på en gang. Du glemmer plutselig de smertene du har vært gjennom, det betyr ikke noe lengre du har den lille bylten i armene dine og det er rett og slett fantastisk!!

 Så kommer tiden etterpå da. Melkeproduksjonen starter for fult og man kan starte sitt eget meieri. Kroppen har jobbet i 9 mnd for å lage dette mennesket, og den gir seg ikke med det, den lager all maten som trengs den første tiden av livet også. Så er det denne magen da, den som har vært strekt, du har kanskje følt at den har vært sprekkferdig, så blir babyen borte og den starter jobben med å hente seg inn igjen. Kroppen min har gjort denne jobben så fort at jeg blir helt satt ut, neida jeg er ikke helt der jeg var før jeg ble gravid, men så har det bare gått 6 dager også. Tanken på at kroppen min har gått fra dette:

Tl dette:

På bare 6 dager er jo ganske fantastisk. Jeg har aldri vært så stolt av kroppen min før, jeg er stolt over hvordan den har skapt et lite menneske, vokst seg så mye større og at den allikevel har klart å hente seg så greit inn igjen på så kort tid. Jeg har fremdeles litt å gå før jeg er der jeg var før jeg ble gravid, allikevel så er jeg mer fornøyd med kroppen min nå enn jeg noen gang har vært før, og det er faktisk en utrolig god følelse. 

Janteloven kan bare gå å legge seg!!!!

Jeg er STOLT, jeg er fornøyd med meg selv og den jobben jeg har gjort!!

#Kropp #Fødsel #janteloven #fornøyd #Stolt

 

Første dag hjemme <3

 • 16.06.2015 kl. 14:02

I går var det endelig tid for å dra hjem fra sykehuset, det var så utrolig godt å se mannen igjen og å kunne bli med han hjem da han dro. Storm Aleksander sov hele veien, til og med da vi måtte stoppe innom barnehagen for å hente Nathalie sov han. Nathalie syntes nok det var veldig stas å bli hentet av lillebror, og vi fikk vist han frem til noen av de voksne i barnehagen, som også er mine kolleger, veldig stas for både meg og Nathalie det altså. 

Tiden etter vi kom hjem gikk egentlig mest med til å få i seg litt mat, amme og slappe av på sofaen. Jeg sovnet til og med litt mens Ole-Anders hjalp Nathalie med tannpussen. Det er så utrolig godt å være hjemme, komme tilbake til hverdagen og å få vært mer sammen med både mann og barn. 

Idag har vi faktisk vært på en liten trilletur, det ble ikke så langt, for jeg kjenner det tar på å bevege seg og spesielt nå da det er så varmt. Nathalie som egentlig alltid vil leie Neo syntes ikke det var så farlig denne gangen, hun skulle nemlig trille lillebror <3Nå ligger Nathalie og sover i vogna si, Storm Aleksander har sovi i godt over en time og jeg har veldig behov for litt mat, og egentlig litt søvn kjenner jeg, men får vel bli mat først, så får vi se hva jeg rekker før "melkebilen" må trå til igjen. 


#mamma #mammalivet #trilletur #storesøster #lillebror 

Hei fra sykehuset!

 • 14.06.2015 kl. 18:30

Hei igjen fra oss. Vi er fremdeles på sykehuset og dagene går med til amming, soving og bleieskift. Vi har en liten gutt som både sover og spiser mye, og jeg kjenner at det er veldig greit, for da klokken har passert 14.00 så blir jeg så utrolig trøtt at vi sover noen timer begge to. Idag har vi hatt litt besøk og det er så stas å få vise frem den fine gutten min, litt stolt mamma <3 Både i går og i dag har Ole-Anders vært her med Nathalie og Emmeli, og det er virkelig to stolte storesøstre altså. Emmeli kunne sikkert sitte i flere timer med Storm Aleksander på fanget og holdt han i hånden. Hun vil ikke reise fra han og er veldig klar på at hun kommer til å savne han masse. Nathalie får stjerner i øya da hu ser "bibjor" som hu kaller han (lillebror). Hun får ikke sagt nok at han er søt og fin, og det overrasket meg veldig at hun fra første gang hu la øynene på han var så klar over at det der var hennes lillebror. I morgen skal vi hjem etter at Storm har fått ultralyd av hoftene sine, det skal bli utrolig fint å komme seg hjem, starte litt på hverdagen. Men litt slitsomt blir det nok en periode, vil tro det ikke er like lett å få muligheten til å sove på dagtid hjemme.

Blir bilder feil vei, men får ikke snudd de på ipaden. #mamma #barsel #kos #baby

Årets feiring

 • 13.06.2015 kl. 16:53

Årets bursdag skulle vise seg å bli den mest spesielle i mitt liv. Aldri noen gang før har jeg hatt en bursdagsfeiring fylt med så mye redsel, smerte, usikkerhet, glede, lykke, tårer og stolthet. Hele dagen før ante jeg ugler i mosen, men helt sikker var jeg jo ikke. Allikevel forhåndsskrev jeg mitt eget bursdagsinnlegg bare for å være sikker på at jeg skulle få tid til å poste noe. Da jeg våknet litt før klokken 3 på natta fikk jeg fort vekt Ole-Anders, han ringte barnevakt og vi kom oss av gårde. Klokken 04.00 var vi på sykehuset og vips klokken 10.21 den 12.juni hadde jeg gått gjennom alle mulige følelser og vår lille Storm Aleksander var født. Aldri mer skal det å feire bursdag bli det samme igjen, aldri mer skal den datoen bli noe å ta lett på. F.o.m nå kommer det til å være en merkedag hvor noen helt andre enn meg er i sentrum.

Nå storkoser vi oss på sykehuset, sover masse og henter oss inn igjen <3 #baby #mamma #gravid #Fødsel

Happy Birthday To Me!

 • 12.06.2015 kl. 12:00

Hipp hipp hurra for meg!! Idag blir jeg 26 år!!!

Det blir ingen stor feiring, men heller litt kos med familien min. Jeg orker ikke å be inn til selskap og ordne i stand, det fører med seg så utrolig mye jobb ettersom jeg er ganske nøye på at det skal være nok av kaker, ryddig over alt og at alt skal se bra ut dersom jeg skal be inn noen. Jeg er vel det man kan kalle perfeksjonist, å det hjelper ikke at det bare er familie altså, ber jeg inn noen skal alt være tipp topp. Det blir rett og slett for mye akkurat nå. Men jeg setter veldig pris på at mannen og barna husker på meg, at de ordner litt ekstra for meg og gir meg en klem. Jeg er ikke akkurat storforlangende, jeg trenger ingen store pakker, flotte kaker eller annet stasj. Det er liksom bare det å bli husket på, få litt oppmerksomhet fra de jeg bryr meg om og som bryr seg om meg. Rett og slett litt tid med familien min, da er dagen komplett <3

 

 
#Birthday #girl #bursdag #mamma #familie #hurra

sommeravslutning.

 • 11.06.2015 kl. 20:00

I ettermiddag har det vært sommeravslutning for 1. klasse, tanken på at dette året har gått så fort gir meg litt hetta. Er jo ikke lenge siden Emmeli begynte i 1.klasse og nå er det en uke igjen så er hun ferdig. Hun blir så utrolig stor, og det skjer så fort. De hadde forberedt noen sanger for oss som de fremførte, og hormonell som jeg er blir jeg jo så rørt, de er jo så flinke. Jeg tror virkelig hun har storkost seg idag, hun har løpt rundt og lekt med venninnene sine, spist pølser og kjeks og drikki brus. Nathalie var også så heldig at hun fikk være med de store jentene å leke, jeg må si at det virkelig varmer mammahjertet mitt å se hvor inkluderende storesøster er <3 

Heldige med været var vi også, selv om det ikke var sol så var det allikevel varmt, eller det vil si det var varmt helt til klokken passerte 18.00 da ble det plutselig kjølig, men da skulle vi allikevel begynne å pakke sammen. Akkurat nå sitter jeg alene i sofaen og slapper av, barna sover i sengene sine, og mannen er ute og spiser med noen fra jobben. Egentlig veldig godt med litt meg tid. Tror faktisk jeg skal finne frem heklinga mi så jeg blir ferdig med vesten til lillebror. 

Ha en fin kveld da dere <3

#mamma #bonusmamma #sommerferie #avslutning #kos #sommer

Sunset!!

 • 11.06.2015 kl. 09:36

Hver kveld går jeg forbi et vindu da jeg er på vei opp til soverommet. Jeg kikker alltid ut på veien opp og hver gang tenker jeg "gud så heldig jeg er som bor i så fine omgivelser". Jeg har vel kanskje nevnt det før også, det er så fint her med jorder på alle kanter, spesielt nå som alt er grønt. I går kveld var det ekstra fint, himmelen var så rosa og vakker mot den grønne bakken.

Jeg blir så lykkelig av å bo i slike omgivelser, ja jeg er avhengig av bil for å komme meg på butikken eller andre steder. Men det er så rolig og fint her, jeg hører fuglekvitter hele dagen og det gir virkelig ro i sjelen. Herlig!!!

Jeg vil heller være avhengig av bil og kunne nyte disse omgivelsene enn å bo i byen omringet av bilstøy. 

#sunset #summer

 

Bikini 2015

 • 10.06.2015 kl. 15:16

Jeg er ikke av den typen som kjøper ny bikini hvert år, jeg har nemlig veldig problemer med å finne noen som jeg føler meg fin i. Jeg er ikke akkurat utstyrt med former på de "riktige" stedene kan du si. Men i år er historien en annen, det er nemlig noen fordeler med å være gravid og å være småbarnsmor om sommeren. Bikinioverdelene man har i skapet har nemlig en tendens til å bli for små. Så i år må jeg finne meg en ny, og jeg har tenkt å finne akkurat den som gjør at jeg kan føle meg topp uansett hvordan kroppen ellers måtte se ut da lillebror forlater magen. I år synes jeg faktisk de hadde mange fine på Cubus, og det er en fordel at man kan kjøpe overdel og underdel hver for seg. H&M er også veldig mange fine. Og nå vil jeg vise dere noen av mine favoritter. Det første settet, det med blomster og hatten er fra H&M, de andre er fra Cubus. 

Man får jo så mange fine bikinier i høyere prisklasse også, men så lenge man finner noe som passer og som man liker i kjedebutikkene så ser jeg ikke poenget med å bruke 3 ganger så mye penger på en bikini, hvertfall ikke for meg som helt sikkert bare får brukt den i år. 

#Bikini #sommer #sol #mammakropp

Anmeldelse: Mary Kay håndspasett!

 • 10.06.2015 kl. 10:23

Jeg har prøvd litt ulike produkter fra Mary Kay serien, og håndspasettet har jeg prøvd ut nå i noen uker, og føler jeg er klar for å komme med en anmeldelse av produktet. Dette settet består av 3 deler; en tykk krem som myker opp og klargjør hendene en skrubb og en krem som du får både med og uten parfyme.

Jeg har svært tørre hender, spesielt om vinteren. Jeg har prøvd flere ulike kremer, alt fra de tykke som bruker en dag på å trekke inn i huden til de lettere som er enklere å bruke i hverdagen. Det som er felles for kremene jeg føler fungerer er at resultatet er bra i noen minutter, så er jeg er like tørr og har like vondt i hendene mine igjen. Jeg er avhengig av å ha en krem uten parfyme ettersom hendene mine sprekker opp og blir såre. De tørre hendene mine har vært veldig ille gjennom dette svangerskapet, jeg har vært så tørr og hatt så vondt at jeg har hatt mest lyst til å gråte. Det ble heller ikke noe bedre da kulden ga litt slipp og våren kom. Da jeg fikk høre om Mary Kay sin håndserie måtte jeg jo bare prøve den, jeg tenker som så at virker det så er det jo helt topp, virker det ikke, ja så får det plass på badehylla mi sammen med alle de andre produktene jeg har prøvd. Første gang jeg prøvde dette settet ble jeg veldig overrasket. Hendene mine ble så myke at jeg ikke klarte å slutte å ta på dem. Jeg var allikevel ikke helt overbevist, jeg har jo opplevd produkter som funger bra der og da før, men så blir hendene like ille igjen etter en stund eller etter neste håndvask. Etter flere håndvask (det blir jo noen i løpet av ett par timer da man er gravid og flyr på do bare man ser et glass vann) var hendene fremdels like fine. De både så og kjentes myke ut hele dagen. Dagen etter brukte jeg ikke produktene, og opplevde da at hendene mine ble sakte, men sikkert tørrere igjen. Allikevel så var jeg nå litt mer overbevist om at dette produktet kanskje kunne ha noe for seg. Jeg har fortsatt å bruke dem, ikke hver dag, men da jeg føler jeg har tid og jeg har ikke lengre vondt i hendene mine, de er mye bedre enn på lenge og jeg kommer definitivt til å fortsette å bruke alle tre produktene i denne serien.


Emmeli sine hender har også vært ekstremt tørre denne vinteren, og i likhet med mine ble de ikke bedre da våren kom. Hennes tørre hender er nok en kombinasjon av at hun har brukt for lite votter og at hun ikke har fått vekk all såpen da hun har vasket hendene sine. Da jeg oppdaget hvor effektive disse produktene var på meg og at de ikke var vondt i det hele tatt prøvde jeg de på hennes hender også. Hennes anmeldelse ble som følger;

"Æsj, det er skikkelig ekkelt med den tykke kremen, er du sikker på at den går bort?"

"Det er jo sand i denna såpa, ikke spesielt god"

Skylder hendene sine

"Ooooy, så myke hendene mine ble, det er jo ikke ekkelt lengre heller, jeg må vise pappa"

Ser litt skeptisk ut da jeg kommer med nok en krem

"Er detta vanlig krem?"

"Oy, den ble jo borte inni huden min!! Duuu!!! Det må jo bety at det er ekte krem, eller så hadde den blitt liggende utenpå hendene mine, og da hadde de sikkert ikke laget den heller"

100% ærlig mening fra en 6 åring

Hun kom til meg dagen etter og spurte om vi kunne smøre igjen fordi hun var blitt tørr igjen. Vi har fortsatt med produktene regelmessig, og hendene hennes holder seg fine så lenge vi bruker produktene regelmessig. 

Så dette er absolutt et produkt jeg kan anbefale videre til kjente og ukjente. Jeg kommer definitivt til å kjøpe mer da disse flaskene går tomme og jeg har ikke behov for å prøve noen andre produkter lengre. *Penger spart*Pssst! Man kan også bruke produktene på føttene, perfekt nå som vi skal gå med sandaler eller barbeint i gresset. Flotte føtter vil vi vel ha alle sammen. 

P.s. Jeg har kjøpt alle produktene selv, dette er ikke et sponset innlegg, og min mening er 100% ærlig. 

#MaryKay #håndkrem #effektiv #skrubb #spa #mamma #bonusmamma

Ny metode!

 • 09.06.2015 kl. 13:30

Etter å ha prøvd ut det meste for å få lillebror til å innse at det er på tide å forlate det trygge magehuset uten hell har jeg idag prøvd ut noe helt nytt. Jeg har prøvd å lokke han ut ved hjelp av sol og lys. Dette er en ganske enkel metode, men man er avhengig av å ha værgudene på sin side. Det går rett og slett ut på å sette seg ute i en god stol, ta av genseren slik at magen blir eksponert for solen for så å sitte der i en evighet og håpe på det beste. Det kan være lurt å fylle på med litt vann innimellom, og de pausene man trenger får man enkelt ved å ta seg en tur innom toalettet da dette er nødvendig.  Jeg føler jeg har gjort denne jobben veldig grundig og tatt det veldig på alvor. Jeg har lagt til rette for å unngå solbrent hud, fylt på med vann, capri-sonne og smoothie-is i løpet av dagen, jeg har til og med spilt musikk for ekstra effekt. Så da gjenstår det å se da om det har fungert, har jeg klart å pirre nysgjerrigheten til lillebror? Har han forstått at det kan være godt og varmt utenfor magehuset også? Tiden vil vise, jeg prøver ut litt til, bare for å være helt sikker på at han får det med seg. Så får vi krysse fingrene da..


#Gravid #mamma #sol #sommer #is #fødeklar

 

Undringer!

 • 09.06.2015 kl. 10:43

Jeg blir så forundret over hvordan kroppen og hjernen fungerer, eller kanskje ikke fungerer?!? Tidligere i dag satt jeg i bilen på vei til barnehagen da to fugler plutselig fløy ut rett foran bilen og den som kom sist sneiet rett over biltaket. Jeg traff den ikke altså, heldigvis, men hvordan reagerer kroppen?? Hvordan tolker hjernen det som skjer? Og hvilke signaler er det som blir sendt til kroppen?? Joda det kan jeg fortelle dere. Der satt jeg altså inne i bilen, alle vinduer igjen og det var ingen som helst sjanse for at fuglene skulle treffe meg. Allikevel så slår jeg altså hånden over hodet og bøyer meg ned for ikke å bli truffet av fuglen. Hvorfor skjer dette?? Jeg var jo veldig klar over at jeg satt i bilen, og at fuglen ikke kunne treffe meg. Ja, jeg ble redd for å treffe fuglen, men at jeg slår hånden over hodet og dukker vil jo ikke gjøre at taket på bilen blir noe lavere, sånn fungerer ikke min bil hvertfall. 

Dette er jo noe man kan undre på, og det er jo litt spennende å se hvordan hjernen og kroppen fungerer. Jeg klarer jo ikke gi meg selv et svar, men det er ikke så farlig heller. 

En liten undring fra meg på morgenkvisten.

Hilsen fra den gravide bolla som nyter nok en dag med sol <3

#gravid #mamma #undring #kropp #hjernen
 

 

Time hos jordmor!

 • 08.06.2015 kl. 14:23

Siste time hos jordmor på helsestasjonen er gjennomført, jeg er to dager over termin, og det ser ut som om lillebror storkoser seg i magen. Alt ser helt fint ut med oss begge to, og det er jo veldig bra. Hun trodde fødselen ville starte av seg selv ettersom den gjorde det sist, men man kan jo aldri vite det, og dersom den ikke starter av seg selv før fredag så skal jeg ringe sykehuset og da vil jeg få en time til ultralyd dagen etter. Da er det vel en sjekk for å se at alt står bra til med lillebror og at han har det han trenger inne i magehuset, og dersom alt er fint da så blir det vel enda flere dager med venting. Jeg håper jo selvfølgelig at jeg skal slippe det, og som jordmor sa så starter de aller fleste fødslene av seg selv innen en uke etter termin. Men nå er jeg så innstilt på at lillebror skal være inne i magen til han kan gå ut selv at jeg egentlig har gitt opp hele greia. 

"Han kommer jo da han er klar" det er en setning som jeg har hørt sikkert 1000 ganger dette svangerskapet og som jeg begynner å bli dritt lei. Men så er det jo sant også, han kommer faktisk da han er klar, det er bare så trist at vi ikke kunne bli klare samtidig. 

 

Sol, sommer og varme tanker!!

 • 08.06.2015 kl. 10:02

Den følelsen da du åpner gardinene om morgenen og solen skinner inn gjennom vinduet. Den følelsen visker vekk trøtte øyne, sliten kropp og alt av slitne tanker og følelser. Man får lyst til å løpe ut i gresset, gå med bare føtter og kjenne det morgenkalde gresset mellom tærne. Man får lyst til å starte dagen, være produktiv og nyte solstrålene så lenge man kan. Man får på seg et smil som blir sittende hele dagen og alt kjennes bare helt ok. Så nå skal jeg starte dagen, smile og få noe gjort her hjemme. Denne dagen skal nytes til det fulle, man vet aldri når sommeren velger å forlate oss igjen. 

#Sol #sommer #gravid #nyt #livet 

Så ble det sol allikevel

 • 07.06.2015 kl. 18:58

Så ble det litt sol og sommer igjen etter regnskuren allikevel, det så bokstavelig talt mørkt ut en stund da vi skulle hente Emmeli. Himmelen var helt svart og rett før vi kom hjem igjen så åpnet himmelen seg, det varte i ca 2 min så innen vi skulle gå ut av bilen var det over. Vi laget vafler og spiste litt, og etter det var solen her igjen, varmt ble det også, så da var det bare å ta av strømpebukser og gå i bare bein. Emmeli og Nathalie tok til og med av seg skoene og løp rundt i gresset. det er så herlig da sommeren viser seg fra denne godsiden.Det ble til og med tid til litt såpebobler og en is før det var tid for en dusj på jentene. Greit å få skylt vekk møkka fra de små føttene. 

Dagen ble faktisk mye bedre enn hva jeg hadde trodd da den startet. 

God kveld <3

#sol #sommer #is #mamma #bonusmamma  #pappa #datter #gravid 

Ipad, greit eller ikke??

 • 07.06.2015 kl. 14:15

Dårlig mamma?? Her i huset får barna bruke ipaden av og til, de får spille eller se på nrk super om det er det de vil. Samtidig er vi opptatt av at de ikke skal sitte slik over lengre tid, dersom de blir sure og kjeie så er det bare å legge bort og finne på noe annet. Det skal heller ikke komme i veien for leksene til Emmeli, det er vel det viktigste. Her i huset er det alltid lekser før lek. Men er det bare negativt å la barna bruke disse "nye" mediene da?? Jeg tror ikke det jeg. Det er mye læring i mange av spillene, og det er også viktig at de mestrer ulike digitale verktøy, det kommer til å være en stor del av hverdagen deres da de vokser opp, både i forbindelse med skole og jobb. Det er sånn samfunnet vårt er idag, og det er noe vi må godta, og som jeg faktisk er ganske glad for. Det å bruke digitale verktøy gjør ting enklere for oss, og jeg tror også vi blir mer fleksible. Så hvorfor skal ikke barna få prøve seg frem litt da?? Er det så galt at de får sitte å spille litt en lørdag eller søndag?? Eller onsdag for den saks skyld?!? Det som er viktig er vel heller at vi ikke glemmer viktigheten av leken oppi alt dette. Barna må leke, de trenger å røre på seg og bruke fantasien, men jeg tror det er plass til begge deler. 

Så er jeg en dårlig mor da som lar 2åringen få sitte å spille fantorangen, eller som lar 6åringen se på super? Nei det synes jeg faktisk ikke. Det handler om å følge med i tiden, holde seg oppdatert og gi barna det beste av alt. 

Så hva mener du da?? Er det greit å la barna bruke ipad eller andre medier? Eller skal de skjermes fra alt så lenge de er små??

#ipad #barn #mamma 

Sundaymorning!

 • 07.06.2015 kl. 11:09

Nå sitter jeg her igjen da, med tekoppen, den store magen og det lille knuste håpet om at noe skulle skje i natt. Jeg er skikkelig trøtt, og har allerede sovet en dupp på sofaen etter at jeg sto opp litt over 07.00 idag. Vi har vel egentlig ingen store planer idag, og det er egentlig helt greit kjenner jeg.

Ole-Anders og Nathalie har allerede vært ute en tur, Nathalie har lekt i dukkestua og Ole-Anders har inspisert dukkestua og funnet ut hva mer vi må bruke sommeren på.

I skrivende stund ser jeg på ekstreme makeover USA, jeg elsker sånne oppussingsprogrammer, og dette er kanskje det programmet som får meg til å gråte mest av alle sammen. Det er så utrolig sterke historier, og resultatene og reaksjonene er helt utrolig. 

Dette ble jo litt av alt, men de var altså min morgen så langt, det er ikke ofte man vil ha vondt, men her sitter jeg altså og venter på å få noen smerter som kan fortelle meg at lillebror snart har planer om å komme ut.

Nyt søndagen alle sammen <3

Playtime!

 • 06.06.2015 kl. 22:26

video:neo leker med ball


Dagen ble ikke så ille allikevel. Været skiftet ganske brått, og gikk fra regn og gråvær til blå himmel og faktisk litt sol. Da var det bare å komme seg ut i det fine været, vi fikk lekt litt ute i hagen alle sammen. Neo vil gjerne leke med ball med en gang han ser vi er på vei ut døra, og jeg er helt sikker på at han kan holde på i flere timer. Han blir så ivrig og løper etter denna ballen igjen og igjen. Det er så gøy å se den kropps-kontrollen disse hundene har, de snur jo så fort at man nesten ikke får det med seg, og det er samtidig som kroppen har så stor fart at det er helt utrolig. Ja, dere som har hun vet vel kanskje hva jeg snakker om. Det er hvertfall utrolig gøy å se hvor glad og fornøyd han blir. 

Jeg tok en liten film som jeg tenkte jeg ville dele med dere.

Ha en fin lørdagskveld videre!!

#lek #hund #ball #sol #sommer #video #sheltie 

 

 

Termindagen!

 • 06.06.2015 kl. 12:31

Tenkte seg til at jeg skulle sitte her i sofaen med kulemagen min enda, nå er jeg 40+3, termindagen er her og lillebror koser seg fremdeles inne i magehuset. Akkurat nå har jeg følelsen av at han ikke har tenkt seg ut i det hele tatt. Ser for meg en konfirmant som fremdeles befinner seg inne i magen til mammaen sin. Ok riktig så ill blir det jo ikke, men tanken på at han faktisk kan komme på bursdagen min som er på fredag er egentlig veldig kjip. Det var ikke det jeg hadde tenkt i det hele tatt, men så hadde jo jeg tenkt at han skulle komme i mai da.. 

Vi tok oss en tur på CC stadion for å få tiden til å gå tidligere i dag, vi var jo oppe før 7 så var greit å finne på noe. Nå som Nathalie har lagt seg i vogna så har jeg funnet min faste plass i sofaen, planen er å finne meg litt mat, selv om jeg egentlig har mest lyst på den sjokoladen som ligger i kjøleskapet. Blir litt ekstra kjei og fusen på noe godt da været er så grått og trist som idag. Dagen i går var jo helt fantastisk, nydelig vær og god temperatur som gjorde at vi kunne være ute hele kvelden. Vi var jo faktisk ute å trasket med bare legger og ingen sko. 
#termin #NoBaby #gravid #regn #sol #sommer #mamma

Babybæring!

 • 05.06.2015 kl. 14:07

Små babyer trenger jo som mange vet mye kroppskontakt, og jeg har fundert litt på hvordan det blir å hele tiden skulle bære på en nyfødt da jeg har ei på 2 som også trenger mammaen sin, og Emmeli som fortjener all den oppmerksomheten hun kan få, det er så viktig å huske på at de store barna og trenger oss selv om de klarer mye selv. Jeg har jo ikke spesielt lyst til å "avvise" noen av dem, selv om jeg også er veldig klar over at det blir litt "ventetrening" spesielt på Nathalie når lillebror skal ha mat, og sånn er det bare, og det har hun jo heller ikke vondt av. Allikevel så har jeg altså fundert på hvordan jeg kan få til dette på enklest måte, jeg vil ikke at det å få en lillebror skal bli noe negativt. Det er jo veldig mye fokus på dette med trygge babyer og bæring, jeg har ikke så mye erfaring med bæresjal fra før, så jeg har søkt masse på nettet, jeg har funnet ut at dersom jeg skal bruke noe sånn så må jeg ha noe som er enkelt. Etter mye søking på nettet så endte jeg opp med å bestille en ergobaby wrap, 

Bilde fra google

Dette sjalet så greit ut å knyte, og det var tilbud på det da jeg skulle bestille, så da var jeg ikke i tvil. Jeg fikk det i posten i går, og fant en film på nettet som viste knyte- teknikken. Mye enklere å se det på en video enn på bilder. Jeg prøvde å knyte det, og er ganske sikker på at jeg med litt mer trening skal få dette ganske perfekt. Det virker komfortabelt og ha på, selv om jeg selvfølgelig enda ikke har prøvd det med tyngde i. Men tanken med dette er hvertfall at jeg kan ha lillebror nær meg samtidig som jeg har hendene ledig til å hjelpe Nathalie og Emmeli. Jeg vil tro dette er veldig praktisk på butikken, det er jo greit nok å sette bilstolen nedi vogna, men dersom man er der alene så blir det vanskelig å få med seg varene ettersom bilstolen tar mye plass i vogna, og det å trille to vogner det sier seg selv at det ikke lar seg gjøre. Man vet jo heller aldri om lillebror setter så veldig pris på å bli sittende i bilstolen heller, kanskje han blir en gutt som trenger mye kroppskontakt?!? Det vet man faktisk aldri, men nå er jeg hvertfall forberedt. 

Jeg er sikker på at dette med bæring skal komme både meg, lillebror og jentene våre til gode. 

Er det noen av dere som har noe er faring med bæring kanskje??

#bæresjal #ergobaby #mamma #gravid 

Baby boy!

 • 05.06.2015 kl. 09:52

Da jeg allikevel går her og venter på den lille prinsen min tenkte jeg at jeg kunne se etter litt inspirasjon til barnedåpen, ja for han må jo faktisk ut en gang, og da blir det barnedåp etterhvert også. Det er jo ikke sikkert at det er så mye tid til planleggingen av den slags da vi får barn nr 3 i hus. Jeg må også si at jeg ikke er så opptatt av at alt skal se striglet fint, og flott ut, det som er viktig for meg er at vi samler de vi bryr oss om og gjør noe sammen. At vi som familie kan feire den lille gutten vi har fått i familien. 

Allikevel synes jeg jo det er gøy å se på alle de fine bildene, og på pintrest er det jo så utrolig mye fint innenfor de aller fleste kategoriene.

Veeel, jeg er jo glad i kaker da, så ble kanskje litt mye kakebilder, men hallo... Det er kake, jeg er gravid og lei ventetiden.. Det er lov med litt kake da...

#dåp #gutt #boy #baby #blue #kake #barnedåp 

Smoothien som ble is!

 • 04.06.2015 kl. 14:34

Dere vet den smoothien jeg laget i går, den med mango og banan. Skal jeg fortelle dere en liten hemmelighet?? Ikke si noe til noen da, men den fungerte faktisk utrolig bra som is også. Jeg laget litt for mye i går, enda jeg drakk store mengder smoothie ble det igjen litt som jeg valgte å ha i en ispinne-form. Og det ble faktisk veldig godt.

Hurra for sunn og god is!!! Det må man jo bare like!!!


Dersom jeg skulle laget denne som is igjen ville jeg nok hatt i enda mer mango ettersom smaken blir litt svakere da den ble fryst, men denne var absolutt godkjent altså.. Nam!!!

Et sunnere alternativ for store og små!!!

#is #hjemmelaget #smoothie

Babynest- Det ordner seg for snille jenter!

 • 04.06.2015 kl. 10:55

For noen dager siden la jeg ut et babynestinnlegg hvor jeg fortalte dere om babynestet som var bestilt, men som aldri kom. Du kan lese innlegget HER. Etter at jeg hadde skrevet dette innlegget trålet jeg internettet rundt for å finne noen som laget babynest, og som ikke hadde bestillingsstopp ut sommeren. Jeg endte til slutt opp på nettsiden Epla, her søkte jeg rett og slett på babynest og fikk opp mange ulike selgere som hadde babynest. Jeg bladde meg gjennom for å finne noen jeg synes var fine, som så godt fylt ut og ikke minst holdbare. Ja, jeg er kanskje litt kresen, men dersom jeg skal betale for noe så vil jeg betale for noe ordentlig. Jeg fant en selger der som kaller seg mormors drøm. Denne damen hadde noen fine bilder av produktene sine, men de jeg likte sto det utsolgt på, og hun hadde 3 ukers leveringstid. Jeg sendte henne allikevel en mail hvor jeg spurte om hun i det heletatt hadde mulighet til å hjelpe meg og jeg forklarte henne situasjonen. Jeg fikk raskt svar, hun sendte meg noen bilder av stoffene hun hadde inne og noen ferdige produkter. Jeg forelsket meg helt i et søtt blått nest og det skulle vise seg at hun hadde dette liggende ferdig hjemme. Jeg kunne derfor få det relativt fort. Jeg søkte opp navnet til damen på gule sider og det skulle vise seg at hun holdt til rett nedenfor barnehagen til Nathalie. Så her hadde jeg virkelig flaks, jeg kunne jo bare hente det samtidig som jeg hentet Nathalie i barnehagen dagen etter. Så i går fikk jeg babynestet til lillebror hjem. Jeg er evig takknemlig, og damen som laget babynestet var så utrolig hyggelig. Hun skulle veldig snart bli mormor igjen og viste så mye omsorg for barnebarnet hun allerede hadde og den lille som skulle komme, en tvers gjennom god dame vil jeg påstå. 

Så her er altså babynestet jeg endte opp med. Ikke stjerner som jeg opprinnelig ønsket meg, men jeg er allikevel så fornøyd, fargen er helt nydelig <3
Igjen, tusen tusen takk til snille Frøydis Margrethe Kvisler som kunne hjelpe meg :)

Du finner siden hennes på Epla HER, her finner du også eposten hennes.

#babynest #hjemme #gravid #mamma #blå #fornøyd 

 

Mangosmoothie

 • 03.06.2015 kl. 11:05

Av og til har jeg ikke lyst på noe mat i det hele tatt, du vet når du er så sulten at det bikker over til at man nesten er kvalm, det eneste som frister er det som ikke er så bra for kroppen;sjokolade, kjeks osv. Da er det så alt for lett å falle for fristelsen, spesielt om man er på butikken. Idag er en sånn dag for meg, jeg var innom butikken etter å ha kjørt Nathalie i barnehagen, jeg hadde ikke spist frokost enda og begynte å bli utrolig sulten, jeg fant ingenting jeg hadde lyst på, eller hvertfall ikke noe som kan gå under kategorien mat. Jeg hadde bestemt meg for å ikke falle for den enorme fristelsen til å ta med en pakke kjeks som jeg kunne kaste i meg, så da var det bare en ting å gjøre. Jeg måtte finne på noe som var søtt, men allikevel relativt bra for kroppen.Valget falt på smoothie. Ettersom vi hadde fryst mango hjemme så ville jeg bruke den som basis, derfor tok jeg med meg tropisk juice fra butikken. Resultatet ble en utrolig god mangosmoothie som jeg hadde tilsatt litt banan, og frisket opp med den tropiske juicen. Den ble så utrolig frisk og god, akkurat det jeg trengte for å komme meg videre fra det enorme søtsuget som jeg virkelig jobber med å stagnere om dagen. 


Så idag ble det en god start på dagen til tross for det enorme søtsuget, og forhåpentligvis så klarer jeg å holde meg unna usunne saker resten av dagen også.
#Gravid #søtsug #mangosmoothie #smoothie #mango

A letter for you!

 • 02.06.2015 kl. 14:30

Kjære kjære lille deg!!

På lørdag går leieavtalen din ut, jeg føler vel på en måte at du allerede er litt på overtid. Hadde jeg kunnet bestemme hadde jeg kastet deg ut allerede for en uke siden. Men sånn er det ikke, her er det ikke jeg som bestemmer, det er du! Og du vet nok å kose deg. Jeg vil tro du er en person som utsetter alt til siste liten, og som ikke stresser noe videre over det. Jeg vil tro du er en person som vet å sette pris på det du har, en person som ikke hele tiden må oppleve noe nytt. Dette forteller meg at du er en rolig liten gutt, men du kan nok også være ganske bestemt, og ikke minst sterk. Jeg tror du er en familiekjær liten skapning, en koseklump som ikke er redd for å vise det. Jeg vet ikke jeg, men synes du dette høres riktig ut? Vel jeg beklager så mye, men jeg må nok allikevel kaste deg ut. Du begynner å bli stor gutt nå, og snart er det ikke plass til deg i det lille huset lengre. Jeg tror faktisk du allerede har vokst litt ut av huset ditt, det kjenner sånn ut hvertfall. Det er ikke meningen å være ufin, det er bare det at jeg begynner å bli så utrolig utålmodig, jeg lengter så veldig etter å få holde hånden din, kjenner lukten av den myke huden din. Jeg lengter etter å bli kjent med deg på ordentlig, finne ut om mine tanker om deg stemmer, eller kanskje er du helt motsatt av det jeg tror? Det spiller egentlig ingen rolle, jeg elsker deg uansett fra dypt inne i hjertet. Du har en helt egen plass i hjertet mitt, og det er rart med det, selv om jeg ikke kunne tro at det var plass til flere der inne så har du motbevist det, hjertet mitt vokser og gir plass. Det banker sterkere enn noen gang, det banker for dere alle sammen <3 

Jeg vil med dette gi deg en advarsel, du må komme deg ut av det lille huset ditt, du må bli klar for å møte den store verden, for jeg lengter etter deg, og er mer enn klar for å ta vare på deg. Jeg kan love deg at du aldri vil være alene. Kanskje er det litt skummelt den første tiden, men jeg skal være her for deg hele veien, holde hånden din og stryke deg over ryggen. 

1000 klemmer fra mamma <3 

Bilde fra google!

#brev #gravid #mamma #lengter #oppsigelse 

God morgen!

 • 02.06.2015 kl. 10:57

Etter at jeg kjørte snuppa mi i barnehagen idag har jeg hatt litt meg tid. Jeg har laget meg en ganske så solid frokost, drikki litt for mye capri-sonne og bare kost meg på sofaen med Hart of Dixie på skjermen. Her har jeg faktisk tenkt å bli en stund også, jeg er skikkelig trøtt idag, etter å ha gått glipp av 3 timer søvn i natt pga maserier er jeg veldig klar for å legge meg ned på sofaen og sove litt. 


Ost, skinke og tomat, og litt avokado. Grillet i ovnen til osten er smeltet og litt brun! Nam!!

Ha en fin dag da dere!!! Natta fra meg!!

#Gravid #mamma #mat #toast #tomat #avokado

Babynest!

 • 01.06.2015 kl. 14:43

Da Nathalie ble født angret jeg veldig på at jeg ikke hadde kjøpt babynest. Hun var veldig avhengig av å ha noe tett rundt seg og det å bygge rundt henne med dyner og tepper synes jeg var litt skummelt da hun begynte å bevege mer på seg om natten. Da jeg ble gravid igjen bestemte jeg meg tidlig for at jeg skulle bestille babynest. Jeg sjekket rundt på nettet og fant en person som laget fine babynest som så "godt fylt ut" og som skulle være laget i det beste materialet. Jeg bestilte allerede rett etter at jeg hadde vært på ordinær ultralyd og funnet ut at det var en liten gutt jeg skulle ha. Vi ble per mail enige om at det skulle vært klart i april, og at hun skulle sende meg mail da det var klart. April kom og gikk, rundt den 20,april sendte jeg henne en mail for å høre hvordan det lå an, jeg fikk raskt svar, og hun beklaget at hun var litt forsinket, men hun skulle ha det klart til helgen etter 17.mai. Den helgen kom og jeg hørte fremdels ingenting. Jeg har sendt enda to mail for å spørre etter det, men hun har ikke svart meg. Så nå kjenner jeg at jeg blir så lei meg. Det var jo den ene tingen jeg ville ha klart til lillebror kom. Så nå er jeg på desperat leting etter noen som kan lage babynest for meg og sende så fort som overhode mulig. Jeg er nemlig så lei av å ikke få svar at jeg kommer til å sende en mail og avbestille hele greia, for jeg synes dette er ganske uprofesjonelt. 

Men som sagt så ønsker jeg veldig gjerne å få tak i babynest, så kanskje noen av dere der ute kan hjelp meg? Vet dere om noen som lager fine babynest??

 Hjelp fra gravid, hormonell og skuffa!!!

#babynest #hjelp #mamma #gravid #skuffa 

Ny barnehage!

 • 01.06.2015 kl. 08:58

Her i huset er vi ikke helt ferdig med helga enda, så jeg og Nathalie starter rolig med litt barnetv og kos før vi får på oss klærne. Vi har ikke en gang spist frokost enda, men vi skal nok få gjort det etterhvert også. Planen idag er få kjøpt nye sko til Nathalie, hun trenger noe annet enn overgangsskoene sine, selv om det egentlig ser ut som om det eneste vi trenger er gummistøvler akkurat nå. Regnet pøser ned, og det blåser som bare det. Nathalie har faktisk allerede slått fast at hun må ha lue og votter om hun skal ut, ellers blir hun kald. 

I ettermiddag skal vi på besøk til den nye barnehagen til snuppa, hun skal skifte barnehage etter sommeren. Jeg synes det er litt kjedelig å flytte henne, men med en liten baby så blir det utrolig vanskelig å få henne i barnehagen hun går i nå, jeg bruker 2 timer hver dag på kjøring, pluss den tiden jeg bruker inne i barnehagen. Det er utrolig slitsomt og ikke minst dyrt. Så en hverdag med 10 min bilkjøring hver dag passer nok mye bedre for oss alle, hun synes ikke akkurat at det er videre gøy å kjøre bil hun heller. Det blir også veldig fint at pappa får ta større del i henting og levering i barnehagen. Sånn det er nå så rekker han ikke å levere henne i barnehagen før han skal på jobb selv, og det er svært få dager i løpet av en uke hvor han rekker å hente henne uten at hun skal måtte være i barnehagen til den stenger, så han får ikke sett så mye til hvordan hun har det der. Håper bare hun kommer til å trives i barnehagen, og at overgangen går bra. Det er skummelt å overlate det kjæreste jeg har til noen jeg ikke kjenner, nå er hun jo i barnehagen sammen med kollegene mine, jeg vet akkurat hva hun får i løpet av en dag i barnehagen, så det blir tøft å slippe taket. Men for å se det fra en annen side så blir det en fin erfaring å ha videre i min egen jobb, for det er jo nettopp dette alle de andre foreldrene må gjennom da barna deres begynner i barnehagen. Dette skal nok gå bra, og jeg er veldig spent på å møte de voksne i den nye barnehagen hennes.

 

#Barnehage #mamma #gravid #barnehagestart

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no