hits

Hekleteppe!

 • 31.05.2015 kl. 14:14

Jeg er absolutt ingen håndarbeidsguru! Jeg synes tanken på å kunne strikke og hekle er veldig spennende og koselig. Men sannheten er at jeg har prøvd begge deler, og jeg ender alltid opp med å ikke gjøre meg ferdig, jeg blir rett og slett lei. Jeg har strikket lue til meg selv og synes det var gøy, så begynte jeg på en Skappelgenser, den ligger nå nede i kjelleren, eller garnet og en liten firkant som er påbegynt ligger nede i kjelleren. Da jeg ble gravid nå så fikk jeg så lyst til å lage noe til den lille babyen i magen, og hekling ble det jeg skulle prøve ut. Jeg fant ut at det kanskje var greit å begynne med et babyteppe, jeg fant en oppskrift på et teppe av bestemorruter, bestilte garn og nål og satte i gang. Ferdig ble jeg også. Det er ikke verdens peneste teppe, men det er mitt første hekleprosjekt, og egentlig er jeg litt stolt over at jeg klarte å gjøre det ferdig. Hekling ga faktisk mersmak.

Langt i fra perfekte ruter, og det å sy det sammen var jeg heller ikke spesielt god på, men det er mitt eget produkt, mitt teppe som jeg heklet til den lille babyen. Jeg ville hekle mer da jeg var ferdig med dette, og begynte på en vest. Den er jeg ikke ferdig med enda, og jeg måtte gi opp å følge oppskriften da jeg klusset hele greia til, men det blir da en vest. Hvertfall om jeg får gjort den ferdig. Mersmaken på heklingen stakk ikke å dypt som jeg hadde trodd med andre ord, så spørs om det blir noe mer da vestprosjektet er ferdig. 

Kosekveld

 • 31.05.2015 kl. 10:55

Etter en dag som i går var det veldig godt å bare finne sofaen og kose med kjæresten da ungene var lagt. Vi fant oss godt til rette i sofaen, så en film og koste oss med godteri. Litt for mye godteri, men det var jo lørdag. 

Vi klarte selvfølgelig å tømme alt godteriet, fysj nesten lit flaut å si det, men det var jo så utrolig godt. Da filmen var ferdig var vel klokken 22.00, og istedenfor å begynne å se noe som gikk på tv skrudde vi av og tok natta. Så i natt har vi fått mange timer søvn, noe jeg tror vi trengte begge to. Det eneste som er ulempen med å legge seg så tidlig er at jeg må opp to ganger i løpet av natta for å gå på do. Men det har kanskje noe å gjøre med mengden vann jeg drikker på kveldene også. Jeg er så vanvittig tørst, både når vi spiser godteri og ikke. 


Nå håper jeg denne dagen blir litt bedre enn gårsdagen, lillebror har hvertfall vært aktiv idag, men magen er fremdeles hard som en fotball mer eller mindre hele tiden. 

Nyt den siste dagen denne uken <3

Bekymringer store, bekymringer små!! En sånn dag...

 • 30.05.2015 kl. 17:38

Detta har vært en sånn dag!!! Jeg vet ikke om det er været som gjør det eller om det er fordi jeg rett og slett er veldig sliten i kroppen nå. Dagen begynte akkurat sånn jeg liker det, jeg kunne ligge litt ekstra i senga etter at mann og barn hadde stått opp, det er så godt å kunne ligge der og kjenne lillebror våkne. Da er jeg liksom sikker på at han har det bra inni der. Men idag hadde han ingen planer om å våkne, og etterhvert innså jeg at jeg like godt kunne gå ned å finne meg noe mat for å se om det fungerte. Da var jeg selvfølgelig allerede bekymret, selv om jeg kanskje ikke ville innse det helt selv. Jeg fikk i meg brødskive med syltetøy og etter en stund fikk jeg vel en liten reaksjon fra lillebror, men langt fra sånn han pleier. Bekymringene gnager langt inni meg, vi drar på butikken, jeg er liten og lei, og lillebror fremdeles alt for rolig. Som om dette ikke er nok så er magen min mer eller mindre konstant hard. 

Jeg har mest lyst til å legge meg, og før middag slenger jeg meg en stund på sofaen, jeg drikker litt capri-sonne noe som gjør lillebror litt mer aktiv, veldig deilig å kjenne han beveger seg. Så var det tid for middag, magen er jo fremdeles hard som en ball, men mat får jeg i meg, og lillebror blir seg selv igjen. Heldigvis.. Allikevel så klarer jeg ikke å slappe helt av, han er aktiv nå, en hvorfor har han vært så rolig før i dag? Er det noe galt? Tankene spinner rundt, og jeg kjenner så utrolig på frustrasjonen over at han fremdeles er inne i magen, jeg har så lyst til å få han ut nå. Jeg ønsker meg mer kontroll!!!
Jeg er sliten, lei og har egentlig mest lyst til å hoppe til han faller ut.. Men det fungerer vel ikke!!!

Jeg er hvertfall heldig som har verdens beste mann og barn <3 

#gravid #mamma #bekymringer 

Klar for ball

 • 30.05.2015 kl. 12:38

Det var bare så vidt jeg kom meg ut døra idag. Det fristet ikke akkurat mye å ta turen ut i dette været. Regnet fosser ned fra himmelen og man blir jo gjennomvåt før man har gått ut. Men på butikken måtte vi om jeg skulle få tacoen jeg vil ha i kveld, for ikke å snakke om godteriet. Det er jo tross alt lørdag idag. Så nå har vi vært på butikken og en tur innom gjenvinninga med den gamle overmadrassen vår. Den nye senga er så god forresten, og sååå stor, så langt er jeg veldig fornøyd.

Nå har Nathalie lagt seg for dagsluren sin, og jeg sitter hos frisøren, jeg tror tanken er at jeg skal på ball i kveld for nå blir jeg riktig så flott på håret. Ok, kanskje ikke helt hos frisøren da og noe ball blir det vel heller ikke. Jeg sitter hjemme i sofaen, men jeg får faktisk ordnet håret. Det er det Emmeli som står for. Så her blir jeg børstet og stylet på alle vis, tror det blir musefletter idag, eller kanskje hestehale, eller var det flette? Nei det får vi se bare hun blir ferdig. Kunne ha sovnet da hun holder på sånn, finnes ikke mye som er bedre enn å bli ordnet på håret.Bilde fra Google 

 

Håper dere har en fin lørdag, kanskje noen til og med er litt mer heldige med været idag. 

#hår #frisør #sofan #hverdag #

Ny seng.

 • 29.05.2015 kl. 18:12

ÅÅ, hipp hipp hurra. Aldri mer vond skulder, rygg eller arm etter en natts søvn. Idag tikket det inn en melding på telefonen min om at den nye sengen vår hadde ankommet Bohus, og var klar til henting. Så med litt hjelp fra svigerfar har vi nå fått tatt den gamle senga ned, hentet den nye og fått den opp på rommet vårt. Gubben og svigerfar har reist bort med den gamle senga som de skal ha på hytta si, og den nye står oppe og venter på å bli satt sammen. Jeg har utrolig lyst til å begynne, men jeg er veldig klar over at det er dumt. Det er en stor og tung seng som jeg absolutt ikke skal begynne å løfte på. Så det får vente til mannen er hjemme igjen. 

En seng på vei ut.

Denne senga er hele 180 cm brei, noe som er veldig greit ettersom lillebror skal sove i vår seng den første tiden, da slipper det å bli så trangt. Madrassene har også ulik fasthet ettersom vi har forskjellige behov, min er medium, og Ole-Anders sin er fast. Det beste av alt er at det var kampanje på senga, så vi sparte faktisk 10.000 kr på å kjøpe den nå. Det må man jo like. 

Nå gleder jeg meg veldig til å finne senga i kveld, og håper på en god natts søvn. Eller kanskje vi er så heldige at vannet i natt nå som vi har fått ny seng? haha!!


En annen klar for å bli tatt inn i varmen. 

Sannheten fra barna!

 • 29.05.2015 kl. 09:09

Det er fra barn og fulle folk man får høre sannheten. Vel akkurat idag så tenker jeg at jeg skal ta den veldig på alvor. Ikke den fulle folk delen da, men den delen med barn. Her i huset har vi nemlig enda en fridag, jeg hadde akkurat kledd på Nathalie, og hun hadde fått på seg en t-skjorte/topp som hun selv synes er veldig fin. Det viser hun ved å kikke seg selv i speilet, stryke nedover klærne og si "ååå!!! fiiin". Jeg smilte til henne og bekreftet selvfølgelig at mamma synes hun var veldig fin. Jeg hadde akkurat fått på meg strømpebuksa og skulle til å dra kjolen over hodet. Da kommer Nathalie bort til meg stryker nedover på beina mine og sier "mamma, fiiiin"!!! Jeg synes det er veldig koselig at hun sier sånn, og selv om det ikke handler om å alltid måtte være fin og flott så tenker jeg det handler om å ta til seg det barna sier. Ta de på alvor, si takk og vise at det er helt greit å synes at man selv og andre er fine.

Jeg vil hvertfall ha barn som er trygge på seg selv, som ikke går rundt å føler at de ikke er verdt noe, men som også er flinke til å gi andre komplimenter. Jeg vil ha høflige og snille barn, som ikke er redd for å si det de mener <3


Bilde hentet HER

#mamma #datter #barn #sannheten #ord #hjerte #sitat

Dagens middag - kyllinggryte

 • 28.05.2015 kl. 17:42

I dag ble det kyllinggryte til middag. Denne uken har vi bestemt oss for å bruke opp litt av det vi har liggende i fryseren og i kjøleskapet. Derfor endte vi altså opp med kyllinggryte idag. 

2 kyllingfileter

1 gul løk

4-5 gulerøtter

1 rød paprika

1 boks ananas

1 kyllingbuljongterning

litt karrikrydder

litt indisk kyllingkrydder. 

1 og 1/2 desiliter matfløte

2 dl creme fraishe
 

Serveres med ris, indisk kyllingkrydder og valnøttkjerner. Jeg valgte å ha risen oppi gryta for at den skulle bli litt tykkere, men den kan helt fint serveres ved siden av også. 

 

Steik løk og kylling i smør, jeg stekte det til kyllingen hadde fått farge på utsiden og løken var blank, så krydret jeg med det indiske kyllingkrydderet. Så hadde jeg oppi gulerøtter i skiver og paprika i biter. Dette stekte jeg en liten stund før jeg hadde oppi vann til det dekte det jeg hadde i kjelen, jeg tilsatte en buljongterning og lot det koke uten lokk til gulerøttene var møre. Så tilsatte jeg litt matfløte, creme fraishe og karripulver. Dette fikk koke til risen var ferdig. 

Det ser kanskje ikke så veldig pent ut, men det var utrolig godt.
 

 

 

 

Tanker rundt fødsel!

 • 28.05.2015 kl. 13:40

Nå kan lillebror komme når som helst, det er ikke lenge igjen til termin, og etter det så må han jo ut en gang uansett om han vil eller ikke. Dette er en tanke som får meg til å smile, tenk nå har jeg snart lillegutt her. Men samtidig så får jeg et lite stikk i magen, realiteten skyller over meg, han er snart her. Noe som betyr at han faktisk skal UT!! Jeg har jo gjort dette en gang før, og det er både positivt og negativt føler jeg. Jeg vet litt hva jeg går til, selv om fødsler aldri er helt like så kjenner jeg til smertene og hvordan kroppen min takler det. Samtidig så vet jeg også veldig godt at det gjør vondt, det er en form for smerte jeg aldri har kjent maken til, jeg vet at jeg var nære å få panikk sist gang og dette skremmer meg veldig. Allikevel så er jeg veldig klar på at jeg skal klare dette igjen. Jeg kjenner kroppen min litt bedre, og for min del så fungerer det faktisk ikke å tenke at jeg venter litt til før jeg ber om smertelindring, for da alt kommer til alt og du ber om det så tar det faktisk litt tid før den kommer. Det var da jeg nesten fikk panikk sist, jeg ventet helt til jeg ikke klarte mer før jeg ba om mer smertelindring, det skal jeg ikke gjøre igjen. Denne gangen skal jeg lytte bedre til min egen kropp.

Jeg har noen tanker om hvordan jeg vil at denne fødselen skal foregå, jeg vil bevege meg mer underveis, jeg skal fokusere enda mer på pust og jeg skal være flinkere til å gå inn i meg selv og glemme det som skjer rundt. Jeg skal gjøre så godt jeg kan for å holde meg rolig, og jeg skal mestre den siste delen av fødselen minst like bra som sist, for det var vel den fasen jeg følte jeg var aller best på. Da jeg tenker tilbake på det så må jeg faktisk nesten le litt, jeg ble skikkelig sint på jordmor fordi hun sa jeg ikke trengte å presse da riene hadde gitt seg, men den hadde jo ikke gitt seg.. Dette tror jeg kan være med på å gjøre denne fødsels opplevelsen bedre enn sist, selv om jeg så absolutt ikke har mye vonde tanker om fødselen sist heller altså, når alt kom til alt så gikk det jo veldig fint. 

Med litt skrekkblandet fryd kan jeg si at jeg er klar for fødsel, jeg er klar for å få lillebror hit, og jeg er klar for å kicke ass!!! 

Brus og flagg! 

Fine lille jenta mi <3


Danseshow

 • 28.05.2015 kl. 10:11

I dag har Nathalie en fridag fra barnehagen og er hjemme med mammaen sin. Heldig som jeg er fikk jeg et danseshow på morgenkvisten også. Hun kom bort og spurte om jeg kunne sette på "let it go", og så satte hun i gang. Hun sang og danset, jenta på 2 år er jo så flink, blir riktig så imponert over hvor mange engelske ord hun faktisk får med seg. 

Bildene er ikke akkurat bra, men jeg hadde ikke mulighet til å hente kamera så da ble det mobilbilder, og de blir ikke akkurat av beste kvalitet da den man skal ta bilder av er i bevegelse. Måtte uansett dele bildene med dere <3 

Nå skal vi snart en tur opp på posten for å hente en pakke. Så får vi se hva mer dagen bringer!

Sitat om barn!

 • 27.05.2015 kl. 18:10

Jeg kom over dette bildet i går, det var postet på instagram;


Jeg synes den var så utrolig fin, og ikke minst veldig viktig. Man ser så ofte at barn blir ledd av fordi de sier noe vi voksne synes er rart, de blir snakket om som om de ikke skulle være tilstede og det de sier blir ofte overhørt. Jeg er ganske sikker på at dette er noe de fleste har vært vitne til i selskaper eller på butikken. Det gjør meg så utrolig trist. Barna forstår så mye, og tenk deg selv om noen skulle le av det du sa. Du hadde ikke følt deg så veldig bra da, eller?? Tenk deg at noen forteller andre hvor sur du er idag, tenk deg at du sier noe og de rundt deg overhører deg fordi de kanskje ikke skjønner hva du mener med en gang. Jeg er ganske sikker på at ingen av oss hadde satt så veldig pris på å bli behandlet på denne måten, allikevel er det skummelt mange som gjør akkurat dette mot barn. Jeg er ganske sikker på at det i mange tilfeller blir gjort fordi de voksne ikke tenker seg om, at de egentlig ikke mener noe vondt med det, men så tar barna litt skade av det allikevel. Så kan ikke alle bare snu det litt rundt da, hvordan hadde du syntes det var om noen oppførte seg slik mot deg?? Og hadde du ikke likt det, vel da kan man vel ganske sikkert si at barna ikke liker det heller. De er like fult mennesker som oss, forskjellen er at de ikke er like lange som oss og ikke har like mye livserfaring, men de forstår faktisk utrolig mye allikevel.

#Barn #respekt #sitat  

39 fullgåtte uker

 • 27.05.2015 kl. 11:22

Spesielt på kveldene sliter jeg veldig med å finne en god måte å sitte på, ryggen verker, lillebror presser oppover så det brenner i ribbeina eller han dytter nedover så jeg må på do hvert 5 min. Men det som er det verste av alt er at jeg har så vanvittig urolige bein. Det kjennes ut som om det er en strøm av maur gjennom beina mine, og jeg vrir og vender på meg hele tiden. Finner jeg en god stilling for ryggen så kan du være sikker på at jeg får maur følelsen i beina med en gang, og da klarer jeg ikke sitte slik lengre, og skulle maurene finne på å gi seg ja da får jeg vondt i ribbeina. Hurra!!! 

Jeg er selvfølgelig veldig klar over at jeg kunne hatt mye mer plager, og jeg har vel i grunn ikke noe å klage over, men så er det litt godt å bare få det ut også. Og vet dere hva?? I dag har jeg gått 39 fullgåtte uker. Det er jo nesten ingen tid igjen, plutselig har vi den lille gutten vår her, og jeg er så spent. Jeg vil tro at alle plagene er glemt bare jeg får holde den lille gutten min. Jeg kan hvertfall ikke huske at jeg hadde slike plager sist, men jeg hadde vel helt sikkert det?!? 

Om en liten stund skal jeg en tur til jordmor, krysser fingrene for at det blir siste gangen. Neste time vi har satt opp er nemlig 8. juni. Det er jo 2 dager etter termin, så da krysser jeg fingrene for at han er her <3 Jeg er veldig spent på målene denne gangen, han hadde jo plutselig blitt så stor da vi var på sykehuset på fredag for en vekstkontroll. Så kanskje har magen gjort et realt byks på skjema også. 


#gravid #39uker #jordmor #mamma #magebilde 

 

Babyteppe

 • 26.05.2015 kl. 16:00

Jeg har vært på utkikk etter et babyteppe som jeg virkelig liker, men som ikke ruinerer meg helt. Det fant jeg ikke.. Jeg har sett både på internett og i butikkene, men jeg vil helst ha i ull da alle disse syntetiske stoffene blir utrolig klamme, og det gnistrer i hytt og pine. Så jeg ga rett og slett opp og begynte heller å google "babyteppe". Da fant jeg mange fine tepper, som man selvfølgelig måtte strikke selv. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg er en god strikker, og dersom lillebror skulle få bruke teppet før han er konfirmant så fant jeg ut at jeg måtte spørre noen som virkelig kan dette med strikking. Det er jo ingen andre enn min mor, hun som har strikket alt annet som jeg har ønsket meg til denne lille gutten. Så da spurte jeg veldig pent, og snill som hun er fikk jeg "ja, selvfølgelig, bare send link til der du vil ha". Og vips så hadde jeg et nydelig mykt babyteppe i ull.                                                Så tusen tusen takk, verdens beste mamma <3 #strikk #babyteppe #blå #babyboy #mamma #bestemor #mormor #

Hjelper deg å huske de små detaljene!

 • 26.05.2015 kl. 11:13

Under begge svangerskapene mine har jeg ført en form for dagbok. Da jeg gikk med Nathalie fikk jeg høre at man glemmer ting så fort, første spark, hvordan man følte seg, tanker rundt dette med graviditeten osv, jeg trodde selvfølgelig ikke på det. Jeg kunne jo aldri glemme denne følelsen tenkte jeg. Men joda de hadde rett, mye er glemt, men heldigvis har jeg det skrevet ned i boken min. Da jeg ble gravid igjen fantes det ikke tvil om at jeg skulle skrive en til. Jeg synes det har vært litt vanskeligere å gjøre det denne gangen, men jeg har skrevet ned litt på sidene for hver uke, og jeg er helt sikker på at jeg ikke kommer til å angre på det da lillebror er født. 

Jeg tenker at dette med å glemme små ting som man aldri tror man kan glemme gjelder like mye da babyen er født, første gang de snur seg, de begynner å krype, krabbe, reise seg opp, gå osv. Det er alt for lett å glemme akkurat når det skjedde. Derfor har jeg med Nathalie skrevet litt fra det første året i en bok som er i samme serie som svangerskapsdagboken. Lillebror skal selvfølgelig også ha en slik bok, jeg har bare ikke fått kjøpt den enda, sånn er det med nr 2, man har verdens beste tid, tror man. 


Jeg er veldig fornøyd med disse bøkene, de dekker det viktigste og er enkle å fylle ut. Det er plass til litt bilder underveis, det tenker jeg er utrolig fint for barna da de blir store nok til å se i disse bøkene selv. Nå må jeg innrømme at jeg ikke har fått fremkalt bilder til å ha i bøkene, men jeg vet hvertfall mer eller mindre hvilke bilder jeg skal ha i dem. I tillegg til disse bøkene er tanken at jeg skal lage bildealbum også. Det er noe jeg har planer om å lage til både Emmeli, Nathalie og lillebror, men så var det dette med å fremkalle bilder igjen da. Emmeli sine bilder ligger klare i en mappe på dataen, Nathalie sine har jeg begynt å sortere i egen mappe, men er ikke ferdig enda. Men en dag skal jeg bli ferdig altså. 

 

De fire første bildene er fra svangerskapsdagboken. Det er fine bilder og søte sitater gjennom hele boken, og det er oversiktlig delt inn i kategorier. De siste bildene er fra "mitt første år" boken, den er i likhet med svangerskapsdagboken delt inn i kategorier som gjør det enkelt å finne frem. Den har også praktiske lommer som man kan oppbevare bilder eller andre småting som man kanskje ikke vil lime fast i boken. #Gravid #svangerskap #dagbok #bilder #tekst #mamma #første #år #barnebok

Grønnsakshage

 • 25.05.2015 kl. 19:51

Nå blir det snart grønnsakshage her. Vi var jo på bursdag til svigerinnen min i går, og da var jeg så heldig å få en pallekarm av svigerfar. Så den har mannen skrudd sammen idag mens jeg sov på sofaen. Vi var en tur på plantasjen for å kjøpe frø, elsker at den butikken er oppe da alt annet er stengt. Vi endte opp med gulerot, pastinakk og sukkererter. Det var det jeg og Emmeli som bestemte sammen. Jeg er litt spent på om det blir noe av pastinakken, for den skulle egentlig vært plantet litt tidlig i mai, men vi får prøve. 


Vi kjøpte også nett til å ha rundt grønnsakshagen vår slik at vi slipper å passe på så Neo ikke går oppi der, for det vil jeg ikke ha noe av. Det eneste vi mangler nå, og som er ganske vesentlig for å få til en grønnsakshage er jord, men det håper jeg vi får kjøpt i morgen bare Ole-Anders er ferdig på jobb. Så kan det jo tenkes at vi blir bitt av basillen, og hvem vet kanskje grønnsakshagen vår vokser seg større med årene. Jeg vet hvertfall at jeg har lyst på et lite drivhus også. 

#Grønnsakshage #gulerot #pastinakk #sukkererter #pallekarm

Barn og lesing

 • 25.05.2015 kl. 10:45

Bøker som er tilpasset alder er noe som fenger de fleste barn. Du finner bøker som er tilpasset alle aldre, du har ta og følebøker for de minste og bøker med mer tekst for de aller største. Det er selvfølgelig også alternativer for de som er i mellomsjiktet. Du har bøker med lyd, bøker med som består av bare bilder og ingen tekst og bøker uten bilder men med stor tekst. Det er ikke vanskelig å finne bøker som passer for akkurat dere. Nathalie på to år kan helt fint sitte å lytte en liten stund til teksten i boken. Men det som virkelig fenger og som hun faktisk får noe ut av er at vi snakker om bildene i boka. Vi setter navn på dyr eller andre ting som er på bildene og snakker om hva de gjør. Jeg kan også finne på små fortellinger om det vi ser på bildene. Slik kan vi sitte med den samme boka lenge, hun blir aldri lei. Emmeli som har begynt på skolen og mestrer lesing selv nå kan helt fint sitte å høre på fortellinger som er litt lengre, men hun har også veldig godt av å lese selv mens vi hører på og etterpå kan vi snakke om det hun har lest. På den måten vet vi om hun får med seg det hun leser. Nathalie pleier selv å ta initiativ til å lese, hun kommer ofte med bok og spør om mamma vil lese. Da tenker jeg det er viktig å følge hennes initiativ, hvertfall de gangene jeg kan få det til, andre ganger må hun sitte å se i boken selv. Da kan hun sitte lenge og fortelle rundt bildene. Og jeg ser ofte at hun kan fortelle det samme som jeg har gjort tidligere dersom det er en bok vi har lest sammen flere ganger. 

Det er så gøy å sitte å lese med barna, høre hvilke tanker de har rundt det de ser og hører. Jeg blir like overrasket hver gang jeg leser med barna og hører hvor reflekterte de faktisk er, både Emmeli og Nathalie har sine tanker om det som skjer i bøkene. Det er utrolig spennende å sitte å høre på dem. Og det er så utrolig god læring for barna også, to fluer i en smekk, kan det bli bedre?? 

#Barn #bøker #lesing

Ut på tur!

 • 24.05.2015 kl. 13:01

Det ble til at vi fikk vekket pappa og kom oss ut på tur. Selv om solen ikke vil vise seg idag så var det veldig godt å komme ut i frisk luft. Vi gikk litt bortover veien her før vi bestemte oss for å gå til en gård hvor det er hester helt nede ved veien. Tenkte det ville være fint for Nathalie å få se de så nærme, hun er ikke akkurat vant med det. 

Neo måtte selvfølgelig være med oss på tur, vi kan ikke gå ut uten han, og Nathalie må selvfølgelig hjelpe pappa med å leie. 

Det var til og med blomster på veien, for meg er det dette som er blomst. For Nathalie er alt som vokser blomst, om det er blad, gress eller faktisk en blomst er ikke så farlig bare hun kan plukke den.

Så kom vi endelig frem til hestene og Nathalie syntes det var så spennende å se de store dyrene. 

Jada, mammaen synes det var veldig stas også. De er jo så utrolig fine <3 Mannen som eier hestene så vi sto å kikket på dem, så han skrudde av strømmen i gjerdet før han kom bort til oss og sa i fra at vi kunne få gå nærmere. Han lokket til og med hesten med seg helt bort til gjerdet så vi fikk klappe den. Nathalie plukket gress som hun kastet inn til dem, men de var egentlig mest opptatt av å spise gresset som var der inne, men det tok ikke gleden vekk fra den lille jenta mi. Må lukte lukte litt på blomstene også, hun var helt gul på nesa da vi gikk hjemover. 
"Der mamma, hest"

Det kan nok tenkes at vi må gå hit igjen. For dette var veldig stas! Og tror nok ikke han som eier hestene har noe i mot det heller, for han fortalte oss at det var lurt å ikke klappe en av hestene dersom den kom bort til gjerdet, men de andre var det bare å kose på. Så da tar vi det som en liten invitasjon. hihi!!!

#Natur #blomst #nattogdag #hest 

Helgekos!

 • 24.05.2015 kl. 09:25

Idag er det bursdag som står på planen, svigerinnen min har bursdag på tirsdag, og skal feire i dag. Det er ikke før i ettermiddag, så hva vi skal fylle dagen med frem til da, det et jeg egentlig ikke. Her har vi allerede vært oppe i 2 timer og sitter fremdeles i sofaen med pysjen på og barne-tv på skjermen. 

Jeg elsker virkelig disse helgedagene hvor vi ikke har noe vi skal rekke. Det er ikke noe stress og vi kan bruke akkurat den tiden vi vil på å gjøre oss klare. Selv om jeg går hjemme nå, så føler jeg allikevel at vi i ukedagene må ha litt rutiner, hvertfall de dagene Nathalie skal i barnehagen. Det er jo ikke til å legge skjul på at det blir litt flere helgedager enn det som er vanlig da jeg går hjemme sånn, men om hver dag skulle vært slik så hadde nok overgangen til hverdag blitt utrolig hard da jeg begynner å jobbe igjen etter permisjon. 
Her er det konsentrert snuppe med favoritt nattkjolen sin. Det er "Esa og Anna" på den, og hun er veldig klar over hvem som er hvem. Favorittsangen er forøvrig "leij go" eller "let it go" om du vil. Mulig hun har blitt påvirket litt av storesøstern sin <3


Håper alle der ute har en fin søndagsmorgen <3 Eller egentlig så er det jo litt lørdag, for det er jo fri i morgen også. Dobbel lørdag, det kan vi like!!!

Nå tror jeg vi snart skal ta oss en tur opp å finne litt klær, så kan vi vekke pappa og kanskje vi klarer å lure han med ut på en liten tur. 

Ha en fin dag alle sammen <3

#Helg #Søndag #mamma #kos 

Kjøkkendrømmen

 • 23.05.2015 kl. 17:26

Turen til Ikea var veldig god idag, det var så godt å komme seg ut, og vi fikk kjøpt det lille vi trengte. Jeg fikk bekreftet av en mann at jeg er gravid; "Oy, den lille jenta skal bli storesøster" var kommentaren hans da han gikk forbi oss inne i det store varehuset. Vel, han hadde helt rett, godt gjort av han å se det. Magen er ikke stor eller noe her jeg vagger rundt som en pingvin 14 dager før termin. 

Vår drøm er at vi snart skal få muligheten til å pusse opp kjøkkenet, det er ikke det at det er stygt og ødelagt altså, for selv om det er 13 år gammelt så er det et fint kjøkken som helt sikkert kunne vart i mange år til. Men min store drøm er et kjøkken uten overskap og med mange dype skuffer som rommer alt vi måtte ha behov for. Både jeg og mannen ønsker oss også veldig innebygd platetopp og steikovn i arbeidshøyde. Så da vi kom inn på Ikea og noe av det første som møtte oss var drømmekjøkkenet ble vi jo helt solgt begge to. Jeg vet ikke hvor lenge vi sto der jeg, men vi fikk åpnet alt av skuffer sikkert 100 ganger, og ble mer og mer imponert og over bevist om at dette var kjøkkenet vi skulle ha. Det var en drøm med den store benkeplassen, og alt som bare passet oss så fint. Det ble jo selvfølgelig ikke til at vi kjøpte noe kjøkken, det er jo noe som må planlegges mye bedre, men jeg tror kanskje jeg fikk overbevist mannen i huset om at det ikke trenger å være så alt for lenge til heller ;) Og jeg har lagt fra meg tanken om å rive ned veggen mellom spisestua og kjøkkenet, det gjør jo hele greia ganske mye billigere. 

Bilde fra google

Kjøkkenet var litt som dette, bare uten kjøkkenøy, og det var høyskap som rommet steikovnen og med fine uttrekk-bare skuffer som egnet seg fint for boller, fat, vaser og andre store ting som pleier å være vanskelig å få plassert.

Jeg ville hatt andre håndtak på skuffene mine, men det er vel kanskje det eneste som jeg hadde hatt behov for å endre også, jeg elsker til og med de to åpne hyllene.

 ÅÅ, drømmer meg videre inn i kjøkkenverden <3

 #kjøkken #ikea #drøm 

Bekymringer.

 • 23.05.2015 kl. 10:31

I går var vi på kontroll på sykehuset for å sjekke veksten til lillebror, han er ikke lenger noe mindre enn normalen, det er jo bra, han er nå estimert til 3270 gram. Det er jo veldig bra, allikevel så gir dette meg en liten bekymring, han kan jo ende opp med å være i magen i over 3 uker til, det betyr at han kan rekke å bli veldig stor før han vil ut. Jeg har hele tiden vært redd for at babyen skal være for stor, for en av de tingene jeg frykter mest ved fødselen er at det skal oppstå noen form for komplikasjon som gjør at man må bruke sugekopp eller tang. Sjansen for dette vil jeg jo tro øker etterhvert som babyen blir større. Men jeg har vel innsett at jeg må prøve å komme meg litt ut, jeg må opp av sofaen for å ikke bruke all tiden min på å vente, for med ventingen kommer bekymringene. Så idag skal jeg ta med meg mann og barn på Ikea for å kjøpe inn noen bokser som vi skal ha på hyllene i stellebordet som endelig er på plass. Og senere i dag så må vi kanskje komme oss en tur ut med hunden i det fine været. Jeg skal hvertfall ikke bare sitte her og tenke og bekymre meg. Det kommer vel ingen til gode. 

 

Klagesang!

 • 22.05.2015 kl. 10:20

Jeg skjønner virkelig ikke hva som skjer med meg jeg.. I natt har jeg sovet hele natten, noe som ikke er vanlig i disse dager. Allikevel så føler jeg meg helt utslitt i dag, Det kjennes ut som om jeg har vært oppe halve natta. Jeg orker ikke å se meg i speilet for jeg ser trøtt ut hele dagen og føler meg hoven i hele ansiktet, aller helst vil jeg bare legge meg under dyna å bli der, men det går jo ikke. Det er kanskje ikke så gøy å lese denne klagingen min, men det er så godt å bare få det ut. 

 

Det hjelper kanskje ikke på formen å fylle opp med usunne saker, og jeg vurderte om jeg skulle ta vekk noen av kanelbollene før jeg tok bilde, men nei, vet du hva.. Sånn her er det faktisk, jeg har spist 6 kanelboller og jeg kommer ganske sikkert til å spise noen til. Jeg tror til og med at jeg skal lukke øynene litt og slappe av før Ole-Anders kommer og henter meg, vi skal være på sykehuset til klokken 14.00 for en vekstkontroll. Gleder meg veldig til å se lille prinsen min igjen <3 


Håper dere har en bedre dag enn meg!! Det er tross alt fredag!!

Årets første utemiddag!

 • 21.05.2015 kl. 18:15

Bilder dukker opp på face og instagram av folk med store smil og stjerner i øynene fordi de tar årets første utepils. Her er det jubling og instagramoppdatering for årets første utemiddag. Det er så utrolig godt når været tillater oss å sitte ute uten å fryse seg blå. Det var ikke tvil en gang om hva vi skulle ha til middag da været var så bra, og vi hadde igjen grillmat etter 17.mai også, det var jo perfekt. 

Salat, vannmelon, mango, grillet kjøtt og potet. 

Vi rakk å få i oss maten før det skyet veldig over og begynte å blåse. Nå er jeg redd det snart blir regn, men nå sitter vi uansett inne og ser barnetv, så da er vel ikke det så farlig heller. 

 #Middag #ute #grilling #mamma #pappa #mat

Daniel Wellington

 • 21.05.2015 kl. 12:57

Daniel Wellington WINCHESTER Klokke weiß / Daniel Wellington CLASSY ST. MAWES Klokke braun/rosé
Disse klokkene er så fine, de er så tidløse og passer til en hver anledning. Jeg synes de er aller finest med skinnreim, med sølv detaljer og den store skiven. Kunne tenke meg en i brun og en i svart. Det er utrolig fint å style de med et enkelt tynt armbånd, og det er nok slik jeg ville brukt den selv, eller bare helt alene. Jeg skal så absolutt spare opp penger så jeg får muligheten til å kjøpe meg en eller to av denne med tiden. 
Klokken kan du blant annet kjøpe eller bare kikke på her

Drømmer!

 • 21.05.2015 kl. 10:59

Gjennom dette svangerskapet har jeg drømt om den lille prinsen flere ganger, stort sett drømmer jeg at han blir født og plutselig går han rundt på to bein og har blitt så stor. Det tenker jeg viser at tiden med småbarn går fort, og at man bør nyte tiden mens man kan. Men i natt hadde jeg en litt annen type drøm. Jeg drømte at han var født, han hadde mørkt hår akkurat som storesøsteren sin, og var litt større enn hva hun var da hun ble født. Det var så på ordentlig, vi kunne holde han, kose han og bli kjent med han. Det var akkurat som om han var her på ordentlig. Jentene koste på han, og vi tok fine bilder av de alle sammen. Da jeg våknet som jeg pleier midt på natten, var det nesten så jeg måtte sjekke på telefonen min om jeg hadde bildene der, for jeg klarte ikke helt å tro på at det ikke var på ekte. 

Nå ønsker jeg bare enda sterkere at lillebror skal komme <3 Er så spent på hvordan det blir!!Ha en fin torsdag alle sammen <3

Barnevognen - Emmaljunga

 • 20.05.2015 kl. 20:00

Nå tenkte jeg at det var på tide å vise dere vognen vi har kjøpt. Den er så utrolig fin, og du kan tro jeg var stolt da jeg trillet den ut av butikken da vi hadde kjøpt den. Nå står den i gangen, og hver gang jeg går forbi den så må jeg stryke på den. Jeg tror faktisk jeg er litt forelsket. 

Jeg elsker det hvitt og reint, så denne vognen er perfekt for meg, og mannen synes faktisk den er veldig fin han også. Vi har gått for en Emmaljunga mondial duo med skinnhåndtak. Fargen på vognen vår heter white leatherette. 

 

Neste gang denne vognen blir tatt med ut vil det faktisk ligge en liten baby oppi der. En liten prins på tur med mamma og pappa <3 Jeg gleder meg så utrolig til uendelig mange trilleturer, så jeg håper virkelig at denne sommeren byr på mye fint vær. Jeg er så sikker på at det kommer til å lyse stolthet av meg da jeg triller rundt på denne skjønnheten, og ikke mindre stolt vil jeg vel være av den lille hjerteknuseren som skal ligge oppi vogna <3


Jeg har veldig lyst til å kjøpe blå vognpynt å henge på, men jeg klarer ikke å finne den perfekte. Så jeg må nok bare fortsette letingen. 


Denne kosegutten måtte selvfølgelig også være med. Han synes nok det var veldig spennende med vognen, for han skulle vel helst ha vært med på alle bildene. Han skal selvfølgelig også få være med på trilletur da den tiden kommer. Nok en god grunn til å ta med seg vognen ut på tur. 


Flere som venter på sine små eller som akkurat har fått? Hvordan vogn har dere valgt??

 

Ha en fin kveld <3

#Barnevogn #emmaljunga #white #leatherette #modial duo

Barn med laktoseintoleranse!

 • 20.05.2015 kl. 14:05

Laktoseintoleranse hva er det?


Bilde fra google


Laktose er melkesukker, og dersom man har laktoseintoleranse betyr det at man har nedsatt fordøyelse av laktose, dette kan føre til mage- og tarmsymptomer. Så det som skjer er altså at enzymene i tynntarmen ikke klarer å fordøye all laktosen, og den vil derfor gå videre til tykktarmen. Jo større mengde laktose man får i seg jo mer laktose passerer tynntarmen uten å bli fordøyd. Dette fører ofte til luft i magen og diarè. Dersom man ikke er forsiktig med hva man spiser kan disse luftsmertene bli ganske vonde, og for barn så kan det faktisk kjennes ut som om de har vondt i hjertet. 

Dersom man har laktoseintoleranse er det noen små grep som må tas i forhold til kosthold. Det blir mye lesing av innhold i produkter, og man kan bli veldig overrasket over hvor mange produkter som faktisk inneholder melk. Vi er idag så heldige at det finnes laktosereduserte og laktosefrie erstatningsprodukter som vi kan bruke, man får faktisk erstatninger for det aller meste, og det man ikke får erstatninger for, f.eks posesaus, er det jo veldig enkelt å lage fra bunnen. Så det er ikke bare negativt, maten blir jo mye sunnere og bedre da man ikke benytter seg av halvfabrikata. Det som er dumt er at de erstatningsproduktene vi har; melk, rømme, yoghurt, biola osv koster mer enn de vanlige produktene. Dette er noe de fleste med matallergi eller intoleranse kan kjenne seg igjen i. Etter at vi oppdaget at datteren vår på 2 år reagerer på melkeprodukter ble vi veldig bevisste på prisforskjellene. Det vi har endt opp med å gjøre er å ta turen til Sverige innimellom for å kjøpe inn melk og annet som vi trenger. Det er mye billigere, og det er mye større utvalg. I Sverige må vi gi mindre for 1 og 1/2 liter med laktosefri melk som vi må gi for en liter her hjemme. Da man bruker dette i hverdagen så sier det seg selv at det blir dyrt i lengden om man skal kjøpe alt her hjemme. I Sverige har de også mye bedre utvalg av godterier som sjokolade og is som er laktosefritt. Veldig bra da man vil gi barna noe ekstra, sjokolade pleier vi å kjøpe med oss flere plater av slik at hun kan få litt på lørdager, jenta elsker jo sjokolade, det er det beste godteriet hun kan få, og da er det ekstra gøy å kunne gi det til henne også.

  

Bilde fra tine

Da vi er hjemme synes jeg ikke det er noe problem med kostholdet, i barnehagen går det også greit. De vet hva hun kan spise og ikke spise, og de lager alternativer til henne. Men da det kommer til bursdager og andre tilstelninger synes jeg det kan være litt mer utfordrende. Jeg vil ikke gjøre det vanskelig for de vi skal til, men samtidig så vil jeg heller ikke at Nathalie skal sitte der og ikke kunne spise noe. Nå har ikke vi brukt laktosefrie produkter så lenge, det er vel kanskje en eller to måneder siden vi kuttet ut melkeprodukter for å se om det ble bedre for magen hennes, og det hjalp faktisk relativt fort. Jeg håper at det blir lettere for de rundt oss og for oss etterhvert. Dette er noe hun skal leve med resten av livet, og jeg synes det er viktig at hun ikke begynner å se på dette som noe problem. 

Det er mange på min side av familien som har laktoseintoleranse, så det var ikke vanskelig for meg å tenk meg til at det var det som kunne gjøre at Nathalie var litt rar i magen. Da de er så små vil ikke leger ta teser for å sjekke om de har en intoleranse, dette er fordi det er så mange tester de må gjennom at de heller vil at du skal kutte ut melkeprodukter for å finne det ut. Dette var jeg veldig klar over, og jeg har derfor ikke kontaktet legen for å høre om tester, det tenker jeg at vi kan gjøre etterhvert. Det som er viktig for meg og oss er at vi har funnet noe som fungerer. 

Når alt kommer til alt så er ikke laktoseintoleranse det verste man kan ha, det er relativt enkelt å få et laktosefritt kosthold, og det er heller ikke farlig om de skulle være uheldige å få i seg noe som inneholder melk av og til. Barna blir også veldig flinke på å se hva de kan spise og ikke etterhvert. 

Flere som har en form for matallergi eller intoleranse eller som har barn som har det kanskje?!? 

#laktoseintoleranse #mat #melk #barn #mamma #pappa

BLOGLOVIN

 • 20.05.2015 kl. 10:49

Nå kan du følge meg på Bloglovin. Det gjør det enkelt for deg å få informasjon om når jeg poster innlegg på min blogg og du får en grei oversikt over mine innlegg. 

 

kajaJeanette

 

#BLOGLOVIN #følgmeg

 

Makeover!

 • 20.05.2015 kl. 10:17

I går fikk jeg en liten makeover på bloggen min. Håper dere liker det, jeg ble hvertfall veldig fornøyd. Det jeg liker aller best med dette designet er at det er så "reint", duse fine farger og ikke så mye dilldall, det er sånn jeg liker det. 

Jeg har brukt et gratisdesign, fra albiss.blogg.no. Jeg synes det er helt fantastisk at det finnes så snille mennesker der ute som lager gratis design for oss som ikke er så flinke på sånne ting. Da du har en mal å følge så blir det veldig enkelt, eller hvertfall enklere. For meg ble det ekstra enkelt ettersom jeg er så heldig å ha en mann som ordner sånn for meg. Han har mye mer tålmodighet med sånn enn hva jeg har. Så tusen takk kjære <3

 

Du kan også følge meg på bloglovin nå <3

#blogg #design #gratisdesign #makeover

 

Tips: Dagens Middag

 • 19.05.2015 kl. 17:00

På menyen i dag står kremet pastasalat med hjemmelaget foccacia.

Dressing:

1 beger creme fraiche

Majones, nok til at jeg synes det smakte godt.

Sitronsaft av en halv sitron

Litt hvitløk

Salt og pepper.

Tørket basilikum

Dressingen blander jeg sammen i salatbollen min før jeg tilsetter salaten. 

Salaten:

1 rød paprika

1/2 agurk

Den bladsalaten du liker best

1 boks hermetisk mais. 

1 purreløk

Salami

Ost

kokt pasta.

Del alt i passe biter. Bland alt sammen, pastaen koker jeg først slik at den får kjølt seg ned litt. Jeg liker at den er litt godt kokt, men du bestemmer selv hvordan du vil ha din. 

Den blir aller best om den får stå og trekke i en times tid før servering. 

Veldig enkelt, og veldig godt!

 

Foccacia:

Her bruker jeg tine sin oppskrift. 

DEIG TIL FOCACCIA

1 l hvetemel
1 pakke tørrgjær
5 dl lunkent vann
½ ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje

 

 

 

 

 

FORSLAG TIL FYLL

1 dl fetaost
1 dl soltørket tomat i olje
3 ss friske biter av rosmarin (eller timiankvister)
2 dl stenfrie, sorte eller grønneoliven
2 ts havsalt (evt. flaket salt)
dl oliven

 

 

 

 

 

Slik gjør du

 1. Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig. (Du kan eventuelt erstatte tørrgjær med fersk gjær, men da trenger du å løse den opp i lunken væske først.) .

 2. Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.

 3. Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne oppskriften på hjemmelaget focaccia trenger du en smurt kakeform eller liten langpanne ca 20x30 cm som du smører godt med smør eller olje.

 4. Hell den forholdsvis løse deigen over i kakeformen/langpannen. Trykk ned fetaost og/eller soltørkede tomater. Stikk også inn rosmarin, eventuelt timian. Fordel oliven over, strø på salt og hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten av foccaciaen.

 5. Etterhev ca 10 minutter. Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

 6. (Teksten er kopiert fra tine.no)

 7. Jeg personlig liker min foccacia best med bare soltørkede tomater, fetaost og maldonsalt, pluss at jeg har olivenolje over før jeg steiker den. 

 8. Håper det smaker!!


 9. #Middag #tips #middagstips #salat #foccacia #pasta

Energi, hvor er du?

 • 19.05.2015 kl. 13:28

Jeg er så sliten idag, jeg er sikker på at jeg kunne sovet hele dagen.Har virkelig ingen energi, og det eneste jeg har gjort idag er å sette på en klesvask og laget deigen til foccacia. Nå sitter jeg og venter på at den skal få heve, eller den er vel egentlig ferdig med å heve nå, men jeg orker ikke reise meg opp helt enda. Men snart må jeg om brødet skal bli ferdig før jeg skal hente Nathalie i barnehagen, tiden går så fort.

Vet ikke hva det er som gjør meg så trøtt, om det er været eller graviditeten, eller kanskje en kombinasjon?!? Det eneste jeg vet er at jeg absolutt ikke skal gi meg dårlig samvittighet for å sitte litt rolig idag. Costume og iskaffe har jeg kost meg med idag! Nå har jeg veldig lyst til å bestille en klokke, costume klokken, som jeg fikk tilbud på via epost for en stund siden. Må vurdere det litt til før jeg bestemmer meg, men det er egentlig et for godt tilbud til å takke nei til. 148kr for en klokke som egentlig koster 600 kr. Fin er den også <3

Abonnerer du på Costume har du sikkert fått tilbudet du også.. (Ikke reklame bare tips). 

#Costume #klokke #hverdag #trøtt #gravid #mamma #side2 #iskaffe #Mocca #Tine

 

Fødeansikt?

 • 19.05.2015 kl. 10:52

Jeg har hørt flere si at de kan se på seg selv eller andre når det nærmer seg fødsel. De får såkalt fødeansikt. Slik jeg har skjønt det så blir man ofte litt rødlig i ansiktet og øynene kan bli blanke. Noen mener også at de får fyldigere lepper, noe jeg vil tro henger samme med mengden vann man har i kroppen. Noen mener vel at dette bare er tull, andre mener å ha sett disse forandringene bare dager før babyen blir født. Hva jeg tror?!? Jeg vet egentlig ikke helt..


Idag på vei ut fra barnehagen traff jeg på en annen mor i barnehagen. Hun ble veldig overrasket over å se meg sprade rundt enda. Så fikk jeg høre at hun kunne se på meg at det ikke var lenge igjen nå, "jeg tipper han kommer i løpet av de neste to dagene" sa hun. Vet ikke helt hva jeg skal tro, ser jeg feit ut i ansiktet eller hva er det?? Men sånn egentlig så bryr jeg meg ikke. Det jeg husker best fra den samtalen var at hun trodde han kom innen to dager, det håper jeg virkelig stemmer. Jeg er så ferdig nå kjenner jeg, begynner å bli sliten og lei. I morgen er jeg 38+0, og på lørdag er jeg like langt på vei som jeg var da Nathalie ble født. Tanken på at han kan komme når som helst gjør meg veldig spent, jeg lurer veldig på hvordan fødselen starter denne gangen. 

#gravid #mamma #fødeansikt #klar

Sykehusbagen

 • 18.05.2015 kl. 14:58

Nå tenkte jeg det var på tide å vise dere sykehusbagen, det er under tre uker til termin, og jeg kan vel egentlig ikke si at den delen av sykehusbagen som er til meg er helt ferdig enda, jeg mangler å pakke ned noe å sove i og litt snacks og drikke. Men annet enn det så har jeg pakket ned toalettmappe med shampoo, balsam, såpe, tannbørste og tannkrem, hårbørste og hårkrem. Jeg har nylig kjøpt meg nytt av alt dette, så da kunne jeg pakke ned det som var igjen i de gamle allerede nå. Man får jo også kjøpt reiseutgaver av de fleste produkter nå, men det vet jeg rett og slett ikke om jeg hadde brukt penger på. Jeg har også pakket ned litt div klær, man vet aldri hvordan formen er etter fødsel, så her har jeg pakket ned alt fra joggis til thights og litt finere topper. Gode, litt store truser er også pakket ned, sokker og amme bh. Det er også pakket med de fineste inne skoene jeg kan tenke meg crocs, nja, ikke så pene å se på, men de er gode, og de tåler å bli våte. Da fødselen starter kommer jeg nok til å pakke med litt sminke også, da har jeg det der tilfelle jeg ønsker å ordne meg litt før vi drar hjem. Til mannen har jeg pakket ned tskjorte, bokser, sokker og tannbørste.

Så er det den deles som er ferdig, og har vært ferdig i noen uker allerede. Det er den delen som er morsom å pakke ned. Sakene til lille prinsen. Jeg har valgt å pakke tingene hans i stellevesken, da kan jeg ha de rett ved siden av meg da vi skal hjem fra sykehuset også. Vi har sikkert pakket alt for mye, men heller det enn å ikke ha noe som passer. 


Den fine stellevesken som inneholder alt vi trenger og litt til, håper jeg.. 

Det er ganske fult. 

Her ser dere et oversiktsbilde, i denne vesken finner vi gulpekluter, pysj, sokker bodyer, sparkebukser, strømpebukser, lue og hentesettet som jeg har vist dere her på bloggen tidligere(HER). Jeg har også valgt å pakke med noen bleier, engangskluter og bleieposer. Dette er til turen hjem, vi har en times kjøring fra sykehsuet, og man vet aldri hva som kan skje på veien. Så er det noen småting som egentlig er til meg, men som jeg føler hører til oppi denne delen av sykehusbagen. Det er ammeinnlegg, jeg har både engangs og de herlige myke fra lilleba, så er det purelansalve, magisk salve for vonde pupper. 

Denne nydelige sparkebuksen fra hust & clair er så utrolig fin og myk <3 Den kommer til å bli brukt masse, det er jeg sikker på. 
Til slutt er det denne nydelige kosekluten med kanin på fra Newbie. Da jeg så den i butikken en gang for mange uker siden ble jeg helt forelsket og klarte ikke å dra uten å kjøpe den, så da ble den med hjem. Jeg har også lurt på om vi skal kjøpe en smokk i den helt minste størrelsen på apoteket, men så langt har jeg ikke kommet enda.Burde kanskje få opp farten om jeg vil ha med det på sykehuset?!?

 

Nå håper jeg virkelig at det ikke er noe som er glemt. Kanskje noen av dere ser noe jeg mangler, da er det bare å skrike ut.. 

#Sykehusbag #baby #mamma #pakket #klar #lilleba #Newbie #gravid

Dagen der på..

 • 18.05.2015 kl. 08:17

...for store og små!!!

Barna la seg før halv 7 i går, Nathalie sovnet på fanget mitt, og Emmeli sovnet nesten før hun var i seng. Tror de hadde godt av noen gode timer med søvn. Nathalie har fått en ekstra fridag idag, og det trenger både hun og jeg. Her er det skikkelig dagen derpå status. Vi har kjørt Emmeli på skolen, og det er egentlig alt vi har gjort. Nå sitter/ ligger vi på sofaen og ser på disney junior. Det er rart hvordan en dag som i går kan gjøre at både store og små blir helt kjørt. Eller nei, det er jo egentlig ikke så rart. Barna har jo spenningen i kroppen allerede før de legger seg 16.mai. Så kommer dagen som er fylt med mye aktivitet, litt mer søtsaker enn hva som er vanlig på en dag, noe som også fører til litt mindre vanlig mat(det er jo begrenset hvor mye magen har plass til). Det er rett og slett en dag fylt med mange inntrykk, en dag som stort sett går i ett fra frokost til hodet treffer puta. Nei, det er virkelig ikke rart at man får litt dagen derpå følelse. Egentlig synes jeg 17.mai alltid kunne falle på en fredag, eller at 18.mai ble en "barn og voksnes sympatidag", altså en dag der alle fikk fri fordi vi synes litt synd på oss selv. 

Håper alle kommer seg gjennom denne dagen, mange som har blåmandag kanskje? 

Morgendagen kan bare bli bedre, hvertfall for meg. 

Hipp Hipp Hurra!!

 • 17.05.2015 kl. 09:15

Google

Dette er dagen som vi feirer for barna, dagen hvor vi alle er mer eller mindre barn, dagen hvor vi kan spise og drikke usmakelig mengder pølser, is og brus. 

Det er dagen hvor vi går i tog og vaier det vakre flagget vårt i rødt, hvitt og blått. Dagen hvor vi synger den fine og litt for lange nasjonalsangen vår. Dagen vi viser at her i Norge står vi sammen. Det er dagen vi feirer med brask og bram. 

For meg er dette en dag der familie står i fokus. Vi starter dagen med felles frokost, spiser middag sammen og koser oss både ute og hjemme. Dette er en dag da vi skal være sammen <3


Klart for familiefrokost. Egg, bacon, nystekte rundstykker, frukt og bær står på menyen for idag. 

Igjen, gratulerer så mye med dagen. Ha en fin dag alle sammen <3

Mobilblogg: Tacokveld

 • 16.05.2015 kl. 18:17

Det har jo nesten blitt tradisjon at vi har Taco på lørdager her i huset.  Det kommer kanskje av at det stort sett er jeg som setter opp ukesmenyen, og jeg synes Taco er så utrolig godt. Jeg tror faktisk aldri jeg kan bli lei.

Nå sitter vi å ser på barne-tv alle sammen.  Jeg har akkurat laget potetsalat til i morgen. Og Ole-Anders har skiftet på alle sengene. Så nå gleder jeg meg veldig til å ta en dusj og få lagt meg i helt rein seng. Jeg er så utrolig trøtt idag, egentlig litt rart ettersom jentene sov helt til 08.45 idag, er vel bare sånn det er nå som lillebror inni magen trenger masse energi for å vokse seg stor og sterk <3

Hva bruker du lørdagen din på da?? 

Te-kjøret.

 • 16.05.2015 kl. 11:04

Ja, så satt jeg her igjen da med en kopp te. Begynner du å bli lei te bare fordi jeg maser så innmari om denna tekoppen min?? Du vet sånn at du blir lei egentlig før du har begynt å drikke det?? Akkurat!! Jeg skulle ønske jeg begynte å bli lei snart. Hele svangerskapet har jeg ikke hatt spesielt lyst på noe, det har vært noen ting jeg har hatt lyst på i perioder, appelsin, kaffe og hvetebakst er vel noen av de tingene jeg har hatt lyst på. Men nå er det altså te. Jeg trodde jeg skulle slippe unna denne gangen ettersom behovet ikke kom tidligere i  svangerskapet, men neida.. Behovet slår plutselig over meg, jeg må ha en kopp te. Jeg blir helt tørr i munnen og det er nesten så jeg får litt hetta om jeg ikke får det med en gang. Så da er det bare å lage seg en kopp te da, sette seg rolig og drikke den i sakte tempo. Det smaker jo så godt, helt rein te uten noen som helst søtning, ikke suketter, honning eller sukker, bare helt vanlig te. 

Så om du er lei av å lese om te, så kan du jo tenke deg hvor lei jeg er av å ikke klare meg uten. Det som er komisk er at før jeg ble gravid første gangen så likte jeg ikke te en gang, det var nemlig da det begynte.. dette te-kjøret.. 


Bilde fra google

#Gravid #mamma #te #måhadet 

Sverige og shopping til små snupper!

 • 15.05.2015 kl. 20:18

Phu! For en dag!!! Dette var definitivt siste lange bilturen før lillebror kommer, ja bortsett fra den til sykehuset da. Vondt i ryggen omtrent før jeg fikk satt meg i bilen, og på vei hjem kjentes det ut som om den lille prinsen min tok tak i alt inni her og vrei rundt. Note to self: Bilkjøring, vonde bukser, full blære og baby i magen er ingen god kombinasjon. 

Meeen, uansett, ferdig med sytinga.. Det har faktisk vært en veldig fin dag. Før vi kom oss til Sverige måtte vi stoppe innom Kongsvinger, bilen vår hadde en time hos "legen" for å få sjekket batteriet. Så mens Ole-Anders og Nathalie(hun sovnet i bilen) tok turen dit, så tok jeg og Emmeli oss en tur på Kongssenteret. Her kjøpte vi oss først en is hver som vi koste oss med. Så skulle jeg se om jeg klarte å finne meg en kjole til 17.mai, jeg har seriøst ingenting å ha på meg, jeg fant en jeg likte og som kunne sett grei ut selv med stor mage, men de størrelsene de hadde igjen ble for store. Så istendefor å kjøpe kjole på meg ble det noe til jentene mine. De fikk en topp og en genser hver, også fikk Emmeli en bukse i tillegg. 


Tanken var egentlig at det bare var Emmeli som skulle få noe denne gangen ettersom det var hun som var med, og hun trenger faktisk litt nye klær, jenta blir jo så stor, så hun vokser ut av alle klærne sine. Men da vi begynte å se etter ting og hun fant ting til seg selv så var hun veldig klar på at Nathalie skulle ha likt som henne, for hun trodde Nathalie kom til å synes det var fint, og det var jo litt fint at de hadde noen like klær. Selv om jeg forklarte henne at det betydde at det ble mindre på henne så var det ikke snakk om noe annet heller. Da ble jeg så glad og stolt at jeg ikke kunne annet enn å kjøpe til begge <3 Det er jo helt fantastisk å høre 6 åringen gi avkall på ekstra klær for at lillesøster også skulle få <3 

Akkurat da vi var ferdig med å betale så ringte Ole-Anders og de var på vei for å hente oss slik at vi kunne dra videre til Sverige. Der kjøpte vi en haug med mat, både grillmat til 17. mai og mye annet. Vi kjøpte en god del Capri- Sonne, laktosefrie produkter(sååå mye billigere i Sverige enn her hjemme), og godteri til både store og små. Det ble en stopp innom McDonald på vei hjem, ikke det sunneste alternativet, men det er faktisk ikke så lett å få kjøpt mat ute som ikke inneholder melk og som samtidig egner seg for barn. Ikke gjør vi det ofte heller, så da er det vel innafor. Godt var det å, hihi.  

Nå skal jeg bruke resten av kvelden på å slappe av i sofaen med min kjære <3

God kveld alle fine <3

#Innkjøp #mamma #bonusmamma #sverige #klær #barnemote #pappa

 

Enjoy the view

 • 15.05.2015 kl. 08:50

 

Da våren kommer og det er sådd på jordene går det ikke lang tid før det begynner å bli grønt på alle store flater rundt her. Vi bor sånn til at vi har jorder på alle kanter rundt huset, og jeg elsker det. Det er så fantastisk å se ut av vinduet på morgenen da solen skinner, himmelen er blå, trærne har begynt å bli grønne og jordene brer seg utover med den grønne fine fargen sin. Det finnes ikke noe tydeligere tegn på at det er vår og snart sommer. 
Jeg elsker at vi ikke har hus på alle kanter, og at det faktisk ikke er mulig å få hus rundt over alt heller. Vi har en nabo, og den stenger ikke for annet enn den store veien som ligger en liten kilometer nedover i veien her. Uansett hvilke vindu jeg ser ut av ser jeg jorder, og det er heller ingen som har direkte innsyn i huset mitt. 

Det er så vakkert, og jeg blir så glad av dette, spesielt på dager som dette med så fint vær <3

Ha en fin dag alle sammen <3 Her blir det en Sverige tur om en liten stund. 

#view #vakkert #Natur 

Ukelønn!

 • 14.05.2015 kl. 19:31

Tidligere i dag da vi vasket i huset begynte jeg å tenke litt på dette med ukelønn. Nå er jo Emmeli snart 7 år, og hun kan helt fint hjelpe til med ting her i huset. Men så sies det jo så mye forskjellig da. "Barn bør ikke få ukelønn, det skal ikke være nødvendig å betale de for å gjøre ting hjemme", "barna bør lære seg til å hjelpe til hjemme uten at de får noen goder ut av det". Og dette er jo greit nok det. Jeg er helt enig faktisk. Jeg mener at barna bør hjelpe til hjemme uten at de alltid trenger å få noe for det. For meg er det en selvfølge at de skal rydde rommene sine selv og holde orden på tingene sine. Men så har det jo også den siste tiden vært mye snakk i media om at antallet unge mennesker som får inkassovarsel en eller flere ganger stadig øker, det er snakk på at man bør la personlig økonomi være en del av skolegangen. Da tenker jeg at barna kanskje har godt av å lære seg til hvor pengene kommer fra, at man faktisk må gjøre noe for å få dem, og at man må spare om man ønsker seg noe. 

Bilde fra google

For meg så tenker jeg at da barna blir gamle nok kan de få ukelønn dersom de er positive til å hjelpe til, at de går ut med søpla da den er full, at de kan rydde oppvaskmaskinen, tørke støv osv. Ja ting som er tilpasset alderen til barnet. Til og begynne med er det greit at vi spør om de kan gjøre ting, men etterhvert som de blir eldre bør de klare å se hva det er behov for og ta initiativ til å gjøre det selv. Da jeg var yngre og bodde hjemme hadde vi ukepenger i perioder, og jeg synes egentlig det var helt greit. Jeg var ikke spesielt glad i å gjøre ting som å støvsuge osv da jeg var mindre, men for å få penger så måtte jeg faktisk gjøre det. Og det lettet jo veldig for mamma og pappa som jobbet begge to. 

Bilde fra google

Hva vi kommer til å gjøre her hjemme vet jeg ikke helt enda, men jeg tror nok vi etterhvert kommer til å gå for ukepenger. Hvor mye og for hva må vi jo bli enige om, men kanskje noen av dere lesere har noen tanker om dette? Enten om dere får det selv eller dere gir ukepenger til barna, jeg er interessert i å høre alles meninger. 

#Ukelønn #barn #mamma #pappa #spare #sparegris #økonomi

Renhold og sykkeltur.

 • 14.05.2015 kl. 14:32

Etter endt sykkeltur og med ei lita jente i vogna for en dupp ble det vasking av huset og baking av pavlovabunn. Ole-Anders hjalp meg med vaskingen, han har faktisk vasket alle gulvlister i hele 1 etasjen, støvsugd og vasket gulvene i tillegg til å vaske doen på badet. Hva har jeg gjort? Er det egentlig mer igjen?? Joda, det er det. Jeg har tørket støv, vasket alle dører i huset, vasket mikrobølgeovnen og servanten på badet. Da det var gjort hadde jeg så vondt i bekkenet at jeg måtte finne sofaen. Men nå er det hvertfall reint her til 17.mai, eller det er hvertfall reint nå, så får vi se hvordan det ser ut på søndag. Det som gjenstår er å få ryddet opp på kjøkkenet igjen. Det står på hodet etter at jeg har bakt. Men får ikke ryddet ordentlig før oppvaskmaskinen er ferdig, noe jeg håper er en stund til enda. I ovnen står pavlovabunnen min og skal avkjøle seg, håper den ble bra, synes det er like spennende hver gang, for man kan faktisk ikke vite det før man smaker på den. Noe av det verste jeg vet, spesielt da vi skal ha gjester. Bra vi har is også, så får vi noe å spise om den ikke ble bra hvertfall.

Far og datter før de forsvant på sykkelturen sin. Veldig stas for Emmeli å få finne frem sykkelen sin igjen, og i går var hun jo med å fylte luft i dekkene slik at den skulle være klar. 

Nathalie på sin første sykkeltur med den gravide mammaen sin som ikke orket å gå så veldig langt så turen vår ble ikke så veldig lang. Hun har ikke helt skjønt dette med pedalbruk, derfor måtte mammaen holde i rattet og dra/dytte sykkelen. Den er jo litt lav så jeg måtte gå litt bøyd, vondt i ryggen, men snuppa er fornøyd. 


Pavlovabunnen min før den ble stekt. 

Nå må jeg snart komme i gang med middagen, men først må jeg rydde litt på kjøkkenet. Trenger plassen. 
 

#husvask #mamma #pappa #datter #pavlova # #sykkeltur

Rolig start på dagen

 • 14.05.2015 kl. 10:11

Barna våknet klokken 08.00 idag, og jeg var våken enda litt før det. Det er så irriterende å våkne så tidlig da jeg egentlig kunne ha sovet så lenge jeg ville idag, Ole-Anders hadde sagt at han skulle ta barna idag så jeg fikk sovet ut litt. Men det ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Mannen sto uansett opp med barna og jeg ble i senga litt til, det er jo godt å bare ligge der og kjenne at lillebror våkner. Jeg startet dagen med en dusj og nå sitter jeg å spiser frokost. Ole-Anders har tatt med seg Emmeli og Nathalie ut. De leker med den nye fotballen vi kjøpte i går. Jeg vet ikke helt hvem av dem som synes det er mest gøy. Jeg kan hvertfall høre at de ler og skråler litt alle tre. Senere idag blir det vel en sykkeltur på Emmeli og Ole-Anders, og kanskje jeg skal ta med meg Nathalie ut så hun kan prøve sykkelen sin også. 

Nå skal jeg få spist opp resten av maten min, så skal jeg få tørket håret mitt før jeg tar meg en tur ut jeg også.

 

Kos dere masse på denne fridagen <3

 

Haha, nå kom Ole-Anders inn døra, så skuffet over at jentene ikke ville spille fotball mer, de ville heller hoppe på trampolina. 

#Fri #mamma #pappa #bonusmamma #sykkeltur

God kveld

 • 13.05.2015 kl. 19:56

God kveld fra min lille stue. 

Her er det stille og rolig akkurat nå, barna er i seng etter en tur på XXL for å kjøpe olje til sykkelkjede og en fotball. Vi måtte en tur innom Spar, og der var det tilbud på melon, så da tok vi med oss noen kilo hjem. Så her sitter vi nå og koser oss med vannmelon og honningmelon. På tv`n er det for øyeblikket sinnasnekkeren, og da det er ferdig skal vi se opptak av Greys og Big Bang Theory, så planen for kvelden er satt. I morgen venter en fridag fylt med kos med barna <3Ha en fin kveld alle sammen <3

 #godkveld #mamma #pappa #melon #kveldskos #greys #BBT

Dagens gjøremål!

 • 13.05.2015 kl. 14:40

Jeg kom meg faktisk opp av sofaen etter hvert før i dag. Og litt har blitt gjort også. Jeg vasket først ned hele spisestua, plater bein, ja hele greia. Det var godt å få gjort og jeg må vel innrømme at den bar litt preg av at det er en 2 åring og en 6 åring i hus som ikke alltid er helt reine på hendene. Jeg har også fått ryddet litt ellers i huset, hele stua og spisestua, og det meste av kjøkkenet. Jeg har også fått gjort i stand middagen, i dag blir det hjemmelaget fiskegrateng, så etter at jeg og Emmeli har hentet Nathalie i barnehagen, så er det bare å sette den i ovnen så er den nok mer eller mindre klar til pappa kommer hjem til oss. Jeg elsker sånne middager som kan gjøres klar litt på forhånd, det å slippe å lage den mens barna er hjemme, å heller kunne bruke tiden sammen med dem, samtidig som jeg sparer mye tid. Jeg kan ikke skjønne at noen ikke skulle kunne like det. 
Dagens middag, hjemmelaget fiskegrateng.


Spisestuen.

Spisestuen

Ovnskroken vår

Stua

Kjøkkenet


#mamma #husarbeid #middag #fiskegrateng Gravid - 37 fullgåtte uker

 • 13.05.2015 kl. 11:20

Tenke seg til, nå har jeg fullført 37 uker med den lille prinsen min i magen. På lørdag er det akkurat 3 uker til termin, 3 uker det er jo ingen ting. Lille gutten i magen kan egentlig komme når som helst nå, han ligger inni der og er helt ferdig, det eneste som skjer med han de neste dagene og ukene er at han legger på seg. Dersom han skulle bli født nå så regnes han ikke som prematur. Så hører du lille venn, det er lov å komme nå. Mamma vil se deg, kose på deg og bli kjent med deg. 

Jeg begynner å føle meg ganske så stor nå, jeg er jo faktisk en del større nå enn jeg var da Nathalie ble født, jeg føler meg ikke akkurat så veldig fin og hormonene er på villspor. Men både i går og idag har jeg fått kommentarer på hvor fint gravid jeg er, og det er jo veldig hyggelig. Idag fikk jeg høre at jeg så sprek ut, og da jeg sa det var tre uker igjen til termin fikk dama sjokk. Både dama jeg snakket med i går, som er mammaen til ei venninne av Emmeli og dama jeg snakket med idag, som er mor i barnehagen til Nathalie, ga uttrykk for at han kan komme når som helst nå, og at tre uker går fort. Det er første gangen jeg har fått den reaksjonen da jeg har fortalt hvor lenge det er igjen. Selv om jeg har følt at det er kort tid igjen tidligere så har de jeg snakket med gitt uttrykk for at det enda er lenge igjen. Så da jeg fikk det reaksjonen jeg gjorde både i går og idag så har jeg jo tenkt litt på at det faktisk ikke er lenge til han kommer, 3 uker er jo ingen tid egentlig, og han kan faktisk komme når som helst. Det er veldig godt å tenke på, men samtidig så er det jo litt skummelt også, før vi vet ordet av det så har vi jo plutselig 3 barn i hus <3 

 

Idag burde jeg ha vasket litt her hjemme, og jeg skulle absolutt ha pakket det siste i fødebaggen, men akkurat nå så kjenner jeg at bekkenet helst vil at jeg bare sitter rolig og slappe av. Bakingen i går tok litt mer tid enn jeg hadde tenkt, så det ble litt for mye ståing, noe som førte til at bekkenet låste seg skikkelig. Jeg skal hvertfall få gjort den ryddingen jeg skulle gjort i går, og så kanskje jeg får tørket støv, så håper jeg at Ole-Anders kan hjelpe meg med resten i morgen. Jeg vil at det skal se bra ut her til 17. mai. 

Ha en fin dag da dere, i dag er det jo nesten litt fredag, hvertfall for de av dere som har langhelg. 

#gravid #uke37 #mamma #bekkenløsning 

Barn og hund

 • 12.05.2015 kl. 20:28

Både jeg og Ole-Anders er vant til å ha hund hjemme fra vi var små. Så det at vi skulle ha en hund i familien har det aldri vært noen uenighet om. Det vi brukte tid på å finne ut av var hvilken type hund vi ville ha. Vi var enige om at vi ville ha en lojal hund, som ikke var for stor. Jeg hadde veldig lyst på en shetland sheepdog, sheltie, dette er den type hund som Ole-Anders er vokst opp med. Men akkurat da vi mente det var på tide med en hund så var hunden til svigerfamilien min syk og hadde ikke veldig lenge igjen. Ole-Anders var derfor usikker på om han ville ha en slik hund, eller om det kom til å bli for vondt. Derfor så vi på mange andre raser, men fant ingen som passet oss, de som passet i lynnet passet ikke i størrelse. Men etter en samtale med svigermor endret mannen mening, og kunne tenke seg en sheltie allikevel, så lenge vi valgte en annen farge enn det han hadde hatt hjemme. Etter litt søking på nett fant vi en oppdretter, Sunborne, som var like i nærheten, og da vi ringte hadde de faktisk en hund ledig den sommeren, og slik endte vi opp med vår Neo. 

Vi besøkte han noen ganger før han var klar for å dra fra mammaen sin. Den gangen var Nathalie så liten at hun ikke skjønte så mye av dette, hun er født i mars, og Neo i juni, så hun var bare 3-4 mnd første gangen vi besøkte han. Men Emmeli, som da var nesten 5 år, synes det var så stas å få hilse på alle de små hundene, selv om det kanskje var litt skummelt da det var så mange som ville leke med tærne hennes. Den hunden hun var vant til var jo en gammel og rolig gutt, så det ble en liten overgang for henne. Fra vi fikk med oss Neo hjem har vi vært veldig klare på at det er Emmeli som er sjefen over han, og ikke omvendt, dette betyr at hun bestemmer hva han kan gjøre eller ikke, sammen med oss selvfølgelig. Vi snakket mye om hvordan hun skulle snakke til han, og at hun måtte være bestemt i stemmen og ikke bare hviske dersom hun ville han skulle gå unna. Vi øvde også på at hun ikke skulle holde hendene høyt i været dersom han ville leke og hun ikke ville. Dette krevde litt trening fra hennes side da hun er ei veldig forsiktig jente, men etter hvert som tiden gikk ble hun tryggere på seg selv, og lærte seg å si fra. Dette gjorde at Neo hørte mer og mer på henne.

Nå er Neo snart 2 år, og Emmeli kan fint leie han på tur da vi er med, han hører på henne. Og den uken hun er her hjemme har hun også tatt på seg ansvaret med å gi han middag, dette er noe hun har tatt initiativ til selv. Hun får han til å sitte pent, vente og sier vær så god da han får ta maten. Da de er ute i hagen å leker så gir hun han også tydelige tilbakemeldinger på hva som er greit, han synes det er litt spennende da jentene hopper på trampolina og skulle nok helst vært med, men hun får han til å gå unna. Hun viser også veldig omsorg for han og kan sitte lenge i sofaen og kose med han mens hun ser på barne tv, hun har forståelse for at han trenger å gå tur, og er mer enn gjerne med. Det å se at den usikre jenta vår har blitt en klar og tydelig leder for Neo er helt fantastisk hun har vokst noe helt enormt ved å ha hund i huset. Hun er heller ikke så veldig skeptisk til andre hunder lengre, men det er tydelig at hun er mest komfortabel med de som ikke er så store.Ettersom hun har blitt så ansvarsfull og flink med Neo, og han er trygg på henne er jeg ikke redd for å la de være alene sammen, og han kan helt fint være med opp på rommet hennes, der kan han ligge lenge ved siden av henne da hun tegner, perler osv. 

 

Historien til Nathalie og Neo er en litt annen, og den er kanskje litt lengre. Som jeg sa tidligere så var hun veldig liten da vi fikk Neo, og hun kan ikke huske noe annet enn at han er her. De er vokst opp sammen, og det er veldig tydelig. Da vi snakket med oppdretteren vi kjøpte Neo av fikk vi høre litt om hvordan hennes datter hadde vokst opp med hunder og katter. Hun var veldig klar på at de klarte å finne ut av ting selv så lenge en voksen fulgte med. Hun fortalte en historie om datteren hennes som hadde lekt med en valp, hun hadde ikke gitt seg da valpen begynte og bli sliten, noe som hadde endt med at valpen hadde biti henne i hånden, ikke hard, men akkurat nok til at jenta skjønte tegninga. Men det er det som skjedde etterpå som er så herlig, jenta syntes nemlig ikke det var så stas at hunden beit henne, så hun tok tak i valpen og beit den tilbake i øret. Da man tenker etter så er det jo akkurat slik valpene lærer hverandre hvilke tegn som må tolkes, og hva som er greit eller ikke. Det som skjedde med disse to var at de knyttet bånd som var så sterke at det er helt rørende. De var og forble bestevenner. Denne historien fikk meg faktisk til å slappe av litt mer i forhold til Neo og Nathalie, og jeg bestemte meg for at de, under oppsyn skulle få holde på litt selv. Nathalie lå på teppet sitt, og Neo ved siden av, de lekte med hver sine ting, Nathalie kunne finne på å ta tak i pelsen til Neo, de som har baby selv vet jo at de ikke har helt kontroll på kroppen sin, og hvilken kraft de bruker. Reaksjonen til Neo var at han gikk unna. Så er det viktig for meg å få frem at jeg ikke synes det er greit at hunder biter, men jeg synes det er helt greit å la valp og barn finne ut av ting litt selv så lenge det er under kontrollerte former. Neo har heller aldri bitt Nathalie, eller noen andre. Det er nok fordi Nathalie alltid har latt han få gå unna da han er ferdig. 

Helt fra vi fikk han har Neo vært litt storebror for Nathalie, til tross for at han er yngre enn henne.Han har helt fra han var veldig liten liggi ved vognen da Nathalie har sovet ute. Og dersom han er inne da hun sover begynner han å gå rundt ved døren, og prøver å få oss med bort til døren da han hører at hun er våken. Da Neo var veldig liten, og ikke klarte å gå så lange turer enda delte de også vogn, Neo satt i fotenden på vognen da han begynte å bli sliten, og rett som det var kunne han sovne oppå beina til Nathalie.

 

Det at Nathalie er vokst opp med Neo har gjort at hun er 100% trygg på han. Hun er nå 2 år, og tar veldig etter måten vi snakker til Neo på. Hun kan i likhet med Emmeli gi Neo mat med litt hjelp. Det kan være litt vanskelig for han å plukke opp kommandoene fra henne. Hun og Neo leker også med ball ute, da får hun han til å sitte før hun kaster ballen, så sier hun ta`n etter fulgt av flink gutt da han løper etter ballen. 

Hun slipper han inn dersom hun synes han har vært lenge nok ute, hun koser på han da han ligger i sofaen og ellers om hun har lyst. Da er hun veldig god på å si flink gutt, det er nok favoritttingen hennes å si til han. 


Dette er nok favorittbilde mitt av de to, det viser hvor avhengig de er av hverandre, og ikke minst det fine samspillet de har. Her var Nathalie så liten at hun virkelig måtte jobbe for å komme seg opp til vinduet, og dette gjorde hun rett som det var. 


På det siste bildet så er det så tydelig at Neo tilpasser energien sin etter hvem han leker med. Da han leker med oss voksne kan han få litt dårlig tid, og være litt brå da han skal ta ballen. Men da han leker med Nathalie så er han så forsiktig, og han prøver ikke å ta ballen med mindre hun gir uttrykk for at det er greit, slik som på dette bildet. 

 

Det å la barn vokse opp med hunder eller dyr generelt synes jeg er så flott. Missforstå meg rett, jeg har full forståelse for at det ikke passer alle å ha dyr, og det er jo helt greit. Men for oss er det veldig riktig, og jeg ser så godt at barna våre har godt av det også. De lærer seg å vise omsorg for dyrene og de lærer å ta ansvar for andre. Jeg kommer heller ikke til å nekte de å kjøpe egne dyr da de blir store nok til å ta vare på de selv, men det vil være mange samtaler i forkant om ansvar og omsorg(og jeg kommer helt sikkert til å si min mening om hvilke dyr som egner seg å ha her hjemme eller ikke), kjøper man et dyr så er man bundet for alltid. 

Nå er jeg veldig spent på hvordan forhold lillebror får til Neo, og omvendt. Jeg er helt sikker på at det kommer til å gå bra ettersom Neo er så vant med barn, men man kan jo aldri vite helt sikkert. 

Så altså, barn og dyr, hva er deres tanker??

#Barn #dyr #ansvar #omsorg #mamma #bonusmamma

Klar for å starte dagen.

 • 12.05.2015 kl. 11:00

Phu!! Nå var det utrolig godt å sette seg ned i sofaen. På vei hjem fra barnehagen var jeg innom butikken og handlet alt for mye. Her snakker vi middag til en og en halv uke, pålegg, frukt og grønnsaker. Hadde det ikke vært for handlevogner man kan ta med seg helt ut, og at jeg faktisk har en bil så hadde jeg aldri fått med meg alt dette. Jeg hadde problemer med å få det opp i handlevogna og få styrt den ut. Men jeg klarte det, fikk det til og med fra bilen og inn. Måtte riktignok gå noen turer, men det er helt greit. 

Da jeg hadde fått alt på plass i skuffer, skap og kjøleskap var jeg så sulten at jeg trodde jeg skulle klappe sammen, dum som er så hadde jeg ikke spist noe før vi dro i barnehagen. Det å dra på butikken sulten er jo dumt nok i seg selv, men å dra på butikken sulten og GRAVID, det er rett og slett idioti. Så da var det bare å ordne seg litt frokost. Knekkebrød med frokostsalat og agurk, pære og appelsin, og appelsinjuice i glassset. Så nå har jeg tatt meg god tid med frokosten, jeg driver enda og spiser frukten min mellom skrivingen. Og på tv`n ruller "fødeavdelingen" akkurat som i går.
Jeg skal snart komme i gang med dagen, planen i dag er å få ryddet og bakt litt før jeg skal hente Emmeli på skolen. Jeg tenkte å få bakt brød og kanelboller idag. Har hatt lyst på kanelboller i flere dager, så nå må jeg bare ha det. 

Snakkes senere i dag!

Svangerskapskontroll

 • 11.05.2015 kl. 17:15

Idag har jeg vært en tur hos jordmor på helsestasjonen på svangerskapskontroll. Det gikk veldig bra, akkurat som det pleier. Blodtrykk er fint, og jeg har egentlig ingen bekymringer om dagen, ikke gruer jeg meg til fødsel, og ikke er jeg så redd for at noe skal være galt med lillebror nå heller. Så timene går relativt fort. Han ligger enda med hodet ned, men det er ikke festet enda, men vil tro han er på vei nedover, kjennes hvertfall sånn ut på stikkingene jeg har nedover der. Han sov nok da vi skulle høre etter hjertelyden, for han hadde hvilepuls, men han ga allikevel fra seg litt bevegelse da jordmor dyttet på han. Magemålene ser også bra ut, jeg følger kurven min bra, og det til tross for at de sier at han er litt liten. Jordmor merket godt at jeg hadde litt vann i kroppen nå, og det merker jeg selv også. Får veldig lett merker etter klærne mine, og jeg kan ikke komme meg fort nok ut av buksene mine, her er det veldig praktisk med den maxikjolen som jeg nevnte i maxikjole-innlegget mitt. Men det å ha litt vann i kroppen var vist bare bra, det gjør at blodet mitt flyter lettere rundt i kroppen, og det betyr også at det flyter lettere inn til morkaken, og lillebror får optimale forhold der inne. Jeg har aldri tenkt på vann i kroppen som noe positivt før, så det var jo veldig kjekt å høre.

Nå har vi akkurat fått i oss middagen her, jentene er oppe på rommet og hører på musikk, og jeg kan godt høre at de danser oppå der. Nesten så jeg lurer på om de har tenkt seg gjennom taket, hihi. Jeg ble plutselig utrolig trøtt, så spørs om jeg kommer meg opp igjen fra sofaen med det første, men det er kanskje like greit å bare sitte her, for jeg får så vanvittig med kynnere bare jeg tenker på å gå. God unnskyldning for å sitte litt ekstra rolig akkurat nå hvertfall.

Håper mandagen deres har vært bra så langt.

 #gravid #svangerskapskontroll #mamma

Sofa dag og sofa vær!

 • 11.05.2015 kl. 10:25

Da var det mandag igjen, jeg skjønner ikke hvor det blir av tiden. Hadde det ikke vært for at Ole-Anders(mannen min) gikk på jobb og Emmeli skulle på skolen så hadde jeg falt ut av hvilken dag det er for lenge siden. Dagene sklir liksom litt i hverandre da man går hjemme. Men tiltross for at været ikke var helt som jeg hadde håpet i dag, det er vel heller motsatt, grått, kaldt og regn, så har morgenen vært ganske så fin, Nathalie sov til litt over 08.00, jeg sto opp litt før henne, så innen hun våknet var jeg mer eller mindre ferdig på badet. Det er så godt å kunne sminke seg og kle på seg helt alene. Det er liksom en av de små tingene man lærer å sette pris på da man blir mamma. Etter påkledning, frokost og tannpuss så dro vi til barnehagen. Nå har hun ikke vært der siden onsdag, så da syntes jeg det var greit at hun fikk en tur igjen. Jeg er nå hjemme igjen og har plantet rumpa mi ned i sofaen, og her tenkte jeg å bli en stund. Jeg har funnet meg litt mer mat, vann og ja, så klart TE!!!! Så skal jeg veldig snart sette på tv`n og se på favorittserien min på Netflix, Orphan black. Jeg er på sesong 3 nå, og det kommer en episode hver søndag, så det har blitt litt obligatorisk at jeg ser den på mandag. Etter det så blir det litt mer tv, jeg har nemlig satt "fødeavdelingen" på opptak, det er en sånn serie som jeg bare klarer å se da jeg er gravid selv, med en gang babyen er ute så orker jeg ikke se det mer. 

Nei, nå må jeg slutte skravlinga mi, sette meg enda bedre til rette og få i meg den forhåpentligvis fremdeles varme teen min. 

Ha en fin dag!
#Mandag #Netflix #Te #mamma #Frokost #OrphanBlack

 

 

God kveld

 • 10.05.2015 kl. 19:23

Hei på dere!!

Nå er endelig Emmelien vår hjemme igjen <3 Etter at vi hadde spist middag gikk vi ut alle sammen. Emmeli har plukket litt blomster og Nathalie har lekt i dukkestua. Det ble også litt trampolinehopping og såpebobleblåsing på begge jentene. Det å se at de to søstrene på snart 7 og 2 kan leke så fint sammen varmer virkelig et mamma-hjerte. Emmeli er så omsorgsfull og passer på, hun viser Nathalie hvordan ting skal gjøres, lærer henne sanger og danser. Nathalie tar så etter storesøstern sin, tar seg i håret på samme måte, holder hendene på ryggen da storesøster gjør det og ikke minst så viser hun så stor omsorg og empati dersom storesøstern skulle være uheldig å slå seg. De to jentene har hver sin plass i hjertet mitt, og mamma eller bonusmamma så kan jeg med hånden på hjertet si at jeg elsker begge to så inderlig høyt. 

Fra bryllupet vårt sommeren 2014 <3

Mens barna lekte fikk jeg og mannen gjort litt ute her. Vi har tettet igjen under verandaen slik at Neo ikke skal gå under der. Det er så gøy å gjøre sånne ting selv. Vi er ikke spesielt drevne noen av oss, men gud hva vi får til bare vi prøver. Mannen saget til plankene og jeg med den store gravidmagen min fikk krøket meg sammen og skrudd plankene der de skulle være. Litt ekstra kynnere ble det, men det går egentlig helt fint så lenge vi får ting gjort. Når vi holder på å ordne her i huset vårt får jeg så lyst til å gjøre mer her. Vi har blant annet enn utebod som trenger noen nye planker. Vi har en innkjøring som vi har lyst til å ordne opp med gress i ytterkantene, kantstein, nytt postkassestativ og ny grus. Ja, alt man har lyst til å gjøre.. Vi må nok bare ta tiden til hjelp så blir det nok perfekt her etterhvert.

Nå er jentene nydusjet og i seng, og veldig snart så er det finalen i Robinson. Den skal vi definitivt få med oss. Så er det vel natta etter det. I morgen venter en ny dag, forhåpentligvis med like fint vær. 

#mamma #bonusmamma #vår #lek #Utelek

Søndag igjen..

 • 10.05.2015 kl. 14:15

Plutselig var det søndag igjen. Så langt har denne dagen blitt brukt til å sortere og vaske klær, ryddet reine klær inn i skapene, spist is og vi har fått solgt den gamle vognbagen og stelle veska. De pengene vi fikk for det vi solgte går rett i "sandkassefondet" til barna, så nå blir det snart sandkasse i hagen, hurra!!! Vi har sett oss ut en sekskantet sandkasse, jeg synes den ser litt mer solid ut enn de du får med innebygde krakker. mulig jeg tar feil?!? men prisen er uansett mer eller mindre den samme, så da blir det den.

I skrivende stund sitter jeg her med tekoppen min, har fått skikkelig dilla på det igjen, har faktisk ikke lyst på kaffe lengre. Ting snur så fort om dagen, det er jo ikke mer en en knapp uke siden at jeg sleit med å holde meg til de to anbefalte koppene. Snuppa ligger i vogna si, mannen ser på tv og Neo(hunden) ligger rett ut på gulvet. Snart kommer Emmeli hjem også. Selv om den uken hun ikke er her går fort savner jeg henne veldig, og det er alltid like godt å få henne hjem. Dette ble jo litt av alt i et innlegg, men det er så godt å bare la fingrene flyte over tastaturet, så slik ble det denne gangen.

Håper alle har en flott søndag uansett hva dere måtte bruke den på.

Nå må jeg få i meg resten av teen min før den blir kald, og så venter det klær i vaskemaskinen som er ferdig vasket omtrent akkurat nå tenker jeg. 

Maxikjoler

 • 10.05.2015 kl. 11:08

#Adlink

Jeg har den siste tiden blitt veldig glad i maxikjolen. Den er så behagelig, og ikke minst praktisk. Du trenger ikke tenke på om beina er brune nok til å gå med bare bein. Du trenger ikke bruke høye heler for at det skal se bra ut, og selv om det kanskje skulle bli litt kjøligere utover kvelden så dekker kjolen nok til at du ikke fryser deg ihjel. Selv har jeg kjøpt en helt plain grå maxi som jeg bruker hjemme istedenfor å bruke tights eller joggebukse når jeg sitter å ser på tv på kveldene. Og om vi plutselig kommer på at vi skulle hatt noe på butikken så trenger jeg ikke skifte heller, for det er ikke til å stikke under en stol at jeg hadde gjort det om jeg hadde hatt på joggisen. 

Du får jo maxikjoler til enhver anledning. De superfine til bryllup, den litt enklere til sommerfesten eller den du kan bruke hele sommeren om du vil, og det er sistnevnte jeg liker aller best. Jeg har lyst til å fylle opp hele garderoben min med disse i sommer. 
Disse tre kjolene kan du finne HER

Du får kjolene i flere forskjellige stiler, men disse likte hvertfall jeg ekstra godt og du skal ikke se bort i fra at jeg kommer til å bestille noen hjem. 

Denne sommeren er jeg også så heldig at jeg skal i bryllupet til min bror og fruen, og jeg kommer helt klart til å finne en maxi til den anledningen også, jeg må bare finne den rette som dekker magen som helt sikkert ikke er seg selv igjen etter fødsel og som egner seg litt til amming.

 

Ha en fin søndag alle sammen <3 

 

Hentesettet til lillebror <3

 • 09.05.2015 kl. 20:02

Da snuppa mi ble født hadde mamma strikket hentesett til henne. Jeg synes dette var så koselig, så da vi fikk vite at det var en liten gutt i magen denne gangen fant jeg et jeg likte veldig godt og spurte mamma om hun kunne strikke det. Noe hun selvfølgelig gjorde. Jeg synes det er så koselig at det er noe hjemmelaget, noe som ingen har helt likt som lillebror skal ha på seg da vi kommer hjem første gangen. Vårfølelse.

 • 09.05.2015 kl. 14:00

Solen skinner, trærne blir bare mer og mer grønne og gresset, ja det er grønt det også. Det er så herlig med disse dagene hvor man kjenner at våren er her på ordentlig. Det får hvertfall meg til å smile litt ekstra, og jeg får lyst til å lage nye blomsterbedd, plante blomster, kjøpe inn masse uteleker til barna, grille og bare være ute hele dagen. Tiden strekker ikke til så man får gjort alt man vil i løpet av noen timer, men allikevel så er det den tanken på ting man kan gjøre som er så god. Og selv om vi ikke har fått gjort alt jeg tenker på, så har vi hvertfall fått raket litt, klippet gresset og kost oss ute i solen på formiddagen. 

Etter å ha vært ute en god stund så trengte Nathalie å sove litt. Da fikk jeg slappet av litt på sofaen også, og det var egentlig veldig godt. Kjenner at med noen gravidkilo ekstra og press på lunger og alt annet så blir jeg litt fortere sliten enn vanlig, og det tar litt lengre tid før jeg kommer meg helt igjen. Bekkenet streiker også om jeg ikke er flink å slapper av, så da er det bare å lytte til kroppen da det trengs. 


Nå skal jeg drikke litt mer vann, se litt mer tv og snart få ryddet opp litt leker i stua før det er tid for å ta opp Nathalie. Da skal vi en tur på butikken og kjøpe inn litt godteri og det vi trenger for å lage pizza i kveld. 

Ha en fin lørdag alle samme <3

Forskjellene

 • 09.05.2015 kl. 11:10

Dette er min andre graviditet, og jeg blir så forundret over at svangerskap kan være så forskjellige. En ting er at det er så forskjellig fra kvinne til kvinne, men at det kan være så forskjellig fra svangerskap til svangerskap hos samme kvinne det hadde jeg egentlig ikke forventet. Det er jo den samme kroppen som bærer fram babyene. Men mine to svangerskap kunne altså ikke vært mer forskjellige. 

1. gang:

 • Jeg måtte gjennom hele svangerskapet spise regelmessig for ikke å bli kvalm, det var så vidt jeg kom meg inn på kjøkkenet om morgenen og fikk ordnet meg mat før kvalmen slo over meg. Det skjedde faktisk ganske ofte at mannen min måtte lage frokost til meg og komme med den på senga for at jeg ikke skulle bli dårlig.
 • Jeg sovnet på sofaen etter jobb.
 • Jeg hadde svært lite humørsvingninger 
 • Jeg ble veldig fort bilsyk.
 • Hadde ikke noen annen form for smerter enn kynnere som var vonde. Ikke vondt i bekkenet eller ryggen.

2.gang:

 • Jeg har vært kvalm kanskje 2 dager i løpet av svangerskapet, og trenger ikke spise frokost før jeg gjør meg klar om morgenen, noe som er veldig praktisk ettersom jeg denne gangen har en 2 åring som krever sitt.
 • Jeg har vært trøtt, men har ikke hatt behov for å sove så mye på dagtid. 
 • Jeg føler selv at humøret har vært veldig opp og ned.
 • Bilsyk har jeg ikke blitt en eneste gang.
 • Jeg har hatt mye vondt i hodet, og har hatt flere migreneanfall.
 • Bekkenet blir bare vondere og vondere, og det har skjedd flere ganger at jeg ikke har kommet meg opp fra sofaen, eller at jeg ikke har klart å bøye meg for å få klærne ut av skittentøyskurven for å vaske dem. 
 • Jeg har også mye vondt i ryggen. 
 • Jeg kjenner også mye mer til at babyen faller nedover i bekkenet denne gangen, og det kjennes av og til ut som om han prøver å grave seg ut. 
Hvorfor det er så forskjellig fra sist denne gangen aner jeg jo ikke, men jeg vet jo at det er flere som sier at de har merket forskjell på svangerskapene da det er gutt og jente. Så kanskje det faktisk er sånn at noen merker forskjell?? 

 

Nathalies 17.mai antrekk

 • 08.05.2015 kl. 19:20

Snuppa mi er i seng, hun var så trøtt idag stakkar, så hun har kost masse med mammaen sin i sofaen etter kveldsdusjen.

Før jeg tar kvelden så ville jeg bare vise dere 17.mai antrekket til Nathalie. Jeg så kjolen helt tilfeldig da jeg var innom name it for en stund siden, og jeg tenkte bare at DEN må jeg ha. Så da ble det ikke bunad til 17. mai i år, men det synes jeg egentlig er helt greit. Jeg får jo ikke akkurat på meg bunaden jeg heller, så da blir vi heller kjolefine i år. Ettersom man aldri vet hvordan været vil bli så fant jeg en cardigan som hun kan ha over. Fargen passet så fint til den mørkeblå sløyfa på kjolen, og den lille hjerteknappen var jo så søt. Sko måtte jeg også kjøpe, og endte opp med noen søte hvite sko med sølvdetaljer, så egentlig så krysser jeg vel fingrene for fint vær da, blir ikke like fint med ponny gore tex skoene, hihi. 

 
6 åringen i huset var veldig klar på at hun ville ha på bunaden sin, for det var det hun pleide på 17.mai. Så da ble det slik, den hun hadde i fjord passer enda, så det eneste som må sjekkes ut der i gården er om skoene passer. Hun var også veldig klar på at hun skulle bruke hårbøyla som hører til bunaden og at hun ønsket seg veldig krøller i håret. Så da må jeg vel prøve å få til det. Det følger også med en liten veske til bunaden hennes, og hun lurte også på om det var greit om hun hadde noe i den, spent på hva det blir. 

Så da er vel det meste klart for en dag fylt med 17.mai tog, is, grilling og kake..

Eller nei.. Jeg må ha noe å ha på meg, og mannen trenger ny skjorte. Men det får vi finne ut av senere, for nå skal jeg kose meg litt videre med tv og hekling før det er natta. Mannen kommer vel snart hjem også. Han er på disco med 6 åringen og skal kjøre henne hjem til mammaen hennes før han kommer hjem igjen. 

Lille trille.

 • 08.05.2015 kl. 12:29

Jeg bruker 2 timer hver dag for å kjøre og hente 2 åringen i barnehagen, og nå som jeg er sykemeldt og går hjemme holder jeg henne derfor mye hjemme. Hun er i barnehagen 2-3 dager i uka og hjemme resten. Det er nå jeg har mulighet til å ha henne så mye hjemme og tilbringe så mye tid med henne, og det har jeg tenkt å gjøre. Men ettersom hun da er så mye hjemme synes jeg det er utrolig viktig at vi finner på ting, det trenger ikke være store ting, men bare det at vi sitter sammen og tegner, perler, baker eller kommer oss ut. Det å være ute er veldig viktig for meg, og Nathalie er også veldig glad i det. Hun kan fint være ute på egenhånd, bare i hagen selvfølgelig, men jeg synes også det er viktig at vi er ute sammen. Idag var det jo så fint vær ute også, solen stakk gjennom innimellom og til tross for vinden så var det veldig godt å komme ut. Vi kunne ta med dukkevognen ut ettersom det ikke regnet, så vi ente opp med å gå en tur med babyen hennes. 

Jeg blir så imponert over denne jenta. Hun går og går på de korte beina sine, hun tar jo godt over dobbelt så mange skritt som meg, og hun klager ikke i det hele tatt. Hun bare fortsetter. Vi gikk en liten runde idag, og det er en ganske bratt bakke vi må opp, jeg tenkte at hun kanskje ville ha hjelp ettersom jeg kunne se at hun syntes det var tungt, så jeg spurte om mamma skulle hjelpe og jeg fikk et klart og tydelig "NEI, klarer sjøl" fra den lille jenta mi. Og det gjorde hun også, hun dyttet vogna si opp hele bakken og var så fornøyd med seg selv. På turen så vi mange fugler, biler, motorsykkel, lastebil og en traktor, så jenta var jo helt i himmelen. Hun skravlet som bare det om det vi så på veien, og da vi kunne se huset vårt kikket hun på meg og sa "ikke blomst", for vi hadde jo faktisk ikke sett en eneste blomst på veien. Jeg blir så imponert over hvor mye hun får med seg og hvor flink hun har blitt til å prate. Smelter mammaen sin hver eneste dag <3

 

Sol og grønne skudd!

 • 08.05.2015 kl. 08:44

Vips så var det fredag igjen. Ukene går så fort nå at jeg nesten ikke klarer å henge med i svingene. Denne fredagen startet egentlig ganske likt som gårsdagen. Vi ser på barne-tv på disney og idag er det en tekopp som får i gang kroppen.Da jeg sto på kjøkkenet og ventet på at tevannet skulle koke opp kunne jeg ikke noe annet enn å smile, jeg kikket ut i vinduet og så blå himmel og grønne skudd på trærne. Jeg kjente på hele kroppen at dette kom til å bli en bra dag. Så nå håper jeg den følelsen stemmer og holder seg hele dagen. Det blir definitivt et tur ut på meg og Nathalie, vi må bare få i oss frokost og komme oss ut av pysjen først. 

Ha en fin dag! Så håper jeg dere ser solen idag dere også!

Hårpynt til små snupper!

 • 07.05.2015 kl. 19:15

Jeg bestilte 17.mai hårspenne til snuppa mi for en stund siden, og endelig har den kommet i posten. Den er så utrolig fin, og vil passe perfekt til den fine 17.mai kjolen hennes. Nå krysser jeg bare fingrene for at været blir bra den dagen, så slipper vi å ha på så mye yttertøy utenpå finklærne. 

Jeg klarte ikke å la være å bestille en ekstra, den lille hvite spennen er så utrolig søt, og den sitter veldig godt i håret hennes. Hun har brukt den i hele dag og synes selv den er utrolig fin. Ser seg i speilet og stryker over den <3 

Disse spennene bestilte jeg på nettsiden til mitt lille englebarn, og er utrolig fornøyd, grei pris, rask levering og fine produkter. 

 

Ha en fin kveld alle sammen <3

17.mai antrekk - Gravid

 • 07.05.2015 kl. 14:10

Heartbeat Armbånd, Mix / Vila VIHYMN Cardigan snow white / Timex T2P328 Klokke beige / Pier One Kiler argento + cristal / Noppies LOLA Cocktailkjole dark blue
Det er snart 17.mai og jeg må innrømme at med en relativt stor mage er det vanskelig å finne noe å ha på seg. Dersom man føler seg stor og kanskje ikke så fin er det desto viktigere at man finner noe man føler seg vel i. Det er jo en dag hvor man er mye ute blant folk, og det er ikke til å legge skjul på at en gravidmage tiltrekker seg mye oppmerksomhet. fra kjente og av og til ukjente. Det er kanskje ikke det man ønsker mest da man ikke føler seg på sitt beste. Høye heler er dessverre ikke så veldig praktisk da man er gravid, men det er faktisk mye fine sko der ute som ikke er så høye.  Jeg vil jo tro at jeg fremdeles har gravidmagen min på 17.mai, og dette antrekket kunne jeg tenke meg å bruke selv. 

Morgenstund har gull i munn!

 • 07.05.2015 kl. 08:54

God morgen!

Her er det helgestemning allerede, enda det bare er torsdag. Snuppa har fri fra barnehagen både idag og i morgen. Så her har vi startet dagen med barne-tv, kos og kaffe. Det er så utrolig godt å kunne ta det helt med ro om morgenen, og jeg kjenner på at jeg trenger det veldig noen dager. Jeg sliter sånn med å få sove om kvelden, ligger i en evighet for å finne en god måte å ligge på. Så finner jeg stillingen som fungerer, sovner nesten, så blir det ubehagelig igjen og jeg må begynne på nytt igjen. Slik kan jeg holde på i flere timer før jeg endelig sovner. Og da går det jo ikke lang tid før jeg våkner igjen fordi jeg må på do. Det kjennes egentlig veldig håpløst ut da det står på, men så får man en start på dagen som denne da. Nathalie sov til 07.30, var blid som ei sol da jeg kom inn på rommet hennes. Sammen fant vi klær hun skal ha på seg idag, selvfølgelig ble det "kjola", snuppa på 2 år er ganske bestemt på hva hun vil ha på og ikke, og da vi allikevel skal være hjemme kan hun jo bestemme litt selv synes jeg. Så her sitter vi enda da, i pysjen og koser oss med barne-tv. Nå er det vel snart så vi må finne oss litt frokost også. 


Mammakos<3                                                                        Denna fine gutten nektet å gå ut på morgenen, det var bløt ute, så da fant han heller sofaen med oss


Koser sauen sin og ser på mikkes klubbhus 

Gravid - 36 uker

 • 06.05.2015 kl. 14:15

Tenke seg til , idag er det akkurat en måned igjen til termin. Det er 4 uker og 3 dager. Det må jo bare gå fort, eller hva?? 

Jeg blir så fascinert av å tenke på at inne i magen min ligger det en liten gutt. En sprell levende babygutt. Han begynte som et lite frø, og nå har han blitt et menneske. Hud, hår, negler, lunger, hjerte.. ja hele pakka. Et bitte lite menneske bor inni meg, og det er jeg, sammen med mannen i mitt liv som har laget dette lille barnet. Kroppen min har sørget for at det har vokst og er mer eller mindre klart for verden her ute. Det er jo bare fantastisk. Jeg kan skjønne at for noen er dette bare ekkelt, at de ikke helt klarer å se magien i det. Men jeg tror at da man først opplever det selv, så kan man ikke annet enn å la seg trollbinde. Det er andre gangen kroppen min har fått denne oppgaven. Og det å se og ikke minst kjenne at kroppen denne gangen vet hva den skal gjøre, det er jo også ganske fantastisk. Magen vokser litt fortere, man blir ikke like bekymret for hver minste ting, man klarer å slappe litt mer av og nyte tiden. Denne gangen vet man jo hva som kommer.  Missforstå meg rett da, selv om jeg klarer å nyte tiden må jeg jo si at jeg er veldig spent på når lillebror har tenkt seg ut i den store verden og hvordan personligheten hans er. Jeg gleder meg så utrolig til å få se han og bli kjent med han. Jeg krysser vel egentlig fingrene for at han i likhet med sin storesøster er for nysgjerrig på å se denne store verden til å bli i magen i hele 4 uker til, det er absolutt akseptabelt om han halverer den tiden. 

Mamma er klar lillebror <3
Velkommen!

 • 06.05.2015 kl. 11:52

Hei og velkommen hit til min lille verden!

Da jeg går hjemme sånn som nå får jeg et veldig behov for å skrive, jeg elsker å uttrykke meg skriftlig. Det er en så enkel måte å få ut tankene sine på. Hva er vel da bedre enn å opprette en blogg? Her inne vil dere i tiden fremover lese litt om min hverdag og mine tanker. Det kan tenkes at den i tiden fremover vil bli preget litt av at jeg er gravid, og etterhvert også tiden som mamma og bonusmamma. 

Det er bare å stikke innom igjen, så får vi se hva denne bloggen bringer!!

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no