Fødselshistorie Storm Aleksander!

 • 23.06.2015 kl. 12:45

Jeg aner ikke om det er interessant for noen å lese, men det er veldig godt å få skrevet det ned. Så jeg tenkte jeg skulle dele fødsels-historien min med dere. 

11.juni hadde jeg noen tak gjennom hele dagen, de var relativt regelmessige, men ikke spesielt vonde. På ettermiddagen var det sommeravslutning på skolen til 6 åringen og på kvelden dro mannen for å spise med noen fra jobben. Da mannen kom hjem var klokken mellom 22.00 og 23.00. På den tiden var det ca 8 min mellom riene, men de var ikke spesielt vonde enda. Så jeg bestemte meg for å prøve å sove litt. Jeg sovnet greit, men da klokken var ca 02.30 bråvåknet jeg og forsto med en gang at jeg ikke kunne sove lengre. Jeg tok meg en tur ned på do, og takene kom ganske regelmessig, og uten at jeg tok tiden på dem så kjente jeg at de kom tettere enn de hadde gjort før på kvelden. Vondere hadde de blitt også. Jeg ringte føden og mannen ringte barnevakt. Klokken var 03.15 da vi dro hjemmefra. Klokken 04.00 var vi på sykehuset, jeg fikk sjekket åpning og ble litt skuffet det var ca 2 cm. En ctg viste at alt så bra ut med lille, men da det var tid for å stoppe den hadde nok den lille bølla flyttet litt på seg for det ble plutselig dårlig utslag. Selv om både jeg og jordmor var overbevist om at alt sto bra til fikk vi tildelt en seng og det ble tatt ny ctg. Nå ble også riene vondere og etter at jordmor hadde forsikret seg om at alt var bra med lille babyen så fikk jeg komme opp av senga. Da klokken var 05.50 var det ca 3-4 minutter mellom riene. Klokken 06.30 fikk vi oss litt mat og jeg måtte virkelig stoppe opp og henge over prekestolen for å komme meg gjennom riene. Nå kom de også veldig tett. Vi bestemte oss for å gå litt nedover gangen for å finne igjen tavla der det står hvor mange babyer som er født de ulike dagene, vi kom halvveis før jeg måtte stoppe, da møtte vi på jordmoren som tydeligvis så at jeg hadde veldig vondt nå. Vi ble flyttet over på fødestua, da var klokken 06.50, jeg fikk lystgass og de sjekket åpningen, det var 4 cm. Jeg kunne ikke skjønne hvordan dette kunne ta så lang tid, det var jo så vondt.

Jeg klarte meg fint meg lystgass veldig lenge, men riene ble bare vondere og vondere, og etter en stund kjente jeg at jeg snart trengte noe mer smertelindring, jeg var veldig innstilt på epidural. Før jeg kunne få det måtte de sjekke åpningen, klokken var da ca 08.30 og jeg hadde 5 cm åpning. Det var nå så vondt at jeg ikke klarte å holde tårene tilbake, jeg gråt vrei meg i smerte om hverandre. Jeg ble lovet at de skulle prøve å rekke epiduralen, men jordmor mistenkte allerede da at de ikke kom til å rekke det ettersom smertene mine nå var så intense. Hun fortalte meg dette, jeg kjente jeg fikk litt panikk, for jeg trodde virkelig ikke jeg skulle klare det uten.  Fødselen skøyt fart, og innen det var klart for å tilkalle anestesilegen for å få epidural var jeg allerede klar for å presse. Jeg ble sjekket igjen og klokken var da 10.00 og jeg hadde 9 cm åpning. 5 min senere hadde jeg 10 cm og jeg kunne presse. Det var så vondt at jeg ikke klarte å holde skrikene tilbake og jeg trodde virkelig ikke jeg skulle klare dette. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte holde haka ned og bruke alle kreftene mine på å presse. Jeg kjente jeg ble litt irritert på at de maste så veldig. Det var jo så fordømt vondt. Jeg var nær ved å gi opp flere ganger, og det var så vondt å presse at jeg prøvde forgjeves å holde igjen. Nå er det bare ett par press igjen så er han ute fikk jeg høre. Da var det bare å gi alt, og klokken 10.21 den 12. juni ble den lille prinsen min født, jeg følte jeg hadde presset i flere timer, men det stemte jo ikke i det hele tatt. Jeg brukte lang tid på å forstå at jeg var ferdig selv om han lå på brystet mitt. Jeg var overlykkelig, og kunne ikke brydd meg mindre om alt de skulle gjøre, sprøyter her og tabletter der, jeg ble sjekket for rifter og det var ikke noe de måtte sy, bare et lite skrubbsår på hver side. Heldig altså!!

Vi ble flyttet over i en dobbeltseng og der kunne vi ligge å kose med det lille vidunderet begge to <3 Det ble fulgt godt med så jeg ikke skulle begynne å blø slik jeg gjorde etter sist fødsel, men takket være god oppfølging slapp jeg det denne gangen.

Han ble veid til 3484 gram, 50.5 cm og 34.5 rundt hodet, en perfekt liten gutt <3

I følge jordmor var dette en fødsel etter boka, og selv om det var fryktelig intenst der og da så sitter jeg igjen med bare positive erfaringer. Jeg er stolt over meg selv som klarte det uten epidural, og jeg synes det er helt fantastisk å få erfare hvordan kroppen jobber og fungerer under slike "forhold"

#fødsel #fødselshistorie #mamma #gravid

Årets feiring

 • 13.06.2015 kl. 16:53

Årets bursdag skulle vise seg å bli den mest spesielle i mitt liv. Aldri noen gang før har jeg hatt en bursdagsfeiring fylt med så mye redsel, smerte, usikkerhet, glede, lykke, tårer og stolthet. Hele dagen før ante jeg ugler i mosen, men helt sikker var jeg jo ikke. Allikevel forhåndsskrev jeg mitt eget bursdagsinnlegg bare for å være sikker på at jeg skulle få tid til å poste noe. Da jeg våknet litt før klokken 3 på natta fikk jeg fort vekt Ole-Anders, han ringte barnevakt og vi kom oss av gårde. Klokken 04.00 var vi på sykehuset og vips klokken 10.21 den 12.juni hadde jeg gått gjennom alle mulige følelser og vår lille Storm Aleksander var født. Aldri mer skal det å feire bursdag bli det samme igjen, aldri mer skal den datoen bli noe å ta lett på. F.o.m nå kommer det til å være en merkedag hvor noen helt andre enn meg er i sentrum.

Nå storkoser vi oss på sykehuset, sover masse og henter oss inn igjen <3 #baby #mamma #gravid #Fødsel

Ny metode!

 • 09.06.2015 kl. 13:30

Etter å ha prøvd ut det meste for å få lillebror til å innse at det er på tide å forlate det trygge magehuset uten hell har jeg idag prøvd ut noe helt nytt. Jeg har prøvd å lokke han ut ved hjelp av sol og lys. Dette er en ganske enkel metode, men man er avhengig av å ha værgudene på sin side. Det går rett og slett ut på å sette seg ute i en god stol, ta av genseren slik at magen blir eksponert for solen for så å sitte der i en evighet og håpe på det beste. Det kan være lurt å fylle på med litt vann innimellom, og de pausene man trenger får man enkelt ved å ta seg en tur innom toalettet da dette er nødvendig.  Jeg føler jeg har gjort denne jobben veldig grundig og tatt det veldig på alvor. Jeg har lagt til rette for å unngå solbrent hud, fylt på med vann, capri-sonne og smoothie-is i løpet av dagen, jeg har til og med spilt musikk for ekstra effekt. Så da gjenstår det å se da om det har fungert, har jeg klart å pirre nysgjerrigheten til lillebror? Har han forstått at det kan være godt og varmt utenfor magehuset også? Tiden vil vise, jeg prøver ut litt til, bare for å være helt sikker på at han får det med seg. Så får vi krysse fingrene da..


#Gravid #mamma #sol #sommer #is #fødeklar

 

Time hos jordmor!

 • 08.06.2015 kl. 14:23

Siste time hos jordmor på helsestasjonen er gjennomført, jeg er to dager over termin, og det ser ut som om lillebror storkoser seg i magen. Alt ser helt fint ut med oss begge to, og det er jo veldig bra. Hun trodde fødselen ville starte av seg selv ettersom den gjorde det sist, men man kan jo aldri vite det, og dersom den ikke starter av seg selv før fredag så skal jeg ringe sykehuset og da vil jeg få en time til ultralyd dagen etter. Da er det vel en sjekk for å se at alt står bra til med lillebror og at han har det han trenger inne i magehuset, og dersom alt er fint da så blir det vel enda flere dager med venting. Jeg håper jo selvfølgelig at jeg skal slippe det, og som jordmor sa så starter de aller fleste fødslene av seg selv innen en uke etter termin. Men nå er jeg så innstilt på at lillebror skal være inne i magen til han kan gå ut selv at jeg egentlig har gitt opp hele greia. 

"Han kommer jo da han er klar" det er en setning som jeg har hørt sikkert 1000 ganger dette svangerskapet og som jeg begynner å bli dritt lei. Men så er det jo sant også, han kommer faktisk da han er klar, det er bare så trist at vi ikke kunne bli klare samtidig. 

 

Babybæring!

 • 05.06.2015 kl. 14:07

Små babyer trenger jo som mange vet mye kroppskontakt, og jeg har fundert litt på hvordan det blir å hele tiden skulle bære på en nyfødt da jeg har ei på 2 som også trenger mammaen sin, og Emmeli som fortjener all den oppmerksomheten hun kan få, det er så viktig å huske på at de store barna og trenger oss selv om de klarer mye selv. Jeg har jo ikke spesielt lyst til å "avvise" noen av dem, selv om jeg også er veldig klar over at det blir litt "ventetrening" spesielt på Nathalie når lillebror skal ha mat, og sånn er det bare, og det har hun jo heller ikke vondt av. Allikevel så har jeg altså fundert på hvordan jeg kan få til dette på enklest måte, jeg vil ikke at det å få en lillebror skal bli noe negativt. Det er jo veldig mye fokus på dette med trygge babyer og bæring, jeg har ikke så mye erfaring med bæresjal fra før, så jeg har søkt masse på nettet, jeg har funnet ut at dersom jeg skal bruke noe sånn så må jeg ha noe som er enkelt. Etter mye søking på nettet så endte jeg opp med å bestille en ergobaby wrap, 

Bilde fra google

Dette sjalet så greit ut å knyte, og det var tilbud på det da jeg skulle bestille, så da var jeg ikke i tvil. Jeg fikk det i posten i går, og fant en film på nettet som viste knyte- teknikken. Mye enklere å se det på en video enn på bilder. Jeg prøvde å knyte det, og er ganske sikker på at jeg med litt mer trening skal få dette ganske perfekt. Det virker komfortabelt og ha på, selv om jeg selvfølgelig enda ikke har prøvd det med tyngde i. Men tanken med dette er hvertfall at jeg kan ha lillebror nær meg samtidig som jeg har hendene ledig til å hjelpe Nathalie og Emmeli. Jeg vil tro dette er veldig praktisk på butikken, det er jo greit nok å sette bilstolen nedi vogna, men dersom man er der alene så blir det vanskelig å få med seg varene ettersom bilstolen tar mye plass i vogna, og det å trille to vogner det sier seg selv at det ikke lar seg gjøre. Man vet jo heller aldri om lillebror setter så veldig pris på å bli sittende i bilstolen heller, kanskje han blir en gutt som trenger mye kroppskontakt?!? Det vet man faktisk aldri, men nå er jeg hvertfall forberedt. 

Jeg er sikker på at dette med bæring skal komme både meg, lillebror og jentene våre til gode. 

Er det noen av dere som har noe er faring med bæring kanskje??

#bæresjal #ergobaby #mamma #gravid 

A letter for you!

 • 02.06.2015 kl. 14:30

Kjære kjære lille deg!!

På lørdag går leieavtalen din ut, jeg føler vel på en måte at du allerede er litt på overtid. Hadde jeg kunnet bestemme hadde jeg kastet deg ut allerede for en uke siden. Men sånn er det ikke, her er det ikke jeg som bestemmer, det er du! Og du vet nok å kose deg. Jeg vil tro du er en person som utsetter alt til siste liten, og som ikke stresser noe videre over det. Jeg vil tro du er en person som vet å sette pris på det du har, en person som ikke hele tiden må oppleve noe nytt. Dette forteller meg at du er en rolig liten gutt, men du kan nok også være ganske bestemt, og ikke minst sterk. Jeg tror du er en familiekjær liten skapning, en koseklump som ikke er redd for å vise det. Jeg vet ikke jeg, men synes du dette høres riktig ut? Vel jeg beklager så mye, men jeg må nok allikevel kaste deg ut. Du begynner å bli stor gutt nå, og snart er det ikke plass til deg i det lille huset lengre. Jeg tror faktisk du allerede har vokst litt ut av huset ditt, det kjenner sånn ut hvertfall. Det er ikke meningen å være ufin, det er bare det at jeg begynner å bli så utrolig utålmodig, jeg lengter så veldig etter å få holde hånden din, kjenner lukten av den myke huden din. Jeg lengter etter å bli kjent med deg på ordentlig, finne ut om mine tanker om deg stemmer, eller kanskje er du helt motsatt av det jeg tror? Det spiller egentlig ingen rolle, jeg elsker deg uansett fra dypt inne i hjertet. Du har en helt egen plass i hjertet mitt, og det er rart med det, selv om jeg ikke kunne tro at det var plass til flere der inne så har du motbevist det, hjertet mitt vokser og gir plass. Det banker sterkere enn noen gang, det banker for dere alle sammen <3 

Jeg vil med dette gi deg en advarsel, du må komme deg ut av det lille huset ditt, du må bli klar for å møte den store verden, for jeg lengter etter deg, og er mer enn klar for å ta vare på deg. Jeg kan love deg at du aldri vil være alene. Kanskje er det litt skummelt den første tiden, men jeg skal være her for deg hele veien, holde hånden din og stryke deg over ryggen. 

1000 klemmer fra mamma <3 

Bilde fra google!

#brev #gravid #mamma #lengter #oppsigelse 

Bekymringer store, bekymringer små!! En sånn dag...

 • 30.05.2015 kl. 17:38

Detta har vært en sånn dag!!! Jeg vet ikke om det er været som gjør det eller om det er fordi jeg rett og slett er veldig sliten i kroppen nå. Dagen begynte akkurat sånn jeg liker det, jeg kunne ligge litt ekstra i senga etter at mann og barn hadde stått opp, det er så godt å kunne ligge der og kjenne lillebror våkne. Da er jeg liksom sikker på at han har det bra inni der. Men idag hadde han ingen planer om å våkne, og etterhvert innså jeg at jeg like godt kunne gå ned å finne meg noe mat for å se om det fungerte. Da var jeg selvfølgelig allerede bekymret, selv om jeg kanskje ikke ville innse det helt selv. Jeg fikk i meg brødskive med syltetøy og etter en stund fikk jeg vel en liten reaksjon fra lillebror, men langt fra sånn han pleier. Bekymringene gnager langt inni meg, vi drar på butikken, jeg er liten og lei, og lillebror fremdeles alt for rolig. Som om dette ikke er nok så er magen min mer eller mindre konstant hard. 

Jeg har mest lyst til å legge meg, og før middag slenger jeg meg en stund på sofaen, jeg drikker litt capri-sonne noe som gjør lillebror litt mer aktiv, veldig deilig å kjenne han beveger seg. Så var det tid for middag, magen er jo fremdeles hard som en ball, men mat får jeg i meg, og lillebror blir seg selv igjen. Heldigvis.. Allikevel så klarer jeg ikke å slappe helt av, han er aktiv nå, en hvorfor har han vært så rolig før i dag? Er det noe galt? Tankene spinner rundt, og jeg kjenner så utrolig på frustrasjonen over at han fremdeles er inne i magen, jeg har så lyst til å få han ut nå. Jeg ønsker meg mer kontroll!!!
Jeg er sliten, lei og har egentlig mest lyst til å hoppe til han faller ut.. Men det fungerer vel ikke!!!

Jeg er hvertfall heldig som har verdens beste mann og barn <3 

#gravid #mamma #bekymringer 

Tanker rundt fødsel!

 • 28.05.2015 kl. 13:40

Nå kan lillebror komme når som helst, det er ikke lenge igjen til termin, og etter det så må han jo ut en gang uansett om han vil eller ikke. Dette er en tanke som får meg til å smile, tenk nå har jeg snart lillegutt her. Men samtidig så får jeg et lite stikk i magen, realiteten skyller over meg, han er snart her. Noe som betyr at han faktisk skal UT!! Jeg har jo gjort dette en gang før, og det er både positivt og negativt føler jeg. Jeg vet litt hva jeg går til, selv om fødsler aldri er helt like så kjenner jeg til smertene og hvordan kroppen min takler det. Samtidig så vet jeg også veldig godt at det gjør vondt, det er en form for smerte jeg aldri har kjent maken til, jeg vet at jeg var nære å få panikk sist gang og dette skremmer meg veldig. Allikevel så er jeg veldig klar på at jeg skal klare dette igjen. Jeg kjenner kroppen min litt bedre, og for min del så fungerer det faktisk ikke å tenke at jeg venter litt til før jeg ber om smertelindring, for da alt kommer til alt og du ber om det så tar det faktisk litt tid før den kommer. Det var da jeg nesten fikk panikk sist, jeg ventet helt til jeg ikke klarte mer før jeg ba om mer smertelindring, det skal jeg ikke gjøre igjen. Denne gangen skal jeg lytte bedre til min egen kropp.

Jeg har noen tanker om hvordan jeg vil at denne fødselen skal foregå, jeg vil bevege meg mer underveis, jeg skal fokusere enda mer på pust og jeg skal være flinkere til å gå inn i meg selv og glemme det som skjer rundt. Jeg skal gjøre så godt jeg kan for å holde meg rolig, og jeg skal mestre den siste delen av fødselen minst like bra som sist, for det var vel den fasen jeg følte jeg var aller best på. Da jeg tenker tilbake på det så må jeg faktisk nesten le litt, jeg ble skikkelig sint på jordmor fordi hun sa jeg ikke trengte å presse da riene hadde gitt seg, men den hadde jo ikke gitt seg.. Dette tror jeg kan være med på å gjøre denne fødsels opplevelsen bedre enn sist, selv om jeg så absolutt ikke har mye vonde tanker om fødselen sist heller altså, når alt kom til alt så gikk det jo veldig fint. 

Med litt skrekkblandet fryd kan jeg si at jeg er klar for fødsel, jeg er klar for å få lillebror hit, og jeg er klar for å kicke ass!!! 

Brus og flagg! 

Fine lille jenta mi <3


39 fullgåtte uker

 • 27.05.2015 kl. 11:22

Spesielt på kveldene sliter jeg veldig med å finne en god måte å sitte på, ryggen verker, lillebror presser oppover så det brenner i ribbeina eller han dytter nedover så jeg må på do hvert 5 min. Men det som er det verste av alt er at jeg har så vanvittig urolige bein. Det kjennes ut som om det er en strøm av maur gjennom beina mine, og jeg vrir og vender på meg hele tiden. Finner jeg en god stilling for ryggen så kan du være sikker på at jeg får maur følelsen i beina med en gang, og da klarer jeg ikke sitte slik lengre, og skulle maurene finne på å gi seg ja da får jeg vondt i ribbeina. Hurra!!! 

Jeg er selvfølgelig veldig klar over at jeg kunne hatt mye mer plager, og jeg har vel i grunn ikke noe å klage over, men så er det litt godt å bare få det ut også. Og vet dere hva?? I dag har jeg gått 39 fullgåtte uker. Det er jo nesten ingen tid igjen, plutselig har vi den lille gutten vår her, og jeg er så spent. Jeg vil tro at alle plagene er glemt bare jeg får holde den lille gutten min. Jeg kan hvertfall ikke huske at jeg hadde slike plager sist, men jeg hadde vel helt sikkert det?!? 

Om en liten stund skal jeg en tur til jordmor, krysser fingrene for at det blir siste gangen. Neste time vi har satt opp er nemlig 8. juni. Det er jo 2 dager etter termin, så da krysser jeg fingrene for at han er her <3 Jeg er veldig spent på målene denne gangen, han hadde jo plutselig blitt så stor da vi var på sykehuset på fredag for en vekstkontroll. Så kanskje har magen gjort et realt byks på skjema også. 


#gravid #39uker #jordmor #mamma #magebilde 

 

Hjelper deg å huske de små detaljene!

 • 26.05.2015 kl. 11:13

Under begge svangerskapene mine har jeg ført en form for dagbok. Da jeg gikk med Nathalie fikk jeg høre at man glemmer ting så fort, første spark, hvordan man følte seg, tanker rundt dette med graviditeten osv, jeg trodde selvfølgelig ikke på det. Jeg kunne jo aldri glemme denne følelsen tenkte jeg. Men joda de hadde rett, mye er glemt, men heldigvis har jeg det skrevet ned i boken min. Da jeg ble gravid igjen fantes det ikke tvil om at jeg skulle skrive en til. Jeg synes det har vært litt vanskeligere å gjøre det denne gangen, men jeg har skrevet ned litt på sidene for hver uke, og jeg er helt sikker på at jeg ikke kommer til å angre på det da lillebror er født. 

Jeg tenker at dette med å glemme små ting som man aldri tror man kan glemme gjelder like mye da babyen er født, første gang de snur seg, de begynner å krype, krabbe, reise seg opp, gå osv. Det er alt for lett å glemme akkurat når det skjedde. Derfor har jeg med Nathalie skrevet litt fra det første året i en bok som er i samme serie som svangerskapsdagboken. Lillebror skal selvfølgelig også ha en slik bok, jeg har bare ikke fått kjøpt den enda, sånn er det med nr 2, man har verdens beste tid, tror man. 


Jeg er veldig fornøyd med disse bøkene, de dekker det viktigste og er enkle å fylle ut. Det er plass til litt bilder underveis, det tenker jeg er utrolig fint for barna da de blir store nok til å se i disse bøkene selv. Nå må jeg innrømme at jeg ikke har fått fremkalt bilder til å ha i bøkene, men jeg vet hvertfall mer eller mindre hvilke bilder jeg skal ha i dem. I tillegg til disse bøkene er tanken at jeg skal lage bildealbum også. Det er noe jeg har planer om å lage til både Emmeli, Nathalie og lillebror, men så var det dette med å fremkalle bilder igjen da. Emmeli sine bilder ligger klare i en mappe på dataen, Nathalie sine har jeg begynt å sortere i egen mappe, men er ikke ferdig enda. Men en dag skal jeg bli ferdig altså. 

 

De fire første bildene er fra svangerskapsdagboken. Det er fine bilder og søte sitater gjennom hele boken, og det er oversiktlig delt inn i kategorier. De siste bildene er fra "mitt første år" boken, den er i likhet med svangerskapsdagboken delt inn i kategorier som gjør det enkelt å finne frem. Den har også praktiske lommer som man kan oppbevare bilder eller andre småting som man kanskje ikke vil lime fast i boken. #Gravid #svangerskap #dagbok #bilder #tekst #mamma #første #år #barnebok

Bekymringer.

 • 23.05.2015 kl. 10:31

I går var vi på kontroll på sykehuset for å sjekke veksten til lillebror, han er ikke lenger noe mindre enn normalen, det er jo bra, han er nå estimert til 3270 gram. Det er jo veldig bra, allikevel så gir dette meg en liten bekymring, han kan jo ende opp med å være i magen i over 3 uker til, det betyr at han kan rekke å bli veldig stor før han vil ut. Jeg har hele tiden vært redd for at babyen skal være for stor, for en av de tingene jeg frykter mest ved fødselen er at det skal oppstå noen form for komplikasjon som gjør at man må bruke sugekopp eller tang. Sjansen for dette vil jeg jo tro øker etterhvert som babyen blir større. Men jeg har vel innsett at jeg må prøve å komme meg litt ut, jeg må opp av sofaen for å ikke bruke all tiden min på å vente, for med ventingen kommer bekymringene. Så idag skal jeg ta med meg mann og barn på Ikea for å kjøpe inn noen bokser som vi skal ha på hyllene i stellebordet som endelig er på plass. Og senere i dag så må vi kanskje komme oss en tur ut med hunden i det fine været. Jeg skal hvertfall ikke bare sitte her og tenke og bekymre meg. Det kommer vel ingen til gode. 

 

Klagesang!

 • 22.05.2015 kl. 10:20

Jeg skjønner virkelig ikke hva som skjer med meg jeg.. I natt har jeg sovet hele natten, noe som ikke er vanlig i disse dager. Allikevel så føler jeg meg helt utslitt i dag, Det kjennes ut som om jeg har vært oppe halve natta. Jeg orker ikke å se meg i speilet for jeg ser trøtt ut hele dagen og føler meg hoven i hele ansiktet, aller helst vil jeg bare legge meg under dyna å bli der, men det går jo ikke. Det er kanskje ikke så gøy å lese denne klagingen min, men det er så godt å bare få det ut. 

 

Det hjelper kanskje ikke på formen å fylle opp med usunne saker, og jeg vurderte om jeg skulle ta vekk noen av kanelbollene før jeg tok bilde, men nei, vet du hva.. Sånn her er det faktisk, jeg har spist 6 kanelboller og jeg kommer ganske sikkert til å spise noen til. Jeg tror til og med at jeg skal lukke øynene litt og slappe av før Ole-Anders kommer og henter meg, vi skal være på sykehuset til klokken 14.00 for en vekstkontroll. Gleder meg veldig til å se lille prinsen min igjen <3 


Håper dere har en bedre dag enn meg!! Det er tross alt fredag!!

Drømmer!

 • 21.05.2015 kl. 10:59

Gjennom dette svangerskapet har jeg drømt om den lille prinsen flere ganger, stort sett drømmer jeg at han blir født og plutselig går han rundt på to bein og har blitt så stor. Det tenker jeg viser at tiden med småbarn går fort, og at man bør nyte tiden mens man kan. Men i natt hadde jeg en litt annen type drøm. Jeg drømte at han var født, han hadde mørkt hår akkurat som storesøsteren sin, og var litt større enn hva hun var da hun ble født. Det var så på ordentlig, vi kunne holde han, kose han og bli kjent med han. Det var akkurat som om han var her på ordentlig. Jentene koste på han, og vi tok fine bilder av de alle sammen. Da jeg våknet som jeg pleier midt på natten, var det nesten så jeg måtte sjekke på telefonen min om jeg hadde bildene der, for jeg klarte ikke helt å tro på at det ikke var på ekte. 

Nå ønsker jeg bare enda sterkere at lillebror skal komme <3 Er så spent på hvordan det blir!!Ha en fin torsdag alle sammen <3

Fødeansikt?

 • 19.05.2015 kl. 10:52

Jeg har hørt flere si at de kan se på seg selv eller andre når det nærmer seg fødsel. De får såkalt fødeansikt. Slik jeg har skjønt det så blir man ofte litt rødlig i ansiktet og øynene kan bli blanke. Noen mener også at de får fyldigere lepper, noe jeg vil tro henger samme med mengden vann man har i kroppen. Noen mener vel at dette bare er tull, andre mener å ha sett disse forandringene bare dager før babyen blir født. Hva jeg tror?!? Jeg vet egentlig ikke helt..


Idag på vei ut fra barnehagen traff jeg på en annen mor i barnehagen. Hun ble veldig overrasket over å se meg sprade rundt enda. Så fikk jeg høre at hun kunne se på meg at det ikke var lenge igjen nå, "jeg tipper han kommer i løpet av de neste to dagene" sa hun. Vet ikke helt hva jeg skal tro, ser jeg feit ut i ansiktet eller hva er det?? Men sånn egentlig så bryr jeg meg ikke. Det jeg husker best fra den samtalen var at hun trodde han kom innen to dager, det håper jeg virkelig stemmer. Jeg er så ferdig nå kjenner jeg, begynner å bli sliten og lei. I morgen er jeg 38+0, og på lørdag er jeg like langt på vei som jeg var da Nathalie ble født. Tanken på at han kan komme når som helst gjør meg veldig spent, jeg lurer veldig på hvordan fødselen starter denne gangen. 

#gravid #mamma #fødeansikt #klar

Sykehusbagen

 • 18.05.2015 kl. 14:58

Nå tenkte jeg det var på tide å vise dere sykehusbagen, det er under tre uker til termin, og jeg kan vel egentlig ikke si at den delen av sykehusbagen som er til meg er helt ferdig enda, jeg mangler å pakke ned noe å sove i og litt snacks og drikke. Men annet enn det så har jeg pakket ned toalettmappe med shampoo, balsam, såpe, tannbørste og tannkrem, hårbørste og hårkrem. Jeg har nylig kjøpt meg nytt av alt dette, så da kunne jeg pakke ned det som var igjen i de gamle allerede nå. Man får jo også kjøpt reiseutgaver av de fleste produkter nå, men det vet jeg rett og slett ikke om jeg hadde brukt penger på. Jeg har også pakket ned litt div klær, man vet aldri hvordan formen er etter fødsel, så her har jeg pakket ned alt fra joggis til thights og litt finere topper. Gode, litt store truser er også pakket ned, sokker og amme bh. Det er også pakket med de fineste inne skoene jeg kan tenke meg crocs, nja, ikke så pene å se på, men de er gode, og de tåler å bli våte. Da fødselen starter kommer jeg nok til å pakke med litt sminke også, da har jeg det der tilfelle jeg ønsker å ordne meg litt før vi drar hjem. Til mannen har jeg pakket ned tskjorte, bokser, sokker og tannbørste.

Så er det den deles som er ferdig, og har vært ferdig i noen uker allerede. Det er den delen som er morsom å pakke ned. Sakene til lille prinsen. Jeg har valgt å pakke tingene hans i stellevesken, da kan jeg ha de rett ved siden av meg da vi skal hjem fra sykehuset også. Vi har sikkert pakket alt for mye, men heller det enn å ikke ha noe som passer. 


Den fine stellevesken som inneholder alt vi trenger og litt til, håper jeg.. 

Det er ganske fult. 

Her ser dere et oversiktsbilde, i denne vesken finner vi gulpekluter, pysj, sokker bodyer, sparkebukser, strømpebukser, lue og hentesettet som jeg har vist dere her på bloggen tidligere(HER). Jeg har også valgt å pakke med noen bleier, engangskluter og bleieposer. Dette er til turen hjem, vi har en times kjøring fra sykehsuet, og man vet aldri hva som kan skje på veien. Så er det noen småting som egentlig er til meg, men som jeg føler hører til oppi denne delen av sykehusbagen. Det er ammeinnlegg, jeg har både engangs og de herlige myke fra lilleba, så er det purelansalve, magisk salve for vonde pupper. 

Denne nydelige sparkebuksen fra hust & clair er så utrolig fin og myk <3 Den kommer til å bli brukt masse, det er jeg sikker på. 
Til slutt er det denne nydelige kosekluten med kanin på fra Newbie. Da jeg så den i butikken en gang for mange uker siden ble jeg helt forelsket og klarte ikke å dra uten å kjøpe den, så da ble den med hjem. Jeg har også lurt på om vi skal kjøpe en smokk i den helt minste størrelsen på apoteket, men så langt har jeg ikke kommet enda.Burde kanskje få opp farten om jeg vil ha med det på sykehuset?!?

 

Nå håper jeg virkelig at det ikke er noe som er glemt. Kanskje noen av dere ser noe jeg mangler, da er det bare å skrike ut.. 

#Sykehusbag #baby #mamma #pakket #klar #lilleba #Newbie #gravid

Te-kjøret.

 • 16.05.2015 kl. 11:04

Ja, så satt jeg her igjen da med en kopp te. Begynner du å bli lei te bare fordi jeg maser så innmari om denna tekoppen min?? Du vet sånn at du blir lei egentlig før du har begynt å drikke det?? Akkurat!! Jeg skulle ønske jeg begynte å bli lei snart. Hele svangerskapet har jeg ikke hatt spesielt lyst på noe, det har vært noen ting jeg har hatt lyst på i perioder, appelsin, kaffe og hvetebakst er vel noen av de tingene jeg har hatt lyst på. Men nå er det altså te. Jeg trodde jeg skulle slippe unna denne gangen ettersom behovet ikke kom tidligere i  svangerskapet, men neida.. Behovet slår plutselig over meg, jeg må ha en kopp te. Jeg blir helt tørr i munnen og det er nesten så jeg får litt hetta om jeg ikke får det med en gang. Så da er det bare å lage seg en kopp te da, sette seg rolig og drikke den i sakte tempo. Det smaker jo så godt, helt rein te uten noen som helst søtning, ikke suketter, honning eller sukker, bare helt vanlig te. 

Så om du er lei av å lese om te, så kan du jo tenke deg hvor lei jeg er av å ikke klare meg uten. Det som er komisk er at før jeg ble gravid første gangen så likte jeg ikke te en gang, det var nemlig da det begynte.. dette te-kjøret.. 


Bilde fra google

#Gravid #mamma #te #måhadet 

Gravid - 37 fullgåtte uker

 • 13.05.2015 kl. 11:20

Tenke seg til, nå har jeg fullført 37 uker med den lille prinsen min i magen. På lørdag er det akkurat 3 uker til termin, 3 uker det er jo ingen ting. Lille gutten i magen kan egentlig komme når som helst nå, han ligger inni der og er helt ferdig, det eneste som skjer med han de neste dagene og ukene er at han legger på seg. Dersom han skulle bli født nå så regnes han ikke som prematur. Så hører du lille venn, det er lov å komme nå. Mamma vil se deg, kose på deg og bli kjent med deg. 

Jeg begynner å føle meg ganske så stor nå, jeg er jo faktisk en del større nå enn jeg var da Nathalie ble født, jeg føler meg ikke akkurat så veldig fin og hormonene er på villspor. Men både i går og idag har jeg fått kommentarer på hvor fint gravid jeg er, og det er jo veldig hyggelig. Idag fikk jeg høre at jeg så sprek ut, og da jeg sa det var tre uker igjen til termin fikk dama sjokk. Både dama jeg snakket med i går, som er mammaen til ei venninne av Emmeli og dama jeg snakket med idag, som er mor i barnehagen til Nathalie, ga uttrykk for at han kan komme når som helst nå, og at tre uker går fort. Det er første gangen jeg har fått den reaksjonen da jeg har fortalt hvor lenge det er igjen. Selv om jeg har følt at det er kort tid igjen tidligere så har de jeg snakket med gitt uttrykk for at det enda er lenge igjen. Så da jeg fikk det reaksjonen jeg gjorde både i går og idag så har jeg jo tenkt litt på at det faktisk ikke er lenge til han kommer, 3 uker er jo ingen tid egentlig, og han kan faktisk komme når som helst. Det er veldig godt å tenke på, men samtidig så er det jo litt skummelt også, før vi vet ordet av det så har vi jo plutselig 3 barn i hus <3 

 

Idag burde jeg ha vasket litt her hjemme, og jeg skulle absolutt ha pakket det siste i fødebaggen, men akkurat nå så kjenner jeg at bekkenet helst vil at jeg bare sitter rolig og slappe av. Bakingen i går tok litt mer tid enn jeg hadde tenkt, så det ble litt for mye ståing, noe som førte til at bekkenet låste seg skikkelig. Jeg skal hvertfall få gjort den ryddingen jeg skulle gjort i går, og så kanskje jeg får tørket støv, så håper jeg at Ole-Anders kan hjelpe meg med resten i morgen. Jeg vil at det skal se bra ut her til 17. mai. 

Ha en fin dag da dere, i dag er det jo nesten litt fredag, hvertfall for de av dere som har langhelg. 

#gravid #uke37 #mamma #bekkenløsning 

Svangerskapskontroll

 • 11.05.2015 kl. 17:15

Idag har jeg vært en tur hos jordmor på helsestasjonen på svangerskapskontroll. Det gikk veldig bra, akkurat som det pleier. Blodtrykk er fint, og jeg har egentlig ingen bekymringer om dagen, ikke gruer jeg meg til fødsel, og ikke er jeg så redd for at noe skal være galt med lillebror nå heller. Så timene går relativt fort. Han ligger enda med hodet ned, men det er ikke festet enda, men vil tro han er på vei nedover, kjennes hvertfall sånn ut på stikkingene jeg har nedover der. Han sov nok da vi skulle høre etter hjertelyden, for han hadde hvilepuls, men han ga allikevel fra seg litt bevegelse da jordmor dyttet på han. Magemålene ser også bra ut, jeg følger kurven min bra, og det til tross for at de sier at han er litt liten. Jordmor merket godt at jeg hadde litt vann i kroppen nå, og det merker jeg selv også. Får veldig lett merker etter klærne mine, og jeg kan ikke komme meg fort nok ut av buksene mine, her er det veldig praktisk med den maxikjolen som jeg nevnte i maxikjole-innlegget mitt. Men det å ha litt vann i kroppen var vist bare bra, det gjør at blodet mitt flyter lettere rundt i kroppen, og det betyr også at det flyter lettere inn til morkaken, og lillebror får optimale forhold der inne. Jeg har aldri tenkt på vann i kroppen som noe positivt før, så det var jo veldig kjekt å høre.

Nå har vi akkurat fått i oss middagen her, jentene er oppe på rommet og hører på musikk, og jeg kan godt høre at de danser oppå der. Nesten så jeg lurer på om de har tenkt seg gjennom taket, hihi. Jeg ble plutselig utrolig trøtt, så spørs om jeg kommer meg opp igjen fra sofaen med det første, men det er kanskje like greit å bare sitte her, for jeg får så vanvittig med kynnere bare jeg tenker på å gå. God unnskyldning for å sitte litt ekstra rolig akkurat nå hvertfall.

Håper mandagen deres har vært bra så langt.

 #gravid #svangerskapskontroll #mamma

Forskjellene

 • 09.05.2015 kl. 11:10

Dette er min andre graviditet, og jeg blir så forundret over at svangerskap kan være så forskjellige. En ting er at det er så forskjellig fra kvinne til kvinne, men at det kan være så forskjellig fra svangerskap til svangerskap hos samme kvinne det hadde jeg egentlig ikke forventet. Det er jo den samme kroppen som bærer fram babyene. Men mine to svangerskap kunne altså ikke vært mer forskjellige. 

1. gang:

 • Jeg måtte gjennom hele svangerskapet spise regelmessig for ikke å bli kvalm, det var så vidt jeg kom meg inn på kjøkkenet om morgenen og fikk ordnet meg mat før kvalmen slo over meg. Det skjedde faktisk ganske ofte at mannen min måtte lage frokost til meg og komme med den på senga for at jeg ikke skulle bli dårlig.
 • Jeg sovnet på sofaen etter jobb.
 • Jeg hadde svært lite humørsvingninger 
 • Jeg ble veldig fort bilsyk.
 • Hadde ikke noen annen form for smerter enn kynnere som var vonde. Ikke vondt i bekkenet eller ryggen.

2.gang:

 • Jeg har vært kvalm kanskje 2 dager i løpet av svangerskapet, og trenger ikke spise frokost før jeg gjør meg klar om morgenen, noe som er veldig praktisk ettersom jeg denne gangen har en 2 åring som krever sitt.
 • Jeg har vært trøtt, men har ikke hatt behov for å sove så mye på dagtid. 
 • Jeg føler selv at humøret har vært veldig opp og ned.
 • Bilsyk har jeg ikke blitt en eneste gang.
 • Jeg har hatt mye vondt i hodet, og har hatt flere migreneanfall.
 • Bekkenet blir bare vondere og vondere, og det har skjedd flere ganger at jeg ikke har kommet meg opp fra sofaen, eller at jeg ikke har klart å bøye meg for å få klærne ut av skittentøyskurven for å vaske dem. 
 • Jeg har også mye vondt i ryggen. 
 • Jeg kjenner også mye mer til at babyen faller nedover i bekkenet denne gangen, og det kjennes av og til ut som om han prøver å grave seg ut. 
Hvorfor det er så forskjellig fra sist denne gangen aner jeg jo ikke, men jeg vet jo at det er flere som sier at de har merket forskjell på svangerskapene da det er gutt og jente. Så kanskje det faktisk er sånn at noen merker forskjell?? 

 

Gravid - 36 uker

 • 06.05.2015 kl. 14:15

Tenke seg til , idag er det akkurat en måned igjen til termin. Det er 4 uker og 3 dager. Det må jo bare gå fort, eller hva?? 

Jeg blir så fascinert av å tenke på at inne i magen min ligger det en liten gutt. En sprell levende babygutt. Han begynte som et lite frø, og nå har han blitt et menneske. Hud, hår, negler, lunger, hjerte.. ja hele pakka. Et bitte lite menneske bor inni meg, og det er jeg, sammen med mannen i mitt liv som har laget dette lille barnet. Kroppen min har sørget for at det har vokst og er mer eller mindre klart for verden her ute. Det er jo bare fantastisk. Jeg kan skjønne at for noen er dette bare ekkelt, at de ikke helt klarer å se magien i det. Men jeg tror at da man først opplever det selv, så kan man ikke annet enn å la seg trollbinde. Det er andre gangen kroppen min har fått denne oppgaven. Og det å se og ikke minst kjenne at kroppen denne gangen vet hva den skal gjøre, det er jo også ganske fantastisk. Magen vokser litt fortere, man blir ikke like bekymret for hver minste ting, man klarer å slappe litt mer av og nyte tiden. Denne gangen vet man jo hva som kommer.  Missforstå meg rett da, selv om jeg klarer å nyte tiden må jeg jo si at jeg er veldig spent på når lillebror har tenkt seg ut i den store verden og hvordan personligheten hans er. Jeg gleder meg så utrolig til å få se han og bli kjent med han. Jeg krysser vel egentlig fingrene for at han i likhet med sin storesøster er for nysgjerrig på å se denne store verden til å bli i magen i hele 4 uker til, det er absolutt akseptabelt om han halverer den tiden. 

Mamma er klar lillebror <3
Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no