Intervalltrening!

  • 02.08.2017 kl. 05:52

Så var vi i gang med august da, måneden som jeg har gledet meg til at skal begynne av en eneste grunn, treningsmedlemskapet mitt er oppe og går igjen.. Neida, Joda, Neida... En sannhet med modifikasjoner der kanskje, men jeg har hvertfall gledet meg (og gruet meg) til å komme i gang med treningen igjen. Når motivasjonen er der så er det jo faktisk gøy.. Der er jeg nå.. Så i går var det altså duket for den første turen ned på Espern. Jeg har blitt medlem av løpegruppa til treningsfrue på facebook, og der har jeg fått mange gode ideer til intervall løping. Så det hadde jeg bestemt meg for å teste ut. Jeg orker ikke løpe langkjøring inne, det er så utrolig kjedelig.. Så om det er flere der som gjerne vil løpe, men som ikke orker å drive med langkjøring, så kommer det et lite tips til en god intervall her.. Det er hvertfall en god nybegynnerintervall, og du bestemmer jo intensiteten selv, det er bare å justere opp farten og motstanden.

 


Intervall: 

45/15x4x4 

Det du gjør her er altså å løpe i 45 sekunder før du hopper opp på sidene på mølla og tar 15 sekunders pause, dette gjør du 4 ganger. Deretter tar du 1 minutts pause mens du går rolig. Så kjører du en runde til 45 sekunders løping 15 sekunder pause, gjenta 4 ganger før du tar 1 minutts pause igjen. Og dette skal du altså gjøre til sammen 4 ganger.. Da ender du opp med 16 drag på 45 sekunder. I de lange pausene mine går jeg på 6 km/t, løpingen prøvde jeg meg frem med, men fant ganske fort ut at 12 km/t var den farten jeg burde holde.. Neste gang vil jeg prøve 12.5 eller 13. 

 


 

Dette var en morsom måte å løpe på, det synes hvertfall jeg.. Jeg fikk opp pulsen ganske bra, og kjente det etterhvert skikkelig i beina.. Etter denne løpeøkten tok jeg litt beinpress før jeg gjorde noen styrkeøvelser som går på magen.. Så alt i alt ble den et veldig grei første økt. Viktigst av alt, det var GØY!!! 

 

3 Kommentarer

livetmitt93

02.08.2017 kl. 15:49
flink :)

Sandra Marie

02.08.2017 kl. 17:11
Så flink du er, viktig å ha det gøy også :D

Kaja Jeanette

02.08.2017 kl. 17:38
Sandra Marie: ja, om det ikke er gøy finner jeg ingen motivasjon til å fortsette :P

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits