Hvordan bryte ut av ferievanene?

  • 31.07.2017 kl. 17:25

August er like rundt hjørnet nå, og det er flere som er tilbake på jobb etter ferien. Kanskje er du en av de som skal begynne på skolen til høsten?? Da har du fri i en liten stund til kanskje.. Men uansett om du skal tilbake på skolebenken, eller om det er jobben som venter så er det vanskelig å komme seg ut av feriebobla og  inn i normale rutiner igjen. Jeg nekter å tro at jeg er den eneste?!? Jeg tenkte jeg skulle dele mine "get back to reality" tips med dere, håper dere finner noe hjelp i det, eller kanskje dere har noen helt andre tips som dere vil dele?? 


 

Stå opp tidligere. Det er ikke til å legge skjul på det at man i ferien ofte får en litt annen dagsrutine, man står gjerne opp senere og legger seg også desto senere.. Enten om det er fordi man sitter ute til langt på kveld, ser på serier eller er ute på byen.. Dagen før du skal tilbake på jobb igjen derimot anbefaler jeg eg å stå opp tidligere enn du har gjort ellers i ferien, da er det hvertfall litt større sjans for at du er trøtt da kvelden kommer. Når jeg tenker meg om er det kanskje lurt å gjøre dette ett par dager før ferien er ferdig også.  

Få mye frisk luft eller reist å bad. Dagen før du begynner å jobbe igjen er det også lurt å bruke kroppen litt, sørg for at du blir sliten.. Om det er å dra ut i skogen og få litt frisk luft, eller om du drar i svømmehallen for å bade spiller ingen rolle, bare velg noe du liker..  

Spis nok mat. Jeg er vel ikke den enste som har hatt lørdag litt oftere enn normalt i ferien?? Det byr ofte på litt problemer da hverdagen kommer tilbake igjen.. Man får gjerne vann i munnen bare av tanken på en sjokoladebit da kvelden kommer. Mitt tips her er å spise nok mat, både gjennom dagen, men også på kvelden.. Lag deg en salat eller smoothie, del opp frukt og grønnsaker. Ha noe du kan kose deg med og som gjør at blodsukkeret går opp og du ikke er sulten lengre.. Og en ting til, pass på å ha drukket nok, er du tørst kan det nemlig kjennes ut som om du har lyst på noe godt.  

Få med deg noen på en løpetur. Eller en gåtur om du vil. Sliter du med å komme tilbake til treningen etter ferien? Få med deg noen, enten om det er en venn eller en kjæreste. Om dere gjør det sammen er det litt enklere. 

 

Finn på noe godt til middag. Du trenger jo ikke å bryte helt med all kosen, finn på noe godt til middag, men det er kanskje greit å passe på at du har en salt eller masse grønnsaker til? Godt og godt for deg, you know! 

 

Til slutt.. Hold deg for god for dårlige unnskyldninger.. Man kommer ofte opp med dårlige unnskykdninger til hvorfor man skal spise godteri en siste dag, hvorfor man skal vente en ekstra dag med å komme i gang med trening eller hvorfor man skal se en episode til med favorittferien.. Vel.. Ikke gjør det! 

 


 

Håper du finner noe hjelp i noen av disse punktene, og at du får en flott overgang til hverdagen. Jeg håper du tar sats i hverdagen og har noe du virkelig elsker å gjøre å komme tilbake til. Jeg håper du våger å gjøre det som gjør det lykkelig og ikke bare noe du må.. Jeg håper du har hatt en fin mandag!!

 

11 Kommentarer

livetmitt93

31.07.2017 kl. 17:34
flotte tips:)

Kaja Jeanette

31.07.2017 kl. 17:35
livetmitt93: :)

Fredrikke Gustavsen

31.07.2017 kl. 17:42
Såå mange bra tips! Og veldig bra skrevet <3

Kaja Jeanette

31.07.2017 kl. 17:45
Fredrikke Gustavsen: <3 Tusen tusen takk for hyggelig kommentar <3

Celina Stamper

31.07.2017 kl. 18:11
Dette er SÅ sant, trengte en påminnelse :)

Victoria Larsen

31.07.2017 kl. 20:21
Kjempe flotte tips! Det er ikke alltid like lett etter en ferie, men jeg skal virkelig prøve :-)

Fosvarsfrue

31.07.2017 kl. 21:16
Flotte tips! Jeg begynner straks i jobb igjen etter foreldrepermisjon og kjenner jeg kommer til å slite med å stå opp tidlig ja.. :D

Kaja Jeanette

31.07.2017 kl. 21:22
Fosvarsfrue: Den kjenner jeg til ja :P Det er tøft å komme tilbake til hverdagen, men på mange måter så er det litt godt også.

Ingrid Elise

31.07.2017 kl. 21:17
Så mange fine tips! Har allerede tatt i bruk noen av dem :-)

Benedicte Arntzen

31.07.2017 kl. 22:26
så gode tips!! Jeg trenger virkelig å ta meg sammen før hverdagen slår til igjen, i hvert fall :D hehe <3

Kaja Jeanette

31.07.2017 kl. 22:33
Benedicte Arntzen: Hehe, tror de aller fleste kjenner på den ;)

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits