Selvbildet tar ikke ferie!

  • 25.07.2017 kl. 06:11

Denne sommeren føler jeg at jeg har gått på en liten smell. Jeg har gått skikkelig i feriefella med null trening og litt for stort inntak av alt som er godt og som ikke er mat, altså godteri og is (kjente at den trengte en liten forklaring så det ikke skulle bli noen misforståelser). Denne smellen har ført til at jeg blir utrolig negativ til meg selv og mitt eget speilbilde. Det er ikke bare det at kroppen forandrer seg fysisk, men det skjer noe i hodet også. Fordi man får en liten forakt og oppgitthet til seg selv fordi man ikke er sterk nok til å holde seg unna alt det gode og ikke er motivert nok til å holde seg i aktivitet. Denne forakten gjør at jeg i veldig stor grad legger merke til det jeg ikke liker ved meg selv og det sier seg selv at det heller ikke er sunt. 

Hva vil jeg med dette?? Det jeg vil inn på her er meningen med trening og effekten av trening. Trening påvirker ikke bare det ytre, men også det indre. Etter bare en rundt på treningssenteret så kan jeg kjenne en forbedring og det har jo ikke noe med hvordan kroppen ser ut å gjøre, men den mestringsfølelsen det faktisk er å gjennomføre en treningsøkt. Etter noen få økter så stiger selvtilliten litt igjen og jeg kan igjen se litt bort i fra alt det negative ved meg selv, dette til tross for at endringene ikke synes på utsiden enda, det er ganske fantastisk.  

Trening var for meg helt utenkelig for bare ett par år siden, det var noe jeg ikke orket å tenke på en gang, men nå som jeg har fått kjenne hva trening faktisk gjør med kropp og sinn så skjønner jeg ikke hvorfor det er så lett å gå på denne feriesmellen.. Hvorfor kan jeg ikke bare trene som ellers?? Hva skjer med motivasjonen i det man tar ferie?? Selvbildet tar hvertfall ikke ferie, det har jeg fått kjenne på i det siste. Det er jo uansett for sent nå, men en ting er sikker og det er at jeg er klar for å komme meg på treningssenteret igjen og ikke minst ha en liten "godteriavrusningsperiode", sistnevnte har jeg allerede begynt på og det har gått helt fint å ikke snoke i godteriskapet så langt.. så da får vi se da!!

Note to self: ha nok sunn mat i kjøleskapet! 

 

5 Kommentarer

livetmitt93

25.07.2017 kl. 11:00
ha en fin dag:)

Hverdagslykker

27.07.2017 kl. 21:42
Det du skriver er så sant! Jeg har faktisk fått lysten til å begynne å trene nå, og håper jeg klarer å komme i gang når minstesnuppa er 6 uker. Motivasjonen er der nå, så jeg må bare klare å holde på den haha! Jeg har virkelig dårlig viljestyrke når det kommer til godteri (og kaffe mocca...) så der må jeg få gjort et grep :p

Kaja Jeanette

27.07.2017 kl. 22:10
Hverdagslykker: denne uka her har jeg faktisk klart og holde meg unna godteri og til meg å være er det ganske bra!! Mitt triks er å heller lage en salat eller den smoothien som jeg la ut oppskrift på i går, og det har faktisk fungert!! Jeg er også skikkelig motivert for trening nå, og nytt treningstøy er på vei i posten, så håper bare motivasjonen holder seg utover i august måned :)

Hverdagslykker

27.07.2017 kl. 22:25
SV: Uff, godteri har det blitt nok av her.. Litt for enkelt å skylde på ferien, og hente seg noe godt, eller spise is når det først er sol. Men har planer om å få fryst noe smoothie, så bare det blir i boks går det an å spise litt "is" likevel! Nei, må skjerpe meg ja..

Kaja Jeanette

27.07.2017 kl. 22:28
Hverdagslykker: men samtidig så er det lov å kose seg da :) Må bare finne den riktige balansen :)

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits