Søndagsmiddag!

  • 19.03.2017 kl. 18:48

Etter noen timer ute i det fine været var det godt å komme seg hjem. V i koste oss med kaffe og kjeks på sofaen til stor glede for de små. Eller de fikk ikke kaffe altså, men kjeks fikk de.. 

Så var det tid for middag, og på menyen sto det hjemmelaget lasagne, det er vel kanskje noe av det beste jeg får, og jeg har etter min mening en veldig god oppskrift på den som jeg tenkte jeg kunne dele med dere.. Det er ca like lett som å lage de ferdigvariantene, så ingen grunn til å velge noe som smaker mindre godt med andre ord. 

 

Først kommer en liste over hva du trenger:

Kjøttsaus:

1 pakke Kjøttdeig

1 løk

3 fedd hvitløk

1 glass tomatpurre

2 bokser hakkede tomater

salt og pepper

basilikum og timian

 

Hvit saus/ostesaus:

150 gram smør (sånn ca)

ca 6 SS smør

8 dl melk, eller nok melk til at den får passe tykkelse

Muskattnøtt

salt

Babybell ost

 

+

Litt ost til å ha på toppen og lasagneplater til å ha mellom lagene.

 

 

Sik gjør du:

Jeg begynner med kjøttsausen.


Hakk løk og hvitløk.


Og steik i den panna til den er blank. Tilsett kjøttdeigen og steik videre til den er gjennomstekt, så krydrer du med salt, pepper, timian og basilikum etter smak. 


Da kjøttdeigen er ferdig stekt og krydret så har du i tomatpurre. Bland den godt inn. 


Tilsett de hakkede tomatene. 


Rør den godt inn og la den stå på middels varme.

 

 

Da kan du begynne på ostesausen.. 

Den mengden jeg laget idag er nok til å ha et lag mellom, og et på toppen, dersom du bare ønsker å ha ett lag med denne sausen så kan du halvere oppskriften. 


Lag en jevning av smør og mel. Tilsett melken og la den koke opp. Rør godt slik at den ikke brenner seg i bunnen. Skru ned temperaturen litt, smak til med salt og muskatt. Deretter tilsetter du osten. Jeg bruker 3 babybelloster. Rør rundt til osten er smeltet. 


Så begynner fordelingen.. Begynn med kjøttsausen.. Ha et godt lag nederst i formen. Jeg pleier ikke å smøre formen, men det kan du gjøre dersom du ønsker det.. 


Ha  på et lag med plater..  Jeg bruker fullkornsplater som jeg har kjøpt i Sverige, får sikkert kjøpt det i Norge også. 


Deretter et lag med ostesaus. (Dette laget kan du droppe dersom du ønsker det. Da fortsetter du i så fall bare med kjøttsaus).. Etter dette laget begynner jeg på nytt igjen. Kjøttsaus, plater og ostesaus på toppen igjen. 


Da ser det slik ut. 


Avslutt med litt revet ost på toppen. 


Få gjerne litt hjelp av nysgjerrige barnehender. 


Steik den midt i ovnen på 225 grader i 25-30 minutter. Følg med så den ikke blir for mørk på toppen. Det er veldig forskjell på ovner, så vanskelig å si hvor lenge du må steike din. 


Ferdig!!!

 

Server gjerne med en grønn salat og hvitløksbaguetter!!!

 

 

NAM!!!!

#mat #kosthold #middag #oppskrift#matglede #lasagne
 

4 Kommentarer

liveterherlig93

19.03.2017 kl. 18:50
nam nam :)

Sandra Marie

19.03.2017 kl. 19:12
Den så sinnsykt god ut :D

Hege Kristin

19.03.2017 kl. 19:35
det så utrolig godt ut :D

elisebr

25.04.2017 kl. 16:01
Så godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits