Jeg er en materialist!

  • 24.02.2017 kl. 20:28

En materialist er et menneske som er opptatt av ting og som blir glad av å omgi seg med det man ser på som vakre ting.. Dette er meg.. Jeg kan veldig ofte tro at jeg blir lykkelig av å kjøpe meg noe nytt, eller kanskje ikke lykkelig, men at jeg blir mer fornøyd med meg selv dersom jeg kjøper den nye buksen, eller den nye kjolen. Jeg kan helt fint tro at livet blir mye enklere dersom jeg kjøper meg noe nytt.. Synes jeg dette er veldig kult? Nei!!! Blir jeg fornøyd? Joda, jeg gjør jo det.. Jeg føler en form for tilfredstillelse en stund etterpå, men det tar ikke lang tid før jeg får den samme følelsen igjen.. Hadde det ikke vært for at jeg har et snev av økonomisk sans og fornuft så hadde jeg veldig fort kunnet havne i en ond sirkel.. Dette er jeg glad for at ikke er tilfellet, for det er ikke sånn at jeg kjøper nye ting hele tiden, men jeg kan ganske ofte kjenne veldig på at jeg har lyst på noe nytt.

 

Dette er noe jeg har tenkt mye på.. Hvorfor er jeg sånn? Kanskje er det sånn at jeg i mitt tidligere liv var en rik person som kunne kjøpe alt jeg ville? Kanskje denne egenskapen sitter igjen i meg? Det kunne helt sikkert vært mulig.. Er det sånn at jeg egentlig ikke er fornøyd med livet mitt, at jeg skulle ønske jeg var noen andre? Nei, det er ikke sånn heller.. 

 

Etter mye frem og tilbake så har jeg kommet frem til at dette slettes ikke handler om tingene jeg kjøper, eller har lyst til å kjøpe. Det handler om meg.. Det handler om min egen selvfølelse og mitt eget selvbilde. Oppgjennom årene har jeg slitt mye med følelsen av å ikke være bra nok, fin nok og smart nok. Jeg har aldri følt at jeg har de riktige tingene, kunnet si de smarteste ordene eller vært morsom nok. Jeg har rett og slett ikke hatt troen på meg selv over så lang tid at det har satt dype spor. Jeg har skrevet litt om dette tidligere, og jeg har jobbet mye med meg selv den siste tiden, og det har hjulpet, jeg har blitt tryggere på meg selv, men dette med ting henger altså igjen.. Og det er nok rett og slett behovet for en gangs skyld å føle at man er fin og har de riktige ting. Og da man oppdager at man ganske enkelt kan få denne følelsen, så kjenner det på en måte godt, og det blir en veldig enkel løsning. En løsning som egentlig ikke er noen løsning, men som kanskje bare gjør ting verre. For det er jo ikke sånn at jeg ved å kjøpe en ny bukse aldri kommer til å ha problemer med å finne noe å ha på meg igjen, jeg finner ikke de riktige ordene om jeg har den buksen, og jeg føler meg jo egentlig ikke så veldig fin heller.. Joda, buksen er fin, men buksen er ikke MEG!!!  

Penger kan ikke kjøpe evig lykke, men det kan gi et lite glimt av perfeksjon.. Men er det godt nok?? 

 

#tankespinn #fortid #fremtid #materialist #samfunn #utfordring #livet #oppvekst  

2 Kommentarer

Laila Monica Nikolaisen

24.02.2017 kl. 20:34
JEG ER IKKE SINNSYK!!!

liveterherlig93

25.02.2017 kl. 10:42
<3

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits