Kunsten å ta i mot komplimenter!

  • 11.02.2017 kl. 18:26

Å klare å ta i mot et kompliment er faktisk en kunst. En kunst som jeg så absolutt ikke har mestret tidligere, og som jeg kanskje ikke mestrer helt enda heller. Og jeg er ganske sikker på at jeg ikke er den eneste. 

"Så fin du var på håret idag!!"

     - Nei, herregud... Det ble ikke som jeg ville.. 

"Så fint antrekk du har på deg idag"

     - Du har skikkelig fint antrekk idag, mitt er bare kjedelig...

 

Vil tro det er flere som kjenner seg igjen, og jeg kunne helt sikkert ha nevnt flere andre eksempler, men dere skjønner vel tegningen.. 

Det å ta i mot komplimenter er vanskelig, det som er enkelt er å enten gi komplimentene tilbake, eller bare blåse de vekk. For å kunne ta i mot et kompliment så tror jeg man må være komfortabel med at andre legger merke til deg. At man ikke blir forlegen av at andre ser på deg om du skjønner. Det å få et kompliment betyr jo det samme som at en annen har sett ganske nøye på deg, og for meg har det hvertfall vært ganske skremmende. Det betyr at noen helt sikkert har sett alt jeg selv mente var feil med meg..  

Å jobbe seg gjennom dette er vanskelig. Det krever rett og slett litt trening. Man må først og fremst finne ting man liker med seg selv, og ikke minst akseptere at man liker de tingene. Da du har klart det så er det egentlig bare å øve. Er det noen som sier noe fint til deg, prøv så godt du kan å si takk. Det er faktisk ikke mer som skal til, samtidig så er det ikke så veldig enkelt heller. "Dårlig vane vond og vende" er det noe som heter, og det stemmer virkelig. En ting jeg har funnet ut er at det er lettere å ta komplimenter skriftlig enn muntlig. Det er nok fordi komplimentet da rettes mot et bilde, og ikke direkte mot meg. Det blir på en måte ikke så personlig, men allikevel så betyr det noe. For det betyr at noen kan se noe fint med deg hvertfall. Trikset er da å klare å se disse tingene på seg selv da man ser i speilet. Klarer du det, så klarer du å ta i mot komplimenter med et takk og et smil i virkeligheten også, og vet du hva? De gangene man klarer det, så er det skikkelig godt. Og jeg er helt sikker på at det er mye hyggeligere for de som gir deg komplimentet også. Dersom noen gir et kompliment så mener de det..  

Jeg vet med meg selv at jeg har blitt bedre, men av og til synes jeg fremdeles det er vanskelig, og det henger mye sammen med hvordan jeg føler meg. Føler jeg meg u-fresh er det ikke akkurat så lett å si takk til komplimentet som kommer fra mannen, eller noen andre.. Og så må jeg også innrømme at det av og til kan være vanskelig å takke fordi jeg da er redd for å fremstå som "høy på meg selv" som at jeg er helt enig i det de sier på en måte. OG vi vet jo alle at det er helt forbudt her i lille Norge!! "Du skal ikke tro du er noe..." 

En ting som er sikkert er at til tross for at jeg av og til sliter med å ta i mot et kompliment, så synes jeg det er veldig hyggelig å få komplimenter, bare det er et stort fremskritt. Jeg har gått fra å blåse vekk komplimentene til å faktisk kunne si takk, det er en god følelse... 

 

 

12 Kommentarer

Amal Belaaouam

11.02.2017 kl. 18:30
kjente meg igjen i det du skrev ja, hehe

Kaja Jeanette

11.02.2017 kl. 18:33
Amal Belaaouam: Det blir litt feil å si at det er godt å høre at vi er flere, men det er jo egentlig det :P hehe..

liveterherlig93

11.02.2017 kl. 18:31
jeg er flink på og ta i mot:)

Kaja Jeanette

11.02.2017 kl. 18:32
liveterherlig93: Det er veldig bra :) *tommeloppfordeg

Victoria Larsen

11.02.2017 kl. 20:51
Så utrolig bra skrevet! Er ikke alltid lett å ta til seg komplimenter :-)

Kaja Jeanette

11.02.2017 kl. 20:52
Victoria Larsen: tusen takk <3 Nei, er virkelig ikke det

Ida Øverland

11.02.2017 kl. 21:17
åh dette var et fint innlegg med tips litt utenom det vanlige! kjempekult :D tror man absolutt må trene seg litt til å ta i mot komplimenter - jeg tar meg selv i å snakke de vekk noen ganger selv. men er jo alltid innerst inne gøy å få.

Kaja Jeanette

11.02.2017 kl. 21:29
Ida Øverland: Ja, det er veldig hyggelig å få komplimenter, eller jeg synes hvertfall det nå, men det er vel kanskje ikke helt innafor å innrømme det ;P #janteloven...
Hyggelig at du likte innlegget :D

Seline Ekelund

12.02.2017 kl. 09:17
Så utrolig bra skrevet! <3

Kaja Jeanette

12.02.2017 kl. 10:52
Seline Ekelund: Tusen takk <3

Marte Johannessen

12.02.2017 kl. 11:13
Hvem tror du at du er osm kan si noe sånt? Nei, fysj, er helt enig med deg, man må bli flink til til å ta imot komplimenter med et smil og et takk utne å føle seg dum. Jeg har aldri vært redd for sånt, men vet det er mange som ikke kalrer komplimenter. Fint innlegg. Klem

Kaja Jeanette

12.02.2017 kl. 11:25
Marte Johannessen: Ja, man burde være flinkere til det :) For da alt kommer til alt er det jo bare hyggelig :)
Klem :)

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits