Treningsmotivasjon!

  • 04.02.2017 kl. 16:27

Jeg har et opp og ned forhold til trening.. Dørstokkmila er et begrep jeg kjenner alt for godt.. Jeg sliter skikkelig med å komme i gang. Da jeg først kommer i gang og får en fin flyt på trening i hverdagen synes jeg det er helt topp helt til jeg får en knekk igjen.. Jeg kan ha lange opphold og sliter med å finne motivasjonen igjen.. Jeg har inntrykket av at det er flere som meg der ute. 

Allikevel er jeg ganske bevisst på hva som skal til for å motivere meg da jeg først har kommet i gang..  

Jeg er typen som blir motivert av at det er andre rundt meg som gjør det samme.. Derfor er gruppetimer egentlig topp for meg. Allikevel er dette noe jeg ikke er med på rett og slett fordi det er en så psykisk påkjennelse for meg å finne motet til å melde meg på og faktisk møte opp.. Det er rett og slett ikke verdt det, men jeg jobber mot å kunne være med på slike timer etterhvert. Jeg har jo allerede funnet motet til å være med på yoga. For meg var dette et godt sted å begynne fordi jeg føler at det ikke er så mye prestasjon inne i bildet. Og over halve timen foregår jo med øynene lukket; PERFEKT!!!!

For meg ligger mye av treningsmotivasjonen i psyken min. De gangene jeg får mest glede av treningen og de gangene jeg føler jeg har oppnådd noe eller slått min egen rekord er de gangene jeg klarer å gå inn i meg selv. Skape min egen boble og finne motivasjon i min egen pust, i lyden fra mølla og ikke minst fra musikken i ørene mine. Å kunne koble helt ut, feste blikket foran meg og bare lytte til musikken er for meg den beste metoden for å klare å presse meg selv. Jeg er ikke veldig god på nettopp det å presse meg selv, så for å klare det må jeg holde fokus på det som er inni meg, og ikke så mye hvordan det kjennes ut for kroppen. Jeg vet man skal lytte til kroppen, men jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg vet at jeg har litt vondt før jeg finner den gode flyten. Dette gjelder selvfølgelig ikke for alle. Kjenn deg selv godt før du presser deg selv.. 

Ved å bruke musikk så klarer jeg å blokkere det som er rundt meg og jeg kommer lettere inn i boblen min. Å synge med musikken(synger inni meg, men hadde jeg trent helt alene skal du ikke se bort i fra at jeg hadde sunget høyt) gjør at jeg har fokus på noe annet enn motstanden som kroppen min utstråler da jeg blir sliten..

Nettopp derfor er spillelisten min noe av det viktigste for meg da det kommer til trening. Musikk jeg liker, gjerne med litt tempo, men aller viktigst musikk som jeg kjenner og kan synge med til.. Jeg tenkte jeg kunne dele min spilleliste med dere, så kanskje dere får litt inspirasjon til deres egen liste. Men husk!! Det som er viktig er at du har musikk som DU liker... 

 

 

Min workout spilleliste:

1. I don`t wanna live forever - ZAYN (fifty shades darker)

2. Lighthouse - Andrelli Remix . Hearts & Colors

3. Move your body - Alan Walker Remix - Sia . This is Acting 

4. One Call Away - Charlie Puth

5. Dear No One - Ylva Olaisen

6. Faded - Alan Walker

7. Hurts so good - Astrid S

8. Anything could happen - Ellie Goulding 

9. Only You - Ellie Goulding 

 

 

Hva er det som motiverer deg til å trene, eller til å pushe deg litt ekstra?

 

FUNFACT:

Dette innlegget formulerte jeg i hodet mitt da jeg løp på mølla før idag, og det hjalp meg faktisk med å komme inn i denne boblen jeg snakker om. Og jeg måtte skrive det ned på telefonen min før jeg dro fra treningssenteret. 

#trening #fitness #motivasjon #musikk

 

 

9 Kommentarer

Victoria Larsen

04.02.2017 kl. 17:15
Utrolig fine sanger :)

Kaja Jeanette

04.02.2017 kl. 17:25
Victoria Larsen: Ja, ikke sant :)

liveterherlig93

04.02.2017 kl. 18:11
<3 herlig

Gina Elena

04.02.2017 kl. 18:11
Så utrolig mange fine sanger :-) Er deilig å få trent, ønsker deg en fin lørdagskveld.

Kaja Jeanette

04.02.2017 kl. 18:16
Gina Elena: Ja, ikke sant :) Feelgood sanger :P
Er veldig godt å endelig komme i gang igjen, for nå var det litt for lenge siden sist :P

Minrefleksjon

04.02.2017 kl. 18:54
Takk for tips til sanger!! ☺

Kaja Jeanette

04.02.2017 kl. 19:39
minrefleksjon: Bare hyggelig :)

Cathrine

04.02.2017 kl. 19:46
jeg trente veldig mye på tredemølla, har en liten pause men må nok begynne igjen om jeg skal få av meg noen kilo før sommern. da hørte jeg på hammerfall. mange av de sangene gjør at man presser kroppen sin sykt mye. jeg sliter jo med sykdom så er ekstra viktig for meg å presse meg, men ikke gjøre noe som sliter mer på kroppen enn at den hjelper. liker også Ariana grande sin side to side. <3

du har en utrolig flott blogg. og jeg ønsker deg masse lykke til med treningen og pushe deg selv. jeg vetveldig godt hvordan du har det. beveger meg så vidt utenfor døra. :(

kom gjerne innom min blogg. :)

Kaja Jeanette

04.02.2017 kl. 20:00
Cathrine: Tusen takk for en helt fantastisk kommentar <3 Det å virkelig se at noen leser det som blir skrevet betyr så uendelig mye for meg. Så tusen tusen takk <3

Hammerfall har jeg ikke hørt om, men må sjekke ut :) Takk for tips :)

Tusen takk :) Jeg gleder meg faktisk til å trene neste gang nå, og det er en god følelse..
Jeg skal definitivt ta meg en tur innom bloggen din <3

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits