Berlinmuren!

  • 25.07.2016 kl. 11:36

"Man kan ikke dra til Berlin uten å få et glimt av Berlinmuren og et lite innputt på historiefronten."

 

Det er hvertfall min mening.. Jeg kunne egentlig tenke meg å se mye mer, men ettersom vi hadde begrenset antall dager så måtte vi ta noen valg. Vi var veldig klare på at vi ville se Berlinmuren, men den er egentlig ikke så godt bevart, ettersom jeg har skjønt så er det ikke satt av penger fra staten til å ta vare på den, så det sier seg da selv at den forfaller. 

Allikevel er det noen steder hvor man fremdeles kan se deler av muren, og vi endte opp med å dra til Berlin Wall Memorial. Her var det bevart deler av muren, det var satt opp noen "søyler" hvor det var bilder og litt informasjon, og det var en minnevegg for noen av de som døde da de prøvde å komme seg over muren. Jeg vet ikke helt om det bare er jeg som er litt oversensitiv, eller om det er sånn for alle, men det er hvertfall en helt spesiell stemning langs veggen. Jeg gikk med konstante prikkinger i fingrene og jeg kunne kjenne på hele meg at jeg ble påvirket av ett eller annet. 

Selv om det kanskje ikke var så mye å se, så var det en opplevelse jeg ikke ville være foruten..  

Det er trist at det ikke er satt av noen ressurser for å ta vare på det som er igjen av muren, etterhvert vil den jo være helt borte, og det er egentlig litt trist ettersom denne muren er en så viktig del av både tysk og verdenshistorie.. 

#reise #reisemagasinet #berlin #ferie #tyskland #berlinmuren


 

6 Kommentarer

Marlene Nilsen

25.07.2016 kl. 11:49
Spennende :D

Henriette Celin

25.07.2016 kl. 12:53
Berlin muren og tysk historie er noe jeg og finner veldig interessant (:

tvv

25.07.2016 kl. 13:04
Spennende :) Men det er veldig trist at det ikke blir vedlikeholdt og bevart da

Kaja Jeanette

25.07.2016 kl. 13:17
Tone V.: ja, det er trist. Den dag idag kan man se deler av den som du ser på bildene, men den vil jo forfalle helt etterhvert da den ikke får noe vedlikehold :/

missmommy.blogg.no

25.07.2016 kl. 16:27
Dette er spennende historie! Jeg er veldig opptatt av 2 verdenskrig - særlig jødeforfølgelsen og det der. Berlin er ho etter hva jeg hører en veldig vakker og flott by- så hit vil jeg dra en dag! Ha en fortsatt god reise !

Kaja Jeanette

25.07.2016 kl. 17:11
missmommy.blogg.no: Den delen hvor vi bodde er utrolig fin, men det er noen deler av byen som ikke er så fine også, men sånn er det vel de fleste steder tror jeg..

Vi er hjemme nå faktisk :) Men jeg fikk ikke blogget noe da jeg var borte, så oppdaterer dere i ettertid istedenfor :)

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits