Skal vi gi barna våre dårlig samvittighet?

  • 26.05.2016 kl. 19:46

Barna våre vokser og utvikler seg hver eneste dag. De fortjener det beste av det beste, de har behov for et sunt og allsidig kosthold og de trenger hjelp med å lære seg hva et sunt kosthold er. 

Men hva er egentlig et sunt kosthold?? Et kosthold bestående av grove kornprodukter, rikelig med grønnsaker, fisk og litt kjøtt. Og null sukker. Det vil kanskje de fleste si. Å ja, for kroppen vår så er det kanskje det som er det sunneste, for vi trenger jo faktisk ikke sukker. 

Men så tenker jeg da, at er det ikke like viktig at barna våre får et "normalt" forhold til mat?? Å med det mener jeg altså at de lærer seg hva som er bra for kroppen, og hva som er mindre bra. Men at de også forstår det at det ikke er farlig om man vil spise en is, eller ha godteri en lørdag. Er det ikke like viktig at barna våre forstår at det er lov å kose seg?? 

I dagens samfunn har det blitt veldig mye fokus på det perfekte. Sprettrumpe, flat mage og veltrente bein. Barna våre begynner med både det ene og det andre langt tidligere enn hva som var normalen den gangen jeg var liten. Jeg mener ikke at det er feil å ha fokus på en sunn kropp, men trenger egentlig 10 åringen å bekymre seg for hvordan rumpa ser ut, eller trenger 8 åringen å ha dårlig samvittighet for å spise en is? 

Skal det være sånn at barna våre skal ha mer fokus på hva som inneholder sukker enn det å være barn, leke og kose seg? Bør det ikke være vårt ansvar som voksne å begrene tilgangen, skal ikke barna våre slippe å tenke på det hele tiden?? 

Igjen må jeg bare si, misforstå meg rett. Jeg mener IKKE at man ikke bør gjøre barna bevisst på hva kroppen trenger, men i et samfunn hvor spiseforstyrrelser blir mer og mer vanlig er det ikke like viktig at barna våre forstår at de ikke trenger å ha dårlig samvittighet fordi de vil kose seg litt av og til?? 


 

Er jeg helt på villspor eller er det noen av dere som er enige med meg?? 

 

#tankespinn #kosthold #barn #sukker

4 Kommentarer

Tone

26.05.2016 kl. 20:23
Jeg har en ganske avslappet forhold når det gjelder mat til ungene. Barna får lov til å spise det meste de vil, men prøver å begrense det til helgene. Men jeg blir ikke hysterisk om de har lyst å kose seg med noe søtt.

26.05.2016 kl. 23:49
Amen!

Så enig med deg! Alt med måte :)

Hverdagslykker

27.05.2016 kl. 20:58
Denne bloggen bør deles, mye! Veldig godt skrevet, gode poeng.

Kaja Jeanette

27.05.2016 kl. 20:58
Hverdagslykker: ÅÅ tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits