Til deg som ikke ammer babyen din!

  • 02.03.2016 kl. 08:46

Kjære deg som ikke ammer babyen din, kjære deg som har flaskebarn...Jeg tar av meg hatten for deg!! Virkelig altså... Jeg har selv hatt flaskebarn tidligere, men jammen hadde jeg glemt hvor slitsomt det er. Nå som jeg har ammet min baby i 8 mnd har jeg jo vært heldig, jeg har bare kunnet legge han i min seng om natten og ammet oss begge i søvn. Det går liksom greit da, vi får jo sovet ganske mye begge to... 

Nå den siste uken har jeg derimot gått over til å gi flaske til min gutt, det er etter hans eget ønske om man kan si det sånn. Han viste null interesse for å bli ammet lengre, og jeg kan jo ikke akkurat tvinge han. Så da har vi altså begynt med flaske på natten. 

Så nå tar jeg altså av meg hatten for deg som gjør dette fra dag 1, til deg som er oppe flere ganger om natta for å gi flaske. For herregud så slitsomt det er... Det å måtte stå opp fra senga, gå ned og ordne flaske, for så å mate en baby som skulle hatt mat i det du gikk for å lage fasken... Ja jeg skjønner rett og slett ikke hvordan du henger sammen i sømmene. Eller blir man vant til det?? 

Etter en uke så kjenner jeg at jeg gleder meg til han kan slutte å spise om natten, og det bør jo være rett rundt hjørnet, for han begynner å bli stor, men hvordan klarer du det, du som har en liten baby som du mater med flaske, ja det lurer jeg på!! 

Ikke kunne jeg huske at det var så slitsomt å stå opp for å lage den flasken.. Ikke kunne jeg huske at avbrutt søvn gjorde deg så trøtt..

Så kjære kjære deg, kjære flaskemamma... Du er sterk!!!! Jeg håper du får god hjelp av din bedre halvdel, for jeg vet sannelig ikke hva jeg skulle gjort dersom jeg ikke hadde fått hjelp av mannen min av og til. 

 

 

9 Kommentarer

Hverdagslykker

02.03.2016 kl. 09:00
Uff, det høres veldig slitsomt ut! Selv ammer jeg jo fortsatt, men har flere venninner som gir flaske, og de sier de har kokt vann, avkjølt det til 40 grader, og så helt det over på termos. Da holder vannet ca riktig temperatur i en del timer på natten slik at du slipper å styre med vannkoker og vente til det er kaldt osv. De har ferdig kokte flasker ved senga, tar bare pulver i flaska, heller oppi ferdig temperert vann, og gir flasken.

Kaja Jeanette

02.03.2016 kl. 09:02
Hverdagslykker: Om lille hadde villet så hadde vi definitivt ammet en god stund til, men jeg kan liksom ikke tvinge han :P Det var jo veldig lurt :) Takk for tips :)

missmommy.blogg.no

02.03.2016 kl. 09:10
Bra skrevet! Det er fordeler med amming / flere enn ved flaske! Eneste er at flasken gjør det mer lettvint, hvertfall på dagtid! Jeg koste meg veldig med ammingen og savner det til tider <3

Kaja Jeanette

02.03.2016 kl. 09:17
missmommy.blogg.no: Jeg vet ikke helt om jeg synes flaske er så mye lettere på dagtid heller jeg. Sett bort i fra at pappaen kan hjelpe til selvfølgelig.
Jeg brukte flaske til storesøster, men har ammet lillegutt, og jeg må innrømme at jeg synes det har vært veldig enkelt å alltid ha maten hans klar med perfekt temperatur, bare å kneppe opp liksom :P Mye enklere å amme da man skal ut også synes jeg, for slipper å tenke på om man har fått med alt :P

Jeg synes også ammingen er veldig kos, og jeg er sååå fornøyd og stolt over at vi har klart det så bra denne gangen, storesøster fikk aldri tak, og hun la ikke på seg, så da det gikk så fint med lillegutt nå så ble jeg så glad :) Jeg kunne absolutt tenke meg å amme lengre også jeg altså, men da han ikke vil selv så blir det litt vanskelig :P hehe Er ikke like kos da de begynner å bite i puppen fordi de ikke vil hahahah

Eva

02.03.2016 kl. 09:26
Dagtid hadde vi ferdig kokt vann på flaskene inn i kjøleskapet. Varmet det i Micro og hadde i pulver. På natta hadde jeg en flaske med kaldt vann og en termos med varmt vann. Boks med ferdig oppmålt pulver så det bare var å helle i. Blandet vel ca 50/50 med kaldt og varmt vann når det var full flaske jeg laget.

Men man vender seg til det, og jeg var så heldig at mine sov hele natta fra de var 1 mnd bortsett fra den ene som fikk flaske til han var 1 år.

Kaja Jeanette

02.03.2016 kl. 09:29
Eva: Må nok vurdere å ha med flasker og vann opp ja :P Blir kanskje litt lettere da :)

Eva

02.03.2016 kl. 10:23
Ja da slipper du ihvertfall å gå helt ned.

Helene

02.03.2016 kl. 11:10
Jeg har brukt flaske fra dag en, begynner å kjenne at jeg har stort mangel på søvn nå. Samboeren sover seg gjennom det meste, så jeg har vært alenenom mat og stell på natten. Ganske slitsomt egentlig :-/

Men må man, så må man :)

Jeg bruker heldigvis termos jeg også:)

Kaja Jeanette

02.03.2016 kl. 11:17
Helene: Kan godt skjønne at du merker mangelen på søvn. Spark gubben i rumpa så han kan hjelpe deg litt ;P hehe
Termos var tydeligvis en gjenganger, det er notert, og den blir definitivt med opp på rommet i kveld haha :P

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits