Barn, bil og påkledning.

  • 24.11.2015 kl. 19:09

Jeg kom over en link til en artikkel i Fredrikstad blad på facebook, overskriften var;

Babyen kan brekke nakken og dø!

Denne overskriften samme med bilde av en baby i en bilstol gjorde at jeg måtte klikke meg inn for å se. Og det som sto i denne artikkelen er nok kanskje noe mange vet allerede, men det er såpass viktig at jeg har lyst til å skrive noen ord om det allikevel..

Det denne artikkelen handlet om var påkledning av små barn i bilen, og dette gjelder jo egentlig både babyer og større barn. Nå som det har blitt kaldere ute er vi redde for at barna skal bli kalde og fryse. Derfor vil noen kanskje tenke at det er lurt å kle på barna uteklær, dresser og tykke jakker, før de skal i bilen. Dette kan rett og slett være farlig. Dersom barnet har på seg for mye klær da det sitter i bilen vil selen bli sittende feil, den blir ikke nok strammet og den blir liggende for langt ut på skuldrene. Dette kan føre til at barnet kan fly rett ut av setet sitt dersom man skulle være uheldig å havne i en ulykke. Barnet kan brekke nakken og dø! 

Barnet skal jo ikke fryse, men det som da kan være lurt er å ha på tynnere klær, gjerne ull, denne artikkelen i fredrikstad blad nevnte fleece, men jeg vil heller anbefale ull da denne holder deg varm uansett om man blir bløt eller ikke, og den puster, dermed blir ikke barnet så klamt. Til de minste barna får man poser, nesten som de posene man bruker i vogna på vinteren, men som er tilpasset bilstolene, du kan trekke selene gjennom posten og på denne måten blir barnet festet ordentlig samtidig som den har noe godt og varmt rundt seg. 

Gode bilstoler og poser koster litt, men det er en liten pris å betale da det kan redde livet til barnet ditt.. 

Dette gjelder jo også oss voksne, dersom vi har på oss tykke klær i bilen så senkes også sikkerheten. 

Så av med tykke ytterklær før dere skal kjøre bil, samme om du skal kjøre 5 min eller 5 timer... Det kan være farlig. 


Bilde fra mammanett.

 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits