Verdt å vite!!

  • 30.10.2015 kl. 19:00

Hjemme hos mange familier blir det igjen rester etter middag, hjemme hos oss er det ofte sånn. Jeg er ingen stor fan av å ta vare på rester, jeg klarer rett og slett ikke å spise de dagen etter, mannen min derimot synes dette er helt greit. Og det har seg jo sånn at her i Norge er vi alt for flinke til å kaste mat, det er helt vanvittig store mengder som kastes i løpet av et år. Så det å kunne ta i bruk restene er jo egentlig en veldig fin ting, MEN(!!!!!!) det har seg sånn at all mat IKKE egner seg for oppvarming, det er mulig dette er noe alle er klar over, men jeg ble faktisk litt overrasket. Så nå tenkte jeg å dele denne listen over mat som ikke bør oppvarmes.

Selleri:

Nitrittnivået i selleri er høyt og dette kan omdanner til gift dersom det varmes opp igjen. 

Egg:

Det kan danner ugunstige bakterier i kokt egg eller eggerøre dersom det varmes opp igjen.

Spinat:

Denne inneholder også skadelig nitritt som i værste fall kan være kreftfremkallende. 

Kylling:

Proteinstrukturen kan endres dersom kald kylling som tidligere er oppvarmet varmes opp igjen, dette kan skape fordøyelsesproblemer. Den kan derimot spises kald i salat eller pasta uten problemer.

Ris:

Dette er en typisk restemat for mange, og dersom du spiser disse restene kan du risikere å bli matforgiftet. Det er derimot ikke nødvendigvis oppvarmingen som er "farlig" her, men risen inneholder soppsporer som kan rekke å utvikle seg, og disse dør ikke alltid ved koking. 

 

Det er jo sikkert sånn at mange der ute har spist noe av dette oppvarmet og det har gått bra, kanskje er det litt vel hysterisk med en slik liste?!? Jeg vet hvertfall at jeg skal tenke litt ekstra over hva jeg varmer opp igjen av mat..#mat #kosthold #rester #oppvarming

 

 

 

1 Kommentar

Henriette Celin

30.10.2015 kl. 19:58
Oi! visste ikke noe av dette... nyttig info dette ja ;o

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits