Planken - bli med da!

  • 01.10.2015 kl. 11:18

Jeg skrollet meg nedover facebook tidlig idag, og tilfeldigvis så jeg at min mor hadde likt en side som het Planken- oktober utfordring. Jeg måtte jo inn for å se, og jeg ble med jeg også. Det går ut på at man skal stå i planken hver dag i hele oktober, det begynner med 20 sek og øker etterhvert før man siste dagen skal stå så lenge man kan. Dette skal jeg hvertfall klare å gjennomføre... Bli med du også da!!!!

Og vil du ikke bli med å fellesskap på facebook eller har du ikke facebook, ja så gjør det for deg selv da :) Men husk å gjøre det riktig, jeg vil ikke ha på meg å ha ødelagt noen kropper. Og til dere som nettopp har fått en liten baby, dette er kanskje ikke det lureste og magemusklene ikke har vokst sammen igjen enda?!?

Slik gjør du: (Kopiert fra facebooksiden)

Hold hovedet i lige forlængelse af rygsøjlen så du kigger lige ned i gulvet. Undgå at hænge i skuldrene så skulderbladene stikker ud som ?englevinger?. Aktiver den tværgående mavemuskel ved at trække navlenop mod rygsøjlen. Undgå at hænge i hofterne og svaje lænden. Pres hælene bagud. 
Baglår og balder:
Forestil følgende: Du har en 20´er placeret mellem balderne, klem sammen om den. Så træner du også styrke i bagsiden af kroppen, når du laver planken.
Armene:
Pres albuer eller hænder, hvis du står på dem, væk fra gulvet, derved kommer der aktivitet i overkroppen.
Maven:
Forestil dig, at du får en mavepuster, så trækker de inderste tværgående mavemuskler sig automatisk sammen.

Det styrker du:
Du træner alle muskler i ?korsettet?. bl.a. de indre tværgående mavemuskler, de dybe rygmuskler og din skulderstabilitet.

 

#planken #utfordring #oktober #trening

3 Kommentarer

Hverdagslykker

01.10.2015 kl. 16:41
Så morsomt! Jeg går til kiropraktor, og planken er en av øvelsene jeg skal gjøre hver dag. Så jeg blir med :D

Kaja Jeanette

01.10.2015 kl. 17:10
hverdagslykker: så bra :) Jeg skal skrive ut den planen og henge på kjøleskapet, da kan jeg fysisk krysse av da det er gjennomført :)

Hverdagslykker

01.10.2015 kl. 19:04
Det var ikke så dumt! :)

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits