Planken - bli med da!
 • 01.10.2015, 11:18

Jeg skrollet meg nedover facebook tidlig idag, og tilfeldigvis så jeg at min mor hadde likt en side som het Planken- oktober utfordring. Jeg måtte jo inn for å se, og jeg ble med jeg også. Det går ut på at man skal stå i planken hver dag i hele oktober, det begynner med 20 sek og øker etterhvert før man siste dagen skal stå så lenge man kan. Dette skal jeg hvertfall klare å gjennomføre... Bli med du også da!!!!

Og vil du ikke bli med å fellesskap på facebook eller har du ikke facebook, ja så gjør det for deg selv da :) Men husk å gjøre det riktig, jeg vil ikke ha på meg å ha ødelagt noen kropper. Og til dere som nettopp har fått en liten baby, dette er kanskje ikke det lureste og magemusklene ikke har vokst sammen igjen enda?!?

Slik gjør du: (Kopiert fra facebooksiden)

Hold hovedet i lige forlængelse af rygsøjlen så du kigger lige ned i gulvet. Undgå at hænge i skuldrene så skulderbladene stikker ud som ?englevinger?. Aktiver den tværgående mavemuskel ved at trække navlenop mod rygsøjlen. Undgå at hænge i hofterne og svaje lænden. Pres hælene bagud. 
Baglår og balder:
Forestil følgende: Du har en 20´er placeret mellem balderne, klem sammen om den. Så træner du også styrke i bagsiden af kroppen, når du laver planken.
Armene:
Pres albuer eller hænder, hvis du står på dem, væk fra gulvet, derved kommer der aktivitet i overkroppen.
Maven:
Forestil dig, at du får en mavepuster, så trækker de inderste tværgående mavemuskler sig automatisk sammen.

Det styrker du:
Du træner alle muskler i ?korsettet?. bl.a. de indre tværgående mavemuskler, de dybe rygmuskler og din skulderstabilitet.

 

#planken #utfordring #oktober #trening


Follow

 • Publisert i Trening • Hverdagslykker

  01.10.2015 kl.16:41

  Så morsomt! Jeg går til kiropraktor, og planken er en av øvelsene jeg skal gjøre hver dag. Så jeg blir med :D

  Kaja Jeanette

  01.10.2015 kl.17:10

  hverdagslykker: så bra :) Jeg skal skrive ut den planen og henge på kjøleskapet, da kan jeg fysisk krysse av da det er gjennomført :)

  Hverdagslykker

  01.10.2015 kl.19:04

  Det var ikke så dumt! :)
  Skriv en ny kommentar


  hits