Fødselshistorie Storm Aleksander!

  • 23.06.2015 kl. 12:45

Jeg aner ikke om det er interessant for noen å lese, men det er veldig godt å få skrevet det ned. Så jeg tenkte jeg skulle dele fødsels-historien min med dere. 

11.juni hadde jeg noen tak gjennom hele dagen, de var relativt regelmessige, men ikke spesielt vonde. På ettermiddagen var det sommeravslutning på skolen til 6 åringen og på kvelden dro mannen for å spise med noen fra jobben. Da mannen kom hjem var klokken mellom 22.00 og 23.00. På den tiden var det ca 8 min mellom riene, men de var ikke spesielt vonde enda. Så jeg bestemte meg for å prøve å sove litt. Jeg sovnet greit, men da klokken var ca 02.30 bråvåknet jeg og forsto med en gang at jeg ikke kunne sove lengre. Jeg tok meg en tur ned på do, og takene kom ganske regelmessig, og uten at jeg tok tiden på dem så kjente jeg at de kom tettere enn de hadde gjort før på kvelden. Vondere hadde de blitt også. Jeg ringte føden og mannen ringte barnevakt. Klokken var 03.15 da vi dro hjemmefra. Klokken 04.00 var vi på sykehuset, jeg fikk sjekket åpning og ble litt skuffet det var ca 2 cm. En ctg viste at alt så bra ut med lille, men da det var tid for å stoppe den hadde nok den lille bølla flyttet litt på seg for det ble plutselig dårlig utslag. Selv om både jeg og jordmor var overbevist om at alt sto bra til fikk vi tildelt en seng og det ble tatt ny ctg. Nå ble også riene vondere og etter at jordmor hadde forsikret seg om at alt var bra med lille babyen så fikk jeg komme opp av senga. Da klokken var 05.50 var det ca 3-4 minutter mellom riene. Klokken 06.30 fikk vi oss litt mat og jeg måtte virkelig stoppe opp og henge over prekestolen for å komme meg gjennom riene. Nå kom de også veldig tett. Vi bestemte oss for å gå litt nedover gangen for å finne igjen tavla der det står hvor mange babyer som er født de ulike dagene, vi kom halvveis før jeg måtte stoppe, da møtte vi på jordmoren som tydeligvis så at jeg hadde veldig vondt nå. Vi ble flyttet over på fødestua, da var klokken 06.50, jeg fikk lystgass og de sjekket åpningen, det var 4 cm. Jeg kunne ikke skjønne hvordan dette kunne ta så lang tid, det var jo så vondt.

Jeg klarte meg fint meg lystgass veldig lenge, men riene ble bare vondere og vondere, og etter en stund kjente jeg at jeg snart trengte noe mer smertelindring, jeg var veldig innstilt på epidural. Før jeg kunne få det måtte de sjekke åpningen, klokken var da ca 08.30 og jeg hadde 5 cm åpning. Det var nå så vondt at jeg ikke klarte å holde tårene tilbake, jeg gråt vrei meg i smerte om hverandre. Jeg ble lovet at de skulle prøve å rekke epiduralen, men jordmor mistenkte allerede da at de ikke kom til å rekke det ettersom smertene mine nå var så intense. Hun fortalte meg dette, jeg kjente jeg fikk litt panikk, for jeg trodde virkelig ikke jeg skulle klare det uten.  Fødselen skøyt fart, og innen det var klart for å tilkalle anestesilegen for å få epidural var jeg allerede klar for å presse. Jeg ble sjekket igjen og klokken var da 10.00 og jeg hadde 9 cm åpning. 5 min senere hadde jeg 10 cm og jeg kunne presse. Det var så vondt at jeg ikke klarte å holde skrikene tilbake og jeg trodde virkelig ikke jeg skulle klare dette. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte holde haka ned og bruke alle kreftene mine på å presse. Jeg kjente jeg ble litt irritert på at de maste så veldig. Det var jo så fordømt vondt. Jeg var nær ved å gi opp flere ganger, og det var så vondt å presse at jeg prøvde forgjeves å holde igjen. Nå er det bare ett par press igjen så er han ute fikk jeg høre. Da var det bare å gi alt, og klokken 10.21 den 12. juni ble den lille prinsen min født, jeg følte jeg hadde presset i flere timer, men det stemte jo ikke i det hele tatt. Jeg brukte lang tid på å forstå at jeg var ferdig selv om han lå på brystet mitt. Jeg var overlykkelig, og kunne ikke brydd meg mindre om alt de skulle gjøre, sprøyter her og tabletter der, jeg ble sjekket for rifter og det var ikke noe de måtte sy, bare et lite skrubbsår på hver side. Heldig altså!!

Vi ble flyttet over i en dobbeltseng og der kunne vi ligge å kose med det lille vidunderet begge to <3 Det ble fulgt godt med så jeg ikke skulle begynne å blø slik jeg gjorde etter sist fødsel, men takket være god oppfølging slapp jeg det denne gangen.

Han ble veid til 3484 gram, 50.5 cm og 34.5 rundt hodet, en perfekt liten gutt <3

I følge jordmor var dette en fødsel etter boka, og selv om det var fryktelig intenst der og da så sitter jeg igjen med bare positive erfaringer. Jeg er stolt over meg selv som klarte det uten epidural, og jeg synes det er helt fantastisk å få erfare hvordan kroppen jobber og fungerer under slike "forhold"

#fødsel #fødselshistorie #mamma #gravid

4 Kommentarer

Sentrumsjenta

23.06.2015 kl. 12:49
Sååå søøt!:D nydelig historie:)

Pardon

23.06.2015 kl. 12:58
Gratulerer så mye!

Benedikte Dyrstad

23.06.2015 kl. 13:38
Så fantastisk! Håper at min fødsel også blir "etter boka". :) Skal vel kanskje noe til når jeg er førstegangs.

Gratulerer så mye med den lille og kos dere masse :))

Kaja Jeanette

23.06.2015 kl. 13:49
bdyrstad: selv om du er førstegangs så kan du fremdeles få en fødsel etter boka :) Krysser fingrene for at du får en fin fødselsopplevelse :)

Skriv en ny kommentar

Kaja Jeanette

Hei, mitt navn er Kaja Jeanette, jeg er 27 år, gift og har ei bonusdatter som er født i 2008, ei datter som er født i 2013 og en sønn som er født i 2015. Her kan du lese om meg, min rolle som mamma og litt om min vei for å finne svar på hvem JEG egentlig er..

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits